Black Rebel Motorcycle Club - Baby 81 (2007)

Label: RCA

1. Took Out a Loan (4:16)
  2. Berlin (3:11)
  3. Weapon of Choice (2:50)
  4. Window (6:06)
  5. Cold Wind (4:18)
  6. Not What You Wanted (3:43)
  7. 666 Conducer (4:01)
  8. All You Do Is Talk (5:42)
  9. Lien on Your Dreams (4:36)
  10. Need Some Air (4:04)
  11. Killing the Light (3:55)
  12. American X (9:11)
  13. Am I Only (4:26)
  14. The Likes of You * (5:12)
avatar van Spliffy McGreen
Howl is geniaal. de beste plaat van allemaal. en deze is ook heel erg goed. ik luister er de laatste tijd niet echt veel meer naar. maar af en toe komt er een nummer van dit album langs in mij itunes lijst en verast het me weer opnieuw. moet het toch vaker opzetten.

avatar van Kaaasgaaf
Gelukkig, ik ben dus niet de enige die Howl zo waardeert.

tondeman
Howl is geweldig!

Kaaasgaaf schreef:
Gelukkig, ik ben dus niet de enige die Howl zo waardeert.

Zeker niet! Werkelijk prachtige plaat.

avatar van starsailor
Kan het niet laten, maar ik vind HOWL echt afgrijselijk.
Een beetje Jantje Smit goes heavy metal.

tondeman

starsailor schreef:
Kan het niet laten, maar ik vind HOWL echt afgrijselijk.
Een beetje Jantje Smit goes heavy metal.

Jij hebt de plaat dus nooit beluisterd hé!

avatar van starsailor
het is een metafoor om aan te geven hoever het materiaal uit elkaar ligt, inspector Gadget.

starsailor schreef:

Oke maar dat maakt toch niet veel uit.
dat maakt het niet een slechter album.
heb jij een verwachtings patroon van artiesten ofzo?
ik vind HOWL een van hun mooiste platen en ja het is niet zoals de voorgangers. en dat is juist wat er zo goed aan is. dat laat zien dat ze ook wat anders kunnen. ik hoop dat andere bands ook zo te werk gaan anders krijg je een eentonig beeld van een groep.

avatar van starsailor
Ik vind het wel een slechter album. Daar gaat het mij om.
En ja, natuurlijk heb ik een verwachtingspatroon van artiesten! Ik verwacht van bands die ik goed vind, dat ze platen maken die mij aanspreken. Dat is ze met HOWL niet gelukt.

Het hoeft inderdaad niet meer van hetzelfde te zijn iedere keer, maar dit spreekt mij gewoon niet aan, klaar!

avatar van Spliffy McGreen
oke nu begrijp ik je .. dat is al een stuk beter dan met ''scheldwoorden'' zoals jantje smit te komen. maar ga es lekker in de auto zitten zet HOWL op en rij rustig wat rond. dat geeft zo'n lekker gevoel. dan begrijp je Howl ook meer! HOWL heeft voor mij een speciale betekenis . en ik vind het niet te vergelijken met andere albums van BRMC ik vind alles goed van deze jongens. en heb ze zeer hoog staan in mijn lijst van Fav bandjes.

avatar van Lukethedude
geweldige band, de 16e ga ik naar ze toe in paradiso!

Lukethedude schreef:
geweldige band, de 16e ga ik naar ze toe in paradiso!

Ik ook en ik zie net zo uit naar het voorprogramma: The Black Angels.

Kid A(cid)
Spliffy McGreen schreef:

Waarom staat Howl dan niet in je top 10 en deze wel?

Kid A(cid) schreef:

Waarom staat Howl dan niet in je top 10 en deze wel?

er is zo veel wat eigenlijk in mijn top 10 toebehoord. maar er geen ruimte voor is. zou beter zijn als er een eigen top 100 zou zijn.
je hebt wel gelijk dat deze in mijn top tien hoort.
ik zal het aanpassen!

avatar van LittleBox
Half puntje erbij na het concert van gisteren. Een nummer als Weapon of Choice kwam waanzinnig goed uit de verf en de albumversie lijkt dan ronduit vlak. Andere livehoogtepunten zijn American X en 666 Conducer maar ook Window en All You Do Is Talk waren kippenvelachtig goed.

Window is id. erg mooi. Voor de verder rest vind ik hem erg mager.

avatar van Kaaasgaaf
Ja, het concert vond ik ongelofelijk goed. Al moet ik toegeven dat veel van hun rock&roll/punk-achtige songs wel erg op elkaar lijken en hoe sterk en energievol ze op zichzelf genomen zijn, het op een concert voor mij dan een beetje saai wordt. Liever had ik dan meer aandacht gehad op de folky kant van Howl (al werd daar gelukkig meer van gespeeld dan ik had verwacht), of de pyschedelsiche shoegaze van het eerste album (al kreeg dat op zich ook voldoende aandacht).
The Black Angels waren ook geweldig! Hypnotiserend, deprimerend, maar super sterk.

Kaaasgaaf schreef:

ik vond the black angels juist ontzettend snel vervelen, en de zanger was niet te verstaan.

avatar van Kaaasgaaf
Ik weet niet of het de bedoeling was dat je hem kon verstaan. De zang was een en al galm. Leek er voor mij wel bij te horen. Ik kan me wel voorstelling dat het voor sommige mensen saai over zou kunnen komen, maar ik vond het juist erg intens!

Kaaasgaaf schreef:

Erg mee eens! Jim Morrisson is niet dood, hij leeft! Zeer indrukwekkend maar dat geldt vooral voor de mensen die de plaat al kennen.

Kaaasgaaf schreef:

nja, ik zal niet zeggen dat het slecht was alleen je moet er van houden.

Wat een superplaat..weer als vanouds..helemaal grijs gedraaid..nu al..ruige, eerlijke, in olie gedrenkte Rock 'n Roll..

De gig afgelopen keer in Paradiso was weer nostalgie..hard..gruizig..rebels..geweldig!!

avatar van illuvatar
Volgens mij is er iets mis met die tracklist....

avatar van Boudewijntjuh
Neem dan de moeite om het te corrigeren.

Boudewijntjuh schreef:
Neem dan de moeite om het te corrigeren.

Hebben het toch maar ff bijgewerkt meesterlijke plaat!!

avatar van Antie
Mijn eerste kennismaking met BRMC en bevalt me direct.
Heb ze nu al enkele keren beluisterd en wordt steeds beter.

Somige liedjes doen me soms zelf denken aan stereophonics

Antie schreef:
Somige liedjes doen me soms zelf denken aan stereophonics

Geen slechte band maar een compliment is het nou ook niet

avatar van Antie
Was ook niet de bedoeling om een compliment te geven.
Gewoon een feit

Eerder een mening.