Prince - Originals (2019)

Pop / Funk
Label: Warner Bros.

1. Sex Shooter (3:06)
  2. Jungle Love (3:04)
  3. Manic Monday (2:51)
  4. Noon Rendezvous (3:01)
  5. Make-Up (2:27)
  6. 100 MPH (3:31)
  7. You're My Love (4:24)
  8. Holly Rock (6:39)
  9. Baby, You're a Trip (5:51)
  10. The Glamorous Life (4:12)
  11. Gigolos Get Lonely Too (4:41)
  12. Love... Thy Will Be Done (4:07)
  13. Dear Michaelangelo (5:22)
  14. Wouldn't You Love to Love Me? (5:56)
  15. Nothing Compares 2 U (4:40)
  16. Nothing Compares 2 U [Cinematic Mix] * (4:24)
avatar van lennon
Ja, dit wordt een fijne.

Ik ken een deel nog niet in zijn eigen versies, en dus leuk dat ik weer wat nieuws te horen krijg.

Sowieso zijn dit allemaal sterke nummers. Geeft goed weer hoe goed de man was in die periode. Als je zulke nummers weggeeft.

Ik ben blij met deze release.!

avatar van Poles Apart
Hoes doet denken aan Japan's "Quiet Life".

avatar van Kos
Kos
Dus deze tracks voert hij hier allemaal zelf uit? das wel mooi ja.

Voor de fans zijn z’n eigen versies niet onbekend, maar om het nu (hopelijk) in goede kwaliteit te horen is toch wel erg fijn.

Nothing Compares 2 U is al op single uitgebracht en dat is een mooie versie.

Leuk voor de verzamelaars:

wit vinyl
paars vinyl
zwart vinyl
cd
cd/lp set

Voor mij zijn deze versies met alleen Prince nog niet bekend. De rest heb ik al, en allen in zeer goede kwaliteit.

Sex Shooter
Jungle Love --> wel een instrumentale
Manic Monday --> alleen samen met Vanity
Noon Rendezvous --> Alleen in een live versie (07-06-1984)
Make-Up
You’re My Love
Gigolos Get Lonely Too
Dear Michaelangelo

Sex Shooter (Apollonia 6)
Jungle Love (The Time)
Manic Monday (The Bangles)
Noon Rendezvous (Sheila E)
Make-Up (Vanity 6)
100 MPH (Mazarati)
You’re My Love (Kenny Rogers)
Holly Rock (Sheila E)
Baby, You’re a Trip (Jill Jones)
The Glamorous Life (Sheila E)
Gigolos Get Lonely Too (The Time)
Love… Thy Will Be Done (Martika)
Dear Michaelangelo (Sheila E)
Wouldn’t You Love to Love Me? (Taja Sevelle)
Nothing Compares 2 U (The Family)

Volgens mij zijn ze voorheen door deze artiesten uitgebracht; opvallend veel Sheila E.
Zal ze hier een slaatje uit slaan?
Heeft ze medezeggenschap over de rechten?

deric raven schreef:
opvallend veel Sheila E.
Zal ze hier een slaatje uit slaan?
Heeft ze medezeggenschap over de rechten?

Logisch, zij had ook de meeste hits met hem.
Denk niet dat zij hier iets van krijgt, want Prince schreef alles, en speelde ook alles in. In feite krijg je hier de demo's te horen die hij opnam voor hij ze weggaf. Maar ze klinken in feite al net zo, want de instrumentatie blijft 't zelfde.
Alleen voegde Sheila in haar versies vaak wat lekkere drumpartijen toe, die in (bijvoorbeeld) Glamorous life niet te horen zijn.

Nothing Compares 2 U (Sinead O'Conner) --> hier mag je the Family van maken. Sinead coverde het nummer.

Oh ja, natuurlijk.?

Ik heb deze Symbolism (1998)
Ook allemaal nummers van Prince, maar dan uitgevoerd door anderen.

avatar van Minneapolis
Leuke verzameling!

Deze kwam ook van Prince toch?:
Sheena Easton - Sugar Walls
Maar oké, als ik goed begrijp waar die sugar walls voor staan, dan zou het ook wat apart om hier een mannelijk origineel van te horen.

I Hear Your Voice - Patti Labelle daarentegen..
En Baby Go-Go, opgenomen door Nona Hendryx en
The Sex Of It, opgenomen door Kid Creole, hadden er ook op gemogen.
En zo zijn er ongetwijfeld nog veel meer waar ik niet van af weet.

edit: deric raven deze nummers staan inderdaad ook op Symbolism.

avatar van Ducoz
Poles Apart schreef:
Hoes doet denken aan Japan's "Quiet Life".

Ik moet aan Michael Jackson's 'BAD' denken..

Minneapolis schreef:
Leuke verzameling!

Deze kwam ook van Prince toch?:
Sheena Easton - Sugar Walls

I Hear Your Voice - Patti Labelle daarentegen..
En Baby Go-Go, opgenomen door Nona Hendryx en
The Sex Of It, opgenomen door Kid Creole, hadden er ook op gemogen.
En zo zijn er ongetwijfeld nog veel meer waar ik niet van af weet.

edit: deric raven deze nummers staan inderdaad ook op Symbolism.

Ze kunnen hier makkelijk nog 4 of 5 delen achteraan uitbrengen.
Het hele album van the Family kan ook worden uitgebracht als prince plaat en dat zou een heel fijn album zijn..
Hopelijk gaan ze nog eens in zulke concepten denken bij de estate.

Er zijn inderdaad meer nummers bekend in zijn eigen versie. Hier ben ik voorlopig wel blij mee. Ik vind deze release dan ook interessanter en leuker dan Piano & a Microphone 1983.

Nog voor de duidelijkheid: op 7 juni de release via Tidal (exclusief voor 14 dagen). Op 21 juni brengt Warner het uit als download en ook streaming en dan op 19 juli de fysieke release op cd en vinyl (in allerlei variaties zoals lennon al eerder aangaf).

Wat een gezemel zo'n release in allerlei fases verdeeld over een aantal weken...

Volgens mij komt de cd ook al 21 juni. De op volgt in juli

avatar van gaucho
west schreef:

Tja, exclusieve rechten hè, dan kun je dat maken als streamingdienst. Ik vind het niet erg, kunnen we eerst ff luisteren voordat we tot aanschaf overgaan. Dit lijkt me een erg interessant album, alleen ga ik ervan uit dat het songs in demo-kwaliteit zijn. En ik hoop dat die een beetje behoorlijk klinken. Maar dat kunnen we dus allemaal straks zelf vaststellen.

Inhoudelijk - qua songs dus - is er in elk geval niks mis met deze nummers. Ik vind een van die reacties in dat gelinkte nieuwsartikel nogal sneu: het is niet voor niets dat Prince die nummers weggaf; alsof ze daardoor minder dan zijn eigen werk zouden zijn. Onzin, de man bruiste in die tijd zó van creativiteit dat-ie gemakkelijk wat aan zijn protégés kon schenken.
Ik luister nu bijvoorbeeld naar Wouldn't you love to love me van Taja Sevelle. Ik heb de LP, maar dat is gewoon een heerlijk nummer. Net als Jungle love, 100 MPH, The Glamourous Life en ga zo maar door.

Ik kom trouwens zojuist ook de demo van Prince van dat nummer tegen. Heeft idd een demo-achtige karakter, maar klinkt prima.

Ik heb me nooit gerealiseerd dat Holly Rock ook van Prince was, omdat dat voor een soundtrack was geschreven en niet voor een regulier album van Sheila E. Maar evengoed een heerlijk nummer. Benieuwd naar Prince zijn eigen versie.

gaucho schreef:

Je hoort m aan het begin van dat nummer zelfs aftellen.
Leuk dat je nog zulke dingen ontdekt.. Tjdens de rehearsals voor de Parade tour en de try outs speelde hij dit nummer ook vaak (deels) is een wat vergeten track van Sheila, maar best nog een bescheiden hitje geweest hier.

Dat Glamorous life als een demo klinkt komt vooral omdta je de lekkere extra drumpartijen van Sheila mist. Verder is dit de basis voor wat Sheila uitbracht. En dat geldt eigenlijk voor de meeste nummers.

Ik ben vooral benieuwd naar zijn versie van Sex shooter en Make up.

west schreef:

Lp's komen heel vaak later (soms na een half jaar pas zoals onlangs bij Janelle Monae, of nu de nieuwe James Blake: liet ook op zich wachten).

Ik ben het meest benieuwd naar de kwaliteit van de nummers: zijn het echt betere versies of toch zoals we de meeste nummers al kennen?!

avatar van jraw
En de Japanse CD heeft een bonustrack...

avatar van gaucho
lennon schreef:
Je hoort m aan het begin van dat nummer zelfs aftellen.

Volgens mij was het zelfs een dikke top-10 hit, maar het is idd een beetje een vergeten nummer van Sheila E. Je hoort het nooit meer, omdat het niet om een van haar reguliere albums staat. Ik vraag me zelfs af of het, behalve op de OST van Krush Groove, ooit wel eens ergens op CD verschenen is.

Ik heb wel de originele single en nu hoor je het zegt hoor ik 'm ook aftellen. Ligt wel voor de hand eigenlijk dat het van Prince is, en van Sheila's andere nummers wist ik het ook. Maar bij dit nummer had ik er eigenlijk nooit zo bij stilgestaan. Inderdaad leuk om dat soort dingen te ontdekken, ook - en met name - via deze site.

Verdraaid, er staat zelfs een Prince-versie van Holly Rock op YouTube. Was zo te zien al eens te horen op een bootleg-CD. Klinkt goed, zij het wat kaal (maar het is ongetwijfeld ook een demo). Ik prefereer in dit geval de versie van Sheila E vanwege veel meer percussie. Maar ook dit klinkt behoorlijk funky. Ben benieuwd of dit de versie is die we straks op deze officiële release te horen krijgen.

lennon schreef:
Dat Glamorous life als een demo klinkt komt vooral omdat je de lekkere extra drumpartijen van Sheila mist. Verder is dit de basis voor wat Sheila uitbracht. En dat geldt eigenlijk voor de meeste nummers.

Precies, en dat geldt duidelijk ook voor Holly Rock.

jraw schreef:
En de Japanse CD heeft een bonustrack...

Welke? Waar komt die info vandaan?

lennon schreef:

Welke? Waar komt die info vandaan?

Ik zie op Japanse sites ook alleen maar 15 tracks staan. Vergissing wellicht?

avatar van goldendream
Toen ik de nummers zag, miste ik meteen 'Nasty Girl'. Wat een blunder. Tot ik doorhad dat de nummers door Prince zelf gezongen zijn. Toegegeven, 'Nasty Girl' zou dan een beetje raar zijn. Hoewel, met Prince weet je nooit.

aERodynamIC schreef:

Ik zie op Japanse sites ook alleen maar 15 tracks staan. Vergissing wellicht?

Het is blijkbaar toch waar... een cinematic version van nothing compares 2 u... whatever that may be....niet boeiend dus....

Inderdaad. Ik begreep ook dat de gekleurde vinyl versies (wit/paars) alleen via de officiële site verkrijgbaar zijn.

Nu ben ik inmiddels wel kleurtjes-moe, dus mij kan dat niet schelen verder. Ben je er wel in geïnteresseerd dan is het handig te weten denk ik.

aERodynamIC schreef:

Ik vind de limited witte wel erg mooi en bij de hoes passen, dus heb ik die daar even geleden besteld.

avatar van lennon
Volgens mij is alleen de witte exclusief bij de Estate verkrijgbaar, maar de paarse wel regulier. (wel in combi met de cd, dus de deluxe versie.

lennon schreef:

Klopt inderdaad: die kon ik gewoon bestellen in de winkel. Ik weet nog niet welke versie ik wil. Er is nog tijd te beslissen

De kleurtjes boeien me eerlijk gezegd niet zo, dus dat speelt geen heel grote rol.

avatar van jraw
lennon schreef:

Het is de originele versie van 5 minuten... ipv van die 4m20 van de single...