Liam Gallagher - As You Were (2017)

Label: Warner Bros.

1. Wall of Glass (3:43)
  2. Bold (3:59)
  3. Greedy Soul (3:34)
  4. Paper Crown (3:28)
  5. For What It's Worth (4:11)
  6. When I'm in Need (4:18)
  7. You Better Run (3:24)
  8. I Get By (3:09)
  9. Chinatown (3:20)
  10. Come Back to Me (3:21)
  11. Universal Gleam (4:07)
  12. I've All I Need (4:09)
  13. Doesn't Have to Be That Way * (3:58)
  14. All My People / All Mankind * (3:55)
  15. I Never Wanna Be Like You * (3:51)
  16. For What It's Worth [Live at Air Studios] * (4:13)
  17. Greedy Soul [Live at Air Studios] * (3:33)
  18. Paper Crown [Live at Air Studios] * (3:35)

avatar van Manfield
Toch wel benieuwd naar de composities op zijn solo debuut..

avatar van Rudi S
Ah een maandje voor zijn broer dus, ben benieuwd.
Beady Eye vond ik zo slecht nog niet.

avatar van VladTheImpaler
De leuke nummers van Beady Eye waren op een hand te tellen. Desondanks vind ik Wall Of Glass zeker een prima nummer, lijkt gemaakt voor zijn snerende zang. Chinatown is niet onaardig maar is wel beetje ene oor in, andere oor uit.

VladTheImpaler schreef:
De leuke nummers van Beady Eye waren op een hand te tellen..

Nou dan dan heb jij een heel bijzondere hand

avatar van Denniz78
Ik ben vooral heel erg benieuwd naar de studio versies van Paper Crown en Universal Gleam, die klonken live acht heel erg goed

Yann Samsa
Karl: Now, the weird thing is, it was a good-looking kid, but as time went on, and all that, like, not eating properly and its hair was all patchy…
Steve: It’s not Liam Gallagher, is it?
Karl: …and chasing cars and that, and it became an ugly kid.
Steve: It’s definitely Liam Gallagher.

De fijne Beady Eye nummers op een hand te tellen? Doe maar een vinger. Verder blijft het me vooral bij als het meest saaie concert dat ik ooit heb gezien. Hij had een handdoek rond zijn nek. Robbe De Hert-stijl, maar dan met nog minder te zeggen.

Ok doei.

avatar van Kramer
Wall of Glass en Chinatown zijn twee nummers met een veelbelovend intro. Meer wil ik er niet over zeggen.

zalwelnikszijn!
Ik vrees een veilig platgeproduceerd album op een veilige 3,5*, geheel in lijn met de twee nummers die nu uit zijn. Wel fijn om weer wat interviews tegemoet te zien met Liam die alles afbrandt.

avatar van Melodic Fool
Wall of Glass viel me mee, dat past nog wel. Chinatown is echt te lachwekkend met die belabberde tekst.
De leegte van een vacuüm bezingen alsof het de bijbel is, alweer.
Meestal is het goed als iemand ieder geval iets wil proberen te bewijzen. Als het jaren later, twee albums verder, nog niks is (gewoon niet blijkt te kunnen dus), laat het dan toch gewoon door/met iemand anders doen.
Niet dat iemand de almachtige Liam Gallagher iets kan wijsmaken though. Volgensmij verkoopt ie wel met zijn imago, niet aan mij in ieder geval.

avatar van Bilal030
All Hail the king of Rock 'N' Roll! Ben blij met zijn comeback, Wall of Glass is een typische Liam knaller, echt een goeie keuze om zo te laten weten dat hij er weer is. Chinatown is een album track, apart dat het een single is geworden.

Verder ontzettend blij dat zijn optredens zo goed zijn. Op Glastonbury was hij ongelooflijk goed zelfs, had niet meer verwacht dat hij ooit nog zo goed zou zingen. Laten we eerlijk zijn: als Oasis liefhebber was het de laatste jaren moeilijk om Liam te zien/horen zingen. Hij is qua stem echt weer ijzersterk. Hopen dat het een geweldig album is. Greedy Soul vind ik alvast een beest van een nummer.

Ponty Mython
Toch sneu dat ie altijd in de schaduw zal staan van zijn veel succesvollere broer.

zalwelnikszijn!
Een of andere aardappel

avatar van coldwarkids

Noel

avatar van Rudi S
Oei dat willen wij niet op ons geweten hebben

avatar van Premonition
Ik wel hoor!

avatar van meesterdch
Misschien gaat het op basis van de score op MuMe..... Ik wil best vast 1 ster bijdragen

meesterdch schreef:
Misschien gaat het op basis van de score op MuMe.....

Wij fotoshoppen wel even een willekeurig Steven Wilson album

avatar van iggy

Met zo'n hoes vrees ik het ergste.

avatar van bikkel2
iggy schreef:

Met zo'n hoes vrees ik het ergste.

Hij ziet het op de foto al somber in......oh nee, hij kijkt altijd zo!
Niet echt nieuwsgierig naar dit overigens.
Ik vind het een nare man en zijn stem trek ik ook slecht.
Broer Noel is sowieso gezegend met meer talent.

bikkel2 schreef:

Niet echt nieuwsgierig naar dit overigens.

Hm, ik zou toch maar eens luisteren als ik jou was.
Op dat Manchester herdenkingsconcertje vond ik hem een echte bikkel

avatar van bikkel2
Rudi S schreef:

Hm, ik zou toch maar eens luisteren als ik jou was.
Op dat Manchester herdenkingsconcertje vond ik hem een echte bikkel

Mmm....Ik ga een poging wagen, maar verwacht er niet te veel van Rudi.

avatar van BenZet
Ik ben wel benieuwd. Zelf zal die het wel weer waanzinnig goed vinden. Beady Eye vond ik dramatisch en eerlijk gezegd heb ik hier ook niet veel vertrouwen in. Gelukkig doet z'n oudere broer het beter.

avatar van Wickerman
Die tweede plaat van Beady Eye was al een stuk beter te pruimen dan die eerste, maar daar schreven Andy Bell en Gem Archer ook aan mee. Desondanks ben ik benieuwd!

avatar van Denniz78
Wickerman schreef:

op de eerste beady eye plaat screven Bell en Archer ook aan mee.

As you Were gaat aardig wat mensen verassen denk ik. De liedjes klinken mede door de inbreng van liedjesschrijver en producer Greg Kurstin een stuk frisser dan we van Liam Gallagher gewend zijn de laatste jaren. Ondanks de hulp van buitenaf is het een hele persoonlijke plaat geworden, uiteraard krijgt broer Noel ervan langs in het venijnige Greedy Soul maar hij laat ook zelfreflectie horen in Bold, For What It's Worth, Universal Gleam en het prachtige When I'm In Need. Rocken doet de jongste Gallagher niet heel veel, Wall Of Glass, I Get By en You Better Run You Better Hide zijn vrij stevig maar het is vooral de melancholie die de plaat beheerst. Uiteraard blijft John Lennon een grote inspiratiebron maar dat is nergens storend door de meer dan behoorlijke kwaliteit van de liedjes

avatar van rkdev
Hoorde vanavond 'For What It's Worth' op radio2, en voor wat het waard is, ik vind het een erg sterk nummer. Als het in de Oasis tijd was uitgebracht had dit zomaar bij hun klassiekers kunnen horen. Hoog Lennon gehalte inderdaad.

Aangezien ik 'Wall of Glass' en 'Chinatown' ook absoluut de moeite waard vind, ben ik wel benieuwd geworden naar deze plaat.

avatar van VladTheImpaler
Wat klinkt de studio versie van Greedy Soul laf en zwakjes vergeleken met de live versie die te horen was bij Jools Holland.

avatar van Slowgaze

Kanye West.