Björk - Volta (2007)

IJsland
Pop / Electronic
Label: One Little Indian

1. Earth Intruders (4:30)
  2. Wanderlust (5:48)
  3. Dull Flame of Desire (7:32)

met Antony Hegarty

4. Innocence (4:14)
  5. I See Who You Are (4:22)
  6. Vertebrae by Vertebrae (5:08)
  7. Pneumonia (5:14)
  8. Hope (3:39)
  9. Declare Independence (4:16)
  10. My Juvenile (4:05)

met Antony Hegarty

11. I See Who You Are [Mark Bell Mix] * (4:06)
  12. Earth Intruders [Mark Stent Extended Edit] * (4:26)
  13. Innocence [Mark Stent Mix] * (4:21)
Sietse
single gehoord en ik hoop dat het niet een voorbode is voor de rest van dit album.

Waardeloos wil ik niet zeggen, maar tegen viel het zeker.

avatar van BlueVelvet
Sietse schreef:
maar tegen viel het zeker.

Haha, meesterlijke opmerking

avatar van swoon
Ik snap niet wat je er zo meesterlijk aan vindt.

avatar van Darkshines
Ik vind de single juist veelbelovend.

Electro_
Op haar MySpace enkele nummers!

www.myspace.com/bjork

Klinken erg goed!

Voor de liefhebbers:

Earth Intruders (Live on SNL)
Wanderlust (Live on SNL)

Het mag wat mij betreft snel 7 mei worden!!

Sietse
Die andere nummers op myspace klinken een stuk lekkerder dan die Earth intruders, dus er is nog hoop

kent er al iemand Innocence? Volgens veel mensen wordt dit de 2de single.. Weet iemand of dit waar is of niet? (Trouwens is Innocence een erg lekker nummer!)

Dat earth intruders klinkt lekker zeg, dit wordt zeker mijn volgende aanschaf.

Rickiee schreef:

Innocence is to be made as video

Op die pagina kun je Innocence horen en is te lezen dat de video in augustus wordt gemaakt. Earth Intruders wordt eind mei op cd uitgebracht, dus ik verwacht geen andere single meer tussen mei en augustus...dan kan het wel kloppen dat Innocence de 2de single wordt.

Electro_
Als Earth Intruders in mei wordt uitgebracht kan dat best nog weleens een zomerhitje worden hier . Innocence is een geweldig nummer, die beat met die mannenkreun, erg apart.

profiler schreef:

Innocence is to be made as video

Dankjewel !

avatar van swoon
Ook video van Earth Intruders toegevoegd. Zeer mooi!

avatar van Zwammer
Album gelekt..

Declare Independence is een vette track zeg

avatar van Shangri-la
Ik heb hem ook gevonden, effe proberen dan.

Electro_
De eerste luisterbeurt bevalt me erg goed. Dit album zal vast weer een groot succes worden, in tegenstelling tot het vorige album Medúlla. Volta ligt een beetje in de hoek van Homogenic, haar succesvolste album (tot nu toe).

De eerste single Earth Intruders viel me wat tegen maar dit is nu wel redelijk bijgeschaafd, mooie intro voor het album. Ik vind Innocence een geweldig nummer, erg aparte beat! Dit wordt de tweede single geloof ik, en die komt in augustus uit. Een andere favoriet van mij is Declare Independence, wát een nummer. De nieuwe Pluto!

Ik zal dit album zeker nog heel vaak luisteren en dan wordt de waardering vast alleen maar groter, zoals ik bij alle albums van haar heb. In ieder geval is dit voor mij tot nu toe hét album van het jaar!

avatar van Shangri-la
Inmiddels gehoord en ik moet zeggen dat ik dit veel beter vind dan Medúlla en Declare Independence is inderdaad een geweldig nummer.

ik vind 'em prachtig!!! zoooo lang op gewacht, en jammer dat die lek wat blips heeft, maar ik ren toch wel naar de winkel 7 mei. vespertine is m'n favoriete album, en bjork grijpt hier meer terug op debut en homogenic (mn tweede favoriet), maar desalniettemin weer een beeldschoon album waar bjork's stem gelukkig niet zoek raakt in haar hervonden ritme.

avatar van KampF
Nou, ik ben benieuwd..........

En uiteraard, wederom, om het nog maar een keer gezegd te hebben, absurd om een cijfer toe te kennen aan een leak vol met glitches.

nou, kampF, dat valt wel mee met die glitches, alleen de eerste paar nummers zijn een beetje verminkt. maar des te beter, want dan gaan mensen 'em tenminste ook nog kopen. in ieder geval is de kwaliteit ruim voldoende om een cijfer toe te kunnen kennen.

avatar van miak
Nou ik wacht ook wel op de officiele release, of op een goede lek. Na de eerste twee liedjes irriteerde ik me dood aan die glitches.
Ben nog steeds heel benieuwd naar de songs met Antony. Ook vind ik de nieuwe single erg lekker klinken, Timbaland is duidelijk terug te horen.
Maar voor nu draai ik Homogenic nog wel een keer.

Electro_ schreef:

Post was toch haar succesvolste album? Of heb ik het fout ?

avatar van Jeanneman
Klinkt zeer boeiend. Ik denk dat ik sowieso op het punt ben aanbeland dat ik Björk ga waarderen, maar haar platen hebben nog de nodige luisterbeurten nodig.

Er is nu ook een 'goeie' lek op het net te vinden, prima kwaliteit. Vind Volta trouwens erg goed. Klinkt op het eerste gehoor als een mix van de meeste van haar platen. Eigenlijk heb ik Björk nog nooit betrapt op het maken van een zwakke plaat. Voor mij een artiest die op eenzame hoogte staat!

Rickiee schreef:

Post was toch haar succesvolste album? Of heb ik het fout ?

Hmm, ik heb gekeken op de site hier, en daar heeft Homogenic de meeste stemmen én (bijna) het hoogste gemiddelde .

Al eerder schreef ik over Björk dat ik een haat-liefde verhouding met haar heb.
Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik niet verwachtte dat dit album daar verandering in zou brengen, maar de single Earth Intruders deed mij enorm opveren en liet een sprankje hoop over om daar nu eens verandering in te brengen. De meter zou wel eens dik in de afdeling liefde kunnen belanden.
En dan hoor je het album en weet je het weer: haat-liefde was het en haat-liefde zal het blijven.
Aan de ene kant bewonder ik haar als zijnde één van de meest vernieuwende en spannende artiesten van de laatste jaren. Ze durft en ze komt met boeiende dingen en lijkt lak te hebben aan alle wetten in de muziekwereld. Ik hou daar van. Ik vind dat geweldig.
Maar dan die 'haat'. Björk komt bij mij vaak over als zo'n verwend nest in de supermarkt. Zo'n nest dat een snoepje wil van mama. Maar dan weigert mama en gaat het kind drammen en dreinen. En dan is het zo'n monster dat op de grond gaat liggen en boos om zich heen trappen om toch haar zin te krijgen. Het is een associatie die me niet los laat en helaas ook niet op dit album. Dat naast die bewondering. Ik kan het gekoer, gekir en gehijg van mejuffrouw vaak niet velen. Dan denk ik 'doe nu maar weer normaal'. En dan tovert ze de prachtigste dingen uit haar hoge hoed en kan ik alleen maar 'wow' zeggen.
Het zal wel nooit veranderen denk ik (met de hulp van Antony of niet).
Het blijft natuurlijk opmerkelijk dat ik het gezeur van Rufus Wainwright geweldig vind, dat ik het gebibber van Antony waardeer, dat ik de cirkelzaag van Billy Corgan kan waarderen en dat ik de aanstelleritus van Björk regelmatig niet kan velen. Ik ben getraind genoeg als het gaat om lastige stemmen. Helaas blijft het bij deze dame behelpen voor mij.............
Ondanks dat kom ik wel uit op 3,5 en daarmee is het het derde album dat deze score weet te behalen: hoger zit er echt niet in voor welk album dan ook van de dame die mij uitermate weet te boeien en tegelijkertijd ontzettend weet te irriteren.

voor de meer vespertine-minded onder ons: Björk's 'the boho dance' (tribute to Joni Mitchell) is weer zo'n onwaarschijnlijk juweeltje.

oh!

avatar van swoon
Ik kan me wel vinden in wat aERo zegt, en denk dat het moeilijk is om met Björk geen haat-liefdeverhouding te hebben. Ze maakt heel veel pareltjes, maar bij dit soort muziek is het maar al te normaal dat er soms ook echt crap bijzit.
Maar toch was dit de release waar ik het meeste naar uitkeek dit jaar(vooral ook omdat ik ze op werchter ga zien en voorbereid wou zijn), en de plaat heeft me niet teleurgesteld. Geweldige nummers, zeg. Vooral de eerste vier nummers en Declare Independance zijn geweldig. Wat een dreiging op al die nummers. Ik vind het zalig en kan er nu al geen genoeg meer van krijgen.

De samenwerking met Antony vind ik in Dull Flame of Desire trouwens prachtig, echt mooi hoe die stemmen samen klinken. In My Juvenile vind ik het niet speciaal, maar dat ligt waarschijnlijk aan het nummer, want ik vind het het minst goede nummer van de cd.

4* voor dit pareltje. Kan misschien nog een halfje bijkomen als het een groeiplaat blijkt te zijn.

Ga deze zeker kopen, en ga mij ook eens Homogenic en Post aanschaffen.

TSP7
Electro_ schreef:

Volgens Last.FM is Post haar populairste (meest beluisterde) album, hoewel Homogenic positievere commentaren krijgt. Het zal wel toegankelijker zijn.

Momenteel (ik ben er laat bij) download ik Volta, ik kan niet wachten....

TSP7 schreef:

In de hitlijsten heeft Post het destijds beter gedaan dan Homogenic, vandaar dat Post als haar succesvolste wordt beschouwd. Echter lijken Homogenic en Vespertine populairder dan Post onder haar fans.

Nog even wachten en dan is Volta in de winkels te koop!