Foo Fighters - One by One (2002)

Label: RCA

1. All My Life (4:23)
  2. Low (4:29)
  3. Have It All (4:58)
  4. Times Like These (4:26)
  5. Disenchanted Lullaby (4:33)
  6. Tired of You (5:12)

met Brian May

7. Halo (5:06)
  8. Lonely as You (4:37)
  9. Overdrive (4:30)
  10. Burn Away (4:59)
  11. Come Back (7:58)
  12. Walking a Line * (3:57)

met Krist Novoselic

13. Sister Europe * (5:11)
  14. Danny Says * (2:59)

met Greg Bissonette

15. Life of Illusion * (3:42)
  16. For All the Cows [Live in Amsterdam] * (3:35)
  17. Monkey Wrench [Live in Melbourne] * (4:04)
  18. Next Year [Live in Melbourne] * (4:14)
  19. Snoof * (4:23)
  20. Times Like These * (4:32)
  21. Low * (4:38)
  22. Aurora * (9:06)
  23. Monkey Wrench * (8:21)
Travisaholic!
Redelijk, maar beduidend minder dan zijn voorgangers. Lonely As You vind ik het hoogtepunt op deze cd.

Onderschat All My Life ook niet, cker als je op de dansvloer staat, heerlijk

ik vind dit niet de beste fighters cd

avatar van andré
...inderdaad, na 4 nummers komt de klad erin. De twee eerste albums waren het beste.

andré schreef:

Mee eens, en dan vooral The Colour and the Shape, das echt een meesterwerk IMO.

avatar van andré
met ''de twee eerste" bedoel ik dus eigenlijk: de eerste twee. Taalkundig was het niet helemaal correct.

Vooral All My Life is een heerlijk nummer, ik ben het wel met andré eens dat het na vier nummers wat minder wordt, maar toch klinkt het nog behoorlijk lekker. Neem nou Tired of You en Lonely As You, goede platen. Maar de eerste vier dragen het album wel ja. Toch 4*

De eerste 2 cd's van FF waren gewoon geweldig....De laatste 2 helemaal niet! One by one is té commercieel, té voorspelbaar en té gewoon. Het lijkt wel of de energie een beetje is verdwenen...

Ik vind t geen goede cd, ik vind alleen de eerste 2 nummers leuk, misschien nog nummer 3 en 4. Verder vond ik meteen Come Back gaaf, kweet niet precies waarom. Maar goed, ik heb m ongeveer een week na aankoop bijna nooit meer beluisterd. Dit album doet mij weinig.

liejanne
Woow.. wat veel behoorlijk negatieve reacties op deze cd.. Ik vind elke cd van FF vet!!! Ene misschien ietsje cooler dan de ander, maar ze blijven ubervet!!

avatar van Erwin.c
deze muziek kan maar 1 kant op en dat is rechtdoor.
Kortom totaal geen fantasie die mannen !

avatar van Darkshines
Belachelijk die negatieve reacties. Het heeft er misschien mee te maken dat dit album mijn eerste van de FF waren, maar de verdere albums kunnen mij niet boeien, wel in your honor. Ze creëren op deze plaat zelfs meer een eigen stijl, terwijl hun eerste platen toch veel leunde op grunge en punk.

avatar van Amongvedder
Heerlijk meebrulplaat!

Lekkere poprock met de nadruk op rock!

Come back is een geweldige afsluiter.

Dit is de enige CD die ik bezit van de FF. Kan iemand mij een andere aanraden, want deze vind ik niet zo goed, ze starten indrukwekkend maar dat is al snel (na 3 of 4 liedjes) gedaan. Terwijl ik een optreden van hun gezien heb en ik toen onder de indruk was, maar daar vind ik, spijtig genoeg, niet veel van terug op deze CD. Iemand een voorstel?

The Colour and the Shape lijkt me hun beste album. There's Nothing Left to Lose is ook sterk.

avatar van meyer
beste album van the foo fighters met all my life als beste nummer.
Live vind ik het meer lawaai dan muziek maar op dit album klinken de nummers wel lekker.
En brian may van queen speelt mee op tired of you...

voltazy
mooiste nr. van foo fighters staat op de bonus cd van dit album , sister europe

De minste Foo Fighters-cd. De helft is vrij goed, maar er staat teveel futloos materiaal op.

Feeder
Indeed, er staan enkele leuke nummers op maar als album weet het toch niet te overtuigen, deze one by one.

De eerste helft van de cd is goed met de singles als onbetwiste uitschieters (Times Like These is een klassieker als je het mij vraagt), maar daarna zakt de cd als een plumpudding inelkaar en moet de eindstreep gehaald worden door middel van opvullertjes die op de vorige albums waarschijnlijk geen schijn van kans zouden maken. Het komt als geheel vrij inspiratieloos over, en dat is wel begrijpelijk want de band heeft inmiddels zelf ook toegegeven dat ze artistiek op een dood spoor zaten en dat door moeilijkheden tijdens de opnames het album 2 x moest worden opgenomen. Des te knagender is het feit dat de 'special edition' (die ik heb) 4 b-kantjes bevat die het album redelijk omhoog hadden kunnen tillen. Inmiddels heeft het koningsalbum In Your Honour bewezen dat de Foo's nog lang niet hoeven te worden afgeschreven, en da's maar goed ook!

(Dit is mijn bol.com-recensie)

nanneb
man-man-man wat een vette plaat is dit! paar jaar terug luisterde ik veel Foo. sindsdien staan er een paar album's van ze in de kast stil te staan totdat ik laatst dit album weer eens draaide. de erg 'vette sound' komt op dit album goed naar voren.
beste nummers: All my life, Times like these en Burn away.
stem verhoogd van 3.5* naar 4.5*

Feeder
Geen slecht album maar speciaal is het zeker niet. Na de eerste 4 songs zakt het niveau fors naar mijn bescheiden mening.

hugo#9
Dit is één van de beste Foo Fighters album, er staan naar mijn mening alleen maar mooie nummers op maar dat verschil per persoon. Vooral "All my life, Times like these, Overdrive en Come back zijn geweldige nummers.

PriestMaiden
Samen met The Colour and the shape mijn favoriete Foo Fighters plaat. Dit was mijn eerste cd van de Foo Fighters die ik kocht. Mijn favoriet blijft toch Times Like These. All My Life is ook een topnummer en de Ramones-cover Danny Says is ook top.

avatar van lowieke
Eindelijk eens wat goeds an foo fighters...

avatar van evil23
Dave Grohl zelf mag One By One dan één van de mindere platen uit de Foo Fighters catalogus vinden, ik deel die mening totaal niet. De cd staat vol met prachtige, catchy Rocksongs.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Persoonlijk vind ik deze ietsje minder dan In Your Honour, of zelfs het eerste album, maar waar dat nou precies aan ligt kan ik zo niet zeggen. Toch komt ook dit heerlijke album er genadevol vanaf met een 3.5*.

Maartenn schreef:

De inspiratie liet het afweten. Heeft de band openlijk toegegeven.
Het is duidelijk terug te horen. Na 5 nummers is de koek op.

avatar van bikkel2
Deze onlangs aangeschaft en op zich zitten er wel goede songs tussen , maar inderdaad ook wat vlakkere tracks die een beetje blijven hangen in het zelfde .

Kom nog met een definitief oordeel . Times Like These is overigens een song hier die indruk maakt .

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
kaztor schreef:

De inspiratie liet het afweten. Heeft de band openlijk toegegeven.
Het is duidelijk terug te horen. Na 5 nummers is de koek op.

Ah, daar is dus de bekende adder onder het gras. Bedankt voor deze uitleg kaztor; nu valt dat puzzelstukje ook weer op zijn plaats