The Beatles - Revolver (1966)

Label: Parlophone

1. Taxman (2:39)
  2. Eleanor Rigby (2:07)
  3. I'm Only Sleeping * (3:01)
  4. Love You To (3:01)
  5. Here, There and Everywhere (2:25)
  6. Yellow Submarine (2:40)
  7. She Said, She Said (2:37)
  8. Good Day Sunshine (2:09)
  9. And Your Bird Can Sing * (2:01)
  10. For No One (2:01)
  11. Doctor Robert * (2:15)
  12. I Want to Tell You (2:29)
  13. Got to Get You into My Life (2:30)
  14. Tomorrow Never Knows (2:57)
avatar van musicfriek
rudiger schreef:
Volgens mij kan jij niet lezen.

Oh, omdat je als kind fijne herinneringen eraan hebt gaat boven alles ofzo? Leg eens uit, ik snap het niet. Ik had als kind ook fijne herinneringen aan Like a Virgin van Madonna, maar om dat nu een van haar beste songs te noemen

avatar van rudiger
She Loves You en Help heb ik ook fijne herinneringen aan en vind het nog steeds goede nummers .
er zijn nou eenmaal songs in het leven die gewoon bij je blijven hangen.

avatar van musicfriek
Maar je noemt ook Eleanor Rigby en And Your Bird Can Sing, die zijn allebei prachtig

avatar van Darkshines
Prachtig album, misschien wel beter dan sgt.p. jammer van Yellow submarine, vreselijk nr.

avatar van sdr
sdr
Jawel hoor dat is juist 1 van mijn favoriete Beatles-songs, maar ik ben geen 'echte' fan dus mijn mening telt natuurlijk niet.

Empyrium
Inderdaad een prachtig album, hoewel ik persoonlijk meer heb met Rubber Soul.

Maar ik geef beide albums de volle 5 punten.

Jammer dat niemand hier op MuMe Yellow Sub kan waarderen .

Valt erg mee . Het is een charmant en relativerend tussendoortje op deze briljante schijf...wat dat betreft is deze track typisch "Beatles"; jezelf niet te serieus nemen (zie: Her Majesty na The End)

Jammer dat niemand hier op MuMe Yellow Sub kan waarderen .

Ik vind het één van de grootste treurnissen die The Beatles gemaakt hebben... Dat irritante melodietje, ik word er zenuwachtig van. Standaard skip-moment, maar zelfs met dit gedrocht blijft Revolver voor mij geweldig!

avatar van bawimeko
That Means a Lot, Don't Bother Me, Don't Pass Me By; dát zijn misbaksels omdat ze ook nog serieus (min of meer) werden bedoeld. Als je tracks als deze niet kan uitstaan (net als Lovely Rita op sgt Peppers, Obladi-Oblada op de Dubbele Witte, Maxwell op Abbey Road) heb je met de Beatles een moeilijke tijd...Gelukkig kun je met die progammeerbare cd-spelers van tegenwoordig (ahem...)je eigen mix samenstellen.

Ace
Een nummer als Don't Pass Me By past ook in het rijtje inderdaad, maar kan ik nog beter uitstaan dan Yellow Submarin... Zo kan ik er nog wel een paar opnoemen. Mijn tijd met The Beatles is verre van moeilijk, maar ik ben in tegenstelling tot velen niet helemaal verblind zodat ik ook bij The Beatles op praktisch ieder album een misser van de bovenste plank voorbij hoor komen. Geen idee of mijn cd-speler te programmeren is, maar toch bedankt voor de tip.

Zigstar
Bah, Yellow Submarine, dat nummer valt best mee! Er is maar 1 negatief punt aan dit album: dat het zo verrekt kort is!

avatar van bawimeko
Voor die tijd was dit album van een reguliere 'lengte', geloof ik...en anders brand je een cd-tje met Paperback Writer/Rain als extra tracks!:)

EVANSHEWSON
bawimeko, dat hèb ik al gedaan, zèlfs ook met Day Tripper en We Can Work It Out, dat toch ook nog wàt bij deze plaat hoort, toch?
Of zitten die songs net tussen Rubber Soul en Revolver in? Enfin, ze passen er echt muzikaal wel bij...

avatar van Toon1
Die songs horen toch bij Rubber Soul vind ik. Ze werden trouwens op dezelfde dag op single gereleased als de Rubber Soul LP .

avatar van frankieman
Die nummers zijn in ieder geval wel tijdens de Rubber Soul sessies opgenomen. Dus ik denk wel dat ze van Rubber Soul komen, hoewel ze ook best bij Revolver hadden gekund

avatar van George
EVANSHEWSON schreef:

Oh ja , Patrick , nog even over die new -wave vriend van jou (bericht bij The Beatles). Laat hem de Britse nr. 1 hit The Jam met ' Start ' horen (ik dacht uit 1981). Mocht hij dat een goed nummer vinden , dan is het voor jou tijd om toe te slaan met Taxman (track 1 van Revolver en kom niet in de war met je bonustracks).

frankieman schreef:

Nee, ik vind van niet...de Revolver/Rain/Paperback Writer-sound is veel steviger en vooral Macca's bas is veel aanweziger vergeleken met de Rubber Soul-periode (en daar was de bas al veel meer een 'actieve' instrument getuige Michelle en Nowhere Man).

avatar van devel-hunt
Yellow submarine, één van de bekendste Beatles nummers, en ondanks alle kritieken op dit meesterwerk, dit nummer zit geniaal in elkaar, en past bijzonder goed bij Ringo's clownsstem. Daarnaast is het één van de eerste Beatles nummers waar LSD en daardoor waanbeelden een rol spelen. Tevens het enige Beatles nummer waar Nederlands in word gesproken. "aangeven, aangeven", "ik heb het, ik heb het", hoor je Lennon duidelijk zeggen. Yellow submarine schijnt meer van de hand van Lennon te zijn als van McCartney!! Klasse nummer!

avatar van HiLL
devel-hunt schreef:

Duidelijk te vaak geskipt. Ik ga eens luisteren.

avatar van bawimeko
Ik plak hier een stukje uit de Beatles Anomalies page; er zijn allerlei theorieen over wat er nou precies vanuit de machinekamer wordt geroepen:

I'm from Czech Republic and so it is Czech language anomaly

You can hear it during sound effects break. There is one little sentence in 1:36 "prosime, nedychat" which is in English "please, don't breathe". In Czech fanzine called "Beatles Yesterday And Today" is explanation of this.
"Bevern" writes

1:32 something that voice says: "Posten ir hir Mr Baker posten ir hir!" and then "Do fortsitter vi resan". It’s Swedish and means: "The mail is here, Mr Baker, the mail is here!" "Then we'll continue the trip"

Most English speakers hear this as "Full steam ahead, Mr Barclay/Barker, Full steam ahead". "Full steam ahead it is". It’s supposed to be someone on the bridge of the submarine, talking to the engine room by the communications tube. This submarine being steam powered … which is unusual.

1:38-1:41
Niels de Wit from the Netherlands writes :-

I've always heard the Dutch phrase "HOU ZE TEGEN!" ("Stop them!") appearing not once, not twice, but 3 times in the "instrumental" part of Yellow Submarine! It's even pronounced with a typically Dutch "hard" "g"

I have no idea what this line really is. It sounds like someone yelling "Hot potato, hot potato" then "Aye Aye Sir!"

avatar van Lennonlover
vraag het toch aan Ringo. Hij zal het wel weten. Ik vind zo'n discussies redelijk nutteloos en irrelevant.

avatar van bawimeko
Ik vind ze juist wel grappig; de Beatles Anomalies Page is en prachtige bron van informatie en je kan 'ns nalezen dat er nogal wat wordt afgebabbeld en -gemompeld op Beatles-platen! Bovendien is Revolver het eerste album waarop uitgebreid werd afgeweken van het I Love You, She Loves Him-arsenaal (dat begon natuurlijk al op Rubber Soul) en de verborgen boodschap (dr. Robert, Rain) steeds interessanter werd!

avatar van bawimeko
Ik vind het wel meevallen. Ik kan me voorstellen dat van dit album op elk ander label minstens drie versies op de markt zou zijn gezet. Nu moeten we het doen met een prehistorische cd uit 1986 met een beroerd geluid (van de originele cd kreeg ik hoofdpijn bij het beluisteren door de extreme links-rechts-kanaalscheiding). Overigens is Revolver hét album dat een 'deluxe'-versie (of zelfs boxed-set)-behandeling verdient a la Beach Boys Pet Sounds. Denk u 'ns in:
-het originele album piekfijn geremastered en geremixed door Giles Martin
-mono-versie van het originele album (tot en met Sgt. Peppers was mono de 'standaard' en was de mono-mix het geluid waar de Beatles en de engineers/George Martin intensief mee bezig waren; de stereo-versie werd vaak in een vloek en een zucht gemixt)
-aangevuld met de Rain/Paperback Writer-single
-sessies, alternatieve versies erbij
-restauratie van het originele album-artwork

avatar van bawimeko
Da's nou precies het unieke van de Beatles; enorm verkopende albums maken en daarbij ook nog vernieuwend zijn. Kopers van dit album waren misschien 'gelokt' door een deuntje als Yellow Submarine, maar kregen er She Said She Said en Tomorrow Never Knows bij kado! Het voordeel van dit soort albums was (en is) dat je mee kan groeien; toen ik 18 was vond ik Good Day Sunshine en Eleanor Rigby de toppers, later ben ik de Lennon-tracks (And Your Bird Can Sing) meer gaan waarderen.
Overigens heb ik de Beatles zelf nooit als zakkenvullers beschouwd; het volkje eromheen (Dick James, tiepes uit de Apple periode, de manier waarop de Beatles-collectie nu wordt 'beheerd) juist wel, inclusief alle juristen en zakenlieden.

Ace
Nu was ik al heel lang de gelukkige bezitter van de cd, maar vandaag heb ik van een heel bijzonder iemand de lp picture disc uit 1966 gekregen! Te mooi om te draaien bijna...! Dat artwork is super!

avatar van freddze
Berichten verplaatst naar The Beatles

avatar van kort0235
Revolver is een goede LP. Ik draai nog altijd LP' s op mijn Pioneer pickup in combinatie met een Philips Plano buizenradio. Klinkt heerlijk helder en warm.
Mijn beste nummers :
Here, there and everywhere
For no one
And your bird can sing.

een 4.0*

thebyrds69
Een goed album ook een beetje surrealistisch af en toe.
Favoriete nummers:

Taxman
Eleanor Rigby
En voor de Hasjies knagers onder ons Tomorrow Never Knows, zeer aan te raden om te luisteren onder genot van vloeistof dia's, haha

bawimeko schreef:

Branden ? Deze moet je gewoon orgineel kopen , ik ga 1 ster omhoog naar een 5 . Vandaag nog eens 2 keer gehoord en ik vind er 1 minder nummer op nl . Tomorrow never knows.