The National - Boxer (2007)

Label: Beggars Banquet

1. Fake Empire (3:26)
  2. Mistaken for Strangers (3:31)
  3. Brainy (3:18)
  4. Squalor Victoria (3:00)
  5. Green Gloves (3:39)
  6. Slow Show (4:08)
  7. Apartment Story (3:33)
  8. Start a War (3:16)
  9. Guest Room (3:19)
  10. Racing Like a Pro (3:24)
  11. Ada (4:03)
  12. Gospel (4:33)
  13. Blank Slate * (3:17)
  14. Santa Clara * (4:07)
avatar van Ephyon
Mja de plaat zegt me momenteel niet echt veel dus voorlopig een 3,5. Hopelijk groeit hij nog wat.

Dit is met kilometers voorsprong dé plaat van 2007!!!

avatar van Lightbulb
Heerlijk album, geweldige donkere stem van de zanger, ik kocht deze op advies van de toetsenist van ons bandje

Ook speciale complimenten voor de teksten.

Samen met Fear Of A Blank Planet van PT en Night van Gazpacho voor mij de beste plaat van 2007

avatar van iadpr
Schitterend album! In HUMO werd het aangeprezen als de BESTE plaat van 2007 (die tot dan toe was uitgekomen). Een allerbeste plaat kiezen is altijd moelijk, maar deze komt er toch dicht tegen!

Als ze in dezelfde lijn blijven groeien als na 'Sad songs for dirty lovers' en 'Alligator', dan begin ik al te watertanden bij het denken aan een volgend album! Olé.

avatar van UndahCovah
Donkere, basrijke, zware stem. Ligt erg goed in het gehoor. Nog even een paar keer goed draaien en dan maak ik mijn definitieve oordeel.

Ik begin voorlopig met 3*

avatar van Ryan
Absoluut een groeiplaat. Jammer genoeg hoor ik hem nu pas en kan ik hem niet meer in de top 10 van 2007 zetten.

UnknownPleasure
You might need me more than you think you will

Een groeiplaat , en dat is een goede eigenschap van deze band, het sluipt als het ware langzaam in je lichaam en het gaat er ook niet meer uit..
En wat een warm en melancholische stem heeft Matt zeg...
Tijd om een sigaretje op te steken met deze band op de achtergrond

4.5*

avatar van Sundance
Jemig wat een sterke plaat! Tot voor kort nog nooit van deze band gehoord, maar zag 'em ergens bovenaan een top10 lijstje staan.
De openingstrack is zeer goed. Eigenlijk spreken alle nummers mij wel aan, 4,5* dan maar.
De beoordelingen van hun eerdere werk is ook hoog, ook maar eens gaan luisteren dus.

tuktak
voor mij geldt eigenlijk hetzelfde als wat sundance zegt, ook ik had nooit van deze band gehoord tot ie hoog in de 2007 lijstje stond. goede plaat, klinkt meteen lekker in het gehoor, maar verdient toch nog wel een aantal keer luisteren voor ik hier een oordeel over vellen kan.

vondeich
Lightbulb schreef:

Ook speciale complimenten voor de teksten.

Oeh nou heb je mijn aandacht... Die twee platen waren namelijk 1 en 2 in mijn eindejaarslijst. Dus deze ga ik nu zeker checken

Bedankt Musicmeter! Via de jaarlijst deze cd gaan luisteren: wat is dit goed, wat is dit prachtige muziek!
Er zit wat mij betreft een vergelijking met de Editors in, ook door de donkere zware stem van de zanger. Echter dit album klinkt wat positiever en wat mooier. Ook zijn alle tracks sterk en is daarmee beter dan The End Has A Start.

avatar van Antie
Dit album ook pas deze week leren kennen door de rotatielijst.
En het album bevalt me wel.
Alleen merk ik wel dat ik wat meer luisterbeurten nodig zal hebben
vooraleer de cd me helemaal pakt.
"Mistaken for Strangers" is miin voorlopige favoriet

avatar van ImEngine
Ik heb de liedjes op MySpace gehoord en was meteen verkocht. Dit nodigt uit naar meer. Nu mijn bed in en morgen eens de cd beluisteren.

Bart schreef:
Is het u al opgevallen hoe prachtig de drums je door het album duwen en stuwen. Heerlijk! ... Die trompetten! En de drums die maar duwen en stuwen, stuwen en duwen.

Helemaal mee eens. En wat een lekkere diepe stem.

Ik ben nog niet zo vertrouwd met het stemmen (newbie hier) en ben nog veel muziek aan het leren kennen, dus begin ik met een 3,5*. Als deze cd me blijft bekoren, kan ze zeker nog wel stijgen.

Favo-songs momenteel Slow Show met stip op 1, Fake Empire en Brainy. Bij sommige nummers heb ik soms wel het gevoel dat ze op de achtergrond blijven. Alleszins deze cd heeft hier al veel gedraaid en dat zal de komende dagen nog niet snel veranderen.

avatar van ImEngine
3,5* is toch helemaal niet genoeg voor een album als dit, rise up to 4*. Hoeveel albums ik nu ook beluister, op één of andere manier keer ik altijd terug naar dit album. Het is zo'n prachtig en consistent geheel.

Bij deze kan ik het dus niet meer laten om ouder werk te gaan verkennen.

Edit: oepz :$ mijn excuses, merk juist dat ik hier eigenlijk drie keer na elkaar heb gepost, maar kon mijn vorige bericht niet meer bewerken.

avatar van Koston
Dit album geeft me non-stop kippenvel. Alle nummers zijn zeer sfeervol geproduced, neem daarbij de melancholische teksten en dito stem van de zanger en het plaatje is compleet.
Superplaat van een geweldige band

avatar van spruitje
Deze plaat groeit en groeit maar, elk nummer kruipt elke keer dieper en dieper onder je huid om vervolgens als kippenvel weer tevoorschijn te komen. Boxer is heel hard op weg om in mijn all-time top 10 terecht te komen.....onbeschrijflijk mooi!

avatar van Koerok
Ik vind het een hele mooie plaat. Wat ik alleen niet begrijp is waarom Mistaken for Strangers zo hoog genoteerd staat bij de statistieken. Ik vind dat een van de mindere nummers.

avatar van UndahCovah
Op PFM was dat 1 van de songs van het jaar. Ik begreep het ook niet meer. Ik vind Fake Empire namelijk een keer of 6 zo goed

avatar van Koston
Die mening deel ik niet. Ik vind Fake Empire een te atypisch National nummer.

avatar van timhardt
Koston schreef:
Die mening deel ik niet. Ik vind Fake Empire een te atypisch National nummer.

The National is dan ook niets voor mij: ik vind fake empire mijlenver het beste nummer van deze plaat!

vond dit eerst bagger (1*) maar na interpol ontdekt te hebben ook dit nog eens goed beluisterd. ben gegrepen door de donkere stemmen. gaat een wereld voor me open nu van 1* naar 3* naar 3,5*

iemand nog luistertips in dit genre?

avatar van KampF
Ik heb deze plaat toch zwaar onderschat. Een 4,0* is misschien ook te weinig. Ik ben em nu wel iedere dag aan het luisteren.

avatar van KampF
Geweldig album! Het was voor mij in 2007 begonnen met Fake Empire, maar daarna had ik de plaat toch een beetje links laten liggen. Nu heb ik de afgelopen weken veel, en vooral aandachtig geluisterd, en ben tot conclusie gekomen dat tracks als Brainy, Guest Room en Squalor Victoria gewoon zó goed opgebouwd zijn, zo -relax- zijn. De drumrolls in combinatie met die subtiele riffjes, waar de 'zware' vocalen nog aan toe worden gevoegd. Hmmm.

De 4,5* staat genoteerd.

Vergeet wat ik eerder zei, ik heb The National te weinig kansen gegeven. Dit album is een regelrechte topper. Ik heb hem in de afgelopen week al 5 keer geluisterd. Hij wordt steeds leuker. De eerste nummers beleef ik vooralsnog het meeste plezier aan.

avatar van ronnievb
The National is typisch een band waarvan je nooit hoorde totdat er een album echt doorbreekt. Wanneer je vervolgens het oudere materiaal opzoekt ontdek je wat voor moois je al die jaren mis hebt gelopen. Dit album is voor mij niet hun sterkste werk qua songs, maar wel wat betreft structuur en sfeer.

Kwalitieitsmuziek die terecht zo in the picture staat de laatste maanden.

avatar van Freggel
20 Mei 2008 komt er een DVD + The Virginia EP uit..

Linkje: Insound.com

Met medewerking van Vincent Moon

Een ware ontdekking ! Prachtige muziek, speciale stem, stuwend drumwerk,.. schitterende plaat en de mannen blijken ook vroeger knap werk afgeleverd te hebben ! Aanrader !

Mordor
the National vond ik het verleden jaar ook een revelatie! Lekker donker album en fijne composities. Zou ik eigenlijk weer vaker moeten draaien. 2007 topnotering.

avatar van Nostak
Possitief verrast na de eerste keer geluisterd te hebben! Momenteel krijgt hij een 3,5*. Maar deze kan zeker nog groeien.
Ook vind ik bij somigge nummers de zang bij momenten onduidelijk.