Queensrÿche - The Verdict (2019)

Label: Century Media

1. Blood of the Levant (3:27)
  2. Man the Machine (3:50)
  3. Light-Years (4:08)
  4. Inside Out (4:31)
  5. Propaganda Fashion (3:36)
  6. Dark Reverie (4:23)
  7. Bent (5:58)
  8. Inner Unrest (3:50)
  9. Launder the Conscience (5:15)
  10. Portrait (5:16)
  11. I Dream in Infrared [Acoustic Version] * (3:59)
  12. Open Road [Acoustic Version] * (3:39)
  13. 46° North * (3:33)
  14. Mercury Rising * (3:55)
  15. Espiritu Muerto * (3:40)
  16. Queen of the Reich [Live 2012] * (4:34)
  17. En Force [Live 2012] * (4:21)
  18. Prophecy [Live 2012] * (4:09)
  19. Eyes of a Stranger [Live 2012] * (6:55)
avatar van james_cameron
Een feest der herkenning, zo kun je dit nieuwe album wel omschrijven. Veel van de tracks sluiten naadloos aan op eerder werk, temeer omdat zanger Todd La Torre vrijwel niet te onderscheiden is van voorganger Geoff Tate. Het songmateriaal is acceptabel maar speelt behoorlijk op safe, waardoor vrijwel geen enkele track echt indruk maakt. Maar goed, de band klinkt in ieder geval weer energiek en vitaal, iets dat in het naaste verleden wel eens anders is geweest. De enigszins retro productie, waarbij het blikkerige drumwerk in negatieve zin opvalt, doet een beetje afbreuk aan de feestvreugde.

avatar van lennert
De laatste uit de discografie en tevens een album dat ik ook nog maar net heb aangeschaft en nog even heb laten liggen tot we de marathon zouden eindigen. Ik heb The Verdict stiekem wel op de achtergrond aangehad op Youtube, maar toen is er echt niets blijven hangen. Valt nu op dat The Verdict eigenlijk toch verbazingwekkend veel sterker is dan ik in eerste instantie credits gaf. Goeie, compacte songs met beduidend meer ballen dan op de vorige twee albums. Zo'n song als Man The Machine heeft echt een heerlijk stampende riff en vrij stevige zang, terwijl afsluiter Portrait een heerlijk dromerige song is.

Tegen verwachtingen in vind ik The Verdict het beste album met Todd op zang. Zelfs het (tijdelijk?) afwezig zijn van Rockenfeld hindert niet. Gewoon een lekker compacte metalplaat waarbij de oude sound een moderne upgrade heeft gekregen. Door toedoen van de post-Empire periode helaas een gemiddelde dat niet overeenkomt met hoe de band op het allerbeste klinkt, maar ik heb goede hoop dat het met LaTorre nog even geïnspireerd blijft klinken.

Eindstand:
15. Dedicated To Chaos 2*
16. Tribe 1.5*
Eindstand: 3,56*

avatar van RuudC
Ouch.. Twee weken te laat om iets te schrijven. Voor de zekerheid heb ik dit album vanmorgen nog maar een keer gedraaid, al weet ik nog wel dat ik dit het beste album van Queensryche vind dat ze in jaren hebben uitgebracht. Het overtreft alles sinds Empire (tussen neus en lippen door, dat album heb ik in de afgelopen weken echt heel veel gedraaid) en is voor het eerst echt consistent. Er zijn leuke ideeën uitgewerkt en het enthousiasme is hoorbaar. Het heilige vuur daarentegen, de vlam die de echte inspiratie opwekt, die is er niet meer. Die zal ook niet meer komen. Een mooi nummer als Light-Years verandert daar niets aan. Queensryche doet het prima op de oude dag. maar betekenisvolle albums als Operation: Mindcrime of Empire hoeven we van de heren niet meer te verwachten. Daar staat wel tegenover dat Queensryche superdegelijk is en nog steeds met vermakelijk spul op de proppen kan komen en de fans mogen zeker in hun handjes wrijven met wat de band uitbrengt.

Eindstand:
14. Promised Land
15. Operation: Mindcrime II
16. Tribe

avatar van sinkthepink
Ik ben een groot Queensrÿche fan van de eerste paar platen, maar dit kan mij echt niet meer bekoren. Ze proberen qua sound wel weer terug te pakken naar vroeger. Maar het mist in vergelijking van alles, en vooral goede songs. Dit alles imho natuurlijk.