Madonna - Madame X (2019)

Pop / Dance
Label: Interscope

1. Medellín (4:58)

2. Dark Ballet (4:14)
  3. God Control (6:19)
  4. Future (3:53)

met Quavo

5. Batuka (4:57)
  6. Killers Who Are Partying (5:28)
  7. Crave (3:21)

met Swae Lee

8. Crazy (4:02)
  9. Come Alive (4:02)
  10. Extreme Occident * (3:41)
  11. Faz Gostoso (4:05)

met Anitta

12. Bitch I'm Loca (2:50)

met Maluma

13. I Don't Search I Find (4:08)
  14. Looking for Mercy * (4:50)
  15. I Rise (3:44)
  16. Funana * (3:42)
  17. Back That Up to the Beat * (3:50)
  18. Ciao Bella * (5:36)
  19. Medellín [Offer Nissim Madame X in the Sphinx] * (5:30)

met Maluma

20. I Rise [Instrumental] * (3:44)
avatar van Darkzone
lennon schreef:
Is Madam X een afkorting voor Botox?

Wat een afzichtelijke hoes....

Ik heb geen verwachtingen meer bij een nieuwe Madonna. Haar laatste echt goede plaat was Ray of light, daarna werd t steeds meer armoe naar mijn mening.

Dan kan 't nooit tegenvallen

Confessions, MDNA deels, Rebel Heart!! Voor mij genieten en gewaagde albums.

avatar van Gert1980
Darkzone schreef:
Confessions, MDNA deels, Rebel Heart!! Voor mij genieten en gewaagde albums.

MDNA en Rebel Heart gewaagde albums? Serieus? Ik vind dat net zoiets als al die Madonna fans die beweren dat American Life een politiek statement album is.

Back That Up To The Beat in ontzettend trending op TikTok. Op 13 januari verschijnt ‘ie op de streamingsdiensten.

Hopelijk releast ze de 2014 demo versie (voor Rebel Heart) want dat is naar mijn mening de beste.

Naar mijn mening is dit één van Madonna's beste albums uit haar grote repetoir. Het is creatief, uitdagend en zit vol verrassingen. Absoluut geen standaard popalbum dus! Meddellín vind ik één van de mindere nummers van de plaat. Het is zeker geen slecht nummer, maar om de één of andere reden, irriteert het snel. Crave daarentegen is een waanzinnig nummer met R&B / hip-hop invloeden, dat mij in gedachte terugvoert naar de warme zomer van 2019; wat heb ik dat nummer vaak geluisterd zeg!

Zelf heb ik de cd met de deze standaard cover, maar die van de Exclusive versie (met blonde lokken) is zoveel mooier!

Niet al Madonna's albums vallen altijd even goed uit, maar voor mij is dit een zeer geslaagd project geweest. Hoop zeker niet dat dit het laatste is wat we van 'Madame X' horen.

Medellin With Malumma: 6
Dark Ballet: 8