Ik heb veel te danken aan Nick Drake én vooral aan deze plaat - mijn introductie tot Nick.
[ouwezeur modus-aan] Nu moet ik zeggen dat het overdreven geromantiseer rondom Nick me aardig de keel uithangt - Nick de trieste poëet, Nick het treurige vogeltje, Nick - de man met het gebroken hart die zelfmoord pleegde omdat hij het leven niet aankon, enz ...
Voor mij is hij gewoon een "eerlijke" zanger, die succes wou met z'n liedjes - en daar niet echt in slaagde. Vervolgens ging hij klooien met té veel drugs en werd daar uiteindelijk het slachtoffer van ... [/ouwezeur modus-uit]
Waarvoor zou ik Nick willen danken? Omdat ik dankzij hém misschien wel soms alleen ben in huis, maar eenzaam kan ik nooit meer worden.
Z'n platen zijn m'n maatjes - ze dringen zichzelf niet op, ze wachten geduldig op een volgende draaibeurt.
Nick Drake's nummers kunnen voor mij niet begeven onder het beukend geweld van muziektrends en flashy nieuw groepen, omdat elk van mijn muziekreizen eindigt met Nick - zijn nummers zitten in mijn bloed
"Day Is Done" is zo'n nummer dat op een rare manier me lijkt samen te vatten (waarschijnlijk samen met mij 99,9999 % van de wereldbevolking

Wat soms vergeten wordt, is het feit dat Nick een fan-tas-tische gitarist is - héél trefzeker gitaarspel, geen enkel spoor van franjes en daar hou ik enorm van
Bijna vergeten: de strijkersarrangementen (courtesy Robert Kirby) zijn hier werkelijk te mooi voor woorden