Buena Vista Social Club - Buena Vista Social Club (1997)

Cuba
Wereld
Label: World Circuit

1. Chan Chan (4:16)
  2. De Camino a La Vereda (5:03)
  3. El Cuarto de Tula (7:27)
  4. Pueblo Nuevo (6:05)
  5. Dos Gardenias (3:02)
  6. Y Tú Qué Has Hecho? (3:13)
  7. Veinte Años (3:29)
  8. El Carretero (3:28)
  9. Candela (5:27)
  10. Amor de Loca Juventud (3:21)
  11. Orgullecida (3:18)
  12. Murmullo (3:50)
  13. Buena Vista Social Club (4:50)
  14. La Bayamesa (2:54)
  15. Chan Chan [Monitor Mix] * (4:39)
  16. Vicenta * (3:31)
  17. La Pluma * (2:40)
  18. Dos Gardenias [Alternate Take] * (3:20)
  19. Mandinga * (2:26)
  20. Siboney * (2:08)
  21. A Tus Pies * (5:25)
  22. El Carretero [Alternate Take] * (3:21)
  23. Ensayo * (1:21)
  24. El Diablo Suelto * (2:14)
  25. Saludo Compay * (4:15)
  26. Descripción de un Sueño * (2:44)
  27. Pueblo Nuevo [Alternate Take] * (4:27)
  28. La Cleptómana * (3:25)
  29. ¿Y Tú Qué Has Hecho? [Alternate Take] * (4:12)
  30. Orgullecida [Alternate Take] * (4:15)
  31. Descarga Rubén * (3:01)
  32. Candela [Alternate Take] * (6:02)
  33. Orgullecida [Alternate Trio Take] * (4:32)
avatar van Kos
Kos
Ultiem genot.

avatar van FisherKing
Bijna ultiem genot

Uiterst Ultiem genot!

Heerlijk ja...mooiste nummer vind ik 'El Carretero' maar dan de versie zoals die in de film wordt gebracht. Als solo door die gitarist...heel geweldig.

avatar van kappeuter
Dit is de perfecte afwasmuziek, hoorde ik ooit iemand zeggen. Ik moet die cd maar eens aanschaffen, misschien dat ik de vaat dan wel weg krijg.

In de zomer... met een goed boek en een glaasje rosé en Buena Vista Social Club op de achtergrond, dat is genieten!

moviefreak#1
El Carretero en Chan Chan , hele leuke nummers als je even een beetje rust zoekt en toch een heel klein beetje stiekum wil meebewegen

Chan Chan... fantastisch. hele album is heerlijk. kan er goed bij studeren
de vaat heb ik er nog niet bij geprobeerd trouwens...

Erg lekker, en zo 's zomers! Ogen dicht en je zit ergens aan zuid-amerikaanse kust in het zonnetje, met een enorme cocktail, terwijl tevreden locale bevolking op hun dooie gemak geniet van alles waar ze mee bezig zijn

Maar ook inderdaad perfect om op te zetten tijdens rotklusjes. Ben nu bezig om een website te updaten, een hels karwei dit keer...maar met Buena Vista Social Club op en een pilsje erbij is alles oke!

Dustyfan
Kortom, de ultieme zomerplaat

avatar van lebowski
Geweldige plaat, maar helaas geadopteerd door zo'n beetje elk Grand Café, hotellounge en verjaardagsfeest. Je kan er dus bijna niet meer naar luisteren als je er zelf zin in hebt. Ben trouwens drie jaar geleden in de BVS Club in Cuba geweest, je kan daar met gemak nog acht of negen blikken van die heerlijke mannetjes en dito muziek opentrekken. Fantastische sfeer.

Wat een plaat, dit is mijn zomer-plaat aller-tijden.

avatar van Arno
Valt best wel mee, maar ergens vind ik het toch maar ouwezakkenmuziek, hoor

Dit hoorde ik voor het eerst bij vrienden tijdens een uitermate geslaagd etentje bij hen thuis.
Geen idee wie het was, maar toen ze het me vertelden gingen er allerlei bellen rinkelen.
Vrij snel zelf aangeschaft en heeft ook hier thuis menig plezierig samenzijn met vrienden voorzien van een goede achtergrond.

avatar van Jeanicious
mark schreef:
Wat een plaat, dit is mijn zomer-plaat aller-tijden.

Sluit ik me bij aan. Heerlijke ontspannen klanken.

avatar van Justinx
inderdaad, dé zomercd bij uitstek. Wanneer het zomer is komt de cd opdagen, cocktailtje er bij,,, oohh was het maar zover. Heerlijke cd!

zomer, zon, zee, muziek!
heerlijk swingend die ouwe tabakkauwende Cubanen , had ik ze maar eens live kunnen zien...

dit album wordt nu de zomer er aan komt zeker weer afgestoft en grondig gedraaid 4*

Zandramas schreef:

Zeker wel, daar is het album voor gemaakt! Voor zo'n heerlijke zomerse cd doe ik echt een moord! Dankje voor je tip trouwens, ik was deze cd eigenlijk helemaal vergeten

Nooit gedacht dat een groep mannen die mijn overgrootvader zouden kunnen zijn mij zou kunnen bekoren.

BVSC is een schitterende plaat die Cuba uitademt.
Als je deze plaat oplegt, deemster je zo weg bij de gedachte van mooie Cubaanse vrouwen die onder het zwoele klimaat je in de zevende hemel brengen...

Dít is pas latinomuziek, als je't mij vraagt.

avatar van Ali Chemicali
Ik werd door de vader van een vriend getipt over dit album en ja het doet mijn hartje niet sneller maar langzamer kloppen, wat wel hoort bij deze muziek. Het ultieme relaxte zorgeloze gevoel. Wordt vast veel gebruikt bij muziek therapie
Beste nummers vind ik Candela en Chan Chan

Stukken beter dan de film, waarin we voortdurend op het hoofd van die Amerikaan met zijn veel te groot ego moeten kijken... Dit is het pure Cubaanse geluid, en man wat kan die pianist "jammen" zeg! Hoogtepunten voor mij zijn ongetwijfeld 'Pueblo Nuevo' en 'Buena Vista Social Club'... Heerlijk.

neo
JJ_D schreef:

Praten we hier over Ry Cooder?

neo schreef:

Praten we hier over Ry Cooder?

Ja inderdaad, ik vergat de naam even...

JyG
Geweldige muziek.. Chan Chan is supernummer en na deze plaat wordt het ook niet veel minder. Ook Dos Gardenias is fantastisch!

avatar van Justinx
Tuurlijk is dit geweldige muziek! Mij spreekt de Buena Vista Social Club zo aan voornamelijk omdat de muziek zo lekker tijdloos is. Altijd als de zomerdagen beginnen te verschijnen is dit de cd die ik er dan weer bij pak.

avatar van Ali Chemicali
Mss ook voor de winter, om in je huiskamer een lekker zomers sfeertje te creeëren. Heerlijk om tijdens het nuttigen van een kopje koffie, thee of natuurlijk warme chocolademelk op te zetten en in een relaxte stoel of bank te zakken en te genieten van de winter.

Dat noem ik pas tijdloos niks geen seizoensgebonden album

avatar van Paap_Floyd
Geweldige plaat inderdaad. Mijn favoriet is denk ik Pueblo Nuevo!

avatar van Jazper
Paap_Floyd schreef:
Mijn favoriet is denk ik Pueblo Nuevo!

Mijne ook denk ik!

Het plezier straalt van dat nummer af.

avatar van Erikpol
Dustyfan schreef:
Kortom, de ultieme zomerplaat

Bijna de beste zomerplaat ooit, maar alleen Santana met Supernatural is net iets beter