Gorillaz - The Now Now (2018)

Electronic / Pop

11. Souk Eye (4:36)
avatar van jordidj1
Oef

JVT
Heel weinig gastartiesten! Das mooi! En humility klinkt best goed. Album is nu al beter dan humanz. Waar eigenlijk geen enkel goed nummer op stond

avatar van -SprayIt-
Dit klinkt mij allemaal nog wat gemakzuchtig in de oren, moet ik bekennen. Leuk dat ik ze eindelijk eens ga zien op Lowlands dit jaar, maar het zal vooral voor de klassiekers zijn.

JVT
Ach, die klassiekers zullen ze niet meer evenaren of overtreffen ben ik bang. Maar een iets betere plaat als Humanz moet toch mogelijk zijn.?

JVT schreef:
Waar eigenlijk geen enkel goed nummer op stond

Dat vind ik toch ook weer sterk overdreven.

Ik vind de gastartiesten op Humanz trouwens voor het grootste gedeelte erg tof, dus ik zie daar niet zo'n probleem in.

avatar van Dance Lover
Humanz was een groeier, Humility vind ik niet echt indrukwekkend tot nog toe.

avatar van ArthurDZ
Ik vond Humanz echt een zeer sterke plaat en heb nog steeds de indruk dat veel mensen 'm nooit een eerlijke kans hebben gegeven. Naar deze ben ik daarom ook erg benieuwd, al hadden ze er Sleeping Powder, de wondermooie non album single van verleden jaar, best ook wel op mogen zetten.

avatar van Slowgaze
Nou nou.

avatar van Arrie
Ben sowieso al erg benieuwd naar de samenwerking met Jamie Principle, verrassende naam!

avatar van mattman
Wat een ge-wel-diegene single is Humility toch. Kijk, dit is wat ik zoek in een Gorillaz plaat.

Zomers, maar qua songwriting, productie, vocale en vibe zit die er pal op voor mij. Dat andere nummer is trouwens ook niet slecht.

Heb hier nu al meer zin in dan in Humanz een dik jaar geleden.

avatar van Vinck
JVT schreef:

Euh...Saturnz Barz? Busted and Blue? Hallelujah Money? Geen van die kan je bekoren?

avatar van jerome988
Humility is lekker zomers inderdaad! Lake Zurich ook niet onaardig.

Vinck schreef:

Ik kan er zeker wel naar luisteren, maar geen enkel nummer vind ik echt goed, zeker niet in vergelijking tot de klassiekers van Gorillaz. Wat me vooral stoort is dat Humanz gewoon niet als gorillaz klinkt, dat doet deze Humility al een stuk meer.

JVT
En waar is Lake Zurich al te beluisteren?

avatar van jerome988
JVT schreef:
En waar is Lake Zurich al te beluisteren?

Spotify en YouTube!

panjoe (moderator)
Fijne nummers hoor! Ik blijf erbij dat de keus voor de producer bij een project als Gorillaz essentieel is - ik denk zelfs dat dat de voornaamste reden is dat het debuut en Demon Days voor mij niet meer geëvenaard zijn met hun latere werk. Voor dit album heeft Damon nu één van de heren van Simian Mobile Disco aangetrokken als producer, en ik denk dat dat zijn vruchten gaat afwerpen. Doordat ze een echte electro/danceproducer hebben gestrikt zal het geluid alsnog wat minder organisch zijn dan op de eerste twee platen (Danger Mouse ), maar ik heb er op basis van deze nummers, en de wat compactere tracklist, eigenlijk wel vertrouwen in.

Sowieso zijn Gorillaz een aanrader om eens live mee te maken, hun optreden op het Demon Dayz Festival heeft mijn uiteindelijke oordeel over Humanz ook een stuk positiever uit laten vallen.

JVT
Ja heb hem ondertussen al beluisterd. Maar wist eerst niet of het wel klopte, wnt is een bijna volledig instrumentale track toch?

JVT schreef:

Ja klopt. Is dat zo vreemd dan?

panjoe (moderator)
"All of which makes me anxious... at times unbearably so."

Klik.

avatar van Johnny Marr
Jack Black in de videoclip van Humillity! ? Vrij standaard nummer overigens. En Humanz was een dikke groeier, ben het dus volledig oneensch met JVT, genoeg goede nummers en bangers te vinden op Humanz

JVT
Ik heb Humanz een keer of 30 geprobeeerd, maar vind het nog steeds niks. De stijl zal me wel niet liggen. Doe mij maar Demon Days.
Hoor Humility hier nu op de radio, toch echt een fijn nummer.

avatar van Wickerman
Nog minder gastartiesten dan op de eerste plaat, dat belooft veel goeds!

avatar van Mausie
Ik heb precies hetzelfde met Humanz als JVT. Ik vond het echt bagger en dat typische Gorillaz sfeertje ontbrak volledig naar mijn mening. Bovenstaande reacties maken mij hoopvol voor deze nieuwe plaat, hopelijk kan de vieze nasmaak van Humanz bij mij worden weggespoeld.

avatar van legian
JVT schreef:

Het enige wat als Gorillaz klinkt in Humility is de zang, muzikaal hoor ik er totaal geen Gorillaz in terug. Ben het met je eens dat Humanz ook niet als Gorillaz klinkt, maar ik zie dat album eigenlijk meer als een feest waar de Gorillaz bij zijn dan als een echt eigen album.

Humility klinkt lekker zomers, maar vooral erg generiek. Lake Zurich is een saai niemendalletje waar geen ene bal te beleven valt. Hoopvol maken de single's mij in ieder geval niet, maargoed dat deden de single's voor Humanz ook niet en die beviel toch goed.

avatar van -SprayIt-
JVT schreef:
Ik heb Humanz een keer of 30 geprobeeerd, maar vind het nog steeds niks.

30 keer proberen, we hebben te maken met een doorzetter! Respect. Gisteren voor ik gok de derde keer opgezet, maar vind het een zeer matig album. Ik lees veel lovende reacties over de clip van Humility, maar ik vind het een uitermate makkelijk concept. Beetje gerommel en geknutsel in AfterEffects, gooi Jack Black erbij en het scoort wel, dachten ze zeker. Jammer, want heb het gevoel dat ze nog steeds veel potentie hebben.

panjoe (moderator)
Redelijk hilarisch: op een bedankvideo van Gorillaz bij de BRIT Awards was te zien dat bassist Murdoc in de gevangenis zat. Geen wonder dus dat hij ontbreekt in de video van Humility... Maar wie is die groene bullebak die in de video, blijkbaar zonder reden, een basketbal lekprikt? Volgens de instagram van Jamie Hewlett heet de (tijdelijke?) vervanger van Murdoc Ace, en gek genoeg lijkt hij verdacht veel op het gelijknamige personage in de oude Cartoon Network serie Powerpuff Girls, de leider van de beruchte Gangreen Gang... En wat blijkt? Het is inderdaad hetzelfde personage. Een crossover dus tussen de Gorillaz en Powerpuff universums. Geniaal.

avatar van Vinck
JVT schreef:

Ik begrijp je hoor, Humanz beviel me ook niet zo goed en was eigenlijk een teleurstelling. Teveel gastartiesten, te weinig de kenmerkende Gorillaz-sound en een moeilijke zit. Hopen op iets frissers dus komende maand!

-SprayIt- schreef:

Haha, jep, heb er echt mijn best voor gedaan. Ben dan zeer groot liefhebber van het oudere werk van gorillaz. M'n itunes geeft zelfs aan dat ik Saturn Barnz en Hallelujah Money 45 keer heb afgespeeld☝️

avatar van meneer
17-jarige zoon draait Humility achter elkaar en klinkt in mijn 50 jaar oude oren ook prima, goed zelfs. Dus ik ga dit album ook maar eens ontdekken. Misschien veel te ontdekken in deze (voor mij nieuwe) band ?

avatar van Spikky7
Afgelopen weekend speelden ze 7 (The Now Now) nummers tijdens het optreden van Rock am Ring. Volledig optreden staat op youtube

Gorillaz - Rock am Ring