Deep Purple - Infinite (2017)

Label: earMUSIC

1. Time for Bedlam (4:35)
  2. Hip Boots (3:23)
  3. All I Got Is You (4:42)
  4. One Night in Vegas (3:23)
  5. Get Me Outta Here (3:58)
  6. The Surprising (5:57)
  7. Johnny's Band (3:51)
  8. On Top of the World (4:01)
  9. Birds of Prey (5:47)
  10. Roadhouse Blues (6:00)
  11. Paradise Bar * (4:10)
  12. Uncommon Man [Instrumental Version] * (6:58)
  13. Hip Boots * (4:00)
  14. Strange Kind of Woman [Live in Alborg] * (5:46)
avatar van Bluebird
Track 1 staat al op Spotify. Benieuwd naar de rest. Al zal het weinig verrassingen meer opleveren DP kennende, tenzij de afsluiter een open Door zou zijn.

avatar van iggy
Die ouwe rockers blijven wel nog altijd behoorlijk actief.

iggy schreef:
Die ouwe rockers blijven wel nog altijd behoorlijk actief.

En da's maar goed ook. Prima voorbeeld voor onze generatie.

avatar van musician
Time for Bedlam al weer een tijdje een prima single.
Rockers doen het inderdaad nog goed.

Hoop dat ze nog een tijdje doorgaan met albums maken, ze zijn juist weer helemaal op het goede spoor. Maar de titel van hun recente concerten "The Long Goodbye Tour" doet een beetje het ergste vrezen.

avatar van iggy
:D:D
Bluebird schreef:

En da's maar goed ook. Prima voorbeeld voor onze generatie.

Terwijl de mannen niet eens meer hoeven.
Ze zullen er ongetwijfeld nog een hoop plezier aan beleven. Zeker vanaf de tijd dat die man met die zwarte muts vertrok.

iggy schreef:
Zeker vanaf de tijd dat die man met die zwarte muts vertrok.

Nou kun je van Candice zeggen wat je wil maar het is eerder een soort Sneeuwwitje met een paar dwergen.

avatar van Karma_To_Burn
Kan alleen maar hopen dat dit album weer even briljant gaat worden als Now What?!, maar met de uitgebrachte single heb ik daar goede hoop op.
Roadhouse Blues een eigen nummer of een Doors cover? Ben benieuwd!
Heb het album al gereserveerd op vinyl in ieder geval.

@musician. het ziet er inderdaad naar uit dat ze willen stoppen, maar dat zei Whitesnake ook en die is ook gewoon door gegaan dus alles is nog mogelijk. De heren worden natuurlijk ouder maar toch hoop ik dat we het einde nog niet hebben gezien.

buizen
Ritchie Blackmore zoekt laatste tijd reuniematig contact met fans.
Ozzy Osbourne, Tony Iomi en Geezer Butler houden er mee op.
Neil Peart van Rush heeft reuma. Drumt hij ooit nog?
Phil Lynott en Ronnie James Dio en Lemmy zijn dood.

En Deep Purple komt met een nieuw album en zal weer de wereld over gaan touren.
Respect.
Benieuwd naar het album.

avatar van Bluebird
Zal wel weer dik in orde komen met Bob Ezrin als wakend oog.

buizen schreef:
En Deep Purple komt met een nieuw album en zal weer de wereld over gaan touren.
Deep Purple: 2 juni in de Ziggo Dome....... Hoe vertel ik mijn vrouw dat wij 2 juni niet op vakantie kunnen maar dat ik dan in Amsterdam moet zijn??

avatar van Rudi S
Via WhatsApp.

avatar van musician
buizen schreef:
Ritchie Blackmore zoekt laatste tijd reuniematig contact met fans.
Ozzy Osbourne, Tony Iomi en Geezer Butler houden er mee op.
Neil Peart van Rush heeft reuma. Drumt hij ooit nog?
Phil Lynott en Ronnie James Dio en Lemmy zijn dood.

En Deep Purple komt met een nieuw album en zal weer de wereld over gaan touren. (...)

....En laten Ritchie Blackmore geheel links liggen.
Gitaar spelen is in betere handen bij Steve Morse, in de tussentijd. Vandaag is de nieuwe single All I got is you uitgebracht. Alleen positieve woorden voor het spel van Morse.

buizen
musician schreef:

....En laten Ritchie Blackmore geheel links liggen.

Klinkt alsof je precies weet hoe alles zit en als een verwijt.

Krijg met de jaren steeds meer waardering voor Deep Purple. Blijft kwaliteit en enthousiasme leveren, single klinkt geweldig.

avatar van Bluebird
Net zo hard als dat Blackmore DP links laat liggen. Het is al meer dan 20 jaar een bekend gegeven wat de oorzaak van de artistieke breuk is geweest waardoor de oude snarentovenaar zich voorgoed in zijn eigen wereld heeft teruggetrokken met hier en daar nog een kleine knipoog naar het verleden. Destemeer kijk ik weer uit naar deze nieuwe DP worp waar mijn interesse voor de hardrock pas echt mee begon 100 jaar geleden.

avatar van Mr. Rock
Bluebird schreef:

Toch blijf ik het een gemiste kans vinden dat ze niet gezamenlijk op het podium hebben gestaan tijdens de Hall of Fame-ceremonie. Gillan en Blackmore zijn inmiddels de 70 gepasseerd en schijnen elkaar zelfs vrij recent weer eens gesproken te hebben, dus zou dat geen mooie gelegenheid zijn geweest om alles 'eind goed al goed' af te sluiten? Een terugkeer in de band zit er natuurlijk niet in en daar zit inmiddels, lijkt mij, ook niemand nog op te wachten. Afgaande op de eerste geluiden wordt dit weer een fris en energiek album zoals zijn voorganger, en niet in de laatste plaats dankzij Morse.

avatar van Karma_To_Burn
Spannend! Aankomende vrijdag is het al zo ver! Nu maar hopen dat ik de LP ook daadwerkelijk vrijdag al heb! Ben hier zo ontzettend benieuwd naar.

Hans Brouwer schreef:
Morgen is het dan zover: het nieuwe Deep Purple album. Ik hoop dat "Infinite (2017)" deze vrijdag op de deurmat ploft. Ik was 16 jaar toen ik mijn eerste Deep Purple album "Burn" kocht, nu ben ik 58 jaar en mag morgen het twintigste studio album van Deep Purple gaan beluisteren. Vol verwachting klopt mijn hart!!
Enne.... vrijdag 2 juni 2017 ga ik gewoon naar de Ziggo Dome .

avatar van Thenop
LP binnen, met sticker Rock Album of the Year! Da's goed nieuws, dan hoef ik niks meer te kopen van het jaar...
Draait zijn eerste rondje(s) - 45 toeren! Het geluid is in ieder geval dik in orde, vol en vet en toch knallend. Goed, iets dynamischer had wellicht gemogen, kniesoor etc. De drumsound op Get Me Outta Here springt er uit (hallo Bonham!) en de plaat is inderdaad harder / energieker dan Now What?!
nog geen oordeel, dat komt later maar ben blij met wat ik hier hoor!

Thenop schreef:

Draait zijn eerste rondje(s) - 45 toeren!

Good to know! Ik draai deze vanavond en ik dacht oorspronkelijk dat het gewoon op 33 toeren was haha!
Stiekem wel jammer dat er geen bonustracks zijn, maakt dit album beduidend korter dan Now What?! Hiermee doel ik natuurlijk op de vinyl versie.

avatar van Kronos
Prima album weer.

Gewoon het enkele cd'tje gekocht. Ik kon ook voor de cd met dvd kiezen, de lp of deze box. Maar waar moet je met al die extra rommel blijven?

Voor mij volstaan in dit geval de 45 minuten muziek en een cd-boekje met alle teksten.

Al reeds a giveaway op Spotify. Nog minder rommel

avatar van Renoir
Ik hoop dat het nog goedgekomen is tussen je vrouw en jou, Hans Brouwer. Zo niet, er zijn veel vrienden in de Ziggo Dome op 2 juni!

Karma_To_Burn schreef:
Roadhouse Blues een eigen nummer of een Doors cover? Ben benieuwd!

Ja hoor, open Door.

avatar van Karma_To_Burn
2x gedraaid inmiddels en erg van genoten! Toch vind ik het wel jammer dat Paradise Bar hier niet als bonustrack bij staat, het had het album in mijn optiek meer compleet gemaakt. Deze 45 minuten zijn genieten en dat bedoel ik dus enkel positief, Now What?! duurde een uur met bonustrack daarbij en voelde voor mijn gevoel dus ook meer af.
Nog geen stem, daar moet ik het album vaker voor horen maar ga er maar van uit dat het een hoge stem gaat worden! Tja, misschien net niet zo goed als Now What?! voor mij persoonlijk maar het zit er ook zeker niet ver vandaan. (Now What?! staat in mijn top 10 met een rating van 5*, dus dat zegt niet zo veel )

avatar van Mr. Rock
Als we Now What?! als een vraag moeten beschouwen, dan is dit album het antwoord. Zo logisch borduurt Infinite voort op zijn voorganger. Dus: wederom een aaneenschakeling van energieke rocknummers, vol variatie en waar de spelvreugde vanaf spat. Van duister en furieus (Time for Bedlam) tot extreem groovy (Hip Boots) en van luchtig en speels (One Night in Vegas) tot episch en dromerig (The Surprising). Tekstueel een prachtig moment van zelfreflectie/zelfspot op Johnny's Band. Muzikaal staat elk nummer als een huis, terwijl Gillan zich vooral onderscheidt met fantastische zang op The Surprising, en hij zijn veelzijdigheid kwijt kan op On Top of the World. Zijn handelsmerk-uithalen horen we sporadisch (Get Me Outta Here) en dat is prima. De man is 71 en weet dat, en laat horen dat hij met zijn stem vandaag de dag op een andere manier van grote waarde is. Zwakke broeders staan hier niet op, al had de Doors-cover van mij achterwege gelaten mogen worden en vervangen door Paradise Bar.

Renoir schreef:
Mijn vrouw was zo vriendelijk om "Infinite (2017)" vanmorgen aan te pakken van de postbode. Aangezien mijn vrouw mijn grootste vriendin is gaat ze op 2 juni gewoon mee naar "Infinite -The Long Goodbye Tour" van Deep Purple in Amsterdam.
Morgen ga ik "Infinite (2017)" intensief beluisteren.

avatar van Sweet Lucy
Ik ga hem nu beluisteren tijdens mijn vlucht van london naar Sao Paulo

avatar van Hans Brouwer
Door een sticker met de tekst "The Rock Album Of The Year" op het cd doosje van "Infinite (2017)" te laten plakken stellen de heren van Deep Purple zich bescheiden op.......

avatar van Hans Brouwer
"Roadhouse Blues" van The Doors is jaren geleden ook al eens door Status Quo op de plaat gezet..... Op "Infinite (2017)" doet Deep Purple hetzelfde...... "Roadhouse Blues" is een geweldig nummer zowel in de uitvoering van The Doors, van Status Quo en dan nu in de uitvoering van Deep Purple.

Hans Brouwer schreef:
Dat heeft Deep Purple niet zelf gedaan, deze heren zouden dat nooit over zichzelf zeggen. Je ziet trouwens ook in de making of die erbij zit dat ze in de studio soms als nog onzeker overkomen, stuk voor stuk mooie personen.