menu

James Holden & The Animal Spirits - The Animal Spirits (2017)

mijn stem
4,02 (120)
120 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Jazz / Electronic
Label: Border Community

  1. Incantation for Inanimate Object (1:41)
  2. Spinning Dance (5:29)
  3. Pass Through the Fire (6:26)
  4. Each Moment Like the First (4:57)
  5. The Beginning & End of the World (6:39)
  6. Thunder Moon Gathering (7:28)
  7. The Animal Spirits (5:37)
  8. The Neverending (4:29)
  9. Go Gladly Into the Earth (5:52)
totale tijdsduur: 48:38
zoeken in:
Misterfool
kobe bryant fan schreef:
[Ik vind het net leuk hoe hij een brug lijkt gevonden te hebben om vrije impro/jazz toch aan de grote massa ten gehore te kunnen brengen.

Op papier klinkt dat zeker tof. , maar ik vraag me hardop af of deze plaat geslaagd is in die opzet. Ik denk dat het pretentieuze van dit album het resultaat is van de kriegelige, priegelige instrumentatie die te vaak niet in dienst staat van de compositie .

avatar van Teunnis
4,5
Ik hoor op The Inheritors meer kriegelige, priegelige instrumentatie. Deze klinkt wat organischer en ook meer als een kloppend geheel.

5,0
Beertjespyama schreef:
Ik begin heel voorzichtig met vier-en-halve-ster. Lager gaat dit echt niet worden.


Laat ik dan ook maar een van de eersten zijn die 'm de volle pond geeft. Waar aanvankelijk vooral het eerste gedeelte mij wist te bekoren, ben ik nu juist helemaal weg van de laatste nummers. Ongekend dat één persoon dit allemaal heeft weten te bedenken.

avatar van Paap_Floyd
4,5
Toch maar verhoogd naar 4,5. Hoewel ik sinds het uitkomen al helemaal verslingerd ben aan The Inheritors (die sindsdien onafgebroken hoog in mijn top 10 staat), komt deze toch aardig in de buurt. Als The Inheritors het geniale ontwerp, de briljante tekening is, is deze plaat toch een soort prachtige inkleuring ervan. Each Moment Like the First, Thunder Moon Gathering, The Neverending en Go Gladly Into the Earth zijn hoogtepunten.

4,0
Met een beetje positieve wil zou dit zomaar een brug naar elektronische muziek kunnen worden voor mij. Waardeer dit album zeer en waar ik The Inheritors enige tijd geleden niet kon waarderen, gaat ook dat de goede kant op.

avatar van Teunnis
4,5
Als tip voor een verdere stap richting electronica zou ik dan zeggen: Floating Points.

En als je echt verzot begint te raken op James Holden, zou je terug de tijd in kunnen gaan naar zijn debuutalbum en vooral ook het mixalbum At the Controls. Al is dat wel een flinke stap (naar minimal techno).

Maar goed, ik zou zeggen geniet eerst nog even van deze en The Inheritors.

avatar van sj0n88
4,0
Ik heb dankzij The Neverending al een paar keer bijna mijn gehoor beschadigd. Ik kan dat nummer gewoon niet horen zonder eindeloos het volume te verhogen. Het brengt me werkelijk in hele hoge sferen.

avatar van remcodurez
4,5
naar aanleiding van het nieuwe album deze toch ook nog eens promoten bij het publiek.

Ik hou wel van de James Holden op dit album. Electronica Meets Jazz. Zowel op plaat als live klinkt het als één groot spontane jam-sessie.

James Holden & The Animal Spirits live at Festival BBmix 2017

Op een of andere manier doet het me ook wel aan de natuur denken. Alsof de geluiden op organische wijze in elkaar overvloeien.

met als favoriete track toch wel "Each Moment Like the First"

Gast
geplaatst: vandaag om 16:26 uur

geplaatst: vandaag om 16:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.