menu

Dire Straits - Money for Nothing (1988)

mijn stem
3,71 (424)
424 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: Vertigo

 1. Sultans of Swing (5:46)
 2. Down to the Waterline (4:01)
 3. Portobello Belle [Live] (4:33)
 4. Twisting by the Pool [Remix] (3:30)
 5. Tunnel of Love (8:10)
 6. Romeo and Juliet (5:56)
 7. Where Do You Think You're Going? [Alternate Version] (3:30)
 8. Walk of Life (4:08)
 9. Private Investigations [Single Edit] (5:51)
 10. Telegraph Road [Live - Remix] * (11:58)
 11. Money for Nothing [Single Edit] (4:06)

  met Sting

 12. Brothers in Arms [Edit] (4:49)
toon 1 bonustrack
totale tijdsduur: 54:20 (1:06:18)
zoeken in:
avatar van IntoMusic
4,0
Inderdaad en bij deze verzamelaar ontgaat mij totaal het nut ervan, aangezien er nog zat tijd over is en de volledige versie van BiA er makkelijk op past.

Ben nu bezig om mijn hele cd-collectie te digitaliseren, dus heb dit nummer absoluut vervangen door de volledige versie .

Overigens hebben ze diezelfde versie ook op Sultans of Swing gezet. Erg irritant.


avatar van IntoMusic
4,0
Dat is inderdaad de enige verzamelaar op dit moment die volledige versies heeft. Wel weer zo dat ik een 3e verzamelaar in mijn collectie wel erg veel van het goede vind .

avatar van henk01
Ik heb zojuist de twee dire straits verzamelaars samen gevoegd (dubbele verwijderd) en de live opnames vervangen door de studio opnames. Ook brother in arms heb ik vervangen voor het origineel.

Beluister hem nu, ik denk dat dit de verzamelaar is die het beste is (shuffle on)

avatar van ricardo
4,0
Deze heb ik in mijn auto op een sd kaart staan, mooie verzamelaar van de beste DS nummers, inclusief Telegraph Road.

Dit lijkt me een betere verzamelaar dan die uit 1998, want een DS verzamelaar zonder Telegraph Road kan natuurlijk echt niet.

Volgens mij kun je het beste beginnen met het live album Alchemy, dan heb je de beste nummers van DS ook in huis. Alleen het nummer Brothers In Arms ontbreekt dan natuurlijk nog.

Naar mijn mening moet je zeker het debuut, Love Over Gold, Brothers In Arms en Alchemy in huis hebben, dan heb je het beste van deze band denk ik wel in huis. Dat zijn de enige 4 DS albums die ik origineel in huis heb, en ben er erg blij mee en doe het daar al een mooie tijd mee nu. Heb geen behoefte om de rest van hun albums ook te beluisteren.

avatar van Running On Empty
3,0
ricardo schreef:
Dit lijkt me een betere verzamelaar dan die uit 1998, want een DS verzamelaar zonder Telegraph Road kan natuurlijk echt niet. .

Een Fade Out tijdens Telegraph Road kan al helemaal niet.

avatar van chevy93
3,5
Telegraph Road heeft toch gewoon een fade-out?

avatar van rudiger
4,5
enigste intressante track die hier opstaat is Portobello Belle ( live ).

avatar van Running On Empty
3,0
chevy93 schreef:
Telegraph Road heeft toch gewoon een fade-out?

Niet in de volledige live versie

avatar van superessy
5,0
Dit is de live versie van Alchemy in de mix.

avatar van chevy93
3,5
Running On Empty schreef:
Niet in de volledige live versie
Ik weet niet welke versie jij hebt, maar ik heb nog nooit de originele Telegraph Road gehoord zonder fade-out. Ze spelen gewoon door en het geluid wordt zachter gezet.

avatar van Rogyros
3,5
Maar dit is van een optreden, chevy. Dus is een fade out wel wat vreemd. Dit is dus niet de originele studioversie. Het is een remix van de live versie, dus niet de originele LIVE versie. Dat is wat ROE bedoelt.

avatar van chevy93
3,5
Weet ik, sowieso gewoon een raar album. 3,5* ook puur alleen voor de muziek.

avatar van IntoMusic
4,0
rudiger schreef:
enigste intressante track die hier opstaat is Portobello Belle ( live ).

En de alternate version van "Where Do You Think You're Going?" die ik liever draai dan de originele versie.

avatar van Supernormal
3,5
Had hier vroeger een cassette van, en die heb ik echt grijs gedraaid. Fantastische herinneringen aan de luchtgitaar acties van toen. Dacht eerst dat dit een album was maar dat blijkt dus niet het geval. In ieder geval een verzamelaar waar vele prachtige nummer van de Straits op te horen zijn. Leuke compilatie die zeker voor succes zal zorgen in auto.

avatar van Dibbel
4,5
Een verzamel-CD van Dire Straits uit 1988...
De beginjaren van de CD.
Natuurlijk heb je deze niet nodig als je alle reguliere albums al hebt.
Maar wel als je die allemaal wel op LP al had en niet geld genoeg om deze voor 40 gulden per stuk door een CD te gaan vervangen.
Voor de jongere lezertjes : Dit is 18 Euro 20 (exlusief inflatie !).
Dan was dit dus een goed alternatief.

Album heeft vanaf oktober 1988 t/m februari 1992 onafgebroken in de LP-lijst gestaan in Nederland.
Er zijn er dus nogal wat van verkocht.

Ook bij mij heeft ie heel wat rondjes gedraaid, deze hoorde bij mijn vroegste CD's. Heb er toen de volle mep voor bepaald, iets wat ik bijna nooit doe en deed.
Toch is hij niet helemaal standaard wegens een live-versie van Portobelle Belle, een remix van Twisting By The Pool en een ingekorte live-remix van Telegraph Road. Dat laatste is natuurlijk niet zo leuk, de volledige versie had er makkelijk op gekund.
Maar in 1988 maakten ze de CD's nog bijna nooit 80 minuten vol, wegens waarschijnlijk teveel waar voor je geld.

Niettemin is dit 66 minuten uitstekende muziek, waarvan Brothers In Arms, Tunnel Of Love (dat begin!) , Sultans Of Swing en Telegraph Road (liever de originele natuurlijk) mij nog altijd kippevel bezorgen en de rest gewoon goed tot erg goed is.

avatar van IntoMusic
4,0
Dibbel schreef:
Toch is hij niet helemaal standaard wegens een live-versie van Portobelle Belle, een remix van Twisting By The Pool en een ingekorte live-remix van Telegraph Road....

Je vergeet de alternatieve (mooiere) versie van Where do you think...

avatar van Dibbel
4,5
Inderdaad vergeten te noemen, deze versie is mooier dan het origineel.
Ik heb hem net nog gehoord .

avatar van kaztor
4,0
Tja, een hoop geklaag over een single-versie van BIA, maar het pijnlijkst vind ik toch wel de nieuwe vocalen op Twisting By The Pool.
Ze zijn toch zeker wel te ver doorgeschoten in een poging de vocalen een 'rock 'n roll'-feel mee te geven door er een bak galm op te gooien van heb-ik-jouw-daar.
Doodzonde, vooral omdat het een losse single betreft.

Verder eigenlijk geen kwaad woord over de verzamelaar.
Lekkere, laid-back rockmuziek.

avatar van Lexcoaster
4,0
Waarom ik deze verzamelaar überhaupt gekocht heb weet ik eigenlijk niet, ik heb alle studio albums van deze band. Geeft niet, het is zeer fraaie muziek natuurlijk, geen straf om uit te zitten. Maar ik zet eerder hun albums op. Ook zijn de fade-out's op Telegraph Road en Brothers In Arms doodzonde, en onbegrijpelijk, gezien er nog genoeg tijd over was op de CD. Niet de beste verzamelaar dus, maar de nummers zijn natuurlijk nog steeds uitstekend. Wel leuk dat Twisting By The Pool er op staat.

avatar van Funky Bookie
4,0
Ik begrijp dat dit niet de beste verzamelaar is, maar voor mij is het voldoende.
Dire Straits maakt hele mooie muziek en Mark Knopfler is een uitstekende en zeer herkenbare gitarist. Ik trek alleen zijn zang heel slecht. Hij zingt zo monotoon en emotieloos dat ik ontzettend mijn best moet doen om de nummers te waarderen.

4,5
ATZ
Eigenlijk een perfecte verzamelaar, met als enige minpuntje dat er van een paar nummers edits op staan. Dat weerhoudt me om de volle 5 sterren te geven.

avatar van james_cameron
4,0
Jammer van de onnodig ingekorte versies van Money For Nothing en Brothers In Arms; verder is dit een prima verzamelaar. Voor een ieder wat wils, met songs van alle albums. Persoonlijk had ik zonder de flauwe tracks Twisting By The Pool en Walk Of Life gekund, maar vooruit. Er staan ook genoeg hele mooie nummers op.

avatar van TEQUILA SUNRISE
4,0
Mooi verzamelaar van Dire Straits met knallers zoals Sultans Of Swing, Tunnel Of Love, Romeo & Juliet en Private Investigations.
Normaal had ik Brother In Arms ook bij de hoogtepunten genoemd maar de verkorte versie doet afbreuk aan het nummer als je de originele wat langere versie gewend bent.
Doodzonde dat een draak van een nummer als Twisted By The Pool voorbijkomt, ook Money For Nothing kan mij niet zo bekoren.
Mis eigenlijk wel fraaie nummers als Water Of Love, Lady Writer en Expresso Love op deze plaat.

avatar van rkdev
4,0
Mijn eerste kennismaking met Dire Straits en überhaupt een van mijn eerste cd's. Dus ik koester veel mooie herinneringen aan dit album. Ik kende bij aanschaf nog niet zoveel van de band (ik gok alleen de BiA nummers en Sultans of Swing) dus dit album was een hele mooie ontdekkingsreis. Ik was destijds als 14-jarige enorm onder de indruk, dat weet ik nog wel.

Inmiddels vele jaren later heb ik alle DS en MK albums in mijn bezit en komt deze eigenlijk nooit meer in de speler. Voor de volledigheid is het natuurlijk fijn om Twisting by the Pool op cd te hebben (waarom is de EP ExtendeDancEPlay eigenlijk nooit op cd verschenen??), en enkele alternatieve versies. Van Portobello Belle en Telegraph Road kende ik dus eerst deze versies, waardoor ik met name bij Portobello Belle even moest wennen aan de studioversie. Maar alle originele albumversies zijn natuurlijk superieur.

Al met al natuurlijk wel een lekkere verzamelaar. En ja, zoals dat altijd is bij een verzamelaar mis je nog het een en ander, maar ik zou deze zeker aanraden aan iemand die de band wil leren kennen.

avatar van metalfist
Zelf ben ik altijd meer het type persoon geweest die voor een livealbum gaat in plaats van een verzamelaar indien hij kennis wil maken met een groep of artiest, maar mijn vader volgde die logica niet. Hij had veel verzamelaars in huis en deze Money for Nothing was er daar één van. Ondertussen heb ik zelf alle studioalbums in huis (en zelfs die ExtendeDancEPlay EP), maar toch grijp ik hier best vaak naar terug. Is het omdat die hoes - een still uit de Money for Nothing videoclip - me als kind zo enorm fascineerde, is het omdat het mijn eerste kennismaking met de band was of is er nog een andere reden? Ik weet het niet, maar op zich is dit ook wel een goed opgezette verzamelaar die een mooie dwarsdoorsnede van de band brengt. Je krijgt namelijk van elk studioalbum wel minstens 1 nummer voorgeschoteld en verder zitten hier nog een paar speciale gevallen tussen: Twisting by the Pool (een nummer dat enkel op de ExtendeDancEPlay is terug te vinden) en Portobello Belle (een live versie uit één van de twee Alchemy concerten dat om een onbegrijpelijke reden niet op de officiële release is te vinden). Het is wel jammer dat Brothers in Arms wordt ingekort - het nummer moet altijd in zijn volledigheid worden gehoord - maar ik vind het ergens dan ook wel tof dat hier weer de single versie van Money for Nothing op staat. Vandaag de dag is deze verzamelaar misschien wat voorbijgestreefd door de Sultans of Swing verzamelaar die 10 jaar later uitkwam (vooral ook omdat die ook nog nummers van On Every Street bevat, dat was bij Money for Nothing niet mogelijk), maar ik heb hier stiekem toch nog altijd een erg groot zwak voor. Zelfs al mis ik nummers als Lady Writer, maar dan zet ik wel eens een studioalbum op als ik die wil horen.

avatar van gaucho
4,5
rkdev schreef:
Voor de volledigheid is het natuurlijk fijn om Twisting by the Pool op cd te hebben (waarom is de EP ExtendeDancEPlay eigenlijk nooit op cd verschenen??).

De volledige EP is ooit, in 1989, uitgebracht als een CD-Video single, maar moeilijk te vinden. Twisting by the pool kom je nog wel eens tegen op verzamel-CD's van de band (waaronder deze dus), maar doorgaans als een remix, al zijn de verschillen niet echt groot. Voor de overige nummers ben je aangewezen op de originele vinylsingle (drie nummers) en/of de maxi-single (vier nummers). Zelf heb ik de single, terwijl het ontbrekende nummer (Badges etc.) dan weer op de andere kant van een andere single (Private investigations) staat. De EP staat wel op Spotify trouwens.

Alleen al dat gegeven maakt het bezit van dit album de moeite waard, naast natuurlijk die live-track en enkele afwijkende edits. Grappig: het nummer Brothers in arms werd twee keer eerder in zijn volle lengte op single uitgegeven, maar flopte in die hoedanigheid. Pas toen deze verzamelaar werd uitgebracht, probeerden ze het nog een keer. Nu niet in een verkleinde hoes van het BIA-album, maar met de hoes van deze verzamelaar. Toen werd het wel een klein hitje in Nederland, maar die single was de edit die op dit album te vinden is. Zo heb je op dit album toch maar mooi de 'originele hitversie' van het nummer...

Ook een beetje gek: Lady writer, dat een bescheiden hit was, ontbreekt op deze verzamelaar, maar het b-kantje, Where do you think you're going, staat er wél op. In een 'alternate take' nog wel. Nou ja, dat geeft deze verzamelaar dan weer net een beetje meerwaarde.

avatar van gaucho
4,5
...en over 'alternate takes' gesproken: wat natuurlijk een ongelofelijk gemiste kans is bij dit album, is dat ze er niet de originele single-versie van Sultans of Swing op hebben gezet. Want die is, veel meer nog dan de originele Twisting by the pool, echt verloren gegaan in de mist van de tijd.

De originele single-versie uit 1978 was namelijk een andere versie dan die op het debuutalbum: een 'alternate take' die de band opnam in april 1978, kort nadat het album was verschenen. Juist in Nederland, Engeland en enkele andere Europese landen dacht de platenmaatschappij dat de albumversie iets te relaxt was, en dus werd het nummer opnieuw opgenomen. Met een iets ruwer randje en iets sneller gespeeld. Ik kocht eerst de single en later de 12 inch, vandaar dat die versie in mijn geheugen gegrift staat. Ik vind 'm beter dan de overigens ook niet te versmaden albumversie.

In Nederland en verscheidene Europese landen kregen we de alternatieve single-versie (ook op 12") voorgeschoteld, terwijl de Amerikanen juist de albumversie op single kregen. Dat laatste gebeurde pas in 1979, bijna een vol jaar nadat het nummer bij ons een hit was geweest. Wel kwam er in de VS eerder een promo-single met de alternatieve versie uit.

Blijft gek dat die 'alternate version' (zo wordt-ie ook op de hoes van de 12 inch genoemd) nooit ergens op CD is verschenen. Die had hier, als bijzonder extraatje, mooi op gepast in plaats van de albumversie die je overal kunt vinden. Met recht een vergeten single-versie, jammer.

avatar van Wandelaar
3,5
geplaatst:
Deze verzamelaar vulde wel een beetje het vacuüm tussen Brothers in Arms (1985) en On Every Street (1991). Dat het laatste studio-album nog zou komen was op dat moment lastig te voorspellen. Dire Straits had zó duidelijk de CD gepromoot, dat de verwachtingen hoog gespannen waren. Waar bleef die opvolger toch?!

Geen nieuw materiaal op deze CD, en dat moet teleurstellend geweest zijn, maar een veilig samengestelde verzamelaar. En dat is aardig als warmhouder, maar niet waar de aanhang van de band op zat te wachten, zou je denken.

Toch is juist déze verzamelaar als de spreekwoordelijke warme broodjes verkocht. En hoewel ik natuurlijk ook wel wat mis, staat er toch veel aardigs op. Jammer dan wel weer van de edit-versies, want wie zat er nou echt te wachten op de single-versie van Private Investigations ?
Hoe dan ook, met dit album onder de kerstboom in de huiskamer van 1988 zijn heel wat jonge pappa's blij gemaakt, denk ik zo.
Een tijd dat je nog tevreden kon zijn met weinig.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:33 uur

geplaatst: vandaag om 12:33 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.