menu

The Dave Brubeck Quartet - Time Out (1959)

mijn stem
4,02 (285)
285 stemmen

Verenigde Staten
Jazz
Label: Columbia

  1. Blue Rondo a La Turk (6:44)
  2. Strange Meadowlark (7:22)
  3. Take Five (5:24)
  4. Three to Get Ready (5:24)
  5. Kathy's Waltz (4:48)
  6. Everybody's Jumpin' (4:23)
  7. Pick Up Sticks (4:16)
totale tijdsduur: 38:21
zoeken in:
avatar van Mssr Renard
4,5
Take Five is gewoon een briljante, tijdloze en essentiele song. De bekendste 5-kwart hitsingle en tevens een instrumental. Meer instrumentals zouden een hit moeten zijn. Maar die tijden zijn over.

De openingstrack is bijna progrock en is ook fantastisch. De rest vind ik redelijk niet zo bijzonder. Wel goed, maar niet zo bijzonder. Maar toch twee klasse songs op deze plaat, die op veel top-zoveel jazz-platen voorkomt.

avatar van Harderwiek
4,5
Halfje verhoogd. Dit blijft een prachtige plaat. Take Five is natuurlijk magistraal, die eerste piano tonen geven me altijd gelijk kippenvel, direct gevolgd door het iconische saxophone klanken van Desmond. Overigens ook prachtig live. Maar ook de rest doet niet veel onder, fantastische nummers die een prachtige balans hebben tussen de vier muzikanten/instrumenten. Joe Morello is de Danny Carey uit de jaren '50-'60. Wat een drummer!

avatar van Mssr Renard
4,5
Jazztip voor ABDrums. Jij houdt van gekke maatsoorten? Probeer deze eens. Maar de jazzkliek hier, verwacht dan wel een schrijfstukje van je. Enjoy!

avatar van ABDrums
Mssr Renard schreef:
Jazztip voor ABDrums. Jij houdt van gekke maatsoorten? Probeer deze eens. Maar de jazzkliek hier, verwacht dan wel een schrijfstukje van je. Enjoy!

Vele malen dank voor de tip! Tag me gerust als je (of anderen...) nog meer aanbevelingen voor me hebt. Take Five is natuurlijk een klassieke compositie geworden, die zelfs genreoverstijgend werkt: ik ken namelijk de versie van de fusionmetalband Panzerballett, met de geweldige Sebastian Lanser (ex-Obscura, heb ik je al eens verteld) op de drums.

Ik zal eens luisteren en hopelijk raak ik genoeg geïnspireerd om ook aan dit album een stukje te wijden. Dat zal dan in ieder geval mijn eerste schrijfselarijtje zijn bij een jazz-album, dus ik ben benieuwd.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:05 uur

geplaatst: vandaag om 01:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.