Dire Straits - Money for Nothing (1988)

Label: Vertigo

1. Sultans of Swing (5:46)
  2. Down to the Waterline (4:01)
  3. Portobello Belle [Live] (4:33)
  4. Twisting by the Pool [Remix] (3:30)
  5. Tunnel of Love (8:10)
  6. Romeo and Juliet (5:56)
  7. Where Do You Think You're Going? [Alternate Version] (3:30)
  8. Walk of Life (4:08)
  9. Private Investigations [Single Edit] (5:51)
  10. Telegraph Road [Live - Remix] * (11:58)
  11. Money for Nothing [Single Edit] (4:06)

met Sting

12. Brothers in Arms [Edit] (4:49)
avatar van starbright boy
0,5
Jazzthieve schreef:

"Telegraph Road" langdradig, is als zeggen dat Led Zeppelin's "Stairway To Heaven" of "Hotel California" van The Eagles langdradig is omdat het lange tracks zijn.

Hotel California vind ik ook heel langdradig.

fastpulseboy
ik vind elk nummer op deze plaat langdradig......

thejazzscène
Langdradig?? Dat vind ik juist niet. Een mooie combinatie tussen virtuoos spel en leuke nummers.

avatar van frankvankesteren
Een van de zoveelste verzamelalbums van Dire Straits..naar mijn mening ook de minste.. misschien was het nog iets te vroeg voor een verzamelalbum...ben groot fan van hen maar Sultans of Swing is voor mij genoeg als verzamelalbum en deze voegt voor mij niets toe..dat niet wil zeggen dat het geen goed album is..

Doet in mijn geval zijn naam eer aan dus

pluspunt is dat Telegraph Road hier wel op staat..

avatar van Jochempie
Ik kocht dit album niet wetend dat het een verzamelaar was en uit pure nieuwsgierigheid. Blegh wat een saaie bagger zeg. Sultans of Swing is wel leuk en daar eindigt het ook.

Zou zeggen kijk eens wat vaker in je eigen top 10 muziek
spiegel ,armoe troef op Pink Floyd na dan Die van Radiohead is ook nog wel te pruimen al is het geen The Bends

1,0
Maar viking, de helft van het ventje zijn top10 bestáát alleen maar uit Pink Floyd.. Die band lijkt inmiddels trouwens wel een beetje de u2 of stones van deze tijd te worden...

avatar van the viking
fossielen met bakkebaarden vinden schijnbaar nog steeds gretig aftrek in deze moderne tijd,niet dat ik daar overigens moeite mee heb Orbit

1,0
In het geval van de roze floyds is dat inderdaad nog te velen, alhoewel ze wel steeds meer de verantwoorde politiek correcte mainstream band gaan vormen. Maargoed, kunnen zij niks aan doen natuurlijk. Dire Straits is overigens ook daadwerkelijk die grijze muizenband voor de politiek beschaafden.. de seth gaaikema onder de rockmuziek

avatar van Kos
Kos
Nee, the Cure is lekker spannend, nou goed .

1,0
Aanzienlijk meer dan de Dire Straits ja..

avatar van Kos
Kos
Het is maar wat je spannend noemt vermoed ik.

He wist niet dat ik van Seth Gaaikema hield, muizenadept en CdA stemmer ben

wordt,.. wordt viking

avatar van Jan Wessels
Dire Straits stond voor mij en een collega altijd gelijk aan stofwolken muziek. Alleen Money for Nothing vond ik wel aardig (vooral de clip). Toch voor 2,5 gulden ooit de cd overgenomen van iemand. En ach, het viel me allemaal best mee. Het zal nooit mijn favoriete muziek worden maar om zo nu en dan te draaien?

avatar van Marb
Leuke plaat, waarvan me alleen Money for Nothing me is bijgebleven. Leuke clip en ook een van de allereerste die ik me kan herinneren als jochie van een jaar of 3. Echt nog steeds een van de leukste clips ooit gemaakt.
Rest van het album is leuk, en gevuld met echte leuke nummers [brothers in arms, walk of life, private investigations, telegraph road en sultans of swing als persoonlijke hoogtepunten]
3.5* voor dit plaatje, welke ik nog steeds heb op CD, LP én MC!

DonDijk
orbit schreef:

Simple Minds op 4...
dus..even stil dan over Pink Floyd en U2 please..

avatar van Reint
Oh, is dit een verzamelaar? Dan hebben wij twee verzamelaars. Dire Straits zijn zeer cool.

avatar van AdamClayton
Dire Straits
Ook al is dit een verzamelaar, het blijft een goed album. Vooral de live versie van Telegraph Road is wauw

Mooie liveplaat. Zeker de 11 minuten durende Telegraph Road.

D-ark schreef:
Mooie liveplaat. Zeker de 11 minuten durende Telegraph Road.

hoe kan je nou zeggen dat dit een mooie live plaat is , er staan maar 2 live nummers op
dit is een totaal overbodige verzamelaar , geld verspilling , en voegt uberhaupt niets toe aan mijn straits, knopfler, en hillbillies verzameling

rudiger schreef:

Sorry voor de fout, ik herrinder nu alleen de twee livetracks.......

avatar van rudiger
kan gebeuren , iedereen maakt fouten

avatar van Lamontagne
Dit borduurt voort op het succes van Brothers in arms,
Wel een complete verzameling met een mooie Portobello Belle
als die saxofoon voorbij komt kippevel

Volgens mij is dit een afvallertje van Alchemy???
Heb hetzelfde magische gevoel erbij.

De cover van de plaat is wel een van de mooiste!!

het hele werk van de straits is 1 grote verzamelaar

avatar van Lamontagne
rudiger schreef:
het hele werk van de straits is 1 grote verzamelaar

Daar heb je helemaal gelijk in, ik hoop dat mr. Knopfler bij de volgende verzamelaar in de toekomst zich ermee gaat bemoeien en dat er een keer een paar goeie afvallers op de plaat komen.
Net zoals de Stones met Tattoo you gewoon een album met B-sides.

EVANSHEWSON
Mooie compilatie van de Straits. Blij dat Where do You think You're Going ? er op staat, is geen evidente keuze, maar prima song.

Wèl jammer dat Lady Writer en Water of Love ontbreken, maar je kan niet alles hebben... of je moet Rudiger heten natuurlijk!

Prima verzamelaar voor in de auto. Lekker cruisen met mooie muziek, toch ?
4.5 ****1/2 (en geen 5 voor de vernoemde ontbrekende songs)

avatar van Thuurke
Dit is geen greatest hits album, deze is daarom interessanter dan de andere Very Best of (Sultans of Swing), mede door de goede live nummers en onbekende nummers, korte versies van Brothers in Arms en Money for Nothing. Deze verzamelaar blijft mooi en die andere uit 1998 gaat snel vervelen.

Thuurke schreef:

wat bedoel je met onbekende nummers , volgens mij zijn ze allemaal bekend .

avatar van Thuurke
Inderdaad, minder bekende nummers bij het grote publiek, die geen superfan zijn van Dire Straits, zo beter?