Arctic Monkeys - Tranquility Base Hotel + Casino (2018)

Rock / Pop
Label: Domino

1. Star Treatment (5:54)
  2. One Point Perspective (3:28)
  3. American Sports (2:38)
  4. Tranquility Base Hotel & Casino (3:31)
  5. Golden Trunks (2:53)
  6. Four Out of Five (5:12)
  7. The World's First Ever Monster Truck Front Flip (3:00)
  8. Science Fiction (3:05)
  9. She Looks Like Fun (3:02)
  10. Batphone (4:31)
  11. The Ultracheese (3:37)
coldwarkids schreef:
Nog steeds geen nummer

Komt er voor de release waarschijnlijk ook niet.

avatar van coldwarkids
VladTheImpaler schreef:

Komt er voor de release waarschijnlijk ook niet.

Jammer. Paar weken van te voren mag best vind ik. Als je het niet wilt horen dan zet je het gewoon niet op en wacht je rustig af.

JVT
Ik hoop ook dat er geen single komt. Gewoon het hele album ineens over een paar weken?

avatar van Teunnis
Bericht verwijderd wegens auteursrecht.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
JVT schreef:

Dit gaat definitief gebeuren: https://pitchfork.com/news/arctic-monkeys-wont-put-out-any-songs-before-album-release/

Yes.
Stemt me ook goed dat ze willen dat je het album in zn geheel beluistert en er geen nadruk op singles ligt. Vanwege het feit dat het altijd iets af doet aan de ervaring van het album en het ook meteen zegt dat het een album-album is. Musicmeter-nerds vinden dit leuk.

avatar van AstroStart
De afgelopen twee weken een spoedcursus Arctic Monkeys gevolgd. Alle vijf albums eens goed beluisterd (ik kende alleen de bekende singles) en wat een heerlijke rit. Ik heb nu he-le-maal zin in album 6.

avatar van Mausie
AstroStart schreef:

Je brengt mij op ideeën, ik heb hun albums eigenlijk al zo lang niet geluisterd. Binnenkort een marathon en dan helemaal klaar voor de nieuwe worp

UnknownPleasure schreef:

Yes.

Vind ik ook wel tof eigenlijk. Een keer iets anders. Het is vaak ook zo dat als er een aantal singles ruim van tevoren uitkomen, en je luistert het album op de releasedatum, dat het toch als geheel vaak niet helemaal lekker wegluistert ofzo. Nu krijg je het gehele album voor je kiezen. Het is ook al bijna 11 Mei dus we moeten ons niet druk maken.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
SOAD schreef:
Het is ook vaak zo dat als er een aantal singles ruim van tevoren uitkomen, en je luistert het album op de releasedatum, dat het toch als geheel vaak niet helemaal lekker wegluistert ofzo.

Dat is precies de reden waarom ik nooit singels luister voor een release uit. Je gaat toch op een andere manier naar een album luisteren.

Het valt deze band te prijzen dat ze niet aan teasers doen, maar gewoon direct het echte werk voorschotelen.

Maartenn schreef:

Misschien moet ik dat ook maar eens proberen. Ik ben daar alleen altijd veel te nieuwsgierig voor helaas.

JVT
Mij zou het niet lukken.
Het wchten begint me toch al wel heel lang te duren nu ?

??

avatar van dix
dix
Rare hoes. Architic Monkeys?

avatar van Eriktm25
Zo, dat klinkt wel erg lekker zeg.

avatar van AlexTurner
Four Out Of Five klinkt alvast veelbelovend. One Point Perspective en American Sports klinken ook wel oke. Maar kan natuurlijk pas echt een mening geven als ik de studioversies heb gehoord. Tot nu toe klinkt het als een mengeling van Humbug en The Last Shadow Puppets.

avatar van Snoeperd
Alex Turner is een crooner geworden. Alle energie is er wel uit, maar het klinkt ook niet slecht. Ben benieuwd hoe het album gaat uitpakken.

avatar van peterjames777
Recensie op DIY Magazine

DIY is niet zo enthousiast en herkent de band bijna niet terug. Veel piano, weinig gitaar en drum. Ben benieuwd hoe het hier wordt ontvangen.

avatar van VladTheImpaler
Ik houd juist van een croonende Turner, dus ik heb zelf hoge verwachtingen. Ik heb zo'n idee dat als je niet zoveel had met de Last Shadow Puppets dat dit ook niet echt je ding gaat zijn.

peterjames777 schreef:
Recensie op DIY Magazine

" By 2013 and near-perfect fifth LP ‘AM’, "

Mensen met dat soort uitpraken hoef je niet echt serieus te nemen.

JVT
Waarom niet? AM was gewoon een geweldige plaat!

Het kan jou ding niet zijn maar heel veel mensen vinden het gewoon een topplaat.

De reviews maken me wel een beetje bang moet ik zeggen, had toch gehoopt op een flinke dosis gitaar en enkele stevige nummers...

JVT schreef:
Waarom niet? AM was gewoon een geweldige plaat!

Jeeveetee is hier dus het perfecte voorbeeld van.

peterjames777 schreef:
Recensie op DIY Magazine

Wel een heel interessante review!?

Kloppen die tracklengtes wel? De live versie van Four Out of Five duurt al over de 4 minuten.

SOAD schreef:

Nee die klopten inderdaad niet, ik heb een aanpassing verstuurd.