The Beatles - Revolver (1966)

Label: Parlophone

1. Taxman (2:39)
  2. Eleanor Rigby (2:07)
  3. I'm Only Sleeping * (3:01)
  4. Love You To (3:01)
  5. Here, There and Everywhere (2:25)
  6. Yellow Submarine (2:40)
  7. She Said, She Said (2:37)
  8. Good Day Sunshine (2:09)
  9. And Your Bird Can Sing * (2:01)
  10. For No One (2:01)
  11. Doctor Robert * (2:15)
  12. I Want to Tell You (2:29)
  13. Got to Get You into My Life (2:30)
  14. Tomorrow Never Knows (2:57)
avatar van ArthurDZ
Hoe kun je een plaat nu 0.5* geven als Eleanor Rigby en Got To Get You Into My Life erop staan

avatar van OmeWillem
Het allerbeste Beatles album. Alleen Yellow Submarine had van mij mogen ontbreken maar ik ben sowieso geen fan van de zangtalenten van Ringo Starr.

avatar van LucM
Ik beschouw "Yellow Submarine" meer als een grappig tussendoortje dat voor nog meer afwisseling zorgt. Ik vind dat ook het minste nummer hierop maar ik vind het goed thuishoren op dit album.

Stijn_Slayer schreef:
Ach, mensen willen soms een 'statement' maken of tegendraads zijn ofzo.. Ik zie ook geen toelichting, dus ik neem het totaal niet serieus. Ik vind de Beatles ook niet geniaal, en schaam me er niet voor om bepaalde nummers de grond in te boren, maar een 0,5 gaat erg ver.

Een 0,5* geven en dat op verschillende albums van eenzelfde artiest zonder toelichting te geven beschouw ik als haatstemmen en neem ik sowieso niet serieus.

beaster1256
fantastische beatle plaat zie zijn tijd fel vooruit was , daarna gingen ze serieus de psychedilische toer op waar ze weer hun tijd fel vooruit bleven , velen volgden maar konden niet aan de enkels van de beatles

Gert P schreef:
Knap zo'n ep tje zo hoog.

2) Ik zou 0.5 van een 20-jarige kunnen aannemen

3) van een 54-jarige met zo'n eenzijdige top 10 denk ik "ach, hij weet niet beter, ik heb medelijden met die man..."

2) Ik zou 0.5 van een 20-jarige kunnen aannemen

Bedoelde de superlange speeltijd en dan nog geen volwaardige plaat kunnen maken!En dat ik niets met the Beatles heb heeft toch niets met mijn leeftijd te maken?
Vindt het gewoon bagger en als je dat met het iets latere BJH vergelijkt waren die anderen toch verder of the Velvet underground.
Maar I feel fine, help ed dat zijn inderdaad wereld schokkende liederen.

avatar van LucM
In die tijd duurden zowat alle albums nauwelijks een half uur, Gert P!

Father McKenzie
Er staan wèl 14 méér dan volwaardige songs op, ze duren alleen niet zo heel lang,
maar het is de kwaliteit die hier telt, niet de kwantiteit.
En kwalitatief is dit van het hoogstaandste dat ooit gemaakt werd, bewijze de top 10 plaats bij zovelen, hier en op een ander, dit album wordt ook in de betaalde pers vààk, héél vaak vermeld, geheel terecht.
Tomorrow Never Knows luidde het psychedelische tijdperk aan, Lennon was een visionair!

2) Ik zou 0.5 van een 20-jarige kunnen aannemen

Als je in mijn albums kijkt zie je dat ik juist niet eenzijdig ben.

avatar van korenbloem
Das niet helemaal waar, in de jazz ging men gerust door tot een volwaardige compositie. Velvet Underground had hun album in deze periode al op genomen (alleen de platenbazen hadden het nog niet gereleased), Aftermath van the Stones is een goed voorbeeld. En in de klassieke wereld is 30 minuten helemaal kort.

beaster1256
misschien is gertje een beetje dement aan het worden , kan ook zijn Patje

maar ten eerste 0.5 is abnormaal weinig , ten tweede : nederlands is het duidelijk niet en ten derde , ik begrijp er geen jota of geen reet van !

avatar van LucM
Jouw top-10 is wel eenzijdig, Gert P, bijna enkel symfonische rock. Let wel, ik hou ook veel van symfonische rock en zeker van Pink Floyd en Genesis, maar ik vind het erg vreemd dat iemand die van progressieve rock houdt the Beatles absoluut niet kan waarderen, zij waren toch één van de meest vernieuwende bands ooit.

Father McKenzie
Het is zijn volle recht. Mijn oude vriend en badmintonmaatje is al 53 en die verkiest The Kooks en Kaiser Chiefs en consoorten zelfs boven The Beatles, tja, dan BLOEDT mijn hart, zeker als het iemand betreft die ik persoonlijk zo goed ken, en als vriend erg waardeer, daar kan ik haast niet bij, maar ik respecteer het, we mogen elkaars smaak niet afbreken, en zeker onze eigen smaak niet opdringen... héél moeilijk soms!

avatar van caravelle
Hey jongens. Wat een vervelende discussie is dit. Nog even wachten tot 9-9-2009 dan knalt She said she said weer uit mijn ikon 7 speakers en hoe.................................................en de rest natuurlijk.

korenbloem schreef:

Tot ong. 1966 duurden singles of popsongs zelden langer dan 3 minuten, pas nadien werden nummers langer en complexer.
En ga wij nummers en albums enkel op de lengte beoordelen? Voor mij is kwaliteit het belangrijkste en niet de lengte van een singel of album. Vele rock'n roll-nummers duren zelfs niet of nauwelijks langer dan 2 minuten maar zijn uitgegroeid tot klassiekers.

1,0
Ik ben trouwens ook geen Stones fan hoor, laat dat duidelijk zijn.
Maar The Beatles nee is helemaal niks voor mij en dan denk ik alleen al aan dite top 40 plaatjes.
Daarom mogen jullie dit van mij wel mooi vinden hoor maar dan hoor ik nog liever niets.
Caravan is ook zo'n band uit de jaren 60 vind ik ook beter.

Father McKenzie
HIj laat wel goed merken dat hij geen typische album-songs kent, maar enkel de radiohits, tja, onwetendheid is vaak oorzaak van ontzettende misverstanden...
Ach, laat maar...

avatar van Von Helsing
Gert P schreef:
Ik ben trouwens ook geen Stones fan hoor, laat dat duidelijk zijn.
Caravan is ook zo'n band uit de jaren 60 vind ik ook beter.

Mag allemaal.

Ik vind I Feel Fine anders een heel prettig liedje, niks mis mee. Dat intro is al geniaal!

beaster1256
ieder zijn zin , lijkt me , daarmee is deze domme discussie afgelopen !

Heb wat kroegpraat over curryworst en meer van zulks verwijderd.

Nog even hier op reageren:

Mag allemaal.

Heb je ook nog inhoudelijk commentaar over de songs die wèl op dit album staan of houd je het liever bij trollen en flauwe grappen?

Ach ik denk dat Gert P. een moeilijke periode doormaakt. Zeker als je naar zijn recente stemgedrag kijkt. Erg vlak, geen hoogtepunten (5en), alleen bij het aan horen van Beatles daalt het stemgedrag van ongeveer 3 ineens naar 0.5. Dat zou kunnen duiden op kleine epileptische aanvallen, waardoor hij zijn realiteitszin enigszins verliest en zijn zwaarmoedigheid probeert te maskeren door flauwe grapjes te maken.

Frostyx
Yellow Submarine is geniaal

avatar van Reint
Father McKenzie schreef:
maar het is de kwaliteit die hier telt, niet de kwantiteit.

The Beatles hebben psychedelia niet uitgevonden, als je dat bedoelt. De eerste psychedelische singles waren Donovans Sunshine Superman en The Byrds' Eight Miles High.

avatar van LucM
Voor die 2 singles had je Jeff Beck die bij the Yardbirds reeds experimenteerde met psychedelica en feedback en op het vorige Beatles-album "Rubber Soul" was er al sprake van psychedelica (o.a. "Norwegian Wood") evenals op hun single "Daytripper". Vergeet ook 13th Floor Elevators niet die rond die tijd het eerste volledige psychedelische album uitbrachten.
Het is moeilijk, zo niet onmogelijk te bepalen wie de psychedelica uitvond maar the Beatles, Donovan (die werkten trouwens vaak samen), the Yardbirds, the Byrds en 13th Floor Elevators hebben het meest bijgedragen tot de ontwikkeling daarvan. "Tomorrow Never Knows" (dat nooit op single werd uitgebracht) kun je wel beschouwen als het ultieme psychedelica-nummer.

avatar van bawimeko
....maar misschien wel het eerste gebruik van tape-loops op een pop-album? Een groot deel van de psychedelische sound valt op het conto te schrijven van producer George Martin en technicus Geoff Emerick die voor alle mogelijke en onmogelijke vragen wel een antwoord hadden!

avatar van LucM
Dit album en opvolger "Sgt. Peppers" waren productioneel zeker vooruit op hun tijd.

haveman
LucM schreef:

Helemaal mee eens! Alleen jammer dat het nu klinkt als gedateerde ouwe lullenmuziek.

Gregson
Sgt. Pepper klinkt mijn inziens ook gedateerd, echter, 'Revolver' vind ik tijdloos en klink nog steeds fris.

haveman
Vind ik eerder andersom.

Voor mij zijn The Beatles toen wat Lady Gaga is in deze tijd. The Doors, Jimi Hendrix en The Velvet Underground waren in alle opzichten beter.

Maar ja, dat kuddegedrag is overerfelijk.