Soft Cell - Non-Stop Erotic Cabaret (1981)

Pop / Electronic
Label: Some Bizzare

1. Frustration (4:12)
  2. Tainted Love (2:34)
  3. Seedy Films (5:05)
  4. Youth (3:15)
  5. Sex Dwarf (5:16)
  6. Entertain Me (3:35)
  7. Chips on My Shoulder (4:07)
  8. Bedsitter (3:35)
  9. Secret Life (3:38)
  10. Say Hello, Wave Goodbye (5:24)
  11. Where Did Our Love Go? * (3:14)
  12. Memorabillia * (4:49)
  13. Facility Girls * (2:22)
  14. Fun City * (7:45)
  15. Torch * (4:08)
  16. Insecure Me * (4:39)
  17. What! * (2:50)
  18. ....So * (3:48)
avatar van foxhusky
Gisteren mijn pas aangeschafte DVD "Non-Stop Exotic Video Show" bekeken. Deze DVD bevat clips van bijna alle tracks van dit geniale album van Soft Cell. Wat een feest. Marc Almond weet goed hoe hij de aandacht moet trekken van het publiek, terwijl Dave Ball stilletjes op de achtergrond te zien is. De DVD bevat trouwens niet de omstreden video van Sex Dwarf, maar die is wel op YouTube te vinden.

Voor mij is "Say Hello, Wave Goodbye" het mooiste nummer van dit album "Non-Stop Erotic Cabaret". Marc Almond heeft dit nummer later opnieuw opgenomen, maar die versie klint veel minder overtuigend. De oer-versie op "Non-Stop Erotic Cabaret" bevat zoveel emotie, dat ik nog daarvan de rillingen kreeg als ik het hoor. Een dikke 5,0 punten.

avatar van Safri
Inderdaad, je moet de originele versie van Say hello, wave goodbye hebben.

Deze dus: http://www.youtube.com/watch?v=PFVVMrJCjhg

Safri schreef:
Inderdaad, je moet de originele versie van Say hello, wave goodbye hebben.

Deze dus: http://www.youtube.com/watch?v=PFVVMrJCjhg

Klopt helemaal en ik heb de clip gelijk maar even vervangen
Wat mij betreft één van de beste nummers ooit van dit duo en tijdens het laatste Almond-concert in Paradiso een kippenvelmoment doordat de hele zaal het nummer woord voor woord meezong.

avatar van TerryA
NON STOP EROTIC CABARET
wordt al maanden in een 2CD deluxe editie beloofd,
maar werd meermaals uitgesteld (wie weet er meer over?).

...

zo ver als ik weet komt het uit via Mercury Records op 15 September - dus in ongeveer 3 weken tijd

Klopt. 15 september en de luxe-editie zal er als volgt uit gaan zien:

09 Secret Life
10 Say Hello, Wave Goodbye
Original Non Stop Ecstatic Dancing Album
11 Memorabilia
12 Where Did Our Love Go?
13 What!

08 Facility Girls
09 Fun City
10 Insecure Me - Extended
11 So

Iets anders dan de versie met bonustracks zoals hij nu op de site staat dus.

avatar van dazzler
Oei, en ook heel anders dan de tracklijst
die al maanden voor mijn neus heb liggen.

Als ik het goed begrijp zonder What 7" version.
Dat vind ik echt wel behoorlijk jammer.

avatar van foxhusky
Vreemd, volgens Bol.com gaat de tracklisting er als volgt uit zien:

Disc 1
9. Secret Life
10. Say Hello Wave Goodbye
11. Persuasion
12. Man Could Get Lost
13. Where Did Our Love Go (original 7" single version)
14. Memorabilia (single version)
15. Facility Girls
16. Fun City
17. Torch (original 7" single version)
18. Insecure Me (edit)
19. What (single edit)
20. So
Disc 2
1. Memorabilia (non stop ecstatic dancing version)
2. Where Did Our Love Go (non stop ecstatic dancing version)
3. What
4. Man Could Get Lost
5. Chips On My Shoulder (non stop ecstatic dancing version)
6. Sex Dwarf (non stop ecstatic dancing version)
7. Tainted Love/Where Did Our Love Go (extended version)
8. Memorabilia (extended version)
9. What (extended version/non stop ecstatic dancing edit)
10. So (extended version)
11. Torch (extended version)
12. Insecure Me (extended version)
13. Tainted Dub/Where Did Our Love Go
14. Bedsitter (extended version)
15. Facility Girls (12" single extended version)
16. Say Hello Wave Goodbye (instrumental)
17. Say Hello Wave Goodbye (extended version)

Dat is dus inclusief de single edit van What, maar ook - heel interessant - de instrumentale versie van Say Hello, Wave Goodbye. Ik hoop toch echt dat deze lijst de juiste is. Lijkt me een hele mooie DeLuxe uitgave.

foxhusky,

dat is de tracklijst die maanden lang op vele sites stond.
Maar ik ben vanavond ook de tracklijst die aERodynamIC geeft
voor het eerst op verkoopsites tegengekomen ...

Ik vrees het ergste, want als die laatste tracklijst de goeie is,
dan laat men de kans liggen om heel compleet te zijn.

dwz de inclusie van zowel 7" edits als extended versies ...

Ze maken er bij het label Somebizarre sowieso een bende van: ook de re-release van 2 Marc & the Mambas cd's verloopt vreemd. Die hadden 18 augustus al uit moeten komen. Marc Almond is er dan ook niet erg blij mee heeft hij officieel al eens te kennen gegeven op zijn site (zo wilde hij op de heruitgaven van de albums Jacques en Absinthe extra nummers zien, een wens die genegeerd werd).
Aangezien ook deze luxe-editie telkens vertraagd werd zullen we maar moeten afwachten vrees ik en dan pas kunnen we met zekerheid zeggen wat en hoe.

avatar van Crush
Volgens heb ik alleen de 12" van Bedsitter niet op CD, dus ik laat de 2CD voor wat het is. Gelukkig heb ik Bedsitter 12" wel nog op vinyl.

Ik heb dit album al reeds twee keer gekocht en daar lat ik het bij.

Bedsitter, Chips on my shoulder, Frustration en Sex dwarf zijn mijn favoriete nummers (en Funcity en Torch - al blijft de lange versie het meest fraai- als ik de bonustracks mee reken)

avatar van dazzler
Heb eindelijk de 2008 deluxe remaster in huis.
En heb daarnet ook de bonustracklijst ingevoerd.

Voor alle duidelijkheid:

Tracks 1-10 zijn het originele album.
Tracks 1-18 zijn de nummers op de 1996 remaster.

Tracks 19-33 zijn de bonustracks op de 2008 deluxe editie,
maar daar moet je wel nog track 13, 14, 15 en 18 bij optellen.
Non Stop Ecstatic Dancing staat maw integraal op de 2CD editie.

Heel storend is dat de extended versie van Tainted Love -
Where Did Our Love Go
begint met de laatste lachjes van Sex Dwarf.
Gewoon fout afgeknipt van de in 1998 verschenen remaster
van Non Stop Ecstatic Dancing waarop 12" Tainted Love
de eerste bonustrack was ... foei foei foei.

Voor mensen die alle reguliere remaster van Soft Cell
en de 12" 3CD collectie al in huis hadden alleen interessant
omwille van de originele vocale versie van A Man Could Get Lost.

dazzler schreef:
En heb daarnet ook de bonustracklijst ingevoerd.

Sorry, die heb ik afgekeurd en wel om de volgende reden:

Voor alle duidelijkheid:

Tracks 1-10 zijn het originele album.
Tracks 1-18 zijn de nummers op de 1996 remaster.

Tracks 19-33 zijn de bonustracks op de 2008 deluxe editie,
maar daar moet je wel nog track 13, 14, 15 en 18 bij optellen.
Non Stop Ecstatic Dancing staat maw integraal op de 2CD editie.

Jouw toelichting hier bij dit album is voldoende duidelijk voor geinteresseerden in deze deluxe versie (die in werkelijkheid nauwelijks iets toevoegt). Ik zie het hier niet graag terug in nog meer 'extra tracks' terwijl die al te vinden zijn op andere releases.
Zie mijn schrijven van 29 augustus 2008 over de nieuwe deluxe-versie voor wat betreft de tracklist. Daar kun je ook zien dat tracks 1-18 van de 1996 remaster-versie niet 100% gelijk lopen met track 1-18 van de deluxe-versie zoals jij nu schrijft. Disc one van de deluxe is gewoon Non-Stop Erotic Cabaret plus Non-Stop Ecstatic Dancing plus 2 losse single-tracks.

Voor mensen die alle reguliere remaster van Soft Cell
en de 12" 3CD collectie al in huis hadden alleen interessant
omwille van de originele vocale versie van A Man Could Get Lost.

Dat vind ik niet voldoende om 3 versies van dit album nu door elkaar te gaan gooien op de site
Daarbij is de 2008 versie een wel erg goedkope verkooptruc van Stevo Pearce.

Nogmaals: bonustracks mogen uiteraard altijd toegevoegd worden (hier staat immers ook de 1996 remaster-versie), maar deze nieuwe 2008 versie voegt echt niets toe omdat er al aparte albums op de site staan en dat maakt het allemaal erg onoverzichtelijk. Hopelijk heb je er begrip voor in dit geval. We staan immers 2-disc albums ook niet toe als deze ooit los van elkaar verschenen zijn; in zulke gevallen moeten die altijd los toegevoegd worden

avatar van dazzler
Ik begrijp het wel. Je hebt zelfs gelijk.

Nog even toevoegen dat de promosticker op de 2CD deluxe
doet vermoeden dat CD1 van de set ook afzonderlijk verschijnt.

Het moet wel gezegd dat A Man Can Get Lost in de single-versie wel erg fijn is en dat dit nummer op cd niet zo makkelijk verkrijgbaar is. Volgens mij staat er op de hoes ook 2 keer A Man Could Get Lost wat ik me kan herinneren (heb het album in de winkel in handen gehad): dat klopt dus niet, want het zijn 2 verschillende versies met 2 verschillende titels.

Mensen die beide Non-Stop albums niet hebben en ook niet die twelve inches bezitten halen met deze versie wel een mooi album in huis.

Er staat inderdaad A Man COULD Get Lost, alhoewel
de vocale oerversie A Man CAN Get Lost heette, dat klopt.

Maar het feit dat de extended versie van Tainted Love
begint met het laatste gegniffel van Sex Dwarf vind ik stuitend.
Trouwens ... heel deze set is gebaseerd op de vroegere remasters.
Want ook de albumversies van Sex Dwarf en Entertain Me plakken
weer tegen elkaar zoals het op de 1996 remaster het geval was.

De linernotes heb ik nog niet gelezen, maar ze zien er wel goed uit.
Alhoewel ... de hoes is gewoon uitgerokken (lees: verbreed) omdat
deze deluxe uitvoering een bredere hoes heeft dan een gewone CD.
Ook dat had dus veel professioneler gekund.

Vind het eigenljk spijtig dat ik hem alsnog gekocht heb.
Maar voor A Man CAN Get Lost had ik toch wel wat over ...
en hij past in het rijtje van de andere deluxe boxen.

Pikant detail: ook nu ontbreekt de hitsingle versie van Tainted Love.

A Man Can Get Lost heb ik zelf ook niet in de (vocale) single versie op cd, alleen als mp3, maar om daar nu deze deluxe-versie voor aan te schaffen..... nee.

avatar van foxhusky
Het is me helemaal duidelijk nu: ik ga deze nieuwe versie niet kopen. Ik heb al de remaster uit 1996 en die bevalt prima. De 3CD 12" collectie heb ik ook, dus voel ik er niets voor om deze nieuwe versie van Non-Stop Erotic Cabaret aan te schaffen.

Precies, en als je de cd Non-Stop Ecstatic Dancing ook hebt mis je nog maar 1 nummer.

avatar van foxhusky
Nee, ik heb de CD Non-Stop Ecstatic Dancing niet. Dat hoeft ook niet, ik hoef niet 'alles' te hebben. Ik had me wel verheugd op de tracklisting die ik eerder had gegeven op 29 augustus. Die lijst bevat wél nummers die ik graag had willen kopen.

Die tracklisting was inderdaad veel interessanter. Helaas is het toch de tracklist geworden die ik toen doorgaf.
Veel zeer grote fans zijn dan ook teleurgesteld en zoals ik al eerder aangaf: de samensteller hiervan (Stevo Pearce) maakt er een bende van en vandaar ook dat Marc Almond er verder niets mee te maken wil hebben. Het feit dat er op re-issues niets extra's te vinden valt is natuurlijk wat vreemd.
Overigens ben ik persoonlijk meer een liefhebber van originele versies en heb ik zelden interesse in deluxe-versies van welke artiest ook.

avatar van Antie
Vind het schitterend hoe youth en sex dwarf in elkaar vloeien.

avatar van Fairy Feller
Heb best wel wat met synth-pop/wave bands, zoals bijv. Depeche Mode, Fad Gadget en Kraftwerk. Op een of andere mannier spreekt mij dit album van Soft cell niet zo aan, misschien iets te happy & gay (als in de uitdrukking )
Tainted love blijft een klassieker, daarom 3 sterren.

Fairy Feller schreef:

Tainted love blijft een klassieker, daarom 3 sterren.

En als dan toch 1 nummer happy & gay (plus ook wel doodgedraaid) is.................

avatar van Fairy Feller
aERodynamIC schreef:

....meer kan ik ook niet aan

avatar van ajhorstink
ajhorstink schreef:
Blijft leuk om te draaien, met uiteraard de definitieve versie van 'Tainted Love'. En dan hebben we het nog niet gehad over het geweldige 'Torch'.....Voorbode van de Torch Songs, die Antony and the Johnsons ons tegenwoordig voorschotelen.

Welkome To The Pleasuredome.

Kom binnen in deze smerige nachtclub.
De afsluiting van het tijdperk van de vrije sex.
Marc Almond is de strippende gastheer.
Een mannelijke prostituee die gefrustreerd raakt dat het hem niet meer lukt om opgewonden te raken.
Zijn toorts raakt uit gebrand.
De in leer geklede dwerg Almond opende een nieuwe wereld voor de open minded porno liefhebber.
Nog steeds kan Non-Stop Erotic Cabaret gezien worden als de ultieme erotische jaren 80 plaat.
Onafhankelijk van welke seksuele voorkeur.
SM voor gevorderen.
Dit is het ongezien binnen glippen in een Peepshow.
De gore cabines waar films voor boven de 18 jaar worden vertoont.
Het gluren in vieze boekjes in de kiosk.

Zonder dit album geen Relax van Frankie Goes To Hollywood.
Jimmy Somerville zou zich waarschijnlijk minder bloot gegeven hebben in Bronski Beat.
De gedeelde voorkeur voor leren en latex outfits die gedeeld werden met Depeche Mode.Zelfs Morrissey heeft soortgelijke theatrale raakvlakken in zijn zang.
Muzikaal gezien klinkt dit als de opvolgers van het pionierswerk van een Gary Numan.
De hitgevoeligheid van de cover Tainted Love.
Nog steeds een dance klassieker.
De kracht van Torch.
Ontroering in Say Hello, Wave Goodbye.
Het nummer over kortstondige relaties.
Je hoort de cabaret voorkeuren al terug wat Mark later steeds duidelijker in zijn solowerk laat horen.
Helaas vaak onbegrepen.
Zijn muzikale avontuurtjes worden hier nog in het juiste geluidslandschap geplaatst door Dave Ball.
Een van de sterkere debuutalbums van begin jaren 80.

deric raven schreef:

Mark Almond

Da's een andere artiest deric

Aangepast.

avatar van musicfriek
deric raven schreef:
Ontroering in Say Hello, Wave Goodbye.

Zeg dat wel zeg.. Krijg echt een brok in mijn keel van dat nummer, zo prachtig gezongen.. Ontdek dit album nu pas, echt een heerlijke plaat

musicfriek schreef:
Ontdek dit album nu pas

Dit nummer wordt zo'n beetje bij elk concert wel gezongen en is dan interactie tussen publiek en Marc die het samen zingen. En dat terwijl het over een hoertje en haar "lover" gaat