The Beatles - Revolver (1966)

Label: Parlophone

1. Taxman (2:39)
  2. Eleanor Rigby (2:07)
  3. I'm Only Sleeping * (3:01)
  4. Love You To (3:01)
  5. Here, There and Everywhere (2:25)
  6. Yellow Submarine (2:40)
  7. She Said, She Said (2:37)
  8. Good Day Sunshine (2:09)
  9. And Your Bird Can Sing * (2:01)
  10. For No One (2:01)
  11. Doctor Robert * (2:15)
  12. I Want to Tell You (2:29)
  13. Got to Get You into My Life (2:30)
  14. Tomorrow Never Knows (2:57)
Lennonlover schreef:
30 mei, 1966 volgens mij...

Revolver kwam uit op op 5 augustus 1966. Dus het werd tijdens de opnamens van revolver opgenomen.

Heb dit gvonden:
Recording: 4/13/66, 4/14/66
Mixing: 4/14/66, 10/31/66

maar in mijn list staat 65 dus omstreeks Rubber Soul tijden. Komt ook stylistisch gezien ook meer in de buurt van Rubber Soul dan in de buurt van Revolver

avatar van bawimeko
Rare discussie...weet je zeker dat je je niet vergist, Harald?

Rain stamt uit mei/juni '66, opgenomen tijdens de Revolver-sessies; Rubber Soul werd precies een jaar daarvóór opgenomen.
Rain/Paperback Writer is dus qua stijl hélemaal Revolver; loeiharde bas, tape-loops...

avatar van Lennonlover
Ja, ik vind ook dat "Rain" een Revolvernummer is. Heel vergelijkbaar met "She said She said" en "Doctor Robert"

Lennonlover schreef:

Je hebt gelijk. Ik heb net in het boek "Here, There And Everywhere" van Beatles Engineer Geoff Emerick gekeken en het verhaal is als volgt. De Beatles zijn er met de Revolver sessions bezig geweest als George Martin een note van EMI heeft ontvangen, EMI wilde perse een nieuwe Beatles single hebben. Paul heeft dan "Paperback Writer "(inspiriert door John Lennon's boek "Ïn my own write") en John Lennon dan "Rain". Omdat "Paperback Writer" komerzieller was dan "Rain", is "Paperback Writer" dan A-site van deze single geworden en was een aantal weeken later dan in de handel. De Beatles zijn dan verder met de opnames voor "Revolver" door gegaan. In had "Paperback Writer" als afsluiter van de Rubber Soul periode en als link naar Revolverin .mijn herinnering gehad. Sorry...is wel een tijde geleden

avatar van Lennonlover
Makkelijk geld verdient toch voor EMI. Eventjes een nota schrijven naar het viertal en een paar weken later overspoeld worden met geld. Fantastisch!

Harald
The best things in life are free
But you can keep 'em for the birds and bees
Now give me money (that's what I want)
That's what I want (that's what I want)
That's what I want (that's what I want), yeah
That's what I want

avatar van Lennonlover
héérlijk nummer! Vooral zijn live performance!!!

avatar van LeRoi
Mijn eerste Beatle-plaat: lange tijd dacht ik ook de beste....maar dat is toch Abbey Road omdat deze in de breedte ('concept-plaat') evenwichtiger is. De laatste 3 nummers op Revolver zijn wat mij betreft kenmerkend voor de periode waarin ze zich destijds begaven: van een hele goede pop-band naar SUPERGROEP en wat mij betreft de grootste Allertijden........juiste door de evolutie die ze, zo je goed op Revolver kunt horen, hebben doorgemaakt.

LeRoi schreef:

Ik vind I'm Only Sleeping en Yellow Submarine toch eerder kenmerken voor de periode naar dewelke ze zouden gaan begeven, de volgende jaren.

ondanks alles

dit is hun beste plaat

zonder twijfel

geen minpuntje op te vinden

avatar van HiLL

Hilarische opname van And Your Bird Can Sing..

En check Lennon hier (0.54 sec)

http://www.youtube.com/watch?v=ILmBsF1cCmE (Get Back sessions)

avatar van Reint
Mooooi.

Social_Mask
Eleanor Rigby
Ray Charles heeft ook dat nummer gemaakt. Alleen ik weet niet wie van wie gecoverd heeft.. Prachtig nummer. Mijn favoriete nummer van Ray. Maar deze van The Beatles is ook erg mooi. Ik vind de stem van de zanger van The Beatles (wie dat ook is... ) in dat nummer erg mooi. Misschien zal ik ook eens wat van deze heren gaan luisteren.

avatar van frankieman
Social_Mask schreef:
Eleanor Rigby

Het is van The Beatles en Ray Charles heeft het gecoverd. De zanger is Paul McCartney, en dat laatste moet je zeker eens doen

Social_Mask schreef:
Eleanor Rigby
Misschien zal ik ook eens wat van deze heren gaan luisteren.

zeker eens doen

Kevin-Raphaëll
en er zijn een héél wat die beter zijn dan eleanor rigby

avatar van Lennonlover
helemaal akkor Kevin!!!! Rigby is leuk, populair en bekend, maar de 4 zijn veel beter dan dat!

EVANSHEWSON
Kevin-Raphaƫll schreef:
ondanks alles

dit is hun beste plaat

zonder twijfel

geen minpuntje op te vinden

Kijk, dat vind ik erook van, het karnavalsnummertje over die gele duikboot ten spijt...

avatar van Lennonlover
bwa, yellow submarine hoort er nu eenmaal bij. En het is toch één van hun bekendsten dus uiteindelijk verhoogt het de commercialiteit van de plaat.

avatar van orbit
Ik vind Eleanor Rigby wel een van de beste beatles nummers en op deze plaat staan wel meer minkukels, zoals Doctor Robert of I want to tell you.. magertjes.

avatar van Lennonlover
kom aan! Ik vind Doctor Robert écht wel een goed nummer. I want to tell you... jah, iets minder. Da's waar.

doctor robert is wel een goed nummer ja

Kevin-Raphaƫll schreef:
doctor robert is wel een goed nummer ja

Gewoon een goede John Lennon rocker.

avatar van Reint
I Want To Tell You vind ik juist geniaal. Die tekst, dat geluid.

avatar van orbit
Lennonlover schreef:

Tsja, vind jij.. ik vind er weinig aan te beleven. Misschien waarderen we gewoon andere dingen aan de beatles

avatar van Chrisseh
Hm, dit valt buiten wat ik normaal luister, maar klinkt opzich wel leuk. Eleanor Rigby, For No One.. klinkt erg leuk. Sommige liedjes klinken wat beter dan andere, dat wel.

maar evanshewson

yellow submarine is een dijk van een nummer, plate opleggen op café, zuipen en meezingen met die handel

avatar van Lennonlover
Da's waar. Yellow submarine is een sfeerbrenger in elke keet!

avatar van Edski
Deze plaat in mijn top10 gezet ipv de witte dubbelaar,
mede omdat ik eindelijk genoeg liefde in mijn hartje heb gevonden om de heren te vergeven voor het opnemen van track 6 op deze verder briljante plaat!

Nicci
ik vind Revolver een heerlijke plaat, maar begrijp niet zo goed hoe mensen er toe komen om hem boven Abbey Road of the White Album te plaatsen. Daarvoor is Revolver veel te schetsmatig. Niet af. Goede ideeen, maar niet compleet op de een of andere manier.