Buena Vista Social Club - Buena Vista Social Club (1997)

Cuba
Wereld
Label: World Circuit

1. Chan Chan (4:16)
  2. De Camino a La Vereda (5:03)
  3. El Cuarto de Tula (7:27)
  4. Pueblo Nuevo (6:05)
  5. Dos Gardenias (3:02)
  6. Y Tú Qué Has Hecho? (3:13)
  7. Veinte Años (3:29)
  8. El Carretero (3:28)
  9. Candela (5:27)
  10. Amor de Loca Juventud (3:21)
  11. Orgullecida (3:18)
  12. Murmullo (3:50)
  13. Buena Vista Social Club (4:50)
  14. La Bayamesa (2:54)
  15. Chan Chan [Monitor Mix] * (4:39)
  16. Vicenta * (3:31)
  17. La Pluma * (2:40)
  18. Dos Gardenias [Alternate Take] * (3:20)
  19. Mandinga * (2:26)
  20. Siboney * (2:08)
  21. A Tus Pies * (5:25)
  22. El Carretero [Alternate Take] * (3:21)
  23. Ensayo * (1:21)
  24. El Diablo Suelto * (2:14)
  25. Saludo Compay * (4:15)
  26. Descripción de un Sueño * (2:44)
  27. Pueblo Nuevo [Alternate Take] * (4:27)
  28. La Cleptómana * (3:25)
  29. ¿Y Tú Qué Has Hecho? [Alternate Take] * (4:12)
  30. Orgullecida [Alternate Take] * (4:15)
  31. Descarga Rubén * (3:01)
  32. Candela [Alternate Take] * (6:02)
  33. Orgullecida [Alternate Trio Take] * (4:32)
avatar van Erikpol
Of Wyclef met Carnival

avatar van Coldplayer
"Ik ben zo verkikkerd op je
Ik kan 't niet ontkennen

Het water loopt me in de mond
Ik moet 't wel bekennen"

Jaja kheb gister de DVD aangeschaft. Hij was maar 2,99!

"Juanita en Chanchan
zeefden zand op 't strand
Haar onderstel ging zo heen en weer
Chanchan had 't niet meer"

een muziekstijl die volledig buiten mijn smaak is, maar een plaat die mij raakt. een 4,5

EVANSHEWSON
Ali Chemicali schreef:
Mss ook voor de winter, om in je huiskamer een lekker zomers sfeertje te creeëren. Heerlijk om tijdens het nuttigen van een kopje koffie, thee of natuurlijk warme chocolademelk op te zetten en in een relaxte stoel of bank te zakken en te genieten van de winter.

Dat noem ik pas tijdloos niks geen seizoensgebonden album

Dàt heb je mooi gezegd !!!!!

Prima plaatje voor alle tijden is dit !

Dit plaatje staat momenteel hier op, en zie, ik ga nu hete chocolademelk zetten ! Gezondheid !!!!

4.5 sterren en respect !!!!!

voert me heerlijjk terug naar mijn vakantie op cuba!!

che per siempre!!!!!!

avatar van ewalk
Heerlijke muziek! Altijd luisterbaar!

avatar van hankster
Ik ben totaal niet thuis in deze muziek, maar dit vind ik toch echt een heerlijk album! Dit smaakt naar meer ... iemand suggesties?

***/

avatar van LeRoi
Plaat die de weg geeffend heeft voor het genre bij een breder publiek. daarom alleen al een 1/2 punt extra.....4,5 van mij dus!
Tips:
Compay Seguendo (Gelijkn.)
Afro Cuban All Stars (A Toda Cuba)
Ibrahim Ferrer (Buenos Hermanos)
Ruben Gonzalez (Introducing..)

Muchos Plezeros!

N.b. Live een echte aanrader!

LeRoi schreef:
Tips:
Compay Seguendo (Gelijkn.)
Afro Cuban All Stars (A Toda Cuba)
Ibrahim Ferrer (Buenos Hermanos)
Ruben Gonzalez (Introducing..)

Muchos Plezeros!

N.b. Live een echte aanrader!

Goede tips Le roi!
Compay en Afro Cuban Allstars had ik al!

avatar van Tavve
Een zalig schijfje om eens goed te relaxeren, tussen het blokken door heb ik dit véééél opgezet.

Toen ik mij deze plaat aanschafte zei de verkoper in De Sax (muziekminnend Leuven is dit winkeltje welbekend): 'De meest verkochte wereldmuziek-CD allertijden.'
En nu weet ik waarom.
Gewoon heerlijke muziek.

Is deze collectie monumenten eigenlijk nog live te bezichtigen? Ik dacht dat er al een heel aantal van overleden waren (ondermeer Ry Cooder zelf). Of heb ik het mis?

avatar van ewalk
Ry Cooder is volgens mij nog springlevend. Sowieso Compay Segundo, Ibrahim Ferrer hebben het tijdelijke voor het eeuwige verwisseld.

avatar van LeRoi
Sterker nog: Ry Cooder heeft 2 jaar terug nog een IJZERSTERKE plaat uitgebracht: Chaves Ravine...........laat deze liedjesschrijver a.u.b. nog even onder ons blijven!!!

avatar van Shangri-la
Nog sterker: Cooder heeft enkele maanden geleden ook een pracht van een cd gemaakt: "My name is Buddy", gaat dat horen!!!

(Deze cd is natuurlijk ook ontzettend lekker).

avatar van Alicia
Buena Vista Social Club is voor mij een begin geweest van een hele serie albums van Afro Cuban All Stars, Ibrahim Ferrer, Eliades Ochoa, Rubén Gonzáles, Vieja Trova Santiaquera, Guillermo Portabales en vele anderen.

¡Está la música bonita!

avatar van George
Zoals bij zovelen , is de interesse voor Cubaanse volksmuziek bij mij ontstaan , dankzij Ry Cooder en de Buena Vista Social Club.
Prachtige , ongekunstelde en hartverwarmende muziek .

avatar van Dielie
dé zomerplaat

avatar van Tavve
Nu was ik er echt van overtuigd dat Ry Cooder ook al dood was...

Foutje =D

Op de vraag van Tavve
hier het antwoord:

Ja er wordt nog opgetreden onder de naam Buena Vista Social Club, maar het zal nooit meer zo zijn als ten tijde van dit album.
Want helaas zijn een aantal van de belangrijkste musici helaas, helaas niet meer onder ons:

Op 14 juli 2003 overleed Compay Segundo,
op 8 december van hetzelfde jaar stierf "Don" Rubén González
en op 6 augustus 2005 is Ibrahim Ferrer van ons heengegaan.

Maar op de site van de Melkweg is het volgende te lezen:

De Melkweg: Donderdag 8 November:

The Buena Vista Social Club presents "Guajiro" Mirabal, "Cachaíto" Lopez, Manuel Galbán & "Aguaje" Ramosstatus
vooverkoop gestart
zaal The Max

Buena Vista Social Club komt met een fantastische line-up en naar de Melkweg, waaronder sleutelfiguren in de Cubaanse muziek als "Guajiro" Mirabal, "Cachaíto" Lopez, Manuel Galbán & "Aguaje" Ramos.
Met het overlijden van Ibrahim Ferrer, Compay Segundo en Rubén González dunde de groep muzikanten de afgelopen jaren ernstig uit.

Het traditionele Cubaans muzikale erfgoed is echter in goede handen bij Buena Vista Social Club-musici “Guajiro” Mirabal, “Cachaíto” López, Manuel Galbán en “Aguaje” Ramos. De afgelopen tien jaar vormden zij de ruggegraat van Buena Vista Social Club™ en Ibrahim Ferrer’s live band. Ieder van deze artiesten heeft in de loop der jaren daarmee zijn bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Cubaanse muziek. Trompetist "Guajiro" Mirabal speelde ook op de albums van Afro-Cuban All Stars, Buena Vista Social Club™ en Introducing Rubén González. "Cachaito" Lopez is de belangrijkste latinjazz bassist allertijden. Hij begeleidde Ibrahim Ferrer en Rubén González op hun solotours en won een BBC Radio 3 World Music Award. Gitarist Manuel Galbán won samen met Ry Cooder in 2004 een Grammy voor het album Mambo Sinuendo. De trombone van "Aguaje" Ramos hoor je ook op de World Circuit recordings of the Buena Vista Social Club™, Afro-Cuban All Stars en op de soloalbums van Ibrahim Ferrer, Rubén González en Omara Portuondo.

Het twaalfkoppige orkest uit Havana bestaat live nast trompetist “Guajiro” Mirabal, trombonist Aguaje Ramos, gitarist Manuel Galbán en contrabassist “Cachaito” Lopez uit Angel Terry op congas, Filiberto Sanchez op timbales/percussie, Rolando Luna op Piano, Raul Nacianceno op saxofoon, Luis Alemañy op trompet, zangers Carlos Calunga en Idania Valdes en Barbarito Torres op luit. Naast nummers die je kent van de soundtrack van Buena Vista Social Club™ speelt het orkest vanavond ook solowerk van de vier kernleden. De nummers van het soloalbum van “Aguaje” Ramos zijn vanavond een primeur, want het album moet nog uitkomen.

avatar van Oldfart
En voor onze belgische vrienden:

De Cubaanse band Buena Vista Social Club komt naar Cactus!
In een gegarandeerd druilerige periode haalt Cactus de Cubaanse zon binnen in de vorm van vier kranige groothelden. Dé enige echte BUENA VISTA SOCIAL CLUB, mét originele leden Cachaíto López, Guajiro Mirabal, Aguaje Ramos en Manuel Galbán. Geen verwijzing naar de legendarische club met diezelfde naam, maar het echte spul!

Na een volledig uitverkochte en overenthousiast onthaalde Britse marathontournee, maakt Cuba's meest aanstekelijke exportproduct zich op om de weelderige romantiek van de Cubaanse son ook op uw zintuigen los te laten. Dit keer zijn het groothelden Cachaíto López, Guajiro Mirabal, Aguaje Ramos en Manuel Galbán, gesteund door een achtkoppig muzikantencollectief, die de klassiekers uit het BUENA VISTA SOCIAL CLUB-repertoire van '96 tot heden vurig vertalen.

Cachaíoto López drijft met zijn dubbele bas de hartslag van BVSC aan én is de enige muzikant die op alle tracks in de World Circuit releases van Buena Vista meespeelt. Samen met trompettist Guajiro Mirabal, een sleutelfiguur in de Cubaanse muziek die met zowat alle sterren heeft samengespeeld, maakt hij de spil uit van het originele Buena Vista. Onmisbaar tourmuzikant Aguaje Ramos plakt met zijn trombone alle live shows aaneen. Manuel Galbán op gitaar is nog zo'n instituut van de Cubaanse muziek. Vier reuzen die elk hun eigen stempel drukken op son montunos, danzón, cha cha cha, boleros en Cubaanse jazz. Kranige oudjes die live nog flink wat in de fik weten te steken. Brandgevaar!

Buena Vista Social Club
Donderdag 1 november 20:00 uur
Cactus Club@Maz Brugge

avatar van Oldfart
Gevraagd naar vergelijkbare muziek, werden al veel goede tips gegeven, maar deze miste ik:

avatar van Oldfart
En deze is natuurlijk ook het beluisteren meer dan waard,
deels leeftijdsgnoten van Ferrer c.s.:

avatar van Alicia
Geweldig, Oldfart en bedankt voor de info.

avatar van klaezman
Dank aan Ry Cooder dat-ie deze vrolijke opa'tjes nog bij elkaar heeft gebracht voordat ze één voor één het loodje gingen leggen. Persoonlijk ben ik helemaal weg van het timbre dat Rubén Gonzalez in zijn klavier weet te stoppen. Moge het logisch zijn dat Pueblo Nuevo ook mijn favoriet is.

avatar van Reijersen
Is het niet zo dat iedereen deze cd in de kast MOET hebben staan? Ja toch? Naja, ik vind in ieder geval van wel. Lekker zomerse plaat.

4 sterren.

avatar van bramenstruik
Wat een ge-wel-di-ge zomerplaat!

I think you better rum rum rum....

Nicci
de 4 punten die ik geef zijn van sentimentele aard. heerlijke plaat. doet het inderdaad erg goed bij een mooie zomeravond.

Mephistory
Luister ook eens Paris,Texas.

avatar van FunkStar
Lekker muziekje voor tijdens een BBQ! Chan Chan is favoriet!

Meneer Bungel
Goh, dat ik deze nog niet had gehad, wat een plaat. Geheide kanshebber voor de top 10, maar wat moet er dan weer úit?!

avatar van Devoo
Ontdekking van het jaar 2009 voor mij persoonlijk. Wat een plaat!