Alter Bridge - Walk the Sky (2019)

Metal / Rock
Label: Napalm

1. One Life (1:23)
  2. Wouldn't You Rather (3:51)
  3. In the Deep (3:50)
  4. Godspeed (4:16)
  5. Native Son (4:15)
  6. Take the Crown (4:47)
  7. Indoctrination (4:40)
  8. The Bitter End (3:44)
  9. Pay No Mind (4:16)
  10. Forever Falling (5:10)
  11. Clear Horizon (4:56)
  12. Walking on the Sky (4:55)
  13. Tear Us Apart (4:31)
  14. Dying Light (5:46)
avatar van Mr. Sunset
Alter Bridge weet geweldige muziek te maken. Daar ligt ook gelijk het probleem. Zoals hierboven al meermaals is gezegd is het trucje van de band een beetje achterhaald. Elk nummer steekt wederom fantastisch in elkaar en het is een zeer sterk album geworden, maar het weet me nergens echt te verassen. Hoeft ook niet perse, maar als je nummers als 'Cry of Achilles", 'Slip Tot The Void" "Words Darker Them Their Wings" en "Blackbird" in je catalogus hebt, dan ligt de lat gewoon erg hoog.

Dit album is sterk van begin tot eind maar mist échte uitschieters. Neemt niet weg dat ik met veel plezier naar deze band luister en dat ze stevig in mijn top 3 bands staan. Ben alleen bang dat alle projecten (Tremonti, Slash Myles solo) de band Alter Bridge parten speelt. Heb wel enorm veel zin in het concert op 10 december en hoop dat ze sowieso "Pay No Mind", "Clear Horizon" en "Dying Light" zullen spelen!

avatar van james_cameron
Zesde album van deze amerikaanse rockband en wederom een schot in de roos. Alsof het de mannen geen enkele moeite kost om keer op keer een uitstekende plaat in elkaar te zetten. Het is sporadisch even wennen aan een wat melodieuzer geluid hier en daar, ondersteund door toetsen, maar overwegend klinkt Alter Bridge zoals we van hen gewend zijn: meeslepend, zwaar en lekker bombastisch.