Led Zeppelin - BBC Sessions (1997)

Alternatieve titel: The Complete BBC Sessions

Label: Atlantic

1. You Shook Me (5:14)
  2. I Can't Quit You Baby (4:22)
  3. Communication Breakdown (3:12)
  4. Dazed and Confused (6:39)
  5. The Girl I Love She Got Long Black Wavy Hair (3:00)
  6. What Is and What Should Never Be (4:20)
  7. Communication Breakdown (2:40)
  8. Travelling Riverside Blues (5:12)
  9. Whole Lotta Love (6:09)
  10. Somethin' Else (2:06)
  11. Communication Breakdown (3:05)
  12. I Can't Quit You Baby (6:21)
  13. You Shook Me (10:19)
  14. How Many More Times (11:51)
  15. Immigrant Song (3:20)
  16. Heartbreaker (5:16)
  17. Since I've Been Loving You (6:56)
  18. Black Dog (5:17)
  19. Dazed and Confused (18:36)
  20. Stairway to Heaven (8:49)
  21. Going to California (3:54)
  22. That's the Way (5:43)
  23. Whole Lotta Love (Medley) (13:45)
  24. Thank You (6:37)
  25. Communication Breakdown * (3:00)
  26. What Is and What Should Never Be * (4:14)
  27. Dazed and Confused * (11:08)
  28. White Summer * (8:22)
  29. What Is and What Should Never Be * (4:44)
  30. Communication Breakdown * (4:54)
  31. I Can't Quit You Baby * (5:26)
  32. You Shook Me * (4:10)
  33. Sunshine Woman * (3:06)
Joy
nou, pindas dan maar, maar niet vandaag en ook niet volgende week

er staat nog zoveel onbeluisterde muziek op mijn comp, ff pauze

avatar van Cygnus
How The West Was Won verzandt mij teveel in oeverloos gepriegel en er staan drumsolo's op ( ). Hier wordt die onzin achterwege gelaten en zo krijg je de beste live-registratie van Led Zeppelin.

avatar van ricardo
Kan best zijn, maar de geluidskwaliteit en de bombast van Led Zep laten op het album HTWWW echt horen wie, wat en waar Led Zep voor stond destijds. Het zijn opnames van verschillende concerten, maar zo goed gekozen. Ik vind dat verreweg het beste album van Zep ooit, en superieur aan alle studioversies en deze samen. De drumsolo heb ik verder ook niets mee, maar er staan maar weinig zwakke momenten op HTWWW. Gewoon een must have is dat voor iedere beetje rechtgeaarde rock liefhebber.

avatar van James Douglas
Voor een band met John Bonham in de gelederen gedoog ik de drumsolo meer dan dat zelfs. HTWWW is fenomenaal, de uitvoering van Over the Hills and Faraway is pure euforie, kan waarschijnlijk geen XTC tegenop. Deze BBC sessions is één van de weinige Zeppelin producten die mij nog onbekend is.

avatar van Droombolus
ricardo schreef:

Daar kan ik het helemaal mee eens zijn ........ Blijft deze 2CD met BBC opnamen een histories document

Father McKenzie
beaster1256 schreef:
nog voor één keer : led zep 's the song remains , live is niet vet , maar the bbc sessions en how the west..... tonen hoe led zep live wel heel goed was , zelfs jimmy page vind how the west de beste , en als je er niet genoeg van kan krijgen , koop zeker DVD van led zep , ongelooflijk goed

Ondertussen is die "The Song Remains" geremastered en het resultaat van de vernieuwde uitgave is stukken beter en interessanter dan de flauwe originele versie.

Maar ik blijf How The West Was Won en deze BBC Sessions toch nog beter vinden, absoluut!

avatar van caravelle
Schijfje 2 heeft bij mij altijd de voorkeur. Soms lekker rommelig maar alles komt altijd weer op zijn pootjes terecht. Luister maar eens naar The immigrant song of Thank you. Alleen al voor Thank you moet je deze cd in huis hebben. Geweldige gitaarsolo en dan bedoel ik ook echt geweldig.

Joy
thank you moet snoei en snoeihard door de speakers, het originele was al top, deze versie is helemaal beuken

avatar van rudiger
Deze dubbel cd meegenomen van de markt voor `n prikkie , ik was al in het bezit van How The West Was Won .
Voegt deze nog wat toe zou je zo zeggen , nou bitter weinig eigenlijk , het klinkt allemaal wel lekker , vooral de tweede live schijf is wel goed , volgens mij spelen ze hier voor `n klein zaaltje aan het applaus te horen .
Maar deze kan niet tippen aan HTWWW , dat is voor mij de ultieme Zep plaat .
Als je HTWWW in bezit hebt dan heb je meteen het beste van de band in huis .
Daarom toch 4 sterren en leuk voor de heb .

avatar van ricardo
Deze heb ik ooit eens gedownload, en nog steeds op mijn pc staan. Deze plaat bevat alleen maar radio opnamen, en qua geluid en hoe er gespeelt word vind ik dat deze inderdaad ver weg staat van HTWWW. Op dat album krijg je een goed beeld(geluid haha) van de essentie van wie en wat voor rockend monster Led Zeppelin ooit wel niet was. Deze ligt bij Plato in Groningen org nog altijd voor 24,95 op voorraad. Mij teveel voor deze plaat. Ik vind um wel goed, maar ietwat overbodig naast HTWWW. Kep met deze plaat hetzelfde als jij dat ook hebt Ruud.

De tweede cd is live .
Best wel goed maar HTWWW vind ik `n stuk beter , maar goed ik heb 12,50 betaald voor deze BBC- Sessions en dat vind ik nog te doen .

De laatste drie nummers van CD-1 zijn eveneens live. Het is jammer dat I can't quit you baby en You shook me vlak achter elkaar staan. De eerste is een wat minder sterkere remake van de tweede. You shook me en How many more times laten horen dat in 1969 Led Zeppelin strakker speelde dan .... zie Das Boot en Gibraltar. Dat zou ze in later jaren nog maar zelden lukken.

Father McKenzie
Strak? Retestrak? Eén van de allerbeste liveplaten ever.... live voor de radio... De sfeer van een groot stadion heb je niet, maar ze doen het daar toch volledig live, zonder overdubs, zonder truken, los uit de mouw rocken als de besten, màn, I love this band!
Ik heb hem na veelvuldige herbeluistering nog met een halfje verhoogd van 4.5 naar 5.
De volle pot, en gelijk op één in mijn top tien, dat kan echt geen kwaad, denkt deze ouwe retrorockliefhebber!

avatar van Chronos85
Met Whole Lotta Love heb ik normaalgesproken vrij weinig maar de versie op Cd1 is echt fantastisch! Zo moet ie toch bedoeld zijn....?!?!

Joy schreef:
Inderdaad, wat klinkt de versie van Thank You op dit album nog een stuk vetter en meer snoeihard door de speakers dan de versie van Zep II. Vooral de drums in het begin spetteren er echt over.

Heb deze vanmiddag gekocht, maar klinkt echt geweldig, wel een stuk minder bombastisach dan How The West Was Won, maar deze klinkt ook erg goed en is het beluisteren meer dan waard.

Edit: Wel ongelofelijk dat ze het bagger nummer You Shook Me zelfs tot 2 keer toe op dit album gezet hebben. Voor de rest een goed album, met een mooie tracklist, alleen wel overdreven dat ze Communication Breakdown hier ook 3 keer opgezet hebben. Ook vind ik Immigrant Song een matig begin hebben qua zang van Plant, daar komt hij niet al te goed uit de verf. Ik heb deze nu ook 2 keer in zijn totaliteit gedraaid en vind hem verder erg goed. 4* doordat You Shook me hier zelfs 2 keer opstaat, en Communication Breakdown ook een paar keer te veel, toch een volle punt aftrek van het volle maximum, ook vanwege de matige zang van Plant soms. Op How The West Was Won klinkt alles nog net iets beter vind ik, en is Plant nog beter bij stem.

avatar van ricardo
Vandaag had ik dit album even weer in de auto mee tijdens woon/werk verkeer. Op de heenreis cd 2 erin, prachtige nummers staan daarop, met Thank You als absoluut hoogtepunt voor mij.

Op de terugries had ik cd 1 erin, tenminste een poging tot. Het begon gelijk met enorm veel ruis, om vervolgens tussen de nummers door een tsjoek tsjoek geluid erin te hebben. Balen natuurlijk, en zou het nou aan de cd of aan de spelert in de auto liggen? Vervolgens direct thuis cd 1 erin gedaan, en daar deed hij het echt feilloos.

Ik heb nog niet eerder gehad dat de cd speler in mijn auto een cd niet goed pakte of er veel ruis of een ander raar geluid in liet horen.

Naja, thuis deed hij het wel goed, dan speel ik hem thuis wel af, jammer blijft het echter wel, want ik vind dit eigenlijk een erg goede cd om juist in de auto af te spelen.

zelfbrandertje geweest zeker

nope.

avatar van rudiger
Misschien een andere auto kopen Ricco .

Ik vind 3x Communication Breakdown op de eerste schijf wel een beetje te veel van het goede .
Ik ben hem op het moment aan het draaien en het rockt als de schurft .
Samen met HTWWW verplichte kost van deze band .

avatar van ricardo
Heb een half jaar terug net een andere gekocht, met een org audiosysteem van het automerk wat ik heb nu.

Rockt als de schurft? Dat heb ik nog nooit zien rocken.

Joy schreef:
zelfbrandertje geweest zeker
Osjeneel hoor!

Auto inmiddels verkocht zodoende van het tjoek tjoek tjoek geluid af.

Ben hem nu ff aan het afspelen weer, maar deze bevalt mij net zo goed dan HTWWW. Dit album is wat meer ingetogen en komt wat intiemer over, net of ze vlak voor je neus staan te spelen zo duidelijk en helder klinkt het geluid.

Dat is volgens mij geen toeval. Er konden niet zo heel veel mensen in het Paris Theater, een oude bioscoop volgens de Engelse Wikipedia.

avatar van frankholst182
Voor de geinteresseerden: van deze cd bestaan ook bootlegs, waarbij de sessies achter elkaar staan ipv door elkaar:
Dazed en confused (nr 1-10), met 3 sessies: 2x top gear en tasty pop sundae
One night stand (nr 11-14+versies van dazed en confused en white summer/black mountain side)
Paris studios (cd 2 minus dazed and confues en whole lotta love medley)

avatar van frankholst182
(lp's)

avatar van ricardo
Wat een mega vette versie van Thank You staat hierop, vooral de vette en scherpe manier van het inkomen van de drums, en daarna het schitterende gitaar werk van Jimi Page. Deze versie van Thank You is denk ik mijn all time favoriete Led Zeppelin nummer aller tijden. Al zijn er natuurlijk nog een paar super nummers die in de buurt van de BBC Thank You komen.

avatar van Droombolus
ricardo schreef:
Jimi Page.

avatar van ricardo
Ik bedoelde eigenlijk Jimmy Hendrix.

Alles wat hierboven gezegd is ten negatieve, boeie boeie beoie boeie!

Er staat zo verschrikkelijk veel goeie muziek op dat die eventuele iets mindere nummers (die er helemaal niet zijn) kompleet rechtvaardigen

Mun buuf heeft der nog hoofdpijn van

Thank You!

avatar van ricardo
Gut je kunt niet bij een album kijken of die Malle pipo staat er ook weer bij.

Dit is voor mij vooral qua geluidskwaliteit het ultieme Led Zeppelin album.

Eerst was dat How The West Was won, maar die vind ik t.o.v deze gewoon te overdreven en te bombastich klinken.

Jammer van de dubbele nummers ook, ik hoop dat ze nog eens met de tracklist komen van ongebruikte archief BBC nummers in de lijn van hun verzamelaar Remasters.

Dat zou voor mij dan het ultieme Zep album zijn.

Stijn_Slayer
Kende deze al tijden, maar heb 'm vandaag pas binnen gekregen (tientje bij wowhd). Muzikaal is er eigenlijk weinig op aan te merken. Plant komt niet helemaal lekker uit bij 'Heartbreaker', maar zingt verder soms echt fenomenaal. Page is een enkele keer wat slordig op een verkeerde manier (solo van de eerste 'Whole Lotta Love'), maar dan houdt het echt wel op. Bonham drumt hard en met een losse 'feel', maar wel zeer stijlvol.

Ik stoor me echter een beetje aan de samenstelling. Drie keer 'Communication Breakdown' vlak achter elkaar. Kom op, wie bedenkt dat nou? En dat terwijl er nog andere opnames beschikbaar waren. De hele reeks 11-13 kun je eigenlijk skippen. Ik vind dat echt niet fijn luisteren.

Heb nog even getwijfeld of ik er daarom een halfje vanaf zou halen, maar daar is 't muzikaal toch te goed voor.