The Beatles - Revolver (1966)

Label: Parlophone

1. Taxman (2:39)
  2. Eleanor Rigby (2:07)
  3. I'm Only Sleeping * (3:01)
  4. Love You To (3:01)
  5. Here, There and Everywhere (2:25)
  6. Yellow Submarine (2:40)
  7. She Said, She Said (2:37)
  8. Good Day Sunshine (2:09)
  9. And Your Bird Can Sing * (2:01)
  10. For No One (2:01)
  11. Doctor Robert * (2:15)
  12. I Want to Tell You (2:29)
  13. Got to Get You into My Life (2:30)
  14. Tomorrow Never Knows (2:57)
avatar van devel-hunt
The Beatles lopen betreffende het up to date houden van hun muziek zodanig hopeloos achter dat de laatste release van Revolver uit 1987 stamt, toen de CD net de LP aan het vervangen was, er bestaat geen album met bonustracks. De hele Beatles catalogus mag wel eens worden geremastered, want het geluid is veel te mat.

Maartenn (crew)
niet geheel waar wat je nu zegt devel-hunt. Namelijk revolver is ook nog geherreleased op (geel?) gekleurd vinyl met de originele masters en bonustracks. Hier moet je echter wel 50 euro voor neertellen. Maar als je belangstelling hebt, hij staat nog bij mijn lokale platenzaak

kon trouwens zo snel niet een voorbeeld op internet vinden

avatar van Devoo
Maar hier staan er 3 tracks als bonustracks aangeduid? Wat houden ze in dan?

Maartenn (crew)
Op de originele mono versie en, geloof ik, op de versie die in Amerika verscheen (hieraan twijfel ik, omdat deze volgens mij verscheen als dubbelaar met Rubber Soul onder de naam Ýesterday and Tday, a collection of hits') stonden deze 3 nummers niet. Echter, op de alle cd versies staan deze nummers wel. vEel luisterplezier

Maartenn schreef:

kon trouwens zo snel niet een voorbeeld op internet vinden
Je hebt gelijk waar het gaat over bijzondere vaak collectors items uigaves, die erg duur zijn. Maar de regulieren platen van The Beatles zijn na hun uitkomen op CD nooit meer verbetert of geremastert.

Maartenn (crew)
En daar heb jij dan ook weer gelijk in. Erg spijtig dat remasters maar niet van de grond willen komen, want stel je eens voor dat een album als revolver wordt geremasterd op DTS kwaliteit *kwijl*

avatar van devel-hunt
Paul en Ringo willen niets liever, hebben er afgrijselijk de pest in. Ze willen hun muziek behouden voor de komende 100 jaar maar juridisch lopen er allerlei zaken tussen EMI en Apple records die er niet uit komen.

Maartenn (crew)
Hoe bedoel je? Paul en Ringo willen remasters? Of juist de platenmaatschappijen?

avatar van Devoo
Ik denk dat Paul en Ringo het niet willen, maar dat de platenmaatschappijen het wel van plan zijn. Voor mij moet het in ieder geval niet. Ik hou juist van de authenticiteit.

avatar van devel-hunt
Paul en Ringo willen remasters en de maatschappijen ook, maar aangezien er miljoenen inkomsten mee zijn gemoeid willen ze het allemaal op hun eigen wijze. De partijen komen er niet uit.
Maar Paul en Ringo willen het wel. Al jaren.

Maartenn (crew)
Op die manier. Nou dan hopen we maar dan er ooit nog eens een deluxe Revolver verschijnt in 7.1 DTS geluid waarbij het geluid geoptimaliseerd is.

avatar van Dungeon

Dungeon schreef:

Inderdaad

avatar van devel-hunt
Ik ga ook voor het geluid zoals het toen is bedoeld, maar de nieuwe technelogie kan wel wat toevoegen. Als een plaat als Revolver of Abbey road dezelfde geluidskwaliteit als een CD als Love of Let it be..naked heeft vind ik dat een aanwinst. De muziek is het waard en goed genoeg om het eind van deze eeuw te halen.

devel-hunt schreef:

En dat vind ik dus ook. Ik draai Beatles ook altijd van vinyl, maar ik kan anderzijds ook heel erg van het Lova album genieten in DTS. Alle albums van The Beatles op deze manier kunnen luisteren, waarbij de originele muziek gewaarborgt blijft, zoals bij het love album, maar dan zonder mixes, kunnen veel toevoegen. Het album revolver leent zich daar denk ik uitstekend voor en ik denk dat je met name sommige nummers veel 'warmer' kunt laten klinken.

avatar van Schizophrenia
Dungeon schreef:
Geef mij maar vinyl, klint nog steeds het beste.

Dat is echt wel gelul, want een cd heeft echt nog steeds een scherper geluid. Bij een lp hoor je ook altijd nog het getik als je de plaat op zet, en de s klinkt ook altijd nog wat door.

Een lp is juist zo mooi omdat het een authieke waarde heeft, en het gewoon mooier is om op te zetten, en de hoes er vaak ook toffer uitziet. Ook heb je dan een album vaak op de manier zoals hij vroeger werd geluisterd.

Schizophrenia schreef:

Dat is juist zo mooi Volgens mij zei Dungeon ook niet dat het qualiteit perse beter was , maar dat hij het het beste vond klinken, en dat is nog altijd een mening.

Ik vind het geluid op de vinyl ook mooier , zou niet weten waar het aan ligt ... zou op zich ook een soort van nostalgie kunnen zijn.. who cares

avatar van Dungeon
Schizophrenia schreef:

Ja, maar dat bedoel ik hoor. Juist dat authentieke geluid van een plaat spreekt me aan. Nostalgie. Dat getik, en dat geruis, en dat kleine krasje omdat ik als kind stond te springen.

Geluidstechnisch geloof ik wel dat cd of mp3 beter is.

Pieter Paal
Op de Amerikaanse persing waren de nummers 'I'm only sleeping', 'And your bird can sing' en 'Doctor Robert' niet aanwezig. Die nummers stonden daar al op het samenraapsel 'Yesterday... and today' dat nog voor 'Revolver' verscheen.

mathieudc
Wat een schitterend album...een kanshebber om in mijn top-10 terecht te komen. Ik ben er nu al bijna verliefd op: wat een verslavend album. 'Doctor Robert' en 'I Want To Tell You' beginnen mij inderdaad ook al beter te bevallen, maar blijven wel de zwakkere broertjes op dit schitterende album. 'I'm Only Sleeping' is momenteel mijn favoriete (Beatles-)nummer btw, prachtig nummer! Gestart met drie sterren, een halfje per keer naar omhoog tot de huidige 4,5!

avatar van bawimeko
Schizophrenia schreef:

Precies, maar het is juist dat scherpere cd-geluid dat uiteindelijk veel slechter maakt dan de originele lp! Inmiddels is iedereen er over eens dat vooral de cd-collectie van de Beatles hard aan remastering toe is; vooral Revolver kan veel beter klinken dan de huidige officiële cd!
Overigens geloof ik voor wat betreft dit album niet in 'bonustracks'; inmiddels ben ik zo aan dit album gewend dat er ná Tomorrow Never Knows niks mag komen. Als ze dan toch (ooit) aan het remasteren slaan, doe dan maar een deluxe versie met een mono-disc, een stereo remix en een losse cd met outtakes en extra tracks!

Stijn_Slayer
Bij Here, There and Everywhere en Yellow Submarine skip ik snel verder. Voor de rest vind ik elk nummer redelijk tot goed. McCartney is in ieder geval een stuk beter bezig dan op Rubber Soul. De ietwat experimentele aanpak vind ik ook wel werken.

avatar van Devoo
Deze CD heeft precies een iets mindere geluidskwaliteit als zijn voorgangers. Dat is best vreemd. Voor de rest is het wel een geweldige plaat.

avatar van Devoo
Op deze CD zijn er toch enkele drumpatroontjes die toch wel erg de mist in gaan, of foutief zijn gespeeld. Ik noem als voorbeeld even "Good Day Sunshine" Geweldig nummer, maar op het begin zit er precies een foutje in het drumpatroon.

Stijn_Slayer
Er zijn meerdere nummers waarop fouten te horen zijn. Ik heb ooit een site gevonden waarop dat stond aangegeven. Waar McCartney bijvoorbeeld een verkeerde snaar aansloeg. Heb even gekeken, maar kan die site niet meer terug vinden helaas...

Nicci
En die fout is?

Devoo schreef:

hahaha. Wat een mierengeneuk zeg. erg de mist in gaan?

avatar van Schizophrenia
Ja dat hebben heel erg veel nummers knul. Ook Child In Time heeft een ritme fout, die weet ik ook precies te vinden. Pff als de rest van de wereld dat ook maar zou maar weten dan zou het nummer waarschijnlijk niet meer zo hoog aangeschreven zijn. Maar ik vind dit juist de charme van oude muziek, het is namelijk puur gespeeld en niet te perfectionistisch zoals bijna elke nieuwe band nu is.

Stijn_Slayer
Zolang het niet storend is, en/of nauwelijks opvalt, maakt het mij ook helemaal niets uit. Af en toe een klein foutje moet kunnen, het zijn ook maar mensen. Verder slaat Schizophrenia de spijker op z'n kop.

Aan de ene kant is het gemakkelijk om zoiets onder de noemer van charme te plaatsen, je kunt ook zeggen: Jullie zijn professionele muzikanten, jullie maken hier een plaat waarop je echt moet laten zien wat je kunt aangezien dit definitief is, dus doe het dan goed.

Niet dat ik me er aan stoor hoor. Ik kan me anderzijds namelijk ook wel vinden in het gemakkelijke charmeverhaal. Als we allemaal alles perfect doen is het toch ook niet leuk meer.

Persoonlijk probeer ik gewoon helemaal niet te letten op foute drumpatronen. Ignorance is bliss, zal ik maar zeggen.