Rolling Stones - Forty Licks (2002)

Alternatieve titel: 40 Licks

Label: Virgin

1. Street Fighting Man (3:16)
  2. Gimme Shelter (4:32)
  3. (I Can't Get No) Satisfaction (3:44)
  4. The Last Time (3:42)
  5. Jumpin' Jack Flash (3:43)
  6. You Can't Always Get What You Want (7:29)
  7. 19th Nervous Breakdown (3:57)
  8. Under My Thumb (3:42)
  9. Not Fade Away (1:49)
  10. Have You Seen Your Mother, Baby, Standing in the Shadows? (2:36)
  11. Sympathy for the Devil (6:17)
  12. Mother's Little Helper (2:47)
  13. She's a Rainbow * (4:13)
  14. Get Off of My Cloud (2:56)
  15. Wild Horses (5:45)
  16. Ruby Tuesday (3:15)
  17. Paint It, Black (3:45)
  18. Honky Tonk Women (3:01)
  19. It's All Over Now (3:28)
  20. Let's Spend the Night Together (3:25)
  21. Sympathy for the Devil [The Neptunes Remix] * (5:52)
  22. Start Me Up (3:33)
  23. Brown Sugar (3:49)
  24. Miss You (3:35)
  25. Beast of Burden (3:27)
  26. Don't Stop (3:58)
  27. Happy (3:05)
  28. Angie (4:31)
  29. You Got Me Rocking (3:33)
  30. Shattered (3:46)
  31. Fool to Cry (4:07)
  32. Love Is Strong (3:48)
  33. Mixed Emotions (4:01)
  34. Keys to Your Love (4:12)
  35. Anybody Seen My Baby? (4:07)
  36. Stealing My Heart (3:42)
  37. Tumbling Dice (3:46)
  38. Undercover of the Night (4:13)
  39. Emotional Rescue (3:42)
  40. It's Only Rock 'N' Roll (4:10)
  41. Losing My Touch (5:05)
Thunderball schreef:
Volgens mij is het 1973

Angie is van 1974.

avatar van Johanv4434
Voor mij een zeer interessante plaat, want hiermee heb ik de stones eigenlijk pas ontdekt.

avatar van marco straaten
smaakt naar meer, of niet??

avatar van Johanv4434
Zeer zeker: ik ben al wat op zoek gegaan naar hun reguliere albums en het stelt me niet teleur.

avatar van marco straaten
begin maar met Sticky fingers en Let it bleed: die happen lekker weg.

EVANSHEWSON schreef:
Ben ik de EINIGE die me dooderger aan deze rotslecht gecompileerde plaat ? Ik heb het over de tweede cd, de eerste is MEER DAN OK !
Op de tweede plaatst men rotzooi zoals YOU GOT ME ROCKING en MIXED EMOTIONS ten nadele van DIJKEN VAN SONGS die er hadden moeten opstaan; MIDNIGHT RAMBLER en WAITING ON A FRIEND om er maar 2 te noemen. Eerste plaat krijgt van mij een 10/10 de tweede helaas maar een 7 ! En een blijvende ergernis voor deze gemiste kans om een perfect samengestelde verzamelaar uit te brengen ! Foei !

Waar ik me aan stoor is dat alles op zo'n bizarre manier door elkaar gehusselt is, en dan moeten er ook nog 'ns 4 nieuwe nummers bij. Dan wordt het inderdaad wel een slechte verzamelaar. Ik mis hierop teveel belangrijke nummers, en wanneer wordt She's So Cold nou eens op waarde geschat?

avatar van musicfriek
Via deze verzamelaar de muziek van de Stones een beetje leren kennen. CD1 heb ik erg veel gedraaid, echt stuk voor stuk sterke nummers. 5* CD2 kon ik vrij weinig mee, maar staan ook best wel mooie nummers tussen. 3* (Maakt 4*) Altijd moeilijk om een verzamelaar te maken van een band met zo'n enorme geschiedenis. Heb hierdoor wel 2 reguliere albums van hun aangeschaft

Welke albums, Friek?

Ben wel benieuwd.

EVANSHEWSON
Ik blijf kaztor's mening delen dat dit één enorme gemiste kans is om een perfecte verzamelaar uit te brengen.
Te veel sleutelsongs ontbreken, en de heren moesten er persé ook nog 4 nietszeggende nieuwe songs opzetten.

Ik kan me voorstellen dat dit uit louter commerciële reden gedaan was, voor de fan die werkelijk ALLES in huis wil halen, maar ik blijf me ontzettend ergeren aan cd2 van deze plaat.
CD 1 nagenoeg perfect samengesteld, en dan die verschrikkelijk slechte tweede plaat hier.

Waar zijn Waiting on a Friend, Doo Doo Doo Heartbreaker, Star Star, Time Waits For No One en Hot Stuff???

En héél erg is de fade-out die het nummer Fool to Cry (één van de zaligste en meest sexy ballads ever) gewoon naar de kloten helpt.
Neen, geef mij maar Rolled Gold, dat omspant trouwens hun beste periode.

En track 28 is bij uitstek her allerslechste kutnummer dat de Stones hebben opgenomen, daar zit nu eens echt geen KLOTEN melodie in; Hey Hey Hey you got me rocking, rockmuziek uit den Aldi of nog erger!!! Het schaamrood stijgt me naar de wangen als ik dat nummer hoor, de Stones geheel onwaardig!

avatar van Hanszel
Waarom staat Time is on my side hier niet op?

Harald
Als ik me niet vergis hebben de Stones zo ca 25 albums en ca 450 songs opgenomen. Zo gezien kan een perfekte verzamelaar cd nooit bestaan. Er is altijd iemand te mopperen waarum het een of andere liedje van deze ca 450 tracks niet op de verzamelaar staat.

avatar van ricardo
Gewoon de meer dan goed samengestelde verzamelaar Singles Collection The London Years kopen(met nummers uit hun begintijd tot en met '71) en eventueel aangevuld met de verzamelaar Jump Back met nieuwere nummers('71-'93)En nog het live album Get Yer Ya Ya's Out(staat de superieure uitvoering van ''Midnight Rambler'' op) en eventueel nog het album ''Live Licks'' voor de 2de cd(met nummers die bijna nooit live gespeeld worden) want dat dubbel album is voor betrekkelijk weinig te koop, en je hebt wel een aardig goed overzicht van het hele oevre van The Rolling Stones lijkt me.Als je echt maar 1 album van The Stones wilt hebben,dan is deze dubbele verzamelplaat de ''beste'' keuze lijkt mij,maar dan mis je m.i toch wel erg veel goede nummers van The Stones.

avatar van marco straaten
ik blijf het een topverzamelaar vinden !!

Harald schreef:

Laat mij dan de allergrootste misnoegde Stonesfan zijn ever bij het verschijnen van dit halfgeslaagd plaatje.

Normaal hecht ik niet zoveel belang aan verzamelaars, er ontbreekt inderdaad altijd wel iets voor elkeen, maar deze hier is toch een redelijke stinker van formaat;
En het is omdat ik zulk een grote Stonesfan ben, een kritische fan, die de band nog als een prima liveband beschouwt, maar kan toegeven dat hun meest geïnspireerde periode al eeuwen voorbij is, dat ik me hier zo ontzettend aan erger.

Toen deze moest uitkomen keek ik er echt naar uit; de ideale cruiseplaat voor in de auto, met meteen alle prima Stonessongs erop, maar helaas, er ontbreken me te veel sleutelsongs, en was het dan nog voor andere sleutelsongs, maar neen, het is voor prullaria en halfbakken ideetjes dat ze moesten wijken, bweurk, ik heb daar geen andere woorden voor...

Dan ben ik hier bij deze voor deze verzamelaar graag de zeurpiet van de week, maand, jaar, laat maar komen die titel!

avatar van ricardo
Nee hoor EVANSHEWSON ben ik het eigenlijk wel volkomen mee eens.Kijk maar 2 berichtjes boven je,en je hebt een goed begin( wat The Stones betreft dan).De platen die ik daar opnoem zou je eigenlijk minimaal van The Stones in bezit moeten hebben.Op deze mis je i.d teveel goede nummers.Alleen als je ''slechts'' 1 stones album zou willen hebben(kan het me niet voorstellen maar goed),dan zou ik wel voor deze gaan.

avatar van Thunderball
Ze hebben gewoon gekozen om van iedere periode en plaat er wat op te zetten en ... eh... Evanshewson, dat was je al hoor! Geintje! Ik snap wel wat je bedoeld, maar om er nou al maanden over te zeuren! Ik vind zelf voor het latere werk ook Jump back de lekkerste keuze, dus draai ik die meestal als ik uit die tijd de hits wil horen.

EVANSHEWSON
ricardo, ik heb echt alles van deze band, alle officiële releases, onlangs verzameling echt kompleet gemaakt met December's Children en met Metamorphosis, de twee ontbrekende platen in mijn Stonescollectie.
Maar dat betekent niet dat ik niet kritisch zou mogen wezen omtrent de samenstelling van compilaties, toch ?

EVANSHEWSON schreef:
Je mag absoluut kritsch zijn .Eigenlijk valt het nog wel mee vind ik want je geeft toch maar mooi even 4* hiervoor .

EVANSHEWSON
ja ricardo, 5 voor die eerste plaat en 3 voor de tweede, het gemiddelde is makkelijk uit te rekenen, hé ?

avatar van Hanszel
Grappig, dat ik zo'n verhitte discussie op gang heb gebracht met zo'n flapuit-vraag.
Heb zelf niks met (en op deze na, van) de stones, maar was DJ in studentenkroegje en dan zijn verzamelaars als deze wel handig (ik draaide alles van originele cd's!).
Had toevallig dat nummer (time is on my side) in mijn hoofd en dacht dus "even draaien als ik thuis ben" maar helaas afwezig. Beetje jammer inderdaad...

avatar van ArthurDZ
door deze cd heb ik de rolling stones echt leren kennen. ik kende de band en hun bekendste nummers wel zoals paint it black, maar door dit album ben ik een echte stones fan geworden. ik zou deze cd nooit zelf gekocht hebben, maar een vriend deed hem mij cadeau voor mijn verjaardag. gelukkig!

avatar van Chronos85
The Stones hadden na it's only rock 'n roll moeten stoppen naar mijn idee. Daarna zijn naar mijn idee alleen nog Start me up, Fool to cry, Beast of Burden, Miss you en Back of my hand (van a bigger bang) van hun oude niveau. De rest van de nummers zijn van inferieure kwaliteit t.o.v. het oude werk. Zo'n 40 licks is natuurlijk een mooie manier voor de Stones om te cashen, echter ik mis een hele hoop. Waar zijn nummers als Time is on my side, Lady Jane, Midnight Rambler (live), Bitch, Can't you hear me knocking, Sway, (inderdaad) Salt of the earth (het liefst live), meer Exile on main street (slechts Tumbling Dice en Happy staan op 40 licks), Time waits for no one en Waiting on a friend?
Als ik moet kiezen voor een Stonesverzameling (ondanks dat die ook niet compleet is) zou ik kiezen voor Hot Rocks I.

Pluspunt: ik vind Losing my touch een zeer mooi nummer. Één van de mooiste Keith-nummers.

avatar van marco straaten
Losing my touch is inderdaad een heel aardig nummer van Keith.
Past uitstekend bij zijn stem.

MICKJES
Leuke verzamelaar maar er ontbreken alleeen veel te veel goede nummers. Het schijnt dat de eerste cd is samengesteld door de stones zelf en de 2e door virgin records toch maar

MICKJES
Chronos85 schreef:

Meer dan genoeg reden om door te gaan als er nog zulke songs komen.

avatar van royh
Beslist geen slechte verzamelaar, maar ik mis vooral Waiting on a friend. You got me rocking had er wat mij betreft niet op gehoeven.
Als je Rolled plus +, dan wel Hot Rocks 1 + 2 combineert met Jump Back krijg je een interessantere verzamelaar lijkt me. Trouwens: Angie komt wel degelijk uit 1973 en stond in oktober/november 1973 vier weken op nr.1 in de top 40.

avatar van ricardo
Gewoon singles collection: The London Years kopen en Jump Back er nog bij, dan heb je het verzamelwerk van The Stones dik voor elkaar vind ik,alleen mis je dan wel de nummers Under My Thumb en Midnight Rambler nog, maar ja er blijft met verzamelaars altijd wel wat te wensen over. Under My Thumb staat hier dan wel weer op.

avatar van royh
Inderdaad Ricardo: The London Years is toch wel de ultieme jaren 60 verzamelaar van de Stones (t/m 1971 dan), omdat je dan ook nog de B-kanten van de singles erbij hebt.

avatar van ricardo
Inderdaad, want deze verzamelaar kost overal 19.95 euro, en The singles Collection: The London years kom ik overal tegen voor 24.95 euro, maar dan heb je wel 3 cd's.

Ik, Beatles fan denk,ach laat ik dit leven iets kopen van die andere "supergroep" the Rolling Stones. Dan maar een flinke "Best of" Het werd Forty Licks. Ik dacht: Nou heb ik eindelijk We Love You. Nou er staat op die cd vanalles maar géén We Love You. Dat vind ik dus. K*T! Bovendien zijn dat nou alle "Hits" van de Stones? Staan nummers op die ik niet of nauwelijks ken. Nou snap ik met terugwerkende kracht waarom ik jonge leeftijd de juiste keuze heb gemaakt!