Ihkv het ga-nou-toch-eens-een-keertje-reviewen-topic eens bekijken of deze plaat mijn 3 sterren wel waard is.
We beginnen hier rustig met So Far Away. Het valt me op, in tegenstelling tot vroeger, dat dit een behoorlijk zeurderig nummer is. En eentonig ook. Hoe vaak kun je iemand 'So far away from me' horen zeggen in 1 nummer. Als je erop gaat letten, wordt het welhaast lachwekkend.
Het tweede nummer is behoorlijk bekend dacht ik

Ik moet zeggen dat ik dit ergens best een origineel nummer vind. Mooi intro, mooie climax naar het eigenlijke begin van het liedje. Als het liedje dan daadwerkelijk begint, is het wel over met de pret. Best leuk gitaargeluid af en toe, maar de gezapigheid neemt het dan helaas over.
Gauw door naar Walk of Life waar ik geen woorden vuil aan wil maken.
Your Latest trick. Op cd zit hier een intro bij, dat op de elpee niet stond. Dit is best een mooi nummer, straalt wat onbezorgdheid uit. Vrij eerlijk liedje wel, niet teveel kijk-mij-eens-gitaarspelen.
Why Worry is me te zoetjes
Ride Across te River. Veel sfeer in dit nummer. Verder eigenlijk ook wel mooi. Dit is met het vrij lange instrumentale outro ook niet echt een liedje. Pluspunt.
The man's too strong is dan weer totaal overbodig wat mij betreft.
One world is dan weer totaal overbodig wat mij beteft. (ik vind het eigenlijk ook gewoon een slecht nummer)
Het titelnummer Brothers in Arms is echt wel een mooi nummer vind ik. Mooie opbouw wel.
Al met al een behoorlijk wisselvallig album. Een paar mooie nummers, een paar erg matige, een paar vullers.
Het grootste minpunt echter is het geluid, de productie. Die is van plastic. Of van Febo-kroket.
3* toch maar. (incl. nostalgie-puntje)