Volbeat - Rock the Rebel / Metal the Devil (2007)

Denemarken
Label: Rebel Monster

1. The Human Instrument (4:31)
  2. Mr. & Mrs. Ness (3:49)
  3. The Gardens Tale (4:53)

met Johan Olsen

4. Devil Or the Blue Cat's Song (3:17)
  5. Sad Man's Tongue (3:07)
  6. River Queen (3:43)
  7. Radio Girl (3:47)
  8. A Moment Forever (3:44)
  9. Soulweeper #2 (4:04)
  10. You Or Them (4:13)
  11. Boa (3:46)
avatar van Maximusic
Ik zag vandaag een artikel over Volbeat in de Sp!ts of Metro ben nu op internet wat nummers aan t luisteren klinkt wel erg goed!

avatar van Jazper
Het eerste wat ik dacht bij de naam volbeat, is dat het een anagram van voetbal is...

Maar dat zal wel niet veel over de muziek zeggen...

Beetje aparte muziek. Heb ze vorig jaar live gezien samen met Hatesphere. Behoorlijke harde muziek met bijna poppy zang. Word ook wel eens Elvismetal genoemd.

avatar van Agony
fantastische plaat! Heerlijke groovende toegankelijke hardrock/metal met uitstapjes richting rock'nroll, stoner, blues... met een geweldenaar op zang; een mix tussen Keith Kaputo (Life of Agony), Danzig en Elvis... voor mij tot nu toe de plaat van het jaar!! 5 sterren.

avatar van Eddie
Weer een erg sterke plaat van volbeat, persoonlijk vind ik de voorganger net een fractie beter maar wanneer ze platen als dit blijven maken zal ik niet ontevreden zijn. Heerlijke melodieuze metal die mij wederom heel sterk aan Life Of Agony doet denken. Favoriete song: The Gardens tale.

maniac
In het begin dacht ik wow dit is goed en anders
maar hoe meer dat ik ze hoor nee dit is het ook niet ,de uitvoering van de nummers zijn wel goed net als de zang, (al begint ie na verloop van tijd wel eentonig te worden), maar beklijfen niet.
Wel aardig in mijn opine, maar meer ook niet.

avatar van WBN
WBN
Maximusic schreef:

lol ik had precies hetzelfde maar ik las een articel over fields of rock, daar stond dat het leek op metallica, life of agony en elvis en nu vind ik het helemaal geweldig

Elvis juist dan weer niet. Eerder Johnny Cash, zeker in de country achtige passages. Erg lekker wel. 4*

avatar van laboomzaa
@ maniac: Ja...dit heb ik ook een beetje. Ze rocken als een tiet wanneer je ze voor het eerst hoort...maar dan gaat het wat vervelen....maar dan zet je ze weer op en dan rocken ze weer als een tiet...enz.

Voor mij dus toch ondanks dat ik nummers wegskip **** gewoon omdat ze toch eigenlijk gewoon KNALLEN!!!!

avatar van DenniX
Hun eerste cd vond ik ook net dat tikkeltje beter.

Deze cd knalt ook heerlijk weg, de zanger/gitarist heeft meer vertrouwen gekregen en durft meer met zijn stem. Met eigenaardige maar aangename songs tot gevolg (Devil Or the Blue Cat's Song)

4/5

Mtthz
Machtige muziek. Echt heerlijk. Ga er komende zondag heen in Nijmegen.

Orklord
Lekker album, heerlijk om even de avond weg te rocken.

avatar van bennerd
Met als logo: Metal even your mom would like

avatar van Mr. B
Lekker beukende gitaren met melodieuze zang. Wat een plaat, rockt heerlijk weg op een stormachtige maandagmorgen, je bent zo op je werk ongeacht de file's.

Voor de liefhebbers van Danzig, Metallica, Johnny Cash en Elvis.

Doet in de verte aan als Life Of Agony, alleen minder depressief, van het eerste nummer krijg ik al een glimlach van oor tot oor.

avatar van MuchTheSame
Agony schreef:

Helemaal mee eens, vergeet alleen niet de invloed van Johnny Cash

En dan vooral het geweldige Sad Man's Tongue.

avatar van Tertullianus
Lekkere knalcd. Niet teveel diepgang. Heerlijk voor in de auto of op een feestje.

avatar van notsub
Deze band leerde ik vorig jaar kennen tijdens een live optreden bij Graspop en ik ga ze daar dit jaar weer bekijken. Live is dit stukken lekkerder dan op CD. Dat komt vooral door het hoge springgehalte van de muziek. Het klinkt allemaal als vlotte Metallica-achtige nummers met een zanger die klinkt als een kruising tussen Danzig en Elvis. Muzikaal is het redelijk beperkt en wordt er niets nieuws gebracht, maar live staan ze hun mannetje. Bij de opener weet je gelijk waar je aan toe bent en Sad Mans Tongue is het leukst.

avatar van cadaver69
Vette cd met alles erop en eraan. Country/rock/metal. Heerlijke cleane zang, vette gitaren. Live ook erg goed. Weer eens wat nieuws onder de zon. Uitschieters the gardens tale, sad mans tongue, a moment forever. Hoort in je collectie thuis. Zelfs mijn moeder wordt er emotioneel van, en dat op je 63e. Heerlijk.

avatar van Thomzic
Gewoon vet! Alles d'r op en d'r dan. Niet te lang, strakke, redelijke korte nummers. Een dikke vette 4,5:P

avatar van Devoo
Geweldig album is dit! Die zanger heeft zo'n charmante, warme en fantastische stem. Ik kan er gewoon niet genoeg van krijgen. Het begint al bij het eerste nummer The Human Instrument, je krijgt de meest pakkende zanglijnen te horen, en kreeg dan ook kippevel bij het eerste nummer. Daarin zit zo'n geweldige zanglijn!

Veel nummers hebben zo'n momenten, en mijn persoonlijke favorieten zijn Radio Girl, The Human Instrument, A Moment Forever en Devil Or the Blue Cat's Song, met dat catchy geklap in het refrein! Er zitten ook details in, zoals backing vocals, geklap, kreetjes en instrumenten die je bij de eerste luisterbeurten niet hoorde. Echt een fantastische CD, die ik bekroon met 5* en een 3de plaats in mijn top 10!

avatar van JacoBaco
In September komt het nieuwe album uit. Guitar Gangsters & Cadillac Blood.

Voor de liefhebbers hier alvast een liedje..

Volbeat - Maybellene I Hoft...

Zelf ben ik nog niet zo kapot van het nummer, maar dat komt omdat mijn verwachtingen erg hoog liggen. Dus dat wil zeggen dat het buiten mijn Volbeat begrippen om, het wel gewoon een goed nummer is.

4,5* voor Rock the Rebel / Metal the Devil in elk geval

avatar van james_cameron
Inderdaad een aparte stijl die de band hanteert. Country en rockabilly vermengt met rock en metal. Nog een wonder dat er zulke sterke songs uit voortkomen. De zang is een kruising tussen Glen Danzig en Keith Caputo, dus daar moet je van houden. Ik kan er wel wat mee. Lekker energiek album, enthousiast en overtuigend neergezet. Een paar songs zijn aan de flauwe kant, maar het merendeel van de tracks is de moeite waard.

Ik heb ze een jaar geleden gezien bij fields of rock. Te vroeg op de dag maar vond het toen eigenlijk al een hoogtepunt samen met life of agony. Prima band.

Milamber71
Volbeat net ontdekt. Moet me aansluiten bij de meningen hierboven, ontzettend lekker geluid.

avatar van Dutchi
Vind dit niet op metallica lijken, tis gewoon elvis met wat meer sound dus rock Tis wat raar maar klinkt wel geinig.
Rock and roll met iets hardere sound Leuk dat het nog bestaat.
Stem is misschien wel een beetje erg gejat van Elvis... :/

Op zich doorsnee nummers die ver boven de middelmaat worden getild door fantastische zanglijnen.
Qua stemgeluid idd ergens tussen Caputo en Danzig maar de zanglijnen doen me soms zelfs aan Midge Ure denken.

Poppekontje
Wat een stem! En wat een album ook!

Op afgelopen Lowlands ontdekt, was erg onder de indruk toen. Later oa deze cd eens opgehaald, en t is inderdaad een fijn plaatje! Heerlijke (metal-achtige) drums hier en daar, en ja, die stem inderdaad he! Heerlijk uitbundig. Alleen heb ik daardoor wel echt een probleem om de teksten te verstaan! Maar die een keertje opzoeken helpt daar wel bij, lekkere donkere lyrics trouwens.

avatar van Mr. B
Dutchi schreef:
Rock and roll met iets hardere sound Leuk dat het nog bestaat.
Stem is misschien wel een beetje erg gejat van Elvis... :/

Ze noemen het zelf ook Elvis-metal wat ze spelen.