Neil Young - Live at Massey Hall 1971 (2007)

Canada
Label: Reprise

1. On the Way Home (3:42)
  2. Tell Me Why (2:29)
  3. Old Man (4:57)
  4. Journey Through the Past (4:15)
  5. Helpless (4:16)
  6. Love in Mind (2:47)
  7. A Man Needs a Maid / Heart of Gold Suite (6:39)
  8. Cowgirl in the Sand (3:45)
  9. Don't Let It Bring You Down (2:46)
  10. There's a World (3:33)
  11. Bad Fog of Loneliness (3:27)
  12. The Needle and the Damage Done (3:55)
  13. Ohio (3:40)
  14. See the Sky About to Rain (4:05)
  15. Down by the River (4:08)
  16. Dance Dance Dance (5:48)
  17. I Am a Child (3:19)
Met dvd?

Nightrider schreef:
MedeMuMegebruikers, massaal aanschaffen! 11,99 bij cd-wow.nl!

heb hem al thuis liggen (met dvd, die erg mooi is)

avatar van Nightrider
Met dvd?

Inclusief dvd

net gekocht voor 23 euro

.. maar elke cent waard. 5*

.. maar elke cent waard. 5*

avatar van KampF
Hoog stemgemiddelde, maarja, terecht ook.

avatar van Green Al
Ik kende alleen de naam Neil Young, maar zijn muziek was mij vreemd. Toen ik dit album opzette wist ik niet wat mij overkwam. Wat een zang en wat een geluid (het is alsof je erzelf bij bent) Het is allemaal heel intiem en wonderschoon!

fredpit
Dit album verliest niets van zijn kracht. Ook niet nu het "nieuwtje" er wel vanaf is. Ik blijf me verbazen over de opnamekwaliteit en sfeer op dit album..Alsof er een intiem miniconcertje in je huiskamer wordt gegeven.

Wat valt er na alle bovenstaande positieve comentaren nog over dit album te melden? Zou iemand die hier 3* of lager aan geeft eens uit willen leggen waarom hij/zij weinig onder de indruk is. Geeft mischien eens een andere kijk op het (overdreven ?) enthousiasme waarmee dit album ontvangen is.

avatar van steven
dit is gewoon werkelijk het allermooiste wat popmuziek te bieden heeft. Neil Young is in zijn mid-twintig vlak voor zijn harvest-doorbraak. Ik kan gewoon niet geloven hoe goed het klinkt, en hoe goed de nummers zijn ( alles geniaal op die leeftijd al) . Neil Young is een ongekend talent, en dit is zijn definitieve live album , elke stem minder als 5, neem ik niet serieus. Dit is historie, beter als dit wordt het niet....

EVANSHEWSON
EVANSHEWSON schreef:
Voilà, heb hem vanmiddag in de auto beluisterd. Deze plaat klinkt zéér zuiver. Het is leuk om typische gitaarsongs zoals Down by the River en Cowgirl in the Sand, nu ook eens gewoon simpel acoustisch te horen.
Het leuke is dat hij veel songs bracht van het nog te verschijnen Harvest.
Hoogtepunten zijn voor mij; A man needs a maid/Heart of Gold suite, Journey Through the Past en Down by the River.
Prachtige plaat die de meester na 36 jaar eindelijk op zijn publiek los laat. About time !

Mezelf maar even quoten, dat doet deugd haha.

Vind dit één van de beste liveplaten die ik de laatste tijd nog heb beluisterd. Neil Young was in good shape toen en het is onbegrijpelijk dat die plaat niet uitkwam toen ze zowat opgenomen werd.

Heb hem gelijk opgewaardeerd van 4 naar 4.5 sterren ! ****1/2

Maar beter laat dan nooit!

avatar van ErikM
A man needs a maid in deze live-uitvoering: geweldig!

avatar van Nakur
Ik vind de reguliere platen van Neil Young helemaal niet zo boeiend. Maar dit is een blijvertje. Zonder meer dé beste plaat van 2007. Ik blijf het draaien, het is kraakhelder, puur, eerlijk ...

...dit had ik ook over tal andere albums kunnen zeggen. De rede waarom ik dit zo briljant vind, is ook bij mij niet bekend. Ik dank ome Neil wel op mijn blote knieën voor dit meesterwerk.

avatar van timhardt
Nakur schreef:

misschien de verkeerde platen vastgehad? Probeer eens "after the goldrush" of "tonight is the night". Zeker hetzelfde kippenvel!

avatar van Woody
ik zal zeggen probeer On the beach of Harvest.

nanneb
Verhoogd van 4,5* naar 5*!!! Dit is werkeljik een meesterwerk van de hoogste kwaliteit. Ome Neil is goed bij stem en alles klinkt erg zuiver. Werkelijk geweldig!

avatar van Music4ever
Idd geweldig, heb gisteren nog even de DVD gekeken en alles is subliem gespeeld en geniaal van eenvoud. Hulde!

avatar van Koston
Toch wel wat overgewaardeerd hier. Veel nummers vind ik te kort en zijn gepraat tussen sommige nummers versta ik nauwelijks.
Maar dit is een historisch document van uitzonderlijke waarde voor de muziekliefhebber

avatar van Cygnus
Koston schreef:

Te kort? Had hij extended versies van zijn nummers moeten spelen? En Neil is nooit zo'n prater op het podium, het verbaasde me al dat hij zoveel praat tussen de nummers. Maar dat is heel duidelijk te verstaan hoor.

Koston schreef:

het mooie zit juist in de eenvoud... alleen neil met piano en akoestische gitaar. Vandaar dat die korte nummers zo mooi passen hierbinnen. Het gepraat tussendoor vind ik weer sfeer verhogend en soms wel amusant (zoals zijn opmerkingen over het foto's nemen bij het klappen).

avatar van Nakur
Waarom zie je Neil eigelijk nooit praten op de DVD? Telkens shots van een leeg podium of een tape=recorder maar nooit van hem zelf als hij aan het kwebbelen is.

En stiekem vind ik het jammer dat het een live album is. Want zo loopt de cd heel wat toplijsten mis

avatar van musicfriek
4,52 Dat is wel heel erg hoog, toch maar eens achter aan.

musicfriek schreef:
4,52 Dat is wel heel erg hoog, toch maar eens achter aan.

zeker doen vooral als je neil young al in je top 10 hebt staan

avatar van musicfriek
Ja, ik zag dit album wel, maar ben geen liefhebber van live-albums. Doe mij maar studio-albums, veel mooier

musicfriek schreef:

qua zuiverheid en opname kwaliteit zit je bij dit album in ieder geval goed, dus misschien ook geschikt voor iemand die het niet zo op live albums heeft

avatar van the viking
musicfriek schreef:

Dit is anders een juweeltje friek,krijg je geen spijt van

avatar van Shangri-la
Sterker nog, als je dit album niet hebt doe je jezelf ernstig tekort.

Shangri-la schreef:
Sterker nog, als je dit album niet hebt doe je jezelf ernstig tekort.
Hmm, serieus? Ik zal het eens aanschaffen

avatar van Shangri-la
Hmm, serieus? Ik zal het eens aanschaffen

Doen!

avatar van Hans Brouwer
steven schreef:
Dat Neil Young een ongekend talent is dat weet ik . Ik heb het album "Unplugged" uit 1993 altijd als het ultime live album van Neil Young beschouwd. Is "Live at Massey Hall 1971 (2007)" nog beter . Ik geloof dat ik morgenavond maar eens even naar de platenzaak toe fiets om mijzelf op dit album te trakteren .