Arctic Monkeys - Tranquility Base Hotel + Casino (2018)

Rock / Pop
Label: Domino

1. Star Treatment (5:54)
  2. One Point Perspective (3:28)
  3. American Sports (2:38)
  4. Tranquility Base Hotel & Casino (3:31)
  5. Golden Trunks (2:53)
  6. Four Out of Five (5:12)
  7. The World's First Ever Monster Truck Front Flip (3:00)
  8. Science Fiction (3:05)
  9. She Looks Like Fun (3:02)
  10. Batphone (4:31)
  11. The Ultracheese (3:37)
Totale albumlengte is ook over de 50min heb ik in een review gelezen

Totale albumlengte is ook over de 50min heb ik in een review gelezen

Albumlengte is 40:51

SLLF Live

vanaf 1:15 . Erg goed.

En het titelnummer ook

avatar van jellecomicgek72
Ik kon mijzelf niet inhouden en heb toch maar de live versies van de nummers beluisterd en ik vind het eerlijk gezegd wat tegenvallen. Dit is gewoon Alex Turner solo... Zal me ook niks verbazen als het na deze plaat gewoon klaar is. Nee, ik vind het niks.

UnknownPleasure
Er.Is.Een.Lek. Slechte kwaliteit, maar voor de ongeduldigsten onder ons)

Waar?>

avatar van Vinck
Heb vernomen dat het gaat om een audiorip van een instagrampost waar het vinyl live gedraaid werd. Doe jezelf dat niet aan

JVT
Hoe ongeduldig ik ook ben daar begin ik toch niet aan?

avatar van XeeGen
Oude aapjes zijn echt helemaal weg, klinkt allemaal heel erg zoals het laatste Puppets album. Aantal nummers nemen leuke onverwachte wendingen en er is veel verschillende instrumentatie te ontdekken. Hele lekkere opvallende gitaar momentjes maar eerste indruk is vooralsnog erg slapjes. Alex' zang is op een paar tracks pakkend vooral Batphone maar op het overgrote deel van het album gaat zijn geneuzel aan me voorbij. Four out of Five absoluut hoogtepunt en American Sports wordt waarschijnlijk persoonlijk favoriet. Zal een paar dagen op repeat staan maar denk niet dat hij veel zal groeien tenzij ik verliefd wordt op de teksten.

avatar van mattman

Ja, in goede kwaliteit.

UnknownPleasure
Hier word ik nou veel enthousiaster van dan van alles sinds dat ze na Humbug hebben gemaakt. Gelaagder, verrassender en gekker. De bas op dit album is ook echt genieten zeg. Wennen is het wel even wat dit is echt wel wat anders dan wat we gewend zijn van ze.

avatar van Eriktm25
Als je niet beter weet dan denk je dat je te maken hebt met een nieuwe van LSP. Mij maakt het allemaal niets uit, ik vind het fantastisch.

avatar van coldwarkids

Ach, je luistert hem toch niet voor de 11de

JVT
Denk het wel? Als er een lek is in goed kwaliteit twijfel ik niet?

Duidelijk een album wat niet over 1 nacht ijs gaat.

Eerst luisterbeurt er op źitten en die viel niet mee. Ik denk dat ik vele luisterbeurten nodig heb om dit te gaan waarderen. Saai was het eerste wat in me opkwam.

thrm
Met speciale aandacht geluisterd i.v.m. hun optreden op Primavera Sound komende maand. Het beste wat ik erover kan zeggen is dat er op hun speeldag van dit festival genoeg ander leuks op het programma staat. Op Tranquility Base: Hotel + Casino, de titel was al een waarschuwing op zich, zijn de kenmerkende gitaar-riffs ver te zoeken. Dat terwijl dat toch altijd dé kracht van de Arctic Monkeys was. In plaats daarvan krijgen we een kleine drie kwartier een croonende Alex Turner voorgeschoteld. En niet zomaar één. Het is er eentje die maar door blijft bazelen over een soort dystopisch hotel in de ruimte en/of toekomst. De drugs is hem duidelijk naar het hoofd gestegen.

avatar van jellecomicgek72
Weet niet wat ik ervan moet vinden... Ik wil het leuk vinden maar tot nu toe gaan de meeste nummers langs me heen, veel geneuzel in de ruimte. Four Out Of Five vind ik dan nog het beste nummer.

JVT
Pas net thuis van het werk, m'n verwachtingen zijn flink gedaald na al deze reacties en stemmen. Ik ben benieuwd

EDIT: Dit valt voorlopig niet mee , zit nu aan Four out of Five

JVT
Het zal wachten zijn op de nieuwe plaat van Drenge voor wat lekkere gitaar riffs uit de UK, deze van Arctic monkeys valt behoorlijk tegen. Het zal wss nog wel iets groeien maar lijkt me sterk dat dit ook 5* gaan worden voor mij zoals al hun vorige albums.

Het neuzelt wel heel erg lang door allemaal en spannend wil het niet worden. Four Out of Five heeft nog wel iets, maar het probleem is dat Alex gewoon niet zo'n sterke zanger is. Op zich hou ik wel van dit soort nummers, maar dan moeten ze gedragen worden door een zanger met een apart, krachtig stemgeluid en niet het iele geluid dat ik nu te veel hoor.

Maar goed, ik ben nooit een groot liefhebber geweest van dit gezelschap (gek genoeg heb ik iets meer met The Last Shadow Puppets en dan vooral hun eerste).

avatar van Kos
Kos
Ah neee, tegenvallend dus. Beetje jammer.

JVT
Op zich niet erg dat ze dit eens proberen met de piano en minder gitaren. Zou wel iets kunnen zijn. Maar voorlopig blijft er heel weinig hangen, hoor ik amper goede melodien en is de zang van Alex Turner heel erg vermoeiend. Ik mis refreinen en goeie songs. 1,5* voorlopig

avatar van Grecio
Nou. Ik ga vrijdag in ieder geval met lage verwachtingen luisteren haha.

avatar van VladTheImpaler
Ik ben eigenlijk wel benieuwd of de mensen die nu al laag hebben gestemd, ook (vrij) laag hebben gestemd bij het laatste album van de Last Shadow Puppets?

avatar van Poles Apart
Zou dit niet ook oorspronkelijk een Alex Turner solo album worden?

avatar van mattman
VladTheImpaler schreef:

Ik kan mij voorstellen dat er veel mensen zijn die de laatste LSP plaat beter trekken. Is toch een stuk catchy'er dan deze van AM. Op Everything You've Come To Expect staat nog meezingbare refreinen, hier niet echt. Een Miracle Aligner, Aviation of Bad Habits staat hier niet op. De sound van dat album is ook wel een stuk toegankelijker vind ik.

Vind beide platen wel wat hebben hoor. Vooral het eerste en het laatste nummer van deze nieuwe vind ik erg mooi.

thrm schreef:
De drugs is hem duidelijk naar het hoofd gestegen.

De eerste helft van dit album is echt geweldig. Misschien wel de beste "helft" die ze hebben gemaakt. Ik snap de lage scores niet echt. Vooral niet van mensen die de laatste 2 albums wel goed vonden. Dit is toch zo veel rijker en intressanter ? Ja wellicht zitten er wat jazz akkoorden in en ja, Alex is als een sexy motherfucker aan het zingen (croonen) . Het is wellicht wennen maar American Sports en TBH+C zijn toch geweldige nummers? En Science Fiction , TWFEMT? Ja de RIFFS zijn weg. Gelukkig doen ze het anders, en ze doen het goed.

avatar van VladTheImpaler
mattman schreef:

Ah oke, ja ik had al wel een beetje begrepen dat dat soort nummers hier niet opstaan. Maar dan misschien wel de zang en sound in het algemeen? En ik heb zo'n vermoeden dat de nummers dan het dichtst in de buurt komen van bijvoorbeeld The Dream Synopsis?