The Beatles - Revolver (1966)

Label: Parlophone

1. Taxman (2:39)
  2. Eleanor Rigby (2:07)
  3. I'm Only Sleeping * (3:01)
  4. Love You To (3:01)
  5. Here, There and Everywhere (2:25)
  6. Yellow Submarine (2:40)
  7. She Said, She Said (2:37)
  8. Good Day Sunshine (2:09)
  9. And Your Bird Can Sing * (2:01)
  10. For No One (2:01)
  11. Doctor Robert * (2:15)
  12. I Want to Tell You (2:29)
  13. Got to Get You into My Life (2:30)
  14. Tomorrow Never Knows (2:57)
avatar van Von Helsing
Devoo schreef:
Op deze CD zijn er toch enkele drumpatroontjes die toch wel erg de mist in gaan, of foutief zijn gespeeld. Ik noem als voorbeeld even "Good Day Sunshine" Geweldig nummer, maar op het begin zit er precies een foutje in het drumpatroon.

Deze band gaat pas erg de mist in, moet je wel goed luisteren anders mis je het misschien.

avatar van Reint
Von Helsing schreef:
YouTube - Worst Band Ever

Klassieker. Die gitaarsolo ook.

Gregson
HAHAHAHAHA!!! Ge-wel-dig!!!

avatar van Chameleon Day
Von Helsing schreef:

YouTube - Worst Band Ever

Dan deze om het goed te maken.

En hier is hij wat ouder.

Er zijn geen 26 pagina's vol geleuter voor nodig om te concluderen dat dit gewoon de aller, aller, allerbeste elpee OOIT is. En Yellow Submarine - hoe vervelend ook - hoort er gewoon bij, net als Fitter Happier op OK Computer hoort.

En om nog wat geleuter toe te voegen: ik heb eens ergens gelezen dat, zodra het drumpatroon wat ingewikkelder werd dan tsjakke-tsjakke-boem, Ringo van de drumkruk werd afgestuurd. Zijn plaats werd dan ingenomen door... Paul McCartney!

bulle van berkel schreef:
Dat Ringo geen goede drummer zal zijn geweest is een mythe die meer door zijn clowns-achtige uiterlijk komt als door de feiten. Ringo drumt op Revolver geweldig, laat dat duidelijk zijn voor eens en altijd.

Stijn_Slayer
Voor de soort muziek van The Beatles was zijn simpele spel genoeg, ik denk dat een onwijs technische en/of ruige drummer ook afbreuk zou doen aan de muziek. Ringo was zeer geschikt, maar is absoluut geen goede drummer.

devel-hunt schreef:

Tsja, hij maakt het er zelf naar...

Ringo zat eens zwaar in de put, voelde zich overbodig bij de Beatles en dacht dat hij artistiek niet in de schaduw van de overige drie kon staan. Maar hij zou hun ongelijk bewijzen. Hij zou de ultieme popsong schrijven, een song die de geschiedenis zou ingaan als Ringo's finest hour. Het nummer dat hij uiteindelijk leverde was... Octopuses Garden?!?!

Typisch Ringo.

avatar van frankieman
Ringo was zeker wel een goeie drummer, iets anders beweren is onzin. Hij was een rustige drummer die in dienst van de rest speelde, niet zoals bijv. Keith Moon die overal doorheen keihard ramde. Hij was niet een geweldige drummer, gewoon een goeie betrouwbare drummer.

Luister naar z'n drum tracks op Rain of Tomorrow Never Knows etc en hij bewijst z'n mannentje zeker te staan.

Stijn_Slayer
Iedereen kan Ringo's drumpartijen spelen, die zijn echt niet moeilijk. Zoals ik al zei vind ik Ringo's spel perfect voor The Beatles dus in dat opzicht was hij inderdaad een betrouwbare drummer, maar laten we hem nou niet ophemelen. Niet alle vier de leden waren natuurtalenten, so what?

avatar van Lennonlover
Fouten in de muziek? Die waren er zeker, maar dat hoor ik niet. Ik luister er zo niet naar. Ik wil gewoon een leuke tijd ervaren. That's it. En vroeger waren meerdere nummers, en niet alleen van The Beatles, niet perfect. Dat mis ik nu. Het 'I Don't Care' van de bands. Bob Dylan heeft dat ook wel. Ik doé gewoon.

Een perfecte mens zou saai zijn, met muziek is dat exact hetzelfde.

Ringo is echt wel een goede drummer. Niet spectaculair (als Keith Moon), maar heel dienstbaar binnen de Beatles. Zoals in elke groep is de ritmesectie (bas+drums) erg belangrijk is in een groep (zoals Mick Fleetwood en John McVie bij de "Mac"). Over het drummen van Ringo worden op de dvd Plastic Ono Band, hele interssante dingen gezegd en ten hore gebracht. Hij is echt méér dan middelmaat.

Father McKenzie
devel-hunt schreef:
Ik ga ook voor het geluid zoals het toen is bedoeld, maar de nieuwe technelogie kan wel wat toevoegen. Als een plaat als Revolver of Abbey road dezelfde geluidskwaliteit als een CD als Love of Let it be..naked heeft vind ik dat een aanwinst. De muziek is het waard en goed genoeg om het eind van deze eeuw te halen.

Een absoluut vijfsterrenplaat zoals deze (en bij deze band zijn er nog zulke!) verdient uiteraard de best mogelijke geluidskwaliteit, ik kijk uit naar de magische datum 09-09-09 en ik ga zonder twijfel de Beatlesbox aanschaffen, het is misschien gèk, maar ik ben dan ook een eeuwig-en-drie-dagen-fan van de beste band ever!

Als de de geluidskwaliteit net zo is als Love, maar ook de tweede Yellow Submarine (dus je kunt nu al een vergelijking en inschatting maken) ontkom je er als eerste-dagsfan er niet aan, de box te kopen. In ieder geval alle lp's vanaf Revolver. En al die extra's erbij. ik ben zóóó benieuwd!!!

avatar van BeatHoven
Geweldige plaat met psychedelische invloeden. Jammer dat Yellow Submarine daar in 't midden staat, waarom hebben ze dat daar eigenlijk opgezet? Toch is "Revolver" een van die onsterfelijke platen die de tand des tijds al een tijdje doorstaan heeft, en dat waarschijnlijk nog lang zal doen, ver voorbij het meeste andere werk van hedendaagse artiesten.

BeatHoven schreef:
Geweldige plaat met psychedelische invloeden. Jammer dat Yellow Submarine daar in 't midden staat, waarom hebben ze dat daar eigenlijk opgezet? .
De Beatles spraken af dat op elke lp een nummer van Ringo (of gezongen door Ringo) moest komen. Harrison werd ook beperkt met zijn bijdragen. Op Revolver werden allerlei "nieuwe" dingen uitgeprobeerd en nieuwe instrumenten gebruikt. De geluidseffecten op het nummer Yellow Submarine waren voor die tijd zeer vernieuwend. Bovendien was de single in Engeland erg populair. De geluidseffecten op Y.S. werden korte tijd later in een ander vorm toegepast door Pink Floyd met Money. Kletterend geld. openstaande kassa e.d. Dus in die zin was Yellow Submarine wel baanbrekend.

avatar van bawimeko
Persoonlijk vind ik Yellow Submarine net zo psychedelisch als She Said She Said, maar misschien ben ik dat....

Ad Brouwers schreef:

Ik vind de geluidseffecten heel erg corny in dat nummer. Het verpest de sfeer gewoon. Want voor de rest is het wel een leuk liedje. Sowieso vind ik tot nu toe alle Ringo nummers die ik heb gehoord erg leuk. Zijn stemgeluid is heel relaxed en vriendelijk.

Op de DVD bij Chaos & Creation In The Backyard laat Paul zien hoe men experimenteerde met het maken van bijgeluiden en geluidseffecten. Erg leuk om te zien hoe simpel en klungelig dat ging in die tijd. Met de techniek van nu is het allemaal een stuk simpeler. Het feit dat Ringo na de Helpfilm op elk album een nummer mocht zingen, lag ook aan het feit dat hij onder de Beatlesfans een inmense "aanhang" had. Alleen op MMT staat geen nummer van hem, omdat dat geen regulier album was. En ook niet op Let It Be, omdat dat een soort "samenraapsel" van studiosessies werd beschouwd, door de Beatles zelf. Op Abbey Road zingt Ringo weer vrolijk mee op Octypus's Garden

Ad Brouwers schreef:
Ringo zong al vanaf de eerste LP Please please me op iedere album één nummer. Een voorwaarde dat Starr bij de band wilde komen, het is niet zomaar een 'aardigheidje' van Lennon/McCarney geweest om Ringo te laten zingen. Hij zong ook één nummer per optreden bij zijn band van voor The Beatles, 'Rory Storm and the Huricane', een hele bekende band in die dagen. Bekender zelfs als The Beatles in de periode 1960/1962. Tijdens de optredens van Rory storm and the Hurricane was er altijd een plek voor de meest populaire Hurricane de drummer Ringo waarin hij één of twee nummers zong, meestal van Carl Perkins, een traditie die The Beatles met de komst van Ringo binnen The Beatles voortzette

avatar van BeatHoven
Is het nummer "Flying" vanop Magical Mystery Tour dan niet gecomponeerd door Ringo?
Verdorie, we zijn weer off-topic.

Stijn_Slayer
Hij staat op naam van Lennon/McCartney/Harrison/Starkey.

avatar van Ampivinni
Stijn_Slayer schreef:

er is bijna niemand zo ondergewaardeerd als Ringo als je het mij vraagt...

klasse album 5*

Stijn_Slayer schreef:
Ringo was zeer geschikt, maar is absoluut geen goede drummer.

Misschien een domme vraag, maar hoe weet je dit dan? Als hij alleen maar makkelijke drumpartijen speelde kun je toch niets zeggen over zijn kwaliteiten om moeilijke drumpartijen te spelen?

Gregson
Ringo's drumpartij op 'Tomorrow Never Knows' vind ik geniaal, en is vandaag de dag nog een inspiratie. Voorbeeld zijn The Chemical Brothers die de drumtrack ongeveer identiek gebruikte in de nummers 'Setting Sun' en ' Let Forever Be'.

avatar van devel-hunt
Ringo Starr is een hele goede drummer met een hele eigen sound, essentieel voor de vormgeving van het Beatles geluid, en bovendien een trentsetter voor vele die na hem kwamen. Luister naar Rain, Helter skelter, Something, yer Blues, A day in the life etc etc..Of Children of the revolution van T Rex waar Ringo op drumt (zie You tube), Ringo is echt geen lulletje die toevallig bij The Beatles belande, maar verving Pete Best in 1962 omdat iemand als Ringo het Beatles geluid compleet maakte.

avatar van LucM
Ringo Starr als drummer mag je inderdaad niet onderschatten. Er zijn zonder twijfel betere drummers maar zijn eigen drumstijl past goed bij the Beatles en op sommige nummers zijn de drumpatronen gewoon geniaal ("Tomorrow Never Knows" is maar één voorbeeld). Dat hij als mindere Beatle wordt beschouwd komt doordat hij vocaal erg beperkt is, vandaar dat hij de eenvoudigste Beatles-nummers inzingt ("Yellow Submarine").

avatar van devel-hunt
Ringo is natuurlijk een veel betere drummer dan zanger, maar zijn stem is wel herkenbaar uit duizenden, hetgeen hem toch als zanger wel weer uniek maakt. En wie kan nummers als Yellow Submarine geloofwaardiger en beter zingen als Ringo??

avatar van LucM
Inderdaad, zijn stem komt het best tot zijn recht in absurdistische nummers als "Yellow Submarine". Ondanks zijn beperkt stembereik is Ringo Starr eerlijk en geloofwaardig en daarom kan ik hem toch appreciëren als zanger (zie ook zijn solo-albums).

With a little help from my friends vind ik vooral dankzij de charmante zang van Ringo een dijk van een nummer. En inderdaad, hij heeft een unieke drumstijl waar ik heel graag naar luister. Op de drums bij Tomorrow Never Knows had ik nooit echt gelet maar nu valt het ritme me inderdaad op in positieve zin!