Jack White - Boarding House Reach (2018)

Label: Third Man

1. Connected by Love (4:37)
  2. Why Walk a Dog? (2:29)
  3. Corporation (5:39)
  4. Abulia and Akrasia (1:28)
  5. Hypermisophoniac (3:34)
  6. Ice Station Zebra (3:59)
  7. Over and Over and Over (3:36)
  8. Everything You've Ever Learned (2:13)
  9. Respect Commander (4:33)
  10. Ezmerelda Steals the Show (1:42)
  11. Get in the Mind Shaft (4:13)
  12. What's Done Is Done (2:54)
  13. Humoresque (3:10)
  14. Infected by Love *
  15. Why Walk a Dog? [Demo] *
avatar van DargorDT
Jongens, die discussies over stemgedrag zijn niet zo heel boeiend als ik heel eerlijk ben. Als iemand dit een 2 wil geven, prima toch? Je kunt op zijn minst vaststellen dat Jack White met dit werkje niet iedereen kan bekoren. Wie dit heeft gehoord, kan dat volgens mij wel begrijpen. (zelfs als je dit een 4 geeft).

En nu weer over op de inhoud.

avatar van philtuper
Jezus wat een teringslechte hoes zeg! Bijna een reden om dit album niet te luisteren. En het gemekker hierboven in ogenschouw nemend heb ik er nog minder zin in. Maar geen zorgen lieve mensen, ik ga Jack een eerlijke kans geven en zal een weloverwogen beoordeling geven. Komt goed!

avatar van coldwarkids
aERodynamIC schreef:

Nee, hoe vaker ik het draai hoe vervelender ik het vind. Het enige positieve vind ik het feit dat hij echt wat anders doet hier en dat valt enorm te prijzen.

Mocht je op mij doelen dan ken je me niet best hier. Ik ben eigenlijk bijna alleen maar positief op deze site (ook waar de meerderheid dan negatief is), dus tja..... het kan wel eens anders zijn.

De muzikale teentjes van voorstanders zijn soms ook wat lang en dan komen dit soort opmerkingen naar voren. Jij vindt het mooi, prima. Anderen vinden het niet mooi, ook prima.

Vreemde kritiek ook: jij stemt op de dag van release (de winkels waren nog maar net open). Ehm??? Hoe rijm ik dit met jouw opmerking hierover? Dat is geen probleem blijkbaar (want voldoende)? Je spreekt jezelf hier behoorlijk tegen. Ik zou als ik jou was maar even wachten met stemmen, en dat niet op de dag van release al doen, dat snelle voorzien van een ster moet namelijk maar eens over zijn, ik zou er wat meer de tijd voor nemen
Was deze kritiek er ook gekomen als het 'hallelujah' was geweest? Neen, dan lees ik meestal: oeh wat ben ik nu nieuwsgierig en wat verlang ik nog meer naar de release.

Over pretentieus gesproken: anderen de maat nemen over hun stemgedrag en dan met name stemgedrag dat niet bevalt.

Nope, maar jij bent anders ook wel vlot met je stem, blijkbaar heb je ook niet zo veel tijd nodig voor een oordeel

Wat negatief zeg. Ik denk dat sommige mensen dit bericht niet kunnen verwerken en begrijpen. Kortsluiting! Of je stem wat omhoog of je bericht wat positiever

Je hebt trouwens groot gelijk. Ook al had ik positief gestemd had ik je nog in je waarde gelaten wat de meeste hier niet doen!

avatar van Mark17
DargorDT Netjes geschreven uiteenzetting van deze muzikale chaos.

Voor mij valt de nieuwe White nog bijzonder lastig te beoordelen. Hij heeft enerzijds weer zijn kenmerkende stempel op dit product gedrukt, anderzijds bestaat het uit zo'n wirwar van experimenten, dat het je op verkeerde gedachten brengt. Is dit nu geniaal? Ik had op voorhand hoge verwachtingen en die zijn toch grotendeels wel ingelost. Bij iedere luisterbeurt, zit nu op 4, valt er weer iets nieuws te horen. Het is spannend, uitdagend, creatief en inderdaad chaotisch. Maar voor nu geniet ik zonder er al een beoordeling op te plakken.

Ligt het aan mij? Ik vind dit album niet zo chaotisch. Ik hoor wel een prettige mix van Jack White's rock met funk, jazz en elektronica. Groovy rock of zoiets?

avatar van Frenz
Groovy rock, helemaal eens

En hij begint beter en beter te bevallen, wat nou gebaande paden of verwachtingspatroon

En groovier dan Corporation wordt het niet, heerlijk vet (en dan in de oude betekenis)

Tot nu toe een lekker vuil album! Ik blijf hem maar draaien.

west schreef:

Dit album is soms zeker enigzins chaotisch-maar dat juich ik toe. En het is niet zomaar chaos zonder enige orde. Ik ben geïntrigeerd , een beetje op de manier zoals ik ook geïntrigeerd was toen ik Zappa voor het eerst hoorde, en jemig, wát een verademing t.o.v z'n vorige albums. Onverwachts ben ik erg, erg verrast.

philtuper schreef:

Jij vind dit minder dan zijn vorige hoezen? Ik vind deze juist wel lekker

UnknownPleasure schreef:
Jij vind dit minder dan zijn vorige hoezen? Ik vind deze juist wel lekker

Ik vind eigenlijk al zijn solohoezen ruk maar deze spant wel de kroon ja. En qua muziek ben ik eigenlijk al afgehaakt na The White Stripes. Die hadden well nog okay hoezen.

avatar van philtuper
Dit vind ik een uitstekende hoes en dito plaat.

philtuper schreef:
Dit vind ik een uitstekende hoes en dito plaat.

Das een geweldige hoes inderdaad, ik vind deze dan ook lang niet zo "pleasing", maar vind m in z'n eigenaardigheid wel passen bij deze plaat en in iedergeval niet zo saai als de vorige 2 hoezen.

UnknownPleasure schreef:

Dat klopt. Hoes past wel bij de muziek. Persoonlijk vind ik het wel jammer dat het 'mijn' muziek niet meer is. Ben toch echt fan van het oude White Stripes werk à la De Stijl.

Ik vind hem geweldig

Vento Vivimus
"Boarding House Reach resembles less a coherent album than a miscellany of ideas--or a collection of B-sides, with all the good and bad that entails."
The Guardian (UK), 22-03-18
Digitale effecten, gesproken woord, een verdienselijke rap-poging ... na twee decennia van gespannen indie heeft Jack zijn muzikale boeien afgeworpen en lijkt hij zich pas echt te amuseren. Al het album wat coherenter gekund.
"Jack White offers a curious melange of funk, psych, rock, blues, hip hop, jazz and gospel on album number three."
ABC's Double J, 25-03-18
Na de koortjes in ‘Over and Over & Over’ weet ik nu wel heel zeker: Jack loves Zappa !!!
Variety schrijft daarover:
”The Mothers of Invention provide a loose reference point for other parts of the album too, along with 1970s mind expanders ranging from Captain Beefheart to Todd Rundgren’s Utopia to Parliament — artifacts from a land that time forgot, when anything could happen on a rock record, as it does pretty much from minute to minute here”.

Prijsnummer: Ice Station Zebra (Black & White Bootleg - video, London, march - 2018)

Vento Vivimus schreef:

Precies dit.

avatar van WesleyX16
Wat een moeilijke plaat. Het klinkt als één en al improvisatie. Wat moet ik er mee? Nee het spijt me. Ik kan er niet zoveel mee.

Maar het is anders dan andere platen. Experimenteel inderdaad. Oké er zijn een paar nummers die ik wel kan waarderen als Connected by love, Over and over and over en Everything You've ever learned. Voor de rest... iets te veel van het goede.

avatar van Poles Apart
Wat ik tot nu toe gehoord heb (een handjevol nummers) doet me ook aan het werk van gitarist Buckethead denken...

René R schreef:
Tot nu toe een lekker vuil album! Ik blijf hem maar draaien.

?
Ja, ik snap de mensen wel die coherentie missen hoor, maar het is echt heerlijk om zo'n durvende en vrije Jack te horen.

avatar van Gele Stift
Dit is typisch zo'n album waar het gemiddelde geen ruk zegt. Onbegrijpelijk dat suffige babyboom rock met een dikke laag stof vorig jaar werd uitgeroepen tot album van het jaar op Mume, terwijl een gedurfde rockplaat zoals deze (eindelijk!) wordt weggeschreven als incoherent of te experimenteel. Vergrijzing van het Mume publiek?

Gele Stift schreef:

Dit merk ik ook wel een beetje ja.

Wat was vorig jaar album van het jaar?

René R schreef:
Wat was vorig jaar album van het jaar?

Oorlog Tegen Drugs

? Vond ik wel goed

? Vond ik wel goed

Jij bent dan ook erg oud. ?

??

avatar van Cor
Cor
Tja, het is wel een onsamenhangend allegaartje, maar misschien schuilt de charme van deze plaat daar wel in. Het is van alles wat, het lijkt op te komen als poepen en zo op de plaat zijn gedrukt, maar ik vind het niet eens vervelend of een crime om het album uit te zitten. Ik vond 'Blunderbuss' twee klassen beter, maar ach, een kniesoor......
Hij doet gewoon waar hij zin in heeft, John Antony Gillis, maar zo lang het ons (mij) niet verveelt, mag 'ie z'n gang gaan. Maar de plaat van het jaar 2018 heeft 'ie niet gemaakt.

avatar van Bert Wasbeer
Ik heb nog niet de hele plaat gehoord maar Hypermisophoniac is wel een intrigerend gevalletje .

avatar van Fluvver
Moeilijk album. Als ik alle slechte nummers en irritante intermezzo's niet mee tel dan blijft er een erg toffe EP over.

Sommige nummers zijn erg lekker, maar deze plaat wordt voor mij verpest door de vele intro's/intermezzo's. Werkt voor mij ook niet lekker dat de meest irritante song ooit door Jack White op nummer 2 pronkt.

Als het bij iemand tijd was voor wat vernieuwing was het Jack wel. Bij mij komt ie er mee weg. Het album is geen geheel, maar dat vond ik voorgaande albums ook niet. Toch heb ik de hoop op een meesterwerk inmiddels wel opgegeven.

avatar van captain scarlet
Voorzichtige conclusie na derde luisterbeurt: In het begin effe doorbijten, maar langzaamaan dringt de genialiteit toch wel door en is het genieten geblazen. In ieder geval tot nu toe het meest interessante album van dit jaar wat mij betreft. Deze ga ik nog vaak draaien.