Smashing Pumpkins - Zeitgeist (2007)

Label: Virgin

1. Doomsday Clock (3:41)
  2. 7 Shades of Black (3:15)
  3. Bleeding the Orchid (3:58)
  4. That's the Way (My Love Is) (3:44)
  5. Tarantula (3:47)
  6. Starz (3:41)
  7. United States (9:50)
  8. Neverlost (4:13)
  9. Bring the Light (3:35)
  10. (Come on) Let's Go! (3:15)
  11. For God and Country (4:51)
  12. Pomp and Circumstance (4:18)
  13. Death from Above * (4:06)
  14. Zeitgeist * (2:49)
  15. Stellar * (6:22)
  16. Ma Belle * (4:08)
Daar is ie dan: de cd waar ik enorme belangstelling voor zou moeten hebben maar wat dus totaal niet zo is.
Uiteraard zal ik hem aan mijn collectie toevoegen maar ik verwacht er helemaal niets van (kan het alleen nog maar meevallen ).

yoeridedeygere
mijn eerste album van de SP dat ik daadwerkelijk zal meemaken. Ik verwacht (ook al is het meer hoop) er dus veel van

Lost Highway
Daarnet Siamese dream nog eens gedraaid, wat een geweldige plaat is dat toch. Wat mij betreft vind ik geen enkel album van The Puimpkins in de buurt komen van SD, en zeker geen Mellon Collie. En dit, ik verwacht er ook niet veel van.
Maar ze mogen ons aangenaam verrassen.

avatar van Klumpie
Ik verwacht er ook niet veel van. Adore, Machina, Zwan en Billy's solo plaat, het deed me allemaal niks. Sterker nog, met de plaat werd het zwakker.
De line-up is ook nog steeds niet bekend, behalve Billy Corgan en Jimmy Chamberlin. Niet dat het belangrijk is dat James Iha of D'arcy Wretzky er niet bij zijn, maar hieruit kun je wel concluderen dat de naam is gekozen uit commerciëel oogpunt. En met succes want de Smashing Pumpkins staan op veel festivals als headliner.

avatar van ZERO
De tracklist is blijkbaar al bekend, wist ik niet! Zijn er al nummers gelekt?

ZERO schreef:
De tracklist is blijkbaar al bekend

Had je kunnen weten want die had ik al gepost op de discussiepagina van de Smashing Pumpkins

avatar van ZERO
Discussiepagina van de Smashing Pumpkins? Valt er dan te discussiëren over de briljantie van de Pumpkins ofzo? Nee toch!

Waar heb je deze tracklist en afbeelding trouwens gevonden, aERodynamIC?

ZERO schreef:

Waar heb je deze tracklist en afbeelding trouwens gevonden, aERodynamIC?

Ehm de tracklist was overal te vinden en de hoes heeft Klumpie gevonden
Overigens ben ik de hoes tegengekomen zonder zwarte achtergrond (dan heeft ie dezelfde tint als de rest van de hoes). Ik had er twijfels over en heb het daardoor niet toegevoegd, maar de link die Klumpie gaf leek redelijk betrouwbaar voor zover we daar in dit stadium van kunnen spreken natuurlijk.

avatar van Klumpie
Tarantula wordt de 1e single en wordt digitaal gereleased op 22 mei.

Het is maar 30 sec. maar ik geef eerlijk toe dat ik het mee vind vallen. Het klinkt best lekker. Het lijkt wat meer doorsnee rock te zijn. Maar goed, we zullen zien. Het eerste levensteken valt me mee zullen we maar zeggen.

avatar van Klumpie
Als Jimmy maar in topvorm is, dat scheelt al een heleboel. Van Billy weten we dat ie z'n creatieve hoogtepunt al heeft gehad. Maar het is idd maar 30 sec, dus niet te vroeg conclusies gaan trekken.

Het is nog altijd Billy die de muziek schrijft toch? Dan kan Jimmy nog zo straks drummen...

Ik vind dit stukje wel aardig klinken, maar het is te kort om er iets zinnigs over te zeggen.

avatar van Dielie
ik kijk heel hard uit naar dit album, en hij zal mij zeker bekoren zoals alle albums van SP dat doen bij mij, elk apart en elk op hun eigen manier, fantastisch dat ik naar deze plaat kan uitkijken,

geluk

Ik kan niet veel zeggen over dat 30 secs clipje, maar wel dat het wel heeeeeel erg catchy lijkt. hoop dat ik ongelijk heb.

avatar van Koston
Op de website van hen staat een andere cover van Zeitgeist...

Koston schreef:
Op de website van hen staat een andere cover van Zeitgeist...

Zat Klumpie er toch naast........... nou ja, in elk geval nu de juiste cover!

Best een mooie hoes wel. Die andere vond ik niet veel aan.

avatar van mkrake
Kijk al een hele tijd uit naar 6 juli.. Verwacht op de een of andere manier veel van dit album, ook al lieten de laatste projecten van Billy Corgan zeer te wensen over. Na het beluisteren van 30sec Tarantula zijn te verwachtingen trouwens alleen maar toegenomen.

avatar van Koston
Tarantula is gelekt, en het rockt veel harder dan ik had verwacht. Billy gaat er precies nog eens echt voor. Dit voorspelt veel goeds!

avatar van Gajarigon
Kent iemand van jullie de site

Nounou, daar staat veel leuks op.

v?d=4QE67OGZ

Koston schreef:

Ik moet eerlijk zeggen dat het mij nog niet erg veel doet. Misschien komt het nog, maar ik vind het tot nu toe een vrij middelmatig nummer.
Ik blijf dus nog even erg sceptisch maar hoop dat echt om te kunnen gaan zetten in euforie...

Tarantula is gelekt

Grappig; een ongestelde spin.

avatar van starbright boy
Tarantula gehoord. En hoewel het wel beter is dan het gemiddelde Machina-nummer ben ik er niet direct kapot van. Totaal niet in de buurt van niveau Siamese Dreams, al is dat ook wat veel gevraagd, maar ook Honestly van Zwan vond ik bijvoorbeeld veel beter.

avatar van Bart
Ik denk dat 'Zeitgeist' tegen zal vallen. De comeback krijgt zoveel aandacht en schept ontzettend veel verwachtingen bij de fans, dat het uiteindelijk allemaal zal tegenvallen. Eerlijk is eerlijk: ze hebben hun beste tijd gehad. Een comeback had voor mij dus ook niet gehoeven. Natuurlijk heb ik de plaat nog niet beluisterd en misschien kom ik er straks op terug, maar dit is mijn eerste gevoel. Sowieso al jammer dat het niet de oude bezetting heeft...

Bart schreef:

Ik denk dat dat niet helemaal klopt. Het enige dat ik telkens weer lees is dat fans er niet veel van verwachten. De scepsis is heel erg groot onder de liefhebbers en dat is ook niet zo gek gezien de laatste prestaties van de heer Corgan.

avatar van charlezzz
Klumpie schreef:

hier ben ik het dus niet mee eens. ik heb ze vanaf 1992 gezien en vond het met z;n vieren toch een prettig gestoord stel.

charlezzz schreef:

Ik bedoelde meer met het schrijven van nummers, Billy schrijft alles en Jimmy heeft een unieke drumgeluid die gewoon bij de Pumpkins hoort. Op het moment dat D'Arcy of Iha er niet bij zijn, zal het geluid weinig anders zijn, dat ze er wel bij horen ben ik met je eens.

avatar van gemaster
Laten we het even veralgemeniseren: Welke reunie leverde nu werkelijk een goed album op? Ik kom alleen op de reunieplaat van Television.

avatar van Pinsnider
Tsja, ik heb ook zo mijn twijfels: ik ben ook heel erg bang dat deze plaat enorm teleur gaat stellen... Maarja, als je het zo bekijkt kan hij dus ook alleen maar meevallen
Machina wisselde briljante momenten af met hele zwakke; hopelijk is Tarantula alleen maar een teaser en is de rest van de plaat zeer de moeite waard...
En welke reunie succesvol was..?? Die vraag vind ik niet zo relevant eigenlijk, het kan altijd alle kanten uit. Het is gewoon afwachten...