The Beatles - Revolver (1966)

Label: Parlophone

1. Taxman (2:39)
  2. Eleanor Rigby (2:07)
  3. I'm Only Sleeping * (3:01)
  4. Love You To (3:01)
  5. Here, There and Everywhere (2:25)
  6. Yellow Submarine (2:40)
  7. She Said, She Said (2:37)
  8. Good Day Sunshine (2:09)
  9. And Your Bird Can Sing * (2:01)
  10. For No One (2:01)
  11. Doctor Robert * (2:15)
  12. I Want to Tell You (2:29)
  13. Got to Get You into My Life (2:30)
  14. Tomorrow Never Knows (2:57)
avatar van Lennonlover
ja hoor, ik heb het begrepen! Het is gewoon een beetje een ingewikkeld verhaal. maar mijn brein is al uit de knoop hoor

dank voor de uitleg. Jij ook hoor, Toon;)

Toon1 schreef:

Nee, Paul werd gewoon beinvloed door Cliff Bennet bij het maken van dat nummer.

Bedankt Toon...dit is precies wat ik bedoelde.

Lennonlover schreef:

amai gast. Als da waar is!!!

Dan schiet ik meneigen een kogel door de kop. Waarom ben ik niet 40 jaar eerder geboren?? WHYYYYYY!!!

was een mooie optreden, heeft helaas alleen maar ca 45 mintuen geduurt maar deze 40 minuten zou ik nooiet vergeten.

Ik heb het originale ticket gelukkig nog. Reihe 11..Sitz 123...Preis DM 20,--. Destijds moeten we nog op stoele zitten maar dit was naar een Stones konzert dan gelukkig geschiedenes. Overal duitse politie...vreeselijk. Voor de bands in deze tijd was het ook heel normal twee konzerte per dag te geven.Ik heb het 17:00 optreden gezien. Het tweede was dan om een uur of 20:00 (denk ik). Jammer dat ik het tweede optreden gemist heb maar 20 DM was voor mij veel geld en dan nog met vriedinetje erbij...
Ik heb ook een (vreeselijk) bootleg van dit optreden maar weet niet zeker of het het 17:00 uur optreden is of het tweede optreden van deze dag. De tracklist van deze twee optredens zijn er identsich

avatar van Lennonlover
héérlijk, man. Was het optreden in Hamburg ofzo? En welke nummers hebben ze toen gespeeld? Was het in 1966 nog net of nog daarvoor? Waren de meisjes nog zo gek van the beatles? Zoals je ziet op archiefbeelden van flauwvallende, schreeuwende meisjes?

Eleanor Rigby,I'm Only Sleeping en Tmorrow Never Knows zijn mijn favorieten

avatar van frankieman
Voor mij springen Taxman, Eleanor, I'm Only sleeping, Youre bird can sing en Tomorrow Never Knows eruit, de rest is ook heel goed. Ik houd van deze plaat omdat George ondekte wat hij kon, en dat bleek een heleboel te zijn...
Zowiezo is deze plaat echt zo plaat waarvan je opeens denkt wow wat is deze plaat eigenlijk geweldig goed..

Lennonlover schreef:

Niet Hamburg maar wel Grugahalle Essen (25 juni 1966). Setliste mail ik je later, staat niet op het hoesje van het Bootleg van dit optreden en ik heb heb het ook niet in mijn hoofd. Dit soort schreeuwende meisjes hebben we vandag niet meer, die Beatles zijn er bijna niet te horen geweest.

Lennonlover schreef:

Mijn favo's zijn "Got to get you into my life", "Doctor Robert" en "She said, she said".

Ik vind de twee laatste twee nummers (voor '66 dan) erg vernieuwende sounds in het Beatles repertoire. Deze had je niet op hun vorige LP.

@Lennonlover

Nowhere Man
Paperback Writer
I'm down

avatar van bawimeko
Grappig en ook wel tekenend voor die tijd; ze hadden net Revolver opgenomen en live is het weer terug naar "She Loves You" en "Rock 'n Roll Music" met een zaal gillende fans...
Geen wonder dat ze er de brui aangaven...

Harald schreef:

I wanna be your man
Nowhere Man
Paperback Writer
I'm down

super! Op I feel fine en Day Tripper ga ik altijd uit de bol, wat had dat live wel niet geweest moeten zijn! Nowhere man is prachtig en Paperback writer is lekker opzwepen.

Ik was er graag bij geweest...

Lennonlover schreef:

Ik was er graag bij geweest...

Ik heb het nog stets voor oogen, aan het eind van "She's a Woman" is Paul zowel met de stem als ook met bass bijna ontplofft

en John?

Waren ze nog steeds in kostuum of was het al ietsjes losser? En de danspasjes? Nog steeds dat eindeloze kniebuigen?

en John?

Ze hadden een donkel groen pak aan een geele shirts...en natuurlijk hun Beatles boots. George heeft en beetje gedansed en John heeft de heele tijd cool achter het micro gestaan. En Ringo heeft zijn drumstel verkracht like there's no tomorrow. Paul heeft altijd tussen de songs duits gesproken: das naechste Lied heist...

bawimeko schreef:
Geen wonder dat ze er de brui aangaven...

schizodeclown schreef:

dit snap ik nu niet. Wat wil je met die emoticon zeggen???

Lennonlover schreef:

dit snap ik nu niet. Wat wil je met die emoticon zeggen???

Dat ik het wel begrijp,al die gillende fans die klaarkomen op je ouwe stoffige muziek terwijl je net Revolver hebt opgenomen,dan begrijp ik engizins wel de behoefte om niet meer te gaan optreden.

ah zo, ja. Got It!

Ik heb dat emoticonnetje nooit goed gesnapt. Ik vond het altijd redelijk denigrerend. Zo vanuit de hoogte op iemand neerwuiven van: "yeah right, leef maar verder in je droomwereldje".

ah zo, ja. Got It!

Jah,die optie heb je inderdaad ook

avatar van bawimeko
Wat ook wel tekenend was...in de zomer van '64 was het hoogtepunt van Beatlemania...A Hard Day's Night, Hollywood Bowl. In '66 waren ze vier albums en een paar tournees verder en waren ze bezig met tape-loops en citeren uit het Tibetaanse Dodenboek. In een periode dat elke 'moderne' band zo elke drie, vier jaar een cd uitbrengt waren de Beatles van de Mersey-beat de acid-rock ingerold!

schizodeclown schreef:

Jah,die optie heb je inderdaad ook

...en die prefereer ik eigenlijk...

bawimeko schreef:
acid-rock ingerold!

Wat is jou definitie van acid-rock? Is er ene puur muzikale definitie of zijn dat gewoon groepen die drugs pakten tijdens het opnemen die je acid-rockgroepen noemt?

Lennonlover schreef:

groepen die drugs pakten tijdens het opnemen die je acid-rockgroepen noemt?

Tja drugs pakken tijdens het opnemen loopt meestal op niets goed uit. Schrijven wel(Lucy in the Sky, I'm Walrus) maar opnemen niet. Paul verteld op de anthology docu dat, ze(vooral tijdens Pepper) wel eens LSD pakten tijdens de opname. Op dat moment vonden ze alles geweldig klinken en zeker album waardig, Waneer ze thuis kwamen beluisterde ze het nog eens, en dan werd besloten om het de dag daarna nog maar eens een keer op te nemen(maar dan zonder de LSD)

Ook nog een leuke annekdote over John en George Martin. Op een gegeven moment had John(na wat LSD te hebben genoten) wat last van benauwdheid etc. John werd bang van de Microfoon en viel op de grond omdat hij amper kon ademen. George Martin(de onschuldigheid zelfe) wist niet dat John LSD had gebruikt en nam hem mee naar het dak, voor wat frisse lucht. Daar aangekomen keek John zijn ogen uit naar alle prachtige sterren in de hemel... John ging op de rand van het dak staan en bleef met zijn mond op naar boven staren:"Ze zijn prachtig hé , George". Toen George er later achterkwam wat er aan de hand was zei hij:"Tja geen wonder dat John die sterren zo mooi vond."

avatar van Lennonlover
stel je voor dat hij toen van dat dak was gevallen... dan was hij wat minder legendarisch geworden he

frankieman schreef:

Die laatste andekdote komt in verschillende versies voor; in Anthology vertelde Paul dat George Martin John doodleuk op het dak had laten staan. George H. en Paul stormden alsnog naar boven om te voorkomen dat John gekke dingen zou gaan doen. Een andere trip was minder fijn. Blijkbaar geraakt door de thema's van Getting Better ("I Used to be cruel to my woman" en het achtergrondkoortje dat in het refrein "Can't Get Much Worse" toevoegt) en teveel LSD brachten John in een bad trip. Om John te 'begeleiden' nam Paul ook wat LSD (een van de weinige keren dat Paul zich aan de acid waagde). Het wordt vermeld in het het boek van Iain MacDonald als een daad van grote vriendschap en daar kan ik me wat bij voorstellen..

En acid-rock; ik vind She Said She Said, Rain en Tomorrow Never Knows standaardvoorbeelden. Het is nog niet de freak-out-kant die Pink Floyd later zou kiezen; de rock-vorm zit er duidelijk nog in, maar er zitten duidelijk psychedelische kantjes aan.

...en Rain!

avatar van frankieman

Wat is dat toch een geweldig nummer hé.

avatar van Lennonlover
Rain werd trouwens opgenomen tijdens de Revolver opnames (samen met paperbackk writer). De twee werden vervolgens als singles uitgegeven met Rain als B-kant.

Rain is ook bekend omdat het het eerste nummers is waarbij backwards vocals werden gebruikt. Ook een van de eerste psychedelische lyrics.

Ringo speelt ook zijn beste spel. Echt fantastisch!

Lennonlover schreef:

Ringo speelt ook zijn beste spel. Echt fantastisch!

Niet juist, "Rain" was die B-kant van "Paperback Writer" en dat was in 1965. Dus kort voor de release van "Rubber Soul" en niet "Revolver"

avatar van Lennonlover
30 mei, 1966 volgens mij...

Revolver kwam uit op op 5 augustus 1966. Dus het werd tijdens de opnamens van revolver opgenomen.