Judas Priest - Screaming for Vengeance (1982)

Label: CBS

1. The Hellion (0:42)
  2. Electric Eye (3:39)
  3. Riding on the Wind (3:10)
  4. Bloodstone (3:53)
  5. (Take These) Chains (3:07)
  6. Pain and Pleasure (4:15)
  7. Screaming for Vengeance (4:43)
  8. You've Got Another Thing Coming (5:10)
  9. Fever (5:21)
  10. Devil's Child (4:50)
  11. Electric Eye [Live] * (4:24)
  12. Riding on the Wind [Live] * (3:09)
  13. You've Got Another Thing Coming [Live] * (7:17)
  14. Screaming for Vengeance [Live] * (4:44)
  15. Devil's Child [Live] * (4:59)
  16. Prisoner of Your Eyes * (7:10)
avatar van Epitaph
Prisoner... & Devil's Child staan volgens my aleen op the Remasters,en niet op 't orginele Album.

avatar van Epitaph
Dit is denk ik toch Priest's beste Album.Een nagenoeg perfecte mix van Kracht en Melodie.

avatar van Eddie
Vooral het tweeluik dat de plaat opend is geniaal.

avatar van Sinner
Maar ook wel meteen het album met één van de meest irritante en overspeelde Priest nummers ooit. Ik ben You've Got Another Thing Commin' echt wel grondig beu na het xx-aantal live registraties die ervan bestaan. Saai nummer en heel erg overrated.

Hellion / Electric Eye, het titelnummer en Riding On The Wind zijn echter geweldig.

avatar van Eddie
Ik vind de hele plaat eigenlijk wel behoorlijk sterk, daar ik niet alle live registraties heb ben ik You've got another rhing coming ook niet beu, nee ik vind dit wel een van de betere priest platen.

avatar van Sinner
Oh. Ik vind de plaat ook wel heel erg sterk. Als ik een top 5 of dergelijks op Judas Priest platen moest plakken dan viel Screaming For Vengeance nog altijd wel erbinnen. Het is alleen You've Got Another Thing Comin' dat bij mij toch wel steevast geskipped word. (ALS ik er dan toch echt wel naar moet luisteren dan desnoods in een live versie). De rest is inderdaad behoorlijk goed.

avatar van Rockfan
Een van de betere Judas Priest albums, het begin............
The hellion/electric eye..............kippenvel

superplaat van het begin tot einde kheb er mooie herinneringen aan

avatar van AGE-411
Niet zo'n gekende plaat lijkt me.

Hij is niet opgewassen tegen het grotere en brutere werk van Painkiller, toch is deze ook wel de moeite waard want het rockt goed. (Om het kort en bondig te zeggen).

avatar van Eddie
Je moet hem eigenlijk ook niet echt vergelijken met Painkiller dat is een plaat die afwijkt van bijna alles wat priest voor die tijd heeft gedaan.

Vind nu Riding on the wind en Bloodstone mijn favo tracks van dit album.
Gewoon omdat ik The Hellion en Electric Eye in al die jaren zo vaak gehoord heb dat het speciale voor mij persoonlijk er af is maar in een goeie bui kunnen deze nummers nogsteeds het kippevel op m'n arm krijgen

avatar van Genesis
Na Painkiller is dit de tweede CD van JP waar ik aan begonnen ben. Ik heb m nu 2 keer beluisterd en ik vind m een beetje.... mat. Bij Painkiller wordt je gewoon vanaf minuut 1 weggeblazen en bij deze is het allemaal wat minder. Dat neemt niet weg dat hier geweldige songs opstaan. Electric eye, Bloodstone, Riding on the wind. En volgens mij ben ik de enige die hier You've got another thing coming goed vind. Sterker nog, ik vind het nog steeds het beste nummer van Priest, maar ik moet dan ook nog een hoop beluisteren. Voorlopig 3,5*

avatar van Mart
Goed album, heavy maar toch lekker melodieus. You've Got Another Thing Comin' was mijn kennismaking met Judas Priest. Ik vind het (als één van de weinigen hier) een goed nummer, maar ik moet het niet al te vaak horen. Verder zijn Electric Eye, (Take These) Chains en Bloodstone geweldig.

Mart schreef:

live klinkt het allemaal nog beter.

The Hellion + Electric eye
Riding on the wind
Bloodstone
(geen vid. gevonden voor take these chains)
(geen vid. gevonden voor Pain and pleasure)
Screaming for vengeance
You've got another thing co... (live aid '85)
(geen vid. gevonden voor Fever)
Devil's child

Bobiej
Heerlijke plaat van Priest, dit screamed naar meer !

Bobiej schreef:
Heerlijke plaat van Priest, dit screamed naar meer !

Je kan ook altijd de eerste beluisteren.
Die is wat ouderwets en redelijk zacht maar met momenten buitengewoon

Bobiej
De eerste? Rocka Rolla? Volgens mij was dat juist de slechtste Priest! Ik neem dan ook aan dat je op Sad Wings of Destiny doelt, die ga ik eens luisteren, als het album is zoals de titel - ga ik hem waarderen.

avatar van Mart
Na nog een paar luisterbeurten verhoog ik mijn stem. Dit is echt wel één van de betere metalalbums. Meer dan de helft van deze plaat bevat gewoon perfecte nummers, iets wat ik bij erg weinig metalalbums heb.

4,5* geef ik nu!

avatar van Seamus
Rocka Rolla was idd de slechtste Priest plaat

Maar deze blijft hun beste naar mijn mening. Dit was voor mij hun echte eerste heavy metal statement, zelfs meer dan British Steel.

de scream in Screaming For Vengeance is een geweldig hoogtepunt haha

Het contrast van lagrere stem in Electric Eye naar de hogere stem in Riding On The Wind is heel uitdrukkelijk aanwezig. Halford kan perfect beide dingen.

Geen slecht nummer te horen. Topklasse. En de Live Vengeance video uit 1982 laat dit uitstekend zien !

avatar van Mart
Toch maar besloten de volle 5 sterren te geven. Er staat geen enkel slecht nummer hierop, en ik het het album de afgelopen maand echt grijsgedraaid. Rob Halford is idd een geweldige zanger, hij kan zowel hoog als laag perfect zingen. En de gitaarsolo's op dit album geven mij altijd een energieboost, vooral bij Electric Eye

avatar van AGE-411
Ik zal er geen doekjes rond winden:
Een van de betere Priest-albums (niet dat er echt slechte bestaan hoor ).
Hoor de eerste 3 nummers en je weet direct wat voor richting dit album uitgaat. Namelijk de smakelijkste vorm van Heavy Metal, waar Maiden in vergelijking met deze niks tegen is.
Hoge Stem (maar geen Alien-Heksstem als op Painkiller) en zalige, heavy riffjes. Meezingen en whiplash verzekert.

4,5*+ (het is net geen 5,0*)

Bobiej
Judas Priest, de dinosauriërs van Heavy Metal, hebben met dit album een waar meesterwerk afgelevert. Voor een lekkere Metal plaat met veel neiging tot meezingen, en heavy, lage riffjes, en virtuoze zang: dan is dit de plaat to be.

Verder geen woorden voor dit Go(u)den plaatje, alleen een tip...

Luistert u allen!

Bobiej schreef:

Verder geen woorden voor dit Go(u)den plaatje, alleen een tip...

Luistert u allen!

Ge kent nu "Painkiller", "Screaming for vengeance" en "sad wings of destiny" al... volgende album die je gewoon moet beluisteren: "Defenders of the faith".

On my way .

avatar van ricardo
beste priest plaat samen met defenders of the faith 5 punten

avatar van Genesis
Gisteren deze weer eens opgezet en WAUW. De eerste paar keer was ik er nog niet echt weg van maar ik vind dit na Painkiller toch we de beste plaat van JP. You've got Another Thing Coming en Eectric Eye vind ik nog wel steeds de beste twee nummers. Maar bloodstone, riding on the wind en Prisoner of your Eyes zijn ook geweldige nummers. Enige nummer wat ik minder vind is Fever, wat een beetje klinkt als een songfestival nummer. Verhoogd van 3,5 naar 4*.

Raekwon the chef
op het eerste gehoor toch wel stukken minder dan Sad Wings of Destiny en Painkiller, wat toch wel elkaars uitersten zijn. ik vind het op sommige momenten gewoon nét niet, doe mij maar iets softer en zachter of veel harder, maar nummers als Prisoner of your Eyes, Fever en (Take These) Chains blijven goed. ik wacht nog even met stemmen tot ik hem helemaal van buiten ken

avatar van Mart
Ik verlaag mijn stem weer naar 4,5*. Vind Defenders Of The Faith, toch een veel beter album, dat blaast mij gewoon 40 minuten achter elkaar weg. Hier vind ik bepaalde nummers nu nogal eentonig worden, zoals Bloodstone, en nummers als Fever en Pain and Pleasure begin ik ook steeds minder te vinden. Het blijft nog steeds een zeer goed album, dat wel.

Raekwon the chef
Fever is juist één van de betere nummers op dit (in mijn oogpunt) niet zo speciale album, zonder die bonustrack zou ik dit album waarschijnlijk al helemaal laten wegstoffen

avatar van ricardo
ricardo schreef:
beste priest plaat samen met defenders of the faith 5 punten
Op Sad Wings of Destiny en Unleast in the East na dan,want die vind ik vooral tijdlozer en om vaker te beluisteren.Als ik deze vaak heb beluisterd word ik er behoorlijk flauw van,en raak ik er op uitgekeken.Wel een goed album toen ik nog in mijn 10 er jaren zat,maar beluister hem nu bijna nooit meer.