Krezip - Plug It In (2007)

Label: RCA

1. Play This Game with Me (4:00)
  2. Life Is Sweet (3:31)
  3. Plug It in & Turn Me On (3:41)
  4. Ordinary Day (3:27)
  5. Can't You Be Mine (3:02)
  6. Easy Way Out (3:15)
  7. Not Tonight (4:10)
  8. Bored (3:28)
  9. You're Wrong (3:24)
  10. Hey There Love (4:35)
  11. All My Life (3:38)
  12. Everybody's Gotta Learn Sometime * (4:27)
  13. Plug It in & Turn Me On [Live at HMH] * (3:45)
  14. I Would Stay [Live at HMH] * (6:39)
  15. All My Life [Live at HMH] * (3:51)
  16. Venus [Live at HMH] * (3:32)
  17. Look What You've Done [Demo] * (2:19)
avatar van Youri
Vooral You're Wrong is een geweldig nummer. Hun sterkste album tot nu toe, zit geen dieptepunt in. Top! Al dat commentaar dat het weinig voorstelt, ga dan geen Krezip luisteren maar andere muziek die wel je interesse heeft. Dat het een goede band is bewijst wel een volle HMH en hun optreden op Pinkpop 2007.

LoveStoned
Krezip! You rocks!
Vond ik trouwens vroeger niet, met hun toen mierezoete nummers. Maar ja, wat wil je? Met een bandnaam die is ge ïnspirreerd op een mierezoete perzik...

avatar van Ramonr
Best lekker, vind 'Easy way out' een erg goed nummer, en de toetsjes en baslooptjes zijn eveneens erg lekker. Wat ik enkel wat jammer vind is dat bijna in elk nummer Krezip tijdens het refrein verandert in een chaotisch punkbandje, terwijl de coupletten juist zo lekker zijn.

toch 4*

avatar van Nickstbo
Line Line Line !
Morgen Mediamarkt?

avatar van Nickstbo
Klinkt allemaal best ok.
Alleen Nummer 1 ; 10 & 11 skip ik altijd.

Troll-bericht verwijderd.

avatar van Reijersen
Heb me toch maar weer eens aan een album van Krezip gewaagd en moet zeggen dat het wederom niet zo kan boeien. 'Nothing Less' vond ik nog een uitstekend album, maar daarna vind ik het allemaal toch wat minder geworden met deze groep.

avatar van Lexicon Devil
0,5
Wat een ongelovelijke oppervlakkige pop muziek....Ik begrijp geen ruk van deze hype.... Alleen bekent vanwege het geplugg op de radio, want een andere reden kan ik niet bedenken bij deze hopeloze berekende schoolbandjes muziek.

Goede cd!!! 3.5/5.

Father McKenzie
Lexicon Devil schreef:

'k geef je gelijk, méér is het ook niet; schoolbandjes muziek, goed gezegd. Nu nog wel een béétje leren schrijven, het is "bekend"... euh met een d achteraan dus....

Heerlijke muziek, deze word nog erg veel gedraaid!

1,0
Tja, moest er hiervoor vooral slappe post-grunge en punkpop gespeeld worden (van het soort waarbij de zangeres met haar hoofd op en neer schudt en dat ook met de microfoon doet als ze niet zingt, hoe ruig!), afgewisseld door zeikballads van hier tot Tokio: Krezip maakte hier een muzikale groei door.

Afijn, die klote-ballads zijn er nog steeds, All My Life is bijvoorbeeld al zwakker dan een weekdier met zinnen als "Does it ever get any better or will I feel this way the rest of my life?" Hoe integer! Tekstuele zwakte is hier wederom troef, ook al zijn ze muzikaal voor een deel een andere kant op gegaan. Jaja, u leest het goed, Krezip herhaalt het trucje van gedistorte gitaren (hoe ruig!), veel te zwaar ingemixte bas (hoe ruig!) en "stoere" zinnetjes als "I want you out of my bed" niet eens meer.

Nu houd ik julllie in spanning, maar hier komt het: Nirvana en Green Day zijn aan de kant gezet, maar het waren deze keer The Killers en The Strokes! "Laten we maar indie gaan doen, nu niemand meer op punkpop zit te wachten. Waren we eigenlijk al niet laat met dat geluid in 2000? En hadden we dat misschien beter niet door kunnen zetten tot 2005?" Jaja, uit 2007 stamt dit gedrocht, waarin The Killers een jaar eerder al flink door de mand waren gevallen met hun tweede album, en The Strokes, zijn we die al niet vergeten sinds datzelfde jaar, met de toevoeging dat ze toch niet meer zo goed werden als eerst?

Jaja, de eerste, heel gedurfde en suggestieve, single is zo van Zeh Killerts gejat, terwijl in Easy Way Out De Strooks anno 2001 na worden gedaan. Bovendien, kun je iemand die destijds 25 was serieus nemen als ze blijft volhouden dat ze zo "bored" is? Kun je überhaupt iemand serieus nemen die na haar twintigste nog schrijft alsof ze twaalf is? Volkomen reactionair, dit compleet overschatte muziekgroepje. Ik moet dan denken aan Anouk (ook weer zo'n zo-geheten "no-hoper") die zich afvraagt waarom ze niet doorbreekt in de Verenigde Staten. Omdat er in de VS al veel te veel van dit soort muziek is, die hebben dan ook dit muzikale equivalenten van de Big Mac uitgevonden.

Tja, of The Killers en The Strokes nou zo orgineel zijn valt ook te betwijfelen.

1,0
Kijk aan, daar heb je het. Waarom jatten van anderen die al gejat hebben? En zeg het maar, Green Day en Nirvana zijn ook niet zo origineel als je een beetje muzikaal-historisch besef hebt. Maar hoor jij dan niet de wel heel erg opvallende overeenkomst tussen The Strokes (die de Velvets en Television nadoen) en Easy Way Out?

Ik snap je punt wat betreft gitaarspel, verder hoor ik er ook Nena en Blondie in terug.
Het eerste werk van Krezip werd trouwens ook beinvloed door K's Choice.
Maar eigenlijk pasten ze gewoon in de heersende stroming.

Ik vind het wel knap wat ze in een korte tijd voor elkaar kregen.
Als 15 jarigen met een mini album komen, die door velen positief opgepakt werd, en vervolgens flink scoren met I Would Stay.
Ze kregen het in het begin op eigen wilskracht klaar, zonder het plugwerk van bijvoorbeeld een Giel Beelen of zoals bands nu via DWDD aan de man gebracht worden.

douwens schreef:

Vind ik ook, zonder eigenlijk seksistisch te zijn leg je als je dat nummer hoort toch wel heel snel de link naar een bepaald seksartikel....

Buiten dat ik het een goede live-act vind, is het qua lyrics nooit echt erg sterk geweest Krezip.
Maar goed de manier waarop het klinkt is verder niet zo heel veel mis mee vind ik.
Leuk mainstream bandje, dat het live behoorlijk doet, maar ook niet meer dan dat.

De BBC zou dat nummer vanwege de titel al niet opnemen in hun playlists.
Tussen haakjes: het is al een wonder als Engelse radiostations een plaat van een Nederlandse band draaien. Bands zoals Golden Earring, Focus en Clan of Xymox is dat dus wel gelukt.

De platenmaatschappij van UB40 maakte van sommige songs een speciale promo-versie (voor radiostations of record-shops) met een aangepaste tekst, maar wat had Krezip dan in het refrein moeten zingen? Let's Spend Some Time Together?

En van die Amerikaanse radiostations die alles wat in hun oren een beetje vies en voos klinkt gaan wegpiepen, zodat er niets meer van de song overblijft. Ze zouden dan ook moeilijk gaan doen over de single Play This Game With Me.

Begin jaren 70 was in Amerika ook al gedoe over de single She Likes Weeds van The Tee-Set. Toen werd zo'n plaat daar helemaal niet gedraaid. Gemiste kans!
Het werd daar toen gezien als een song zoals hier het latere nummer Nederwiet van Doe Maar.
In Nederland deed men nooit moeilijk over songs van Doe Maar. Toch hoorde je (album)nummers zoals Nederwiet en Heroine godverdomme alleen bij de VARA.

Bij De Slijpers van Parijs werd er dus wel altijd de nette versie gedraaid, terwijl die versie, net zoals de naam van dat duo wel suggestief klinken.

avatar van Ronald5150
Ik moet het Krezip nageven. Na een aantal inspiratieloze standaard aandoende rockplaten komt Krezip met "Plug It In" met in een mijn eigen ogen nieuw geluid. Een geluid dat meer neigt naar pop met duidelijke invloeden uit de jaren 80. Het klinkt mij in ieder geval verfrissend in de oren. Wereldschokkend is het ook niet en de liedjes zijn na verloop van tijd behoorlijk inwisselbaar. Ik krijg er een beetje 13 in een dozijn gedachten bij. Vanwege het nieuwe geluid vind ik het zeker niet slecht, maar ook zeer beperkt houdbaar. Leuk om de singles nog eens op de radio voorbij te horen komen, en live stond deze band echt haar mannetje. "Plug It In" als geheel weet me niet volledig te overtuigen, maar tenenkrommend slecht vind ik het ook niet. Redelijk is de term die er dan het beste bij past.

avatar van Pietro
1,0
Zo’n tien, elf jaar geleden had ik een relatie met iemand die helemaal gek was van Krezip. Het zou te ver gaan om te stellen dat de muziek van Krezip ten grondslag lag aan de breuk met haar, maar het hielp ook niet echt mee. We kregen verkering op het moment dat ik de band alleen kende van dat strontvervelende I Would Stay, dat jarenlang helemaal grijsgedraaid is op zo’n beetje elk willekeurig Nederlands radiostation. Dankzij mijn toenmalige vriendin heb ik ook de rest van het debuut Nothing Less noodgedwongen aangehoord tijdens lange autoritten en hetzelfde geldt voor dit album Plug It In.

Ik weet eerlijk gezegd niet waar ik zou moeten beginnen. Het vlakke en zouteloze songmateriaal, het steenkolenengels van Jacqueline, een aantal nietszeggende songteksten (met Plug It In and Turn Me On, dat door een hitsige tiener lijkt te zijn geschreven, als absoluut dieptepunt), de quasi-stoere uitstraling waardoor menig huisvrouw en tienermeisje hiermee wegloopt... het is lastig zoeken naar hoogtepunten. Dat mensen – vooral vrouwen – in mijn omgeving dit oprecht goede muziek vinden, verrast me wel. Ik stel me tevreden dat Krezip aan mijn huidige vrouw in ieder geval niet is besteed ?

Ik zal niemands oprechte interesse in de band in twijfel trekken en pretendeer ook niet dat ik de waarheid in pacht heb, maar ik vind dit een historisch dieptepunt in de Nederlandse popscene. Dat Krezip met haar reunie het Ziggo Dome moeiteloos uitverkoopt, zegt eigenlijk wel genoeg.

Thekillers87327
Slowgaze schreef:

En daar is numero 1000 van de bash op the killers, jezus.. kan jij dan ook nooit goede muziek vinden?
The killers door de mand gevallen na het eerste album? Ga aub je mond spoelen, even rustig luisteren en kom dan terug. Dank

Thekillers87327 schreef:

Gast, dit is een bericht van tien jaar geleden en daar ga jij dan nog serieus op reageren. Heb je geen hobby's of zo?

Thekillers87327
Slowgaze schreef:

Ik heb genoeg hobby's hoor, maak je daar maar geen zorgen om.
Zegt mij al genoeg dat je niet op de inhoud ingaat maar op deze manier reageert.
aju loser

Gaap.

avatar van PEN15
Zo, twee dagen voor het nieuwe jaar 2022 wilde ik nog snel even hier wat over kwijt, over een bericht dat me doet terugdenken aan een gevoelige periode.

Het doet me een genoegen meningen te lezen zoals ik het vergelijkbaar heb ervaren. Ik had in 2000 de indruk in een soort Bananasplit-Truman Show te leven, want zoveel ergernis bij elkaar dat kon geen toeval zijn. I Would Stay was acht weken lang #2 en #1 in Vlaanderen en zelfs daarna is het inderdaad nog overvloedig gedraaid op de radio. Fijn als velen dat prachtig vinden, maar waarom moest ik het zo vaak ongewild aanhoren? Liedjes die ik mooi vind of naar op zoek ben worden nauwelijks gedraaid. Ik hoorde I Would Stay makkelijk vijf tot zeven maal per dag op de werkvloer inclusief bewerkte versies. Mijn collegae waren er in twee smaken, diegene die spontaan luidkeels mee begonnen te zingen en de andere helft die beweerden niet op de radio te letten. Er was geen ontkomen aan, voor meerdere dagen, weken.

Nu had ik een vriendin die van Krezip...absoluut niet hield. Ze was zachtaardig en zag veel door de vingers, echter dat liedje werkte als een mentos-snoepje in een 2l. fles cola op haar. Als dat I Would Stay ergens gehoord werd, kon zij zo driftig worden dat ze door glas heen kon slaan en ze maakte me duidelijk als ik haar een keer durfde te prank'en met dat nummer dat ik een serieus probleem zou hebben. Had ik het getroffen? Ja en nee. Liever had ik gewild dat ik niet had geweten hoe I Would Stay klinkt. Het is echt zo iets.. waarvoor ik weg ren. Dat wat ik hierboven lees is een echte troost, ik dacht destijds dat ik in de twilight zone was, aflevering Wordplay, waarin die hoofdpersoon denkt dat iedereen gek begint te worden.. maar het is juist hij die is gek geworden.