Maxïmo Park - Our Earthly Pleasures (2007)

Label: Warp

1. Girls Who Play Guitars (3:12)
  2. Our Velocity (3:20)
  3. Books from Boxes (3:28)
  4. Russian Literature (3:07)
  5. Karaoke Plays (4:08)
  6. Your Urge (3:57)
  7. The Unshockable (3:16)
  8. By the Monument (2:59)
  9. Nosebleed (3:25)
  10. A Fortnight's Time (3:01)
  11. Sandblasted and Set Free (3:58)
  12. Parisian Skies (3:56)
  13. Pride Before a Fall * (3:14)
  14. Distance Makes * (2:12)
[quote]aERodynamIC schreef:
Mijn mening klopt niet???????? Jij VINDT het een goed album. Ik VIND hem tegenvallen.
Wat moet ik dan wel niet denken van alle 0,5 stemmers bij mijn 5* albums die hoog scoren als ik moet gaan letten op stemgemiddeldes (die hier bij dit album overigens niet eens zo hoog is, dus hoezo 'goed tot heel goed')?

ok je vind hem tegenvallen zeg je, het lijkt er anders verdomd veel op dat je het helemaal niks vind en ok scores zeggen ook niet alles maar wel dat een hoop mensen het goed vinden.(3,61* is op ze'n minst een aardig gemiddelde tot nu toe).
Kijk ik vind prince ook niks maar het is kwalitatief wel in orde dus als jij het niet goed vind kom dan ook niet met een recensie van 'Our Earthly Pleasures' wat er per nummer mis mee is want het is kwalitatief wel op zijn minst redelijk)
En wat die 0,5 stemmen voor frans bauer en co betreft ik was gewoon in zo'n bui om superslechte artiesten een cijfer te geven wat ze verdienen, zal ik niet meer doen mijn excuus.

BTW mijn excuus voor boven ik moet het quoten nog een beetje zien door te krijgen geloof ik

SOAD schreef:

Helemaal niks is 0,5 bij mij en geen 2,5

'Sorry daarvoor': ik zal voortaan wachten tot er meer mensen gestemd hebben zodat ik mijn score er op af kan stemmen

Wat heeft Prince te maken met Maximo Park (wiens debuut ik prima vind en wiens opvolger matig)?
En mag ik zelf bepalen waar ik wat bij schrijf? Ook bij in mijn ogen wat mindere albums wil ik stukken schrijven. Ophemelen doen we wel bij de fanclub-sites. En dan nog is 2,5 nu ook weer niet zwaar beroerd.

Heb ik ook de betere dingen of de leuke nummers niet opgenoemd dan (ook al kwam het niet vaak voor)?

de reden dat ik je reactie bij dit album op mijn stuk niet erg serieus neem, want het is dieptriest dat users dit album niet slecht mogen beoordelen en dat jij het dus doodnormaal vind om zelf wel andere artiesten af te serveren als zijnde slecht (wel eens gedacht aan het feit dat er mensen zijn die wel van die muziek houden???)

Wat mij betreft einde discussie met jou over dit album want ik spreek mezelf tegen in het feit dat ik je niet serieus neem en toch nog reageer.

Welkom op musicmeter: een site waar mensen muziek mogen beoordelen naar eigen believen!

avatar van illuvatar
Een album waar ik gemengde gevoelens over heb.
Het is van ongeveer hetzelfde niveau als het debuut. Geen al te grote verschillen ook, een erg veilig vervolg dat wel.
Het begint allemaal heel erg goed, met direct voor mij de 2 beste liedjes van het album. Ook Russian Literature is zo'n geweldig leuk liedje dat je eeuwig op repeat zou willen zetten.
Hierna wordt het allemaal heel wat minder. Karaoke Plays: ik weet niet echt wat ik met dit liedje aanmoet, het klinkt op een bepaalde manier erg als My Chemical Romance als de zanger het refrein zingt, niet echt een positief punt eigenlijk.
Een van de weinige liedjes op deze cd die ik echt doorspoel, behalve dan opvolger Your Urge die ik bestempel als slechtste song die Maxïmo Park totnutoe heeft gemaakt. Vervelende piano, vervelend refrein en nergens lijkt het ook maar een beetje boeiend te worden.

Gelukkig blijven de negatieve punten zich niet opstapelen en na een dipje komt er terug een glimlach op mijn gezicht bij het beluisteren. De volgende 2 tracks zijn weer iets beter, heel leuk, maar zo gelijkend op de rest dat ze er nergens echt uitspringen.
De laatste tracks eindigen als hoe het begon, leuke aanstekelijke zomerse liedjes.
Ondanks dat het album zijn mindere kantjes heeft is er toch iets wat me blijft trekken naar de cd. Is het de opkomende lente, die me oproept om deze aanstekelijke muziek te luisteren, ik weet het niet, ik weet alleen dat hij nu al 2 weken op mijn mp3-speler staat en er toch nog eventjes op blijft staan.
Ik eindig op een 3,5 ; dezelfde score als het vorig album haalde.

aERodynamIC schreef:

ja maar die mensen hebben geen verstand en gevoel voor goede muziek ze mogen beoordelen wat ze willen en mooi vinde wat ze willen maar het is gewoon waardeloos, commercieel allemaal heel erg binnen de lijntjes gekleurd
dan vind ik het dus slecht en dat is dus mijn mening.
en doe nou niet ofdat je groot bent door te zeggen dat je mij niet serieus neemt omdat je een admin van een site bent en 18 jaar ouder dan mij bent wil niet zeggen dat je deze discussie voor jou gevoel hebt gewonnen.
Nu zal je wel niet meer reageren maar dat hoeft van mij ook niet voor mij is de discusie ook gesloten

avatar van Boris1
Prima plaat. Minder 'feest' dan het debuut maar zeker niet minder qua kwaliteit. Er wordt meer de tijd en ruimte genomen voor de melodie waardoor deze beter uitkomt. Geweldige zanger trouwens. Voorlopig vier sterren maar wellicht ....

Boris1 schreef:

100% gelijk heb je Boris

blijf het een geweldig album vinden

mijn album van het jaar tot nu toe( na lichte terleurstellingen van bloc party en arcade fire)

INF
MarcoB schreef:
blijf het een geweldig album vinden

Teleurstelling van Bloc Party?
Dat je Neon Bible een teleurstelling vindt kan ik inkomen, dat is ook normaal na een debuut als Funeral, maar de nieuwe van BP een teleurstelling? Voor mij niet hoor.

INF schreef:
Teleurstelling van Bloc Party?

Is dat zo vreemd? Ik vond hem ook tegenvallen namelijk, begrijp niet waarom iedereen na Silent Alarm over A Weekend... zo lovend is.

Our Earthly Pleasures vind ik nog steeds erg goed, alleen 'Karaoke Plays' vind ik wat minder.

INF schreef:

tja smaken he

Mooi gesaagd tweede album. Persoonlijk vind ik het mooier dan het debut.
Een album met een eeuwige houdbaarheidsdatum.

Larsch
Larsch schreef:
How about an... own opinion?

Iig, ik vond A Certain Trigger echt vreselijk tof (nog niet op gestemd though =P) en had best wel hoge verwachtingen van deze plaat, zeker na het horen van het toch wel heel erg hippe Our Velocity. In het begin greep deze CD me niet echt, maar het begint langzaam te komen. Met (voor mij) als hoogtepunten Russian Literature en Books From Boxes. Waar ik A Weekend In The City en Yours Truly, Angry Mob na een paar luisterbeurten wel zat was (afgezien van Sunday op AWITC, die vind ik gewoon te vet), denk ik dat hier wel rek in zit. Ik begin met een 3,5* (zou ACT 4* ~ 4,5* geven) en is er genoeg ruimte voor verhoging. CD van het jaar zal het niet worden, maar aanstekelijk is het voor mij zeker.

Ik verhoog 'm nu al met een halfje. Wat een heerlijke CD is dit weer geworden zeg, heerlijk gewoon. Helemaal verslingerd aan nummers als Nosebleed en Russian Literature.

Op MTV.nl kan je het hele album beluisteren

Ben hem nu aan het downen

avatar van Sammy
Wat een heerlijke cd is dit. Staat voor mij op gelijke hoogte met de eerste van Maximo Park. Pakkende, frisse nummers met zonnige zang. Goed voor in de lente! Favorieten tot nu toe: Girls Who Play Guitars; Our Velocity; Your Urge en A Fortnight's Time. Deze ga ik vaak draaien de komende (hopelijk zonnige) tijd.

avatar van rzasa
Ligt al in de winkel. Lekkere plaat! ****

avatar van Boris1
Halfje erbij, favoriet op dit moment is 'Nosebleed'. Geweldig nummer..

avatar van ShakmUWontBreakm
Benieuwd hoe men een pakkend doch verrassend popliedje (zij het in een stevig jasje) schijft? Luister dan naar dit album, want Maximo Park doet het (weer). Misschien iets minder pakkend en herkenbaar dan op het eerste album. Wellicht komt dit doordat alles net iets doordachter en volwassener klinkt. Maar dat betekent in dit geval niks negatief.

Books from Boxes is wel erg lekker, een stuk prettiger luisteren dan Our Velocity

Ik draai hem nu net voor het eerst. Ik start maar met een twee. Het klinkt af en toe alsof ik naar panic!at the disco luister. En laat ik dat net totaal ruk vinden.

avatar van Ploppesteksel

Panic! At the Disco?
In welke nummers & waaruit blijkt dat?
Ik vind dit best aardig & Panic! at the Disco is rotslecht dus vertel het mij maar een keer.

- De zangstem lijkt er op.
- Dezelfde snelheid tempo waarin het wordt gezongen.
- Het constant veranderen van maat
- Alle nummers lijken het zelfde

Ploppesteksel schreef:

Panic! At the Disco?

Haha, daar kijk ik ook van op. Ik vind P!atD ook totaal ruk, die gasten mochten willen dat ze zulke songs konden schrijven en hun zanger kan er alleen maar van dromen om zo te kunnen zingen als Paul Smith. Live valt ie namelijk enorm door de mand, waar mijnheer Smith juist een geboren entertainer blijkt te zijn.

Als ik Maxïmo Park op deze plaat al ergens op vind lijken zijn het the Smiths. (P!atD zijn overigens grote Smiths/Morrissey fans)

The Smiths? In welk opzicht?

xillix schreef:
The Smiths? In welk opzicht?

Moet ik dat echt uitleggen?

De sfeer van bepaalde songs en ook in tekstueel opzicht. Het beste voorbeeld is denk ik 'Books from Boxes'.

*Laura*
xillix schreef:
- De zangstem lijkt er op.
- Dezelfde snelheid tempo waarin het wordt gezongen.
- Het constant veranderen van maat
- Alle nummers lijken het zelfde

Ik ben deze tweede cd op dit moment nog maar voor het eerst aan het beluisteren, dus wat de songs betreft kan ik je nog niet van repliek dienen, maar ik heb de eerste cd en Our Velocity voldoende gehoord om je te verzekeren dat er vocaal maar weinig raakpunten zijn tussen P!atd en Paul Smith. Het is immers vooral de stem die me stoort bij P!atd terwijl Paul Smith's stem net één van dé redenen is waarom ik Maxïmo Park zo leuk vind. Oké, hun timbre ligt misschien vrij dicht bij elkaar, maar ze gebruiken hun stem zó anders dat de gelijkenis zo weggenomen wordt. En Paultjah heeft dat heerlijke accent, natuurlijk.

Dat alle nummers nogal op elkaar lijken zou dan weer wel kunnen, want dat had ik als enige minpuntje aangehaald bij het debuut.

Ik heb dat specifieke nummer maar even bijgepakt om te bekijken of ik gewoon slecht geluisterd heb. Maar qua sfeer komt het wat mij betreft totaal niet in de buurt.
Ja de gitaren mogen dezelfde klanken krijgen die je bij 'the smiths' ook vind, maar de sfeer is totaal niet gelijk.

Tekstueel opzicht weet ik niet, want ik luister pas naar de teksten als de muziek ook interessant is. Maar ik zal het album zeker nog wel een paar keer beluisteren de komende tijd.
Het is wel eens voorgekomen dat ik van mening moest veranderen omdat ik het eerder niet echt begrepen had. 't Is trouwens alweer een tijdje geleden dat ik P!ATD gehoord heb, dus misschien is mijn herinnering anders. 'k Heb ook niet echt de behoefte om een nummer te beluisteren van hun, als ik mezelf wil pijnigen weet ik wel andere manieren.

Ik krijg gewoon hetzelfde nare gevoel erbij, hier wat lichter overigens, door het mixen. Alsof de muziek hun totaal geen bal interesseert. Dat is een gevoel en niet echt rationeel. Misschien omdat het af en toe losjes aan elkaar zit.

avatar van Boris1
Maximo Park met Panic!at the disco vergelijken....

- memorabele melodieen en briljante teksten vs slappe puberpop.
- sterke zang vs 13 in dozijn stem.
- grote livereputatie vs livereputatie diep onder 0.
- bruisende britpop vs amerikaanse emo.

aidoo
Boris1 schreef:
Maximo Park met Panic!at the disco vergelijken....

- memorabele melodieen en briljante teksten vs slappe puberpop.
- sterke zang vs 13 in dozijn stem.
- grote livereputatie vs livereputatie diep onder 0.
- bruisende britpop vs amerikaanse emo.