Slayer - Hell Awaits (1985)

Label: Metal Blade

1. Hell Awaits (6:15)
  2. Kill Again (4:56)
  3. At Dawn They Sleep (6:16)
  4. Praise of Death (5:20)
  5. Necrophiliac (3:45)
  6. Crypts of Eternity (6:38)
  7. Hardening the Arteries (3:59)
  8. Haunting the Chapel * (3:59)
  9. Captor of Sin * (3:31)
  10. Evil Has No Boundaries [Live] * (2:58)
  11. Show No Mercy [Live] * (3:03)
  12. Aggressive Perfector [Live] * (2:32)
  13. Chemical Warfare * (6:05)
avatar van HammerHead
Misschien wel de beste Slayer plaat op Reign in Blood na. Enorm rauw, duister en smerig. Af en toe is het net of Tom Araya z'n ingewanden naar buiten probeert te rochelen.

Net als z'n opvolger ligt het tempo van begin tot eind moordend hoog. Bij het afspelen van deze plaat heb ik altijd het gevoel keihard bij de strot gegrepen te worden en da's in dit geval maar al te lekker. Een tikje masochistisch wellicht? Welja, het zij zo.

avatar van orbit
Beste op RIB na inderdaad Het intro van hell awaits is subliem

het intro van HW is waarschijniljk de beste die ik ken;
live in Zwolle nog gezien, begonnen ze hiermee, nog achter de coulissen

avatar van Eddie
Op deze plaat staan wel de beste slayer songs, alleen vind ik over de hele linie het niveau van RIB beter. vooral de eerste 3 songs van de plaat heersen echt giganties.

avatar van smash016
Die teksten dan, mensen, die teksten... het toppunt van evil metal is reeds in 1985 bereikt...

avatar van Eddie
haha, ik vind vooral de tekst van het titel nummer bij het geniale af (voor thrash begrippen dan)

Existing on damnation’s edge The priest had never known
To witness such a violent show Of power overthrown

Angels fighting aimlessly Still dying by the sword
Our legions killing all in sight To get the one called lord

The gates of hell lie waiting as you see There’s no price to pay just follow me
I can take your lost soul from the grave Jesus knows your soul can not be saved

Crucify the so called lord He soon shall fall to me
Your souls are damned your God has fell To slave for me eternally
Hell awaits...

The reaper guard’s the darkened gates That satan calls his home
Demons feed the furnace where The dead are free to roam

Lonely children of the night There’s seven ways to go
Each leading to the burning hole The lucifer controls

Priests of hades seek the sacred star Satan sees the answer lies not far
Zombies screaming souls cry out to you Satanic laws prevail your life is through

avatar van orbit
Behalve het titelnummer (geniaal, met angel of death het beste van de mannen!) zou ik hier Necrophiliac, Kill Again en At Dawn They Sleep nog wel even willen noemen! De betere trash uit de jaren 80.

avatar van smash016
"Down... to the fiery pits of... HHHEEEEELLLLLL!!!!!!" (Uit: Necrophiliac.)
"All that lie here are REMAAAAAIIIINSSSSS..... of death!" (Uit: Crypts of Eternity.)

avatar van smash016
He Eddie, je bent trouwens het beste stuk van Hell Awaits vergeten: "Your souls are damned to rot in Hell and keep the fire growing deep inside... hell awaits!"

Hell awaits is echt super cool.Mijn favoriete slayer song.Die drums in het begin zijn echt cool.

Charles Manson
het hele intro van hell Awaits is inderdaad anno nu nog steeds fucking geniaal.
daar ga ik as 20 oktober nog gewoon weer knetter hard uit mijn dak van, anno 2006!

Bobiej
Die intro van Hell Awaits is inderdaad geniaal. Misschien wel een van de beste openers van een cd die ik ken.

avatar van AGE-411
Na de eerste luisterbeurt heb je echt het gevoel van:
"what the fuck?" Je hoort duidelijk iets slayer-achtig maar je krijgt een gevoel dat het door 13-jarige satanisten gemaakt is.

Na het enkele keren beluisterd te hebben word het beter en valt het op dat het toch een duistere kant heeft dan Reign in blood. Het duistere gevoel is meer echter dan Reign in blood, waarbij het meer om de snelheid/bruutheid draait en dat daarom een duistere kant meekrijgt.

Niet zo goed als Reign in blood maar toch goed genoeg,

verhoogt naar 4,5.
Uitstekende plaat.
Al kost het wel vele luisterbeurten.

Bobiej
Kennelijk bevallen die 13 jarige satanisten je goed, AGE-411 .

Mij bevalt het ook zeker. Wat een brute opener is Hell Awaits, die móet ik een keer live meemaken.
Zoals HammerHead al zegt, Tom Araya rochelt soms bijna zijn ingewanden eruit (schreeuw in Kill Again, Crypts of Eternity). Ik heb geluk dat ik Hell Awaits en Reign In Blood op 1 cd'tje heb staan, 1 uur en 10 minuten lang puur meeschreeuwen, raar rondspringen, headbangen en airguitaren .

avatar van orbit
Naast het openingsnummer kunnen Kill Again, Necrophiliac en At Dawn They Sleep wel zeker tot Slayer's beste werk gerekend worden Tot dan toe de hardste plaat gemaakt in metalland naast 7 churches (venom is gewoon lomp geschreeuw)

MetalDex
orbit schreef:
(venom is gewoon lomp geschreeuw)

Bobiej schreef:
Kennelijk bevallen die 13 jarige satanisten je goed, AGE-411 .

De eerste keer dat je het hoort en als je Reign in Blood al kent moet je van deze plaat niet weten, maar hoe meer je luistert hoe beter het word.

Op de duur is het zoals je zelf zegt;
Op bepaalde momenten vraagt mijn moeder soms af of ik wel huiswerk zit te doen (Deze plaat is een slechte invloed )

Beste nr's ?
Er staan er zoveel goede op:

- Hell awaits
- Kill Again
- Crypts of eternity (de beste)
- At dawn they sleep

Maar de andere zijn ook nog zeer goed.

avatar van kaztor
Ik heb een versie met meerdere bonusnummers, maar de plaat zelf staat daar op met 9 nummers (Haunting The Chapel en Captor Of Sin inbegrepen). Dat is een soort remaster uit 1995. Ik vraag me af wie die nog meer heeft.

Hell Awaits is trouwens het eerste meesterwerk. De galmproductie kan niet verhullen dat hier een zeer strakke metalband aan de gang is. Toppie!

avatar van moon.v
Pracht plaat. Hell awaits vind ik het beste nr.

Zeer duistere plaat met vrij hoog tempo.Rauw en Satanisch....Slayer ten top. Deze Slayer plaat deelt een 2 de plaats.Het nummer Hell Awaits is geweldig,zeker met intro voor een live concert.

Raekwon the chef
Heb net de opener voor het eerst gehoord, en dat smaakt naar meer..

avatar van AGE-411
Door Bob en Raekwon luister ik nu terug naar het album.

Moet meer dan een half jaar geleden zijn dat ik het nog gehoort heb, en het bevalt nog steeds.
Puntenverhoging zit er weer dik in.

Raekwon the chef
Heel goed album van Slayer, dat intro van Hell Awaits is natuurlijk onovertroffen, ook die schreeuw in Necrophiliac is heerlijk. Voor nu een *4,0 met grote kans op verhoging.

Favorieten: Hell Awaits en At Dawn They Sleep

Stijn_Slayer
Tja, dit is moeilijk.. Het titelnummer is hartstikke vet, de rest klinkt ook niet verkeerd en het zit allemaal al wat beter in elkaar dan op Show No Mercy maar toch vind ik deze wat minder 'adrenaline-opwekkend' moeilijk uit te leggen, hou het maar op een kwestie van smaak. 3.

Empyrium
Ik keek vroeger altijd naar Monsters of Rock op Sky Channel met Mick Wall en vaak kwam die live clip van Hell Awaits langs, en die drumintro geeft mij nog steeds kippenvel. Het hele album vind ik trouwens ijzersterk, vaak nog beter dan Reign in Blood, niet omdat het sneller of harder is maar meer omdat Slayer toen nog in clubs in Groningen optrad en lekker underground was.

avatar van kaztor
Stijn_Slayer schreef:

Deze is vooral zwaarder, klinkt meer onheilspellend en is iets epischer van aard met langer uitgesponnen nummers. Het is vrij vergelijkbaar met wat er op South Of Heaven gebeurd m.i. al is die natuurlijk veel cleaner geproduceerd.

I feel the urge, the growing need to fuck this sinful corpse.

Gezellig, jaja!

Ik bezit een gitaartabboek liggen van Hell Awaits. Ongeloofelijk hoe snel die riffs zijn, met name bepaalde riffs in het middenstuk van Hell Awaits vooraf aan de solo, de snelle riffs in Kill Again, de beginriff van Praise of Death.....
Het zijn echt goede gitaristen. De riffs zijn eigenlijk net zo snel als op Reign In Blood.....(daar heb ik ook een boek van).
Ik speel af en toe wel van die stukken maar halverwege valt mijn arm er dan meestal zowat af....

Bobiej
Haha, ik heb het zelfde. Nummers als 'South of Heaven' of 'Postmortem' haal ik wel...maar als je bepaalde riffs op 'Hell Awaits' neemt...
I give up.
Ik ga wel blokfluit spelen ofzo .

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
@Speedrock + @Bobiej: goeiendag, hoeveel armen hebben jullie? De riffs op dit album maken me knettergek (en ik kan geen enkel muziekinstrument bespelen).