Modern Talking - The Final Album (2003)

Alternatieve titel: The Ultimate Best Of

Duitsland
Label: BMG

1. You're My Heart, You're My Soul (3:20)
  2. You Can Win If You Want (3:45)
  3. Cheri, Cheri Lady (3:45)
  4. Brother Louie (3:41)
  5. Atlantis Is Calling (S.O.S. for Love) (3:45)
  6. Geronimo's Cadillac (3:17)
  7. Give Me Peace on Earth (4:12)
  8. Jet Airliner (4:19)
  9. In 100 Years (3:57)
  10. You're My Heart, You're My Soul '98 (3:49)
  11. Brother Louie '98 (3:36)
  12. You Are Not Alone (3:22)

met Eric Singleton

13. Sexy Sexy Lover (3:33)
  14. China in Her Eyes (3:09)

met Eric Singleton

15. Don't Take Away My Heart (3:54)
  16. Win the Race (3:35)
  17. Last Exit to Brooklyn (3:16)
  18. Ready for the Victory (3:32)
  19. Juliet (3:37)
  20. TV Makes the Superstar (3:46)
avatar van vigil
Gerards Dream schreef:

Nee, ik heb het even opgezocht. De producer van Modern Talking was Dieter Bohlen.

Tevens lid (dus 1 van de 2) van MT, volgens mij is dat de Henk-Jan Smits van Duitsland.

avatar van bikkel2
Slimme producer . MT was het even helemaal .

Slim in die zin dat je dus met een heel herkenbaar melodietje die telkens weer opduikt in elk nummer , grote hits kan scoren .
PEN15 geeft het terecht aan ; Leeggeknepen .

De Venga Boys was ook zo'n verhaal .

avatar van vigil
Ze hebben wereldwijd meer dan 100 miljoen platen/singles verkocht. Dat is toch best wel een beetje erg veel...

Joy
en best wel heel erg triest dat er blijkbaar zoveel mensen zijn die hun centen uitgeven aan zoveel bagger

ach, whats new

enfin, ik ga mijn daad bij het woord voegen

avatar van kaztor
Haha, ik vroeg me al af 'Wat doet Joy hier?'

vigil schreef:

Ik weet niet wie ik irritanter vind: Dieter of Henk-Jan...

avatar van Svendra
ColonelCortez schreef:
Dieter Bohlen is een hele slechte zanger (Zie de band Blue System), maar hij is een geniale producer.
Zojuist het complete oeuvre van Blue System geplaatst.
Vergeleken met Modern Talking is de zang minder, de beat lomper en het materiaal minder gevarieerd. Maar het schijnen wel geniale producties te zijn.

avatar van BlauweVla
De Blue System albums zijn wel degelijk gevarieerder als de Modern Talking albums, tenminste die uit de jaren '80 dan.

avatar van Svendra
Dus je geeft wel toe dat de zang minder is en de beat lomper.
"Two out of three ... ain't bad"

avatar van BlauweVla
Haha! Ja

avatar van sjoersje
Je kunt over Modern Talking zeggen wat je wilt, maar Dieter Bohlen had ermee wel een enorme hitformule in handen.

Nee, vanuit muzikaal oogpunt is het zeker niet goed (al zit de productie wel enorm strak in elkaar) maar toch kan ik enorm genieten van de kitchmuziek van deze heren. No-nonsense vrolijkheid zoals alleen twee Duitsers het in de jaren '80 konden maken.

Met 120 miljoen verkochte platen hebben de heren over commercieel succes in ieder geval niet te klagen. In Nederland is de populariteit dan ook altijd minder geweest dan in veel andere Europese landen, zeker in de comebackperiode (1998-2003).

Modern Talking is een leuk, makkelijk luisterbaar guilty-pleasure-bandje. Niets meer, maar zeker ook niets minder.

avatar van RogerV
1,0
Halve stem hoger maar. Ergens zie ik de humor er ook wel van in. En You're my heart you're my soul en Brother Louie heb ik laatst op een of ander feestje nog een klein beetje een "waar is de tijd gebleven" gevoel gekregen.

Als ze het daar nou bij hadden gelaten.