Dire Straits - Money for Nothing (1988)

Label: Vertigo

1. Sultans of Swing (5:46)
  2. Down to the Waterline (4:01)
  3. Portobello Belle [Live] (4:33)
  4. Twisting by the Pool [Remix] (3:30)
  5. Tunnel of Love (8:10)
  6. Romeo and Juliet (5:56)
  7. Where Do You Think You're Going? [Alternate Version] (3:30)
  8. Walk of Life (4:08)
  9. Private Investigations [Single Edit] (5:51)
  10. Telegraph Road [Live - Remix] * (11:58)
  11. Money for Nothing [Single Edit] (4:06)

met Sting

12. Brothers in Arms [Edit] (4:49)
avatar van teus
Eens over Twisting by the Pool
Maar ik vind tegelijk Walk of Live ook een draak en geen Dire Straits nr

avatar van Dirkrocker
Walk of life heb ik dan weer geen moeite mee prima nummer, alleen mee dood gegooid op de radio natuurlijk. En dan kan iets wel is gaan vervelen.

avatar van Rogyros
Dirkrocker schreef:
Ook de Where Do You Think You're Going? versie die hier opstaat vind ik en tikkeltje mooier dan de versie op Communiqué.

Waarom vind je deze versie van Where Do You Think You're Going mooier? Ik moet zeggen dat ik de alternate version niet scherp op mijn netvlies meer heb.

avatar van Dirkrocker
Rogyros dan moet je ze maar is naast elkaar leggen. Deze versie zit net meer gevoel in, voor mij persoonlijk. De versie van Communiqué is wat gejaagd, en de manier waarop Mark hem inzingt is wat onrustig.

avatar van IntoMusic
Klopt Dirk, vreemde is dat dit niet op het album staat aangegeven (alternate version). Althans op de versie die ik destijds heb aangeschaft. Deze vind ik meer ingetogener en kleiner… zoals mijns inziens het meer past bij de tekst. Toch wel een klein hoogtepuntje en destijds een verassing op dit album.

avatar van Dirkrocker
Klopt staat niet aangegeven op de hoes. Ik heb met het nummer kennisgemaakt in deze versie. Mijn vader had alles van ze. Maar mocht op jonge leeftijd nog niet aan z’n platen komen , dus had hij deze voor me op bandje gezet. Kwam voornamelijk omdat ik sultans of swing als ventje zo vet vond. Later toen ik wat ouder was en de platen op volgorde ging luisteren, kwam ik er pas achter dat er verschil in zat

avatar van Rogyros
Dirkrocker schreef:

Ik heb beide versies weer beluisterd. En ik herkende hem weer. Prima tip, Dirkrocker!
De versie op deze verzamelaar is iets intiemer, wat kleiner. Lijkt ook wat meer demo-achtig. Ik vind de versie op Communiqué wat uitgebalanceerder. Ik denk dat ik die prefereer.