The Beatles - Revolver (1966)

Label: Parlophone

1. Taxman (2:39)
  2. Eleanor Rigby (2:07)
  3. I'm Only Sleeping * (3:01)
  4. Love You To (3:01)
  5. Here, There and Everywhere (2:25)
  6. Yellow Submarine (2:40)
  7. She Said, She Said (2:37)
  8. Good Day Sunshine (2:09)
  9. And Your Bird Can Sing * (2:01)
  10. For No One (2:01)
  11. Doctor Robert * (2:15)
  12. I Want to Tell You (2:29)
  13. Got to Get You into My Life (2:30)
  14. Tomorrow Never Knows (2:57)
Edski schreef:
Eerste meesterwerk van de mannen.

Voor mij persoonlijk het tweede meesterwerk van de mannen. Hun eerste meesterwerk is in mijn ogen "Rubber Soul".

avatar van Music4ever

volgens mij was hun eerste meesterwerk Please, Please me

Uhhh..... "Please, Please Me" was zeker een goed debuut (en in mijn ogen beter dan bijvoorbeeld "With The Beatles", "Beatles For Sale" en "Yellow Submarine"), maar om het album daarom als meesterwerk te betitelen gaat mij iets te ver. Zeker geen slecht album, maar een meesterwerk? Nee, in mijn ogen niet.

avatar van Toon1
Sgt. Revolver schreef:

Ik denk niet dat hij serieus was

avatar van Oldfart
Wacht even: is er hier iemand die een oplettendsheids test met ons uitvoert of zo?
Track 6: Yellow Submarine in 1966, op dit album?
Ben geen Beatle kenner, maar klopt dat?

Oldfart schreef:
Track 6: Yellow Submarine in 1966, op dit album?
Ben geen Beatle kenner, maar klopt dat?

"Yellow Submarine" is inderdaad track 6 van "Revolver", maar daarnaast ook een Beatlesalbum/George Martin-album uit 1969.

avatar van Oldfart
Dan is dit de laatse keer dat ik iets over de Beatles zeg.

avatar van HiLL
Oldfart gaat ge schamen!

I am.
Heb dit album nooit in mijn bezit gehad;toen ik de lijst met songs door las, vond ( en vind) ik Yellow Sub. een vreemde eend in de bijt. En kende het alleen v/h album van de tekenfilm. Stupid.

ironie, man...

Sorry voor mijn serieuze commentaar op een ironisch stukje .

avatar van Lennonlover
the beatles sucken: K3 is DE groep!

(btw: ironisch)

avatar van Toon1
*distantieert zich*

Lennonlover schreef:
the beatles sucken: K3 is DE groep!

(btw: ironisch)

......................................

Toon1 schreef:
*distantieert zich*

geef maar toe, man!

avatar van Drs. DAJA
Leuke plaat, maar ik vind hem net zoals Abbey Road ongeloofelijk overschat.

avatar van Lennonlover
als 350 stemmen dit album 4.15 * beoordeelt, dan vind JIJ hem gewoon overschat...

avatar van Ward
Dat zegt hij toch ook

avatar van jordybeukeboom
Eleanor Rigby, Yellow Submarine en Got To Get zijn uitstekend, maar verder is dit album wat onopvallend, sloom en zelfs treurig. Het is uiteraard zeker niet slecht, maar ik zie liever een wat andere Beatles, zoals die van Magical Mystery Tour

3,5 ster

Ward schreef:
Dat zegt hij toch ook

hmmmm... jah inderdaad. Dat zegt hij ook

*Laura*
Goh, wat een prachtplaat! De cd klinkt helemaal àf zonder daarbij voorspelbaar te klinken. Steengoede nummers volgen elkaar op alsof het geen enkele moeite kost. Eleanor Rigby, She said, she said, Love you to (lekker experimenteel), And your bird can sing... Zeker en vast 5*!

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
jordybeukeboom schreef:

3,5 ster

Ieder zijn eigen mening, ik heb The Beatles uit deze periode juist 10x liever dan andere periodes. The MMT is dan wel in deze periode verschenen, maar heeft wat mij betreft maar weinig te maken met de geniale hoogtepunten van het latere werk

avatar van orbit
Behalve dat die geniale hoogtepunten allemaal net wat minder hoog werden na MMT

yoeridedeygere
volgens mij is dit album zwaar overschat (ik ben geen beatles-hater); volgens mij behoort deze toch wel tot hun zwakste albums. Moet het halen uit enkele topliedjes, terwijl bij Sgt. Pepper en MMT, toch wel een gehele cd vol toppers kon steken

avatar van HiLL
yoeridedeygere schreef:
volgens mij behoort deze toch wel tot hun zwakste albums.

yoeridedeygere schreef:
volgens mij behoort deze toch wel tot hun zwakste albums.

Smaken verschillen nu eenmaal, maar ik ben het hier absoluut niet mee eens. Op "Revolver" staan enkele van de beste Beatlesnummers (Eleanor Rigby, For No One, Here, There And Everywhere, Tomorrow Never Knows, etc.). Ik ben het met je eens dat "Sgt. Pepper" beter is, maar "Revolver" is niet zó veel minder .

"Magical Mystery Tour" staat dit jaar op mijn verlanglijstje voor de Sint, dus afwachten of ik dat album krijg.

avatar van orbit
Sgt. Revolver schreef:

Ik zal de sint een extra wortel toestoppen om te zorgen dat jij die krijgt Sgt! Dat is toch wel een musthave

Het lijkt mij ook zeker een musthave, orbit. Ik ken natuurlijk al enkele nummers van het album (Penny Lane, Strawberry Fields Forever, Fool On The Hill, All You Need Is Love), maar het gehele album heb ik nog niet. De Sint een extra steuntje in de rug geven, zodat hij dat album gaat kopen, lijkt mij geen slecht plan .