Prince - Rave Un2 the Joy Fantastic (1999)

Label: NPG

1. Rave Un2 the Joy Fantastic (4:19)
  2. Undisputed (4:20)

met Chuck D

3. The Greatest Romance Ever Sold (5:30)
  4. Segue (0:04)
  5. Hot Wit U (5:11)

met Eve

6. Tangerine (1:31)
  7. So Far, So Pleased (3:24)

met Gwen Stefani

8. The Sun, the Moon and Stars (5:16)
  9. Everyday Is a Winding Road (6:13)
  10. Segue (0:19)
  11. Man O' War (5:15)
  12. Baby Knows (3:19)

met Sheryl Crow

13. I Love U, But I Don't Trust U Anymore (3:36)

met Ani DiFranco

14. Silly Game (3:30)
  15. Strange But True (4:13)
  16. Wherever U Go, Whatever U Do (8:51)
  17. Segue (0:44)
  18. Prettyman (4:25)

met Maceo Parker

1,0
deze prince vind ik echt geen ene fuck meer aan

Wel één van zijn slechtste albums ja.

1,0
ben zelf al afgehaakt na Diamonds and Pearls...

avatar van Ruudf
...de ongeveer gelijknamige DVD (rave un2 the year 2000) dat een optreden na aanlijding van dit album bevat is daarentegen wel weer fantastisch, zoals gewoonlijk een spetterend feest.
Lenny Kravitz komt hier nog even langs om een paar nummertjes mee te spelen, erg leuk!!!

ik vind het juist weer een super lekker album. Maar ik ben volgens mij de enigste. Ik vind alle albums van prince goed.en ja de dvd man man man heerlijk!

avatar van c-moon
Dit vind ik opnieuw een album dat liet zien dat man het nog altijd niet verleerd was.. iets wat je na "New Power Soul" zou betwijfelen.. Eigenlijk wel een verdienstelijke plaat.. hij wordt hier nu en dan nog eens met de glimlach opgezet. Het is natuurlijk geen meesterwerk, maar wel gewoon een goede Prince-plaat.. De laatste... voorlopig?

c-moon schreef:

Misschien wel zijn slechtste ooit.
Op momenten aardig, maar meer ook niet wat mij betreft.

"new power soul" vind ik i.d.d. nog slechter. maar dit is ook niet veel soeps.
"Everyday is a winding road" is misschien wel het beste nummer, en dat is niet eens door de maestro geschreven!
Dat zegt genoeg over het dipje.

Al moet ik zeggen dat ik "the greatest romance"een mooie ballad vind, en na het horen van de live uitvoering heb ik "I Love U, But I Don't Trust U Anymore" herontdekt als een prachtig gevoelig nummer.

Nicci
Een soortgelijk dieptepunt als come! Een paar uitzonderingen: strange but true, ennuh . . .
ok. 1 uitzondering.

Zojuist de dvd Rave un2 the year 2000 gezien: wat een show, wat een live-performer!!!
Dit optreden is heel erg gitaar-gericht: geweldig.
Hoe slecht deze cd is, zo heerlijk is de dvd.
De eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat hier klassiekers als Let's Go Crazy, She's Always in My Hair, U Got the Look, Kiss, Jungle Love (met Morris Day en Jerome Benton tijdens fantastische één-tweetjes!!!), Baby I'm a Star etc etc gespeeld worden

avatar van FunkStar
Dit album van Prince is geinspireerd op het succes van het 1999 album van Santana, waarin hij een aantal gast muzikanten mee laat spelen. Prince probeerde met dezelfde muziekuitgeverij ook een succesalbum neer te zetten (Sheryl Crow, Marceo Parker, ea). Helaas komt dit op dit album niet uit de verf. Prince komt het beste tot zijn recht als hij zelfstandig werkt. Maar ondanks meerdere artiesten, is "Rave" een kleurrijk album geworden waar goed naar te luisteren is, zij het dat het album een beetje rommelig is.

EVANSHEWSON
c-moon schreef:

C-Moon, ik moet je weer maar eens quoteren, omdat wat je zegt mijn mening het meest benadert !
Ik geef dit middelmatig maar hoopgevend plaatje 3 sterretjes !
***

avatar van Reijersen
Ik ga me gaandeweg toch wel erg verbazen over de covers van Prince, maar an sich hoort dat ook weer bij de man. De cd zelf is, zoals hieronder al veelvuldig verteld en toegelicht is, niet zo heel fantastisch.

1,5 sterren.

avatar van Twinpeaks
Ik vind het niet eens zo'n hele beroerde van Prince .Tuurlijk heeft het allemaal al beter gedaan,maar slecht is dit toch zeker niet te noemen.Misschien dat hij hem iets minder lang had kunnen laten duren,waardoor de power iets meer had kunnen doordringen.Nu kabbelt het soms teveel.Die covers beginnen inderdaad een probleem te worden.Het nummer van Sheryl Crow is in haar eigen uitvoering al een aanfluiting en wat Prince er hiermee doet maakt het niet beter.

Father McKenzie
Ik hoor echt maar 4 behoorlijke tot goede composities;

Rave Un The Joy Fantastic
The Greatest Romance Ever Sold
Everyday is a Winding Road
&
track 18; Prettty Man (met Maceo Parker!)

Waarom staat die hier niet bij vermeld, eigenlijk???

Conclusie; zéér matig plaatje, maar track 18 maakt véél goed; funk zoals funk behoort te zijn; stomend en zwoel!

avatar van principal2000
In tegenstelling tot de meeste meningen hier (maar niet het gemiddeld aantal sterren) vind ik dit een redelijk goed album van Prince. Genoeg poppy nummers en de funk is ook voldoende aanwezig. Ben het wel eens met de kritiek dat het geheel wat rommelig is, maar daar zijn nog meer voorbeelden van en die albums bevatten minder nummers die te pruimen zijn (NPG releases).
Tangerine is niet eens echt een nummer, maar wel mijn favoriete track.

principal2000 schreef:
In tegenstelling tot de meeste meningen hier vind ik dit een redelijk goed album van Prince

Ik deel deze mening met je.

Sheryl Crow's cover is een enorme miskleun, maar de titeltrack, strange but true, whereever you go, en the greatest romance zijn toch echt de moeite waard.
Nog maar niet te spreken over het prachtige I love u, but i don't trust u anymore..
En de rest van de songs zijn ook gewoon goed te luisteren!

Nee, dit is echt niet een van Prince zijn slechtste albums, daarvoor moet je een jaartje terug naar NPS... dit is juist een alleraardigst album geworden, en blijkbaar erg ondergewaardeerd.

avatar van blur8
Een wat gezapig allegaartje, waar wat mij betreft de rustige songs het meest bijblijven, zoals nr 6, 8 en 14: Tangerine, Sun Moon Stars, Silly Game.
En dan worden hier ook nog een groot aantal andere nummers genoemd als interessant (1,3,9,13,15,16): Rave Un2..., Greatest Romance... ,Everyday....I Love U..., Strange but True, en Wherever U Go.
Met andere woorden: een ondergewaardeerde Prince.

Nicci
Ondergewaardeerd? Jij geeft zelf een onvoldoende.

avatar van blur8
Het is ook meer een vraag dan een mening.
Zelf vindt ik dit werkje van Prince een niemandalletje en dus onder de maat.. Het viel wel op dat er veel verschillende songs hier op MM worden gewaardeerd.

Nicci
Misschien dat iemand anders het snapt. Een plaat is slecht (en dat vindt gezien de beoordelingen iedereen) en toch vraag je je af of hij wellicht ondergewaardeerd wordt?

Nicci schreef:

ik geef een 3,5 dat zie ik toch niet als slecht,(en ik hoor tch echt bij die iedereen waar jij het over hebt) en zelfs de 2,5 die jij geeft lees ik als gemiddeld, maar niet slecht... pas onder die 2,5 gaat het bergafwaarts....

Nicci
Ik hoop dat de echte Lennon beter kon rekenen . . .
Op een schaal van 5 is een 2,5 een onvoldoende. Ik kan er niets anders van maken.

Nicci schreef:
Ik hoop dat de echte Lennon beter kon rekenen . . .

tja, misschien is bij jou het glas halfleeg.. zo kan je t ook zien..... enne.. op jouw manier bekeken: het gemiddelde op deze site is 2,73 wat dus naar jouw standaarden GEEN onvoldoende is, maar net daarboven....

lennon schreef:

tja, misschien is bij jou het glas halfleeg. . . .

Dat zei ik ook tegen m'n ouders toen ik lang geleden met allemaal vijven thuis kwam. Je blijft met die vijven echter wel zitten en een vijf op de schaal van tien is hetzelfde als een 2,5 op de schaal van vijf.
Het is dus niet "zo kan je er ook tegen aan kijken". Een 2,5 is op geen enkele manier een voldoende.

avatar van lennon
ok, als je het zo bekijkt moet ik je gelijk geven, maar een 2,73 is dus een 5,5 en dus afgerond een 6, en dus een voldoende... dus "iedereen" vind dit album net iets meer dan voldoende

Nicci
Eigenlijk is dat een 5,46. En dat wordt in het onderwijs afgerond naar een 5 . . . . . . .

avatar van lennon
ok, jij wint... maar ik vind het een 3,5 album, dus niet iedereen vindt m slecht

Nicci
Er staan een paar lekkere nummers op, maar ik vind het verder niet veel.

avatar van muismat
Ruudf schreef:

Idd, Echt een geweldige DVD ja.