Pearl Jam - Ten (1991)

7. Oceans (2:41)
  8. Porch (3:30)
  9. Garden (4:58)
  10. Deep (4:18)
  11. Release / Master/Slave (9:05)
  12. Alive [Live] * (4:54)
  13. Wash * (3:33)
  14. Dirty Frank * (5:38)
  15. I've Got a Feeling * (3:42)
  16. Brother * (4:00)
  17. Just a Girl * (5:03)
  18. Breath and a Scream * (5:59)
  19. State of Love and Trust * (4:49)
  20. 2,000 Mile Blues * (3:58)
  21. Evil Little Goat * (1:30)
  22. Why Go [Live at the Academy Theater] * (4:01)
  23. Even Flow [Live at the Academy Theater] * (5:10)
  24. Alone [Live at the Academy Theater] * (3:26)
  25. Garden [Live at the Academy Theater] * (5:42)
Zonder twijfel een super album, heerlijke muziek.

Pearl Jam Myspace

Link met enkele nummers van de aankomende reïssue.

avatar van James Douglas
Wat een geouwehoer alweer! Waarom is dat intro van Once (outro van Release) ineens verdwenen? Weg mystiek begin van de plaat. Waarom moet dit uberhaupt opnieuw in de mix?

avatar van Klumpie
Rustig maar James. Album word dubbel uitgebracht. Het originele album remastered + een remix van Brendon O'Brien.

avatar van Kill_illuminati
Is dit de tegenhanger van Nevermind?

avatar van TheFunkyM
Ik vind Nevermind de tegenhanger van Ten

avatar van Nicholas123
Kill_illuminati schreef:
Is dit de tegenhanger van Nevermind?

In de muziekgeschiedenis misschien wel. Maar muzikaal gezien zie ik eigenlijk weinig overeenkomsten. Nirvana is punk terwijl Pearl Jam veel meer een classic rock inslag heeft.

avatar van Shelter
Ik zie totaal niet in wat de overeenkomsten zijn met Nirvana...

Dit is een erg vette cd die tijdloos is, draai deze nog regelmatig.
Alive is dehit en natuurlijk een vet nummer, Jeremy vind ik een erg mooie tekst hebben en dito clip. Oceans, even flow...mmm eigenlijk is alles wel goed. De bonus nummers heb ik niet, heb deze nog op casette bandje

avatar van barrett
Ten is helemaal niet de tegenhanger van Nevermind, ok het enige wat deze twee groepen gelijk hebben is de periode van opkomst. Maar voor de rest is deze plaat veel muzikaler dan Nevermind. Hier zit er gewoon meer gezongen en qua muzikaliteit is hier ook een grotere overvloed.

avatar van barrett
Er staan hier gewoon geen slechte nummers op, mijn favoritiete lied is en blijft black, wat een emotie!

avatar van R-onniej
once is lekker

avatar van rkdev
barrett schreef:

Je hebt van die nummers die je altijd kippevel geven, en Black is er daar voor mij één van !

avatar van TheFunkyM
En zo vele met ons!

avatar van Outlaw104
Mijn meest gedraaide album van de jaren 90, samen met het voor de meeste mensen onbekende album 3 Lb. Thrill - Vulture
Beide grijs gedraaid.

PriestMaiden
Wat blijven Black, Even Flow, Alive en mijn favoriet Jeremy leuke nummers. Heel dit album is een klassieker

avatar van rkdev
Gisteren het nummer 'Brother' gehoord dat op de re-issue komt te staan. Heerlijk om weer een 'nieuw' nummer te horen in de stijl van hun magnus opum ! (het is ook te beluiserten op pearljam.com)

Licht het aan mij of is de afbeelding van de cover vervangen

avatar van kaztor
Jammer dat ze voor de box set de prijs weer weten op te schroeven door weer precies dezelfde cd zoals hij al was toe te voegen.

avatar van Joy4ever
Licht het aan mij of is de afbeelding van de cover vervangen
Hij is vervangen idd. Eerst zag je alleen de handen van de bandleden. Ik vind deze cover wel mooier trouwens. Lekker laten staan.

Joy4ever schreef:

Is dit de originele cover, of van de re-issue?

avatar van Joy4ever
Kill_illuminati schreef:
Is dit de originele cover, of van de re-issue?
Origineel

Lukk0
Dit is de cover als hij uitgevouwen wordt, de oude is dus de opgevouwen versie van deze.

avatar van Kronos
Dit is inderdaad de albumhoes in zijn geheel,
zoals het trouwens ook op vinyl is verschenen.

avatar van dvdschaaf
Dat vind ik nu weer niks. Okay het is uitgevouwen de cover, maar vrijwel iedereen kent hem alleen met handen, ik stem voor de vorige!!!!

Oude cover graag terug.
Dacht even met een Spice Girls album te maken te hebben.

avatar van Kronos
Het gaat hem er volgens mij niet om hoe vrijwel iedereen het album kent maar wel hoe het origineel verschenen is. Op vinyl is dat dus met deze hoes. Op CD is dat eigenlijk ook met deze hoes, zij het in opgevouwen toestand.

Daveydave
geweldig album
persoonlijk vind ik Black en Even Flow
de hoogtepunten van dit album

avatar van Klumpie
De remaster en remix versie van dit album zijn inmiddels op het wereldwijdeweb te vinden. En over de remix ben ik tot dusver niet ontevreden.

Klumpie schreef:

Gelukkig kom je dan iemand tegen die de originele versie heeft, en dan is diegene zo vriendelijk om het album te laten uploaden op je I-tunes.