Maxïmo Park - Our Earthly Pleasures (2007)

Label: Warp

1. Girls Who Play Guitars (3:12)
  2. Our Velocity (3:20)
  3. Books from Boxes (3:28)
  4. Russian Literature (3:07)
  5. Karaoke Plays (4:08)
  6. Your Urge (3:57)
  7. The Unshockable (3:16)
  8. By the Monument (2:59)
  9. Nosebleed (3:25)
  10. A Fortnight's Time (3:01)
  11. Sandblasted and Set Free (3:58)
  12. Parisian Skies (3:56)
  13. Pride Before a Fall * (3:14)
  14. Distance Makes * (2:12)
Boris1 schreef:
Maxïmo Park met Panic!at the disco vergelijken....

- bruisende britpop vs amerikaanse emo.

Nou ja.. jij geniet er in elk geval van. De zang is wat mij betreft eentje die ik overal tegenkom en net zo dertien in een dozijn en memorabele melodiën ben ik ook nog niet tegengekomen na twee/drie keer luisteren. Ach, amerikaanse emocore wat is daar mis mee...

avatar van Ploppesteksel

Ow yeah !
Eat that Paniek! in de Disco

- bruisende britpop vs amerikaanse emo.

Hehe, appels met peren vergelijken.
Pas op jong, 'panic at! the disco' is een guilty pleasure.
Natuurlijk ga ik geen album uitluisteren van een puberband als panic at the disco (in tegenstelling tot maximo park). Maar de groep is toch terecht een hype geweest wegens die onweerstaanbare catchiness van die singles.

En de single is toch weer perfecte pop hoor:)

avatar van Migo
Een paar leuke nummers zoals de eerste drie en By The Monument. Verder helaas net iets teveel middelmaat.

avatar van Ward
Het album besteld, maar ik zit al best lang erop te wachten. Ik heb wel kaartjes gewonnen voor het optreden volgende week! Dus ik hoop dat ik het nieuwe album dan binnenheb.

Superlatieven schieten te kort voor 'Books from Boxes'. Wat is dat een mooi nummer! Ik zou er spontaan ook de rest van gaan luisteren, ware het niet dat ik zo ben afgeknapt op hun debuutalbum (is met 2,0* de digitale prullenbak ingesmeten).

Is 'Books from Boxes' een beetje representatief voor dit album? Want dan ga ik het misschien toch maar weer proberen met Maxïmo.

Spuit 12 schreef:

Ik vind persoonlijk 'A certain trigger''ook niet geweldig en dit album wel dus ik zou het in ieder geval even proberen.

Ga ik doen . Overigens, zoals dacht ik al gezegd, ongelooflijk lelijke cover!

Concert gister in de melkweg was erg leuk. Veel energie en lekker kort. Zal niet meer dan uurtje geweest zijn. Kende ze eigenlijk niet echt maar zus had kaartje over, was positief verrast.

avatar van Nim
Nim
Was zeker gaaf feestje in de Melkweg donderdag.. Hij had er zin in, die Paul Smith.
Goed album btw, maar er zitten niet zulke uitspringers in als in het eerste album. Misschien moet ik gewoon nog vaker luisteren..
Live komt het iig goed tot zijn recht.. met pinkpop nog in t verschiet......

avatar van otherfool
Spuit 12 schreef:

Ik denk dat dat ook mijn favorietje is. Maar als A Certain Trigger niks voor je was betwijfel ik of dit het dan wel is. Aan de andere kant, even 40 minuutjes er voor uittrekken moet kunnen toch?

een cd met echt de lelijkste cover ooit

Na het concert in de Melkweg ben ik toch om. van 2,5 naar 3,5 ster. Veel minder dan 'a certain trigger'. De plaat heeft geen echte uitschieters maar verdient om meer gedraaid te worden..

avatar van otherfool
Ik blijf voorlopig nog op 3 sterren steken. Minder dan het debuut, ondanks de sterke opening (eerste 3 nummers) en het lekkere By The Monument.

Ik ken weinig groepen die er Live zo staan als Maxïmo Park. Het was alvast 'gaaan' vorige vrijdag in de Botanique...

Ik was in het begin niet zo overtuigd van dit album maar moet ondertussen toch mijn mening herzien.

Our velocity is té goed live....
Feestje!

avatar van Pinsnider
Our velocity is wat mij betreft sowieso een groeiertje!! Wat een geweldige structuur zit er toch eigenlijk in dat liedje en wat een vaart!! Hulde!!

avatar van Migo
Toch nog een halfje eraf gedaan. Wat is het toch jammer dat ze zulke sterke nummers afwisselen met opvullers. Mijn tip: stel een cd maken met de beste nr's van A Certain Trigger, Missings Songs en deze..

avatar van Nautilus
Migo schreef:

Wel namen noemen he, welke nummers vind jij dan fillers?

Ikzelf vind eigenlijk alleen 'Karaoke Plays' beduidend minder, maar voor een filler is zelfs dat nog te goed.

avatar van TerryA

- slappe puberpop.
- 13 in dozijn stem.
- livereputatie diep onder 0.
- amerikaanse emo.

maar deze omschrijving van P!ATD kan ook als een "cliche" gezien worden?

bijvoorbeeld: "livereputatie diep onder 0" ? ... ik heb ze een keer live gezien en vond dat ze indrukwekkend waren. Wanneer vielen ze voor jou tegen?

en "13 in dozijn stem" ? ... en die van Maximo Park is unique?

ik las hieronder ook andere opinies over Smith`s stem, maar voor degene die zijn inspiratie willen weten look no further than Tom Hingley`s stem! zie:

==
ook werkwardig dat Klaxons (voor hun muziek) ook als inspiratie de Inspirals geven

avatar van Nautilus
TerryA schreef:

maar deze omschrijving van P!ATD kan ook als een "cliche" gezien worden?

Die omschrijving past dan perfect wat mij betreft, P!atD vind ik namelijk behoorlijk clichématig. Gemaakt. En aalglad.

Maar om weer even bij Maxïmo uit te komen, Paul Smith is wat mij betreft één van de beste Britse frontlieden van de laatste jaren, een geboren entertainer.

avatar van Boris1
Laat ik mij daar dan maar bij aansluiten, Paul Smith is in ieder geval een geweldig voorman net als die andere Smith, Tom (van Editors). What's in a name...

Davez
Ik vind ze beter dan al die andere britpop? bands. Ze hebben allemaal wel hun goeie momenten maar Maximo Park weet nu voor de 2de keer een meer dan degelijke plaat af te leveren. Het is gewoon een kwestie van afwachten wanneer er ook eens een nummer van hen de hitlijsten in vuur en vlam zet.

(verwijderd)
Goede band, met een sterke, eigen sound. De texten wisselen van briljant tot ongelooflelijk suf (Parisian Skies/Shadows beneath Your Eyes) Maar de melodieen zijn lekker, en het zit gewoon goed in elkaar. Voor je het weet ben je door het album heen. En dan ga je hem nog een keer luisteren. Ik zeg : 4*

En oja, ik vind de cover weldegelijk mooi

avatar van Omsk
De single is geweldig sterk, de rest blijft wat achter (A Fortnight's Time & The Unshockable zijn nog wel aardig). Toch jammer, want ik was helemaal weg van hun eerste plaat, en ook de EP Missing Songs ging erin al koek. Toch *3,5.

books from boxes is erg goed!

gerre schreef:
books from boxes is erg goed!

De evergreen van Maxïmo Park!

Lost Highway
Spuit 12 schreef:

De evergreen van Maxïmo Park!

Nog een enthousiasteling, dat is idd de fameuze uitschieter op deze plaat, een plaat die toch een tikkeltje meer variatie mocht hebben.
Maar Books from boxes is geweldig ja, dat voorlaatste nummer vind ik ook fijn, helemaal in de new wave stijl.

Ongelooflijk sterk album, dat Franz Ferdinand (bijvoorbeeld) wel héél erg doet vergeten. Net zo sterk als de voorganger. Maxïmo Park nestelt zich plots tussen de grootste bands ter wereld.

wat een fantastisch album