The Beatles - Revolver (1966)

Label: Parlophone

1. Taxman (2:39)
  2. Eleanor Rigby (2:07)
  3. I'm Only Sleeping * (3:01)
  4. Love You To (3:01)
  5. Here, There and Everywhere (2:25)
  6. Yellow Submarine (2:40)
  7. She Said, She Said (2:37)
  8. Good Day Sunshine (2:09)
  9. And Your Bird Can Sing * (2:01)
  10. For No One (2:01)
  11. Doctor Robert * (2:15)
  12. I Want to Tell You (2:29)
  13. Got to Get You into My Life (2:30)
  14. Tomorrow Never Knows (2:57)
succes dus, Dudehere
maar Abbey Road en White Album zullen je in ieder geval aanspreken, gegarandeerd

avatar van dudehere
Verdeeldheid allom.
Maar de latere Beatles platen dus en Rubber Soul even meepikken.

dudehere schreef:
Verdeeldheid allom.
Maar de latere Beatles platen dus en Rubber Soul even meepikken.

De periode 1965 - 1969 is muzikaal gezien de meest interessante en beste ja. Neem zeker Rubber Soul mee zou ik zeggen, toch een van mijn favorieten. En toch ook Hard Day's Night.

avatar van avdj

Maar daar maar 1967 - 1969 van

Beatles for Sale zou ik aanraden aan iedereen die The Beatles wil ontdekken. Je moet gewoon eigenlijk alles luisteren.

avatar van Music4ever
HiLL schreef:
A Hard Day's Night hoort wat mij betreft ook tot de meesterwerken.

Toen jij dit zei dacht ik: Da's nou weer een beetje overdreven. Maar ik heb het album uit de kast getrekt en het weer eens geluisterd en je hebt idd gelijk: Dit is gewoon een meesterwerk. Gewoon Tijdloos..........en dat voor een album uit 1964. (!)

avatar van avdj
Voor jou is het een meesterwerk. Echt baanbrekend is het niet. En dit album vind ik trouwens ook veel beter 'staan'

avdj schreef:

Ach ja baanbrekend...is dat nodig? Ik vind het een toppertje!

Help! is toch ook wel erg goed uit de beginperiode, misschien nog wel beter dan A Hard Day's Night.
En dat vind ik ook een meesterwerk... nou bijna dan

Eleanor Rigby 8 punten Paul Mccartney
For No On 10 punten Paul Mccartney
Good Day Sunshine 9 punten Paul Mccartney
Here, There And Everywhere 10 punten Paul Mccartney
Im Only Sleeping 10 punten John Lennon
Taxman 10 punten George Harrison
Yellow Submarine 9 punten Ringo Starr.

REVOLVER

Bob Cremers 13 Jaar

avatar van tomthumb
Jezelf gaan quoten is volgens mij niet helemaal de bedoeling.

ik vind doctor frobbert toch ook wel leuk

Wat dacht je van Eleanor Frisbee.

Bob Cremers
Bij Revolver staan veel mooie nummers op. Here there and everywhere is het mooiste nummer.

avatar van Music4ever
She Said, She Said is voor mij toch wel het hoogtepuntje denk ik.

the jam heeft ooit een vette cover gemaakt van And Your Bird Can Sing

The Jam heeft ook een vet nummer gemaakt waarin ze Taxman compleet geript hebben. Het heet Start! ("What you see is what you get") Vind het verder niet erg hoor.

Bob Cremers schreef:

same here

Music4ever schreef:
She Said, She Said is voor mij toch wel het hoogtepuntje denk ik.

Voor mij ook.

avatar van thyson
Rokol schreef:

Voor mij ook.
idem dito hier

She Said She Said vs Here There Everywhere

3 vs 2

avatar van HiLL
Wat mij betreft is het of I'm Only Sleeping of For No One.

avatar van Rik Cremers
i'm only sleeping is toch wel het mooiste nummer op deze plaat. de versie van the vines is ook goed, op de soundtrack van I Am Sam

avatar van Gajarigon
For No One.

het moment waarop die... bugel ofzo (?) invalt... fantastischtere prachtigheid bestaat er denk ik niet.

fantastischtere

Ja die is mooi ja!

Wat een verschil met Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band uit ´67. Dit is wél een meesterwerk.

avatar van IMPULS
Ehhh, óók een meesterwerk. ken de keuze-discussie. Vind ik een non-yopic. Beide (Sgt. pepper en Revolver) zijn onvergelijkbaar. Revolver is teveel op de achtergrond gedrongen door het continue -decennia lang- uitlichten van Sgt. Pepper. Niet terecht.

Ace
thyson schreef:
idem dito hier

She Said She Said vs Here There Everywhere

3 vs 2

Maak er maar 3 vs 3 van

Here, There and Everywhere

Bob Cremers
Here,There and Everywhere een mooi nummer op mijn verjaardag.

avatar van Lennonlover
Als sgt Peppers het belangrijkste album was, dan is dit wel het beste album van the beatles. Prachtig, zeker met de indische nummer erop.