Nas - Nasir (2018)

Label: Mass Appeal

1. Not for Radio (3:22)

met Puff Daddy en 070 Shake

2. Cops Shot the Kid (2:47)
  3. White Label (2:58)

6. Adam & Eve (4:10)

met The-Dream

7. Simple Things (2:19)
avatar van Flipm0de
Eindelijk online en tot nu toe fantastisch!

Adam & Eve ...

Ik vind Everything 3 minuten te lang denk ik

avatar van ArthurDZ
Berichten verplaatst naar Pharrell

avatar van Sybrand99
Wat is Adam & Eve lekker zeg. Voor de rest heeft dit album nog wel wat tijd nodig bij mij, het komt absoluut nog niet binnen zoals Daytona.

avatar van Kos
Kos
Arrie schreef:
Kos is toch altijd al negatief naar moderne hiphop? What’s new?

Maarre, waarom staat dit nog niet op Spotify?

Wat een onzin, waarom ben ik dan wel positief over nieuwe moderne en bijzondere moderne hiphop als bvb Run the Jewels.

Ik ben negatief over bagger, dat wel. Modern of oud.

ontopic: wel heel benieuwd naar deze trouwens.

avatar van niels94
Blijkbaar is Pusha T een enorm inspirerende persoon om beats voor te maken.

Valt me tegen dit, na de positieve berichten die ik las. Een paar aardige tot prima tracks (Not for Radio, Simple Things, Bonjour), een best wel matige (I'm Gonna Have to Leave You) en twee vervelende (Cops, Everything - wat is die laatste een ongelooflijke zeiktrack). Dan is er nog Adam & Eve, waar iedereen hoog van opgeeft. De beste track van het album inderdaad. Maar ik vind het ook weer niet zó bijzonder, met die relatief standaard pianobeat. Dan vind ik Hard Piano van Pusha T op dat front origineler.

Toch jammer dat niets ook maar in de buurt van Daytona is gekomen. Ja, Kids See Ghosts heeft wel wat, mede omdat die plaat helemaal in zijn eigen universum zit. Maar ye viel ronduit tegen en Nasir is niet zo bijzonder als een Kanye-Nas team-up doet vermoeden. (*Zet We Major nog eens op.)

Maar wie weet is dit een groeier ofzo.

avatar van hond racisme
Wauw!! Krachtig - zowel beats als lyrics. Nas is back

UnknownPleasure
Lyrics zijn wel cringe.

avatar van thgryda
Bwa ik vond het maar zo en zo. Ik had de listening sessie al eens bekeken en vanmorgen via spoti eens via de smartphone. Een paar heel lekkere tracks maar ook een paar gewone nummertjes die sterk leunen op Nas zijn kwaliteiten.

Nope, vooralsnog niet omver geblazen maar moet het wel nog in betere kwaliteit beluisteren. Mijn eerste indruk is dat Daytona en KSG me beter liggen. Hier heb ik namelijk wel het gevoel van "Ye zwijg en laat Nas rappen, ga ergens anders gek doen".

avatar van JayM
So far niet helemaal overtuigd. Je hoort de kwaliteit in zowel de lyrics als beats, maar echt binnenkomen doet ie niet. Betrap me er zelfs op dat ik een beetje Nas moe begin te worden. Hopelijk groeit ie nog.

Wel een hele toffe album cover!

avatar van Johnny Marr
Everything Wat een song zeg...

avatar van Kos
Kos
Mwa, klinkt vooralsnog niet super. Doet me een beetje aan die vreselijke Hate me Now-periode denken.

Cops shot the kid vind ik dan wel weer lollig met die Slick Rick sample.

avatar van Silky & Smooth
Ik hoor/lees altijd veel negativiteit over Kanye's rap- en zangkunsten, maar Everything is voor mij weer een voorbeeld dat zuivere zang niet perse belangrijk is. De passie en oprechtheid die hij er in gooit zijn voor mij veel meer waard. Prachtig nummer, mede door de afwisseling tussen hem en The-Dream. Ook de raps van Nas zijn top.

avatar van Marciano Coffie
Silky & Smooth schreef:

Juist about Everything. Kanye met The-Dream balanceert met de dope verses van Nas zeer sterk.

Anyway. Tot nu toe ben ik zeer blij met dit album. Nas heeft ijzersterke lyrics en de beats zijn aanwezig. Adam & Eve heb ik bijna op repeat staan. De uitschieter van het album.

Kos schreef:

Cops shot the kid vind ik dan wel weer lollig met die Slick Rick sample.

Is wel bewust lijkt me. Diddy erbij, intro die er sterk op lijkt, beat is vergelijkbaar...

avatar van jellecomicgek72
Huh? Wtf.. Zie dit nu pas. Snel even checken!

avatar van Dirruk
Mij pakt het niet. Verwachtingen waren al niet al te hoog. Leek op een snel tussendoortje van 7 tracks.
De eerste 2 nummers vind ik maar zwakjes. Bij Bonjour leeft de boel even op. Ik kan me wel voorstellen dat er genoeg mensen zijn die everything waarderen, maar voor mij klinkt het wat langdradig en zeurderig. Adam & Eve is verreweg het beste nummer van het album. Dat is leuk voor het nummer, maar zegt denk ook genoeg over het niveau van de rest. Al doet Simple Things het ook best goed.

Life is Good had me meer in z'n greep toen het uitkwam. Dat gaat hier helaas niet gebeuren. Ik hoor Nas denk ook liever over boom bap dan de producties van Kanye West.

Rudi1984
Helaas, als nu zelfs Nas al niet z’n niveau haalt kan ik niet anders dan het project als mislukt bestempelen. Het is wel de beste van de vier, maar dat komt vooral doordat hij domweg de betere rapper is; qua producties houdt het allemaal niet over.

Adam & Eve is inderdaad gaaf, maar daar staat dan ook weer zo’n zeikrefreintje van het veel te lange Everything tegenover. Of zo’n niemendalletje als de openingssong.

Nee, ik kijk nog steeds uit naar de échte nieuwe Nas. De vorige is al weer veel te lang geleden verschenen.

avatar van bennerd
Gezien de brute kracht van Daytona had ik hier heel hoge verwachtingen van, maar die zijn niet ingelost. Nas is wel echt ongelooflijk sterk hier en lijkt echt met zijn beste focus sinds 2006 te rappen. Bizar goede mc. Het is Kanye die hier dan weer roet in het eten gooit en laat gooien door The-Dream. Nas heeft geen drukke producties nodig, maar eerder “saaie” beats die meer naar de achtergrond duiken en hem lekker veel spitruimte geven.

Toch zit het er op vier tracks echt helemaal juist op, nl de eerste en de laatste twee. Met de opener is in feite al veel kruit verschoten, maar het is vooral middenin de plaat dat het allemaal een duik neemt, met Everything als absoluut verschrikkelijk dieptepunt. Nas herpakt zich als geen ander in Adam & Eve, maar het lukt maar weinig artiesten om zo’n wanstaltig Kanye-on-the-loose-product ala Everything door te spoelen. Haalt er geheel de vaart uit, wat op een albumpje van 23 minuten niet gewaardeerd wordt.

Conclusie is dat Pusha T deze wedstrijd hard aan het winnen is.

avatar van thgryda
Na een paar luisterbeurten is dit toch wat meer gegroeid. Net als Bennerd had ik naar aanleiding van Daytona verwacht dat Kanye beats op maat zou maken van Nas. Dat bleek niet meteen het geval, de producties zijn erg sterk maar ze zijn vaak te complex en zorgen ervoor dat Nas soms ondergesneeuwd raakt en aanvoelt als gastartiest op zijn eigen album. Daardoor werd ik niet meteen weggeblazen... Maar alles in acht genomen is dit wel een sterk album door de combinatie van goed uitgewerkte producties en een scherpe Nas die eigenlijk quasi heel zijn carrière al een belachelijk hoog niveau haalt.

De twee eerste nummers zijn aardig met een knipoog naar Hate Me Now en een leuk gebruikte sample van Slick Rick. Niets wereldschokkend, hetzelfde geldt voor de volgende twee tracks waar Nas iets meer ruimte krijgt om te shinen. Het album barst vervolgens los bij de laatste drie tracks die ik heel sterk vind maar zoals eerder gezegd, krijgt Nas niet echt de ruimte om zich echt te kunnen tonen.

avatar van jordidj1
Dope albumpje hoor. Vermakelijke producties en Nas stelt nooit teleur als het op spitten aankomt.

avatar van vinylbeleving
Nasir haalt bij lange na niet het niveau van Daytona en dat is jammer want dat had ik zo gehoopt! Van de 7 tracks vind ik alleen Adam en Eve echt sterk. Not For Radio vind ik bloed irritant en van die zanglijn van 070 Shake gaan mijn nekharen overeind staan.
Blijft over een aantal matige tot aardige tracks en dat is voor een album met 7 tracks een krappe voldoende.
Ben wel heel benieuwd naar die andere grootheid Q-Tip die gisteren plots via Twitter liet weten dat zijn (langverwachte) album The Last Zulu er binnenkort aankomt. En aangezien Q-Tip zijn hele carrière al belachelijk goed presteert, kijk ik ENORM naar dat album uit. Als het al half zo goed als dat laatste Tribe album is, ben ik een blij mens.

avatar van aminam19
Na een aantal x luisteren vind ik dit eigenlijk de minste van de G.O.O.D music releases tot nu toe....zonde. Daytona kwam keihard bij me binnen door de productie, maar ook met name vanwege een erg sterke pusha T. Ook kanye zijn productie op dit album staat weer sterk ( op dat draak van nummer "everything" na) ik vind hier eigenlijk nas de zwakke schakel op zijn eigen album. Hij rapt om sommige momenten erg sterk ,adam & eve/white label, dat zijn dan ook de beats waar ik hem graag op hoor, maar over het algemeen vind ik het maar matig voor Nas zijn doen. En dat komt denk ik met name door soms toch echt cringe lyrics. Met name de 2e verse van not for radio komt hij met een hoop nas-waarheden en roept hij wel leuk dingen als:

SWAT was created to stop the Panthers
Glocks were created for murder enhancement
For hunting men, circumstances
Edgar Hoover was black
Willie Lynch was a myth, Colombians created crack
The government made stacks (welcome to America, niggas!)
Reagan had Alzheimer's, that's true
Fox News was started by a black dude, also true (fuck you too!)

Maar doet dat zonder enige onderbouwing waardoor het vooral gewoon loze kreten zijn die dan ook niet zijn bewezen. Ook op everything slaat nas regelmatig door in zijn eigen waarheden en een soort van conspiracy theories. Van een album met maar 7 tracks had ik echt veel meer verwacht van nas, en is het toch wel erg slecht dat er een paar erg matige nummers op staan.

avatar van Ralph.
Ik vind dit overigens wel een groeier. Ik denk wel de minste van de 4 tot nu toe, maar zeker wel sterk album.
Alleen vind ik Nas belachelijk weinig aan het woord. Pusha T gebruikt zijn 21 minuten bijna volledig voor raps en dat hadden ze mijns inziens bij Nas ook zo moeten doen. Einde van bonjour en begin van Everything hoor je 4 minuten achter elkaar geen Nas. Prima op een album van 60 minuten, maar op 26 minuten...Laaste minuut Adam & Eve en intro en outro eerste track is ook al weinig Nas te horen. Als ik Nas was had ik 7 kei harde rap tracks met weinig tot geen hooks gemaakt. Come Back Baby / Santeria achtige nummers en dan 7 achter elkaar met harde strakke rhymes. Dan had je een klassieker. Nu heb je een goed album met Nas als hoofdartiest.

Nas fan vanaf m'n 12e. Maar dit is gewoon afgeraffelde meuk. Getuigd van een flinke dosis schijt aan je fanbase als je 6 jaar moet doen over 7 tracks waarvan de helft ondermaats is.
Een voldoende voor tracks als Everything en Adam & Eve. Twee tracks die atmosferisch en in structuur geen reet met elkaar te maken hebben overigens.

avatar van Arrie
Kos schreef:

Ik ben negatief over bagger, dat wel. Modern of oud.

RTJ is wel nieuw, maar ook weer niet heel modern, toch? Maar ik denk dat ik wat vaker je negatieve reacties tegenkom. Zijn ook vaak van die oneliners, maakt het misschien net wat frustrerender.

avatar van bennerd
Arrie schreef:

Ik vind RTJ anders wel heel modern klinken. Geen trap, soundcloud rap of iets dergelijks, maar wel echt modern.

avatar van Arrie
Nouja, oké, maar laten we die discussie hier verder niet voeren.

avatar van party
Mm niet echt bijzonder. Sterker nog ben een klein beetje teleurgesteld. Het is geen slechte tape ofzo maar ik hoor niet echt een sterke Nas. Intro vind ik echt niet dope vind de track zelfs irritant. Cops shot the kid heeft dus voor mij wel een harde beat hebben maar Nas komt er niet goed op. (Maar kanye daarintegen ). Op Adam en Eve en Everything hoor ik wel een dope Nas rappen. White label is dan ook ng een aardig nummer.
3.0 voor nu

avatar van waxs
Ik had hoge verwachtingen van deze plaat, maar ondanks het feit dat zowel Kanye en Nas kwaliteit leveren krijg ik het gevoel dat ze vooral langs elkaar heen werken, van een echte samenwerking is het niet gekomen daarvoor vloeken de producties teveel met het geluid en de flow van Nas. Dat is jammer, want dit had zomaar het hoogtepunt kunnen zijn uit de release woede van Kanye in de afgelopen weken.