Kings of Convenience - Quiet Is the New Loud (2001)

Noorwegen
Label: Source

1. Winning a Battle, Losing the War (3:54)
  2. Toxic Girl (3:09)
  3. Singing Softly to Me (3:09)
  4. I Don't Know What I Can Save You From (4:37)
  5. Failure (3:33)
  6. The Weight of My Words (4:07)
  7. The Girl from Back Then (2:29)
  8. Leaning Against the Wall (3:18)
  9. Little Kids (3:46)
  10. Summer on the Westhill (4:33)
  11. The Passenger (3:13)
  12. Parallel Lines (5:11)
  13. Manhattan Skyline * (4:17)
  14. Envoy * (3:10)
  15. Once Around the Block * (2:23)
Prachtige tijdloze klassieker. Echt een juweeltje die ik nog steeds koester. Heerlijk voor op die luie zondagmiddagen op de bank.

Wat een prachtig album. Trage nummers die geen moment vervelen. geniaal! 5*

avatar van T.O.
Hoewel er bij de laatste nummers de klad er een beetje in dreigt te komen, toch een zeer mooi rustig, akoestisch album.

Ik vind Erlend Oye's soloalbum leuk, ik vind zijn DJ-project leuk, maar dit album vind ik verschrikkelijk saai. En toch is de laagste stem maar 3,5 (ik ga zelf niet stemmen, want ik heb deze CD 3 keer opgezet en kwam nooit verder dan halverwege)... Ben ik nou zo raar of zijn jullie...

herman schreef:

Ben ik nou zo raar of zijn jullie...

Jij .... :evil

Mmmm, heerlijk.

avatar van Spliffy McGreen
4 jaar na aankoop van dit album draai ik hem zo af en toe nog wel ! vooral de text en melodie van toxic girl blijft lekker in je hoofd hangen ! leuk album.!

Ziggy007
herman schreef:

Grappig. Ik luister dit album nu een paar dagen, en slecht is het zeker niet. Ik kan echter niet zeggen dat ik er warm of koud van word, het klinkt mij allemaal wat 'saai' in de oren. Het is natuurlijk prima muziek om bij uit te rusten van een lange dag .... (wat dan ook), maargoed, als dat het criterium is. Mede door de hoge verwachtingen bleef ik het maar proberen; "ik kan toch niet de enige zijn die 'het' niet ziet", maar toen ik dit las was ik in ieder geval naar mezelf verzekerd dat ik niet de enige ben Ik houd dit album dan ook op een 3* - de eerste

als je deze cd goed vindt... luister ook eens naar melpo mene (ook scandinavisch trouwens)

avatar van Dielie
ik heb deze plaat slechts tweemaal beluistert, ga er eens dieper op in gaan ik weet nog dak die singles goed vond, nuja, keer meer beluisteren, jup

avatar van BoordAppel
Goed als slaapmuziek, want het is lastig hierbij wakker te blijven. Saai beyond words. Muzikaal niet interessant en over de zang ben ik ook niet echt te spreken. Wel een mooie albumtitel.

Saai?!?

Electro_

Toine Rorije
Electro_ schreef:
De Röyksopp remix van I Don't Know What I Can Save You From is echt leuk!

hmm, misschien moet je hier es gaan kijken

Electro_
Juist. Die had ik nog niet gezien.

Electro_ schreef:

Prachtig lied!

Mooie tijdloze muziek. Heb Toxic Girl voor het eerst gehoord op de Belgische radio.

Allmusic
Deze muziek heeft op mij een behoorlijk deprimerende werking, bovendien zit er geen enkele variatie in de nummers. De term saai lijkt me in dit geval wel op z'n plaats 2,5*.

edejong
een album om heerlijk te relaxen, alleen jammer van de eentonigheid af en toe 3*, ik heb meer met hun laatste album

avatar van fluidvirgo
Ik begrijp het punt wel van het gebrek aan variatie. Maar indien je te maken hebt met songs van dit kaliber mag dit enkel als een positieve noot beschouwd worden.
Winning a battle, losing the war is voor mij de uitschieter, prachtig gewoon...

****

Een heerlijke rustige CD.

avatar van Pauluzz de BK
I love it. Vooral 'Failure' en 'Toxic Girl'. Hwt wordt wel eens vergeleken met Simon&Garfunkel.. en idd. . .

EVANSHEWSON
Het enige album dat ik kocht van deze Scandinaven. (Scandinaviërs ??).
Toxic Girl werd toen veel op Radio 1 (België) gedraaid, vandaar.

Vond vergelijkingen met Simon & Garfunkel niet zo gek, want daar doet hun zang soms een beetje aan denken.

Behoort tot nieuwe generatie folk-rockers, toch ?
Behoorlijk plaatje, maar ook niet meer; 3.5 is fair ? *** 1/2

Folk-rockers zou ik ze zeker niet willen noemen. Ze zitten ergens tussen folk en pop in, maar destijds kregen ze het label van New Acoustic Movement opgeplakt.

EVANSHEWSON
bubbachups schreef:

Tussen folk en pop - Folkpoppers dan maar ??

Ik heb hem net opgelegd terug. Zat naar Skyscraper van David Lee Roth le luisteren, maar ben daar niet voor in de stemming.

Ben eerder in dromerige bui en dan zijn deze Kings wèl zeer geschikt!

Pieter Paal
Superplaat van de Noorse Simon und Garfoenkel.

avatar van Groenteboer
I don't know what I can save you from: fantastisch nummer. Roÿksopp heeft er trouwens ook een mooie remix van gemaakt die ook wel de moeite waard is.

avatar van wooz
Het leek mij maar een slaapalbum in het begin, maar het blijkt (nog maar eens) een groeiertje te zijn geweest. 4*

avatar van blur8
In mijn ogen is het zwaktebod om binnen een jaar na deze CD, de meeste songs nogmaals op te nemen, maar dan iets minder accoutisch en meer electronisch, op de CD versus.
Zelf waren ze dus ook niet geheel tevreden.
Ik kies ook voor de versies van Versus.
Klinken gewoon lekkerder, minder soft en gevarieerder.

Musicguru
Helemaal met aERO eens, een klassieker. Gaat na 7 jaar nog steeds niet vervelen. Jammer dat er al geen nieuwe KOC is uitgekomen....