Smashing Pumpkins - Zeitgeist (2007)

Label: Virgin

1. Doomsday Clock (3:41)
  2. 7 Shades of Black (3:15)
  3. Bleeding the Orchid (3:58)
  4. That's the Way (My Love Is) (3:44)
  5. Tarantula (3:47)
  6. Starz (3:41)
  7. United States (9:50)
  8. Neverlost (4:13)
  9. Bring the Light (3:35)
  10. (Come on) Let's Go! (3:15)
  11. For God and Country (4:51)
  12. Pomp and Circumstance (4:18)
  13. Death from Above * (4:06)
  14. Zeitgeist * (2:49)
  15. Stellar * (6:22)
  16. Ma Belle * (4:08)
avatar van mkrake
Deze plaat gaat echt niet teleurstellen, weet het zeker.. Net even de beelden bekeken van het concert dat ze dinsdag gaven in Parijs en ze rocken gewoon weer hoor!!! Heb er dus alle vertrouwen in..

TARANTULTA

TARANTULA

KIPPEVEEEEEL!

avatar van Facedown
gerre schreef:
TARANTULTA

TARANTULA

KIPPEVEEEEEL!

Goeie single, maar kippevel?

Ik las gisteren in een van die nieuwe krantjes een artikel over het concert in Parijs en ook over dit album. Die was nogal lovend te noemen.
Tarantula werd als één van de hoogtepunten genoemd. Inderdaad een prima nummer, maar zeker niet meer dan dat en het doet na al die draaibeurten nog niet het heilige vuur oplaaien bij mij.
Maar de beschrijving van de andere hoogtepunten doet me nog wel hoop houden: we zullen zien.

Facedown schreef:

Goeie single, maar kippevel?

Manneken, rocken dat da doet. Ni normaal. De solo's, het tragere moment op het einde, de melodie.
Dit is iets dat instant goed klinkt. Ni te lang, ni te kort.
STRAK!hehe

gerre schreef:
Dit is iets dat instant goed klinkt. Ni te lang, ni te kort.
STRAK!hehe

Dat vond ik ze in de eerste helft van de jaren '90 dan toch echt een stukje beter doen (maar nogmaals: het wachten is op het hele album)

avatar van James Bomb
Zo juist Tarantula beluisterd en het is overduidelijk een Smashing Pumpkins plaat, de sound is er weer. Verwachte er eigenlijk niks van, maar deze plaat smaakt naar meer. Vooral het begin en einde van het nummer zijn erg goed. Belooft wat voor de rest van het album.

djeffibrelich
Ik kan niet wachten tot zeitgeist uitkomt.
Smashing pumpkins is voor mij jeugdsentiment.
Tarantula belooft veel goeds inderdaad.

djeffibrelich schreef:

Smashing pumpkins is voor mij jeugdsentiment.

Dit is voor mij zo grappig te lezen: ik was 21 toen ik de band ontdekte (Gish was net uit en weinigen kenden de band. Billy nog zien optreden met lang haar). 21....... dat is ouder dan jij nu bent en zelfs jij noemt het al jeugdsentiment.
Ik word oud

djeffibrelich
Ik was ongeveer 15 toen ik er echt naar ging luisteren aero.
Ik weet niet of ik het dan jeugdsentiment kan noemen want het is maar 5 jaar geleden.
Ik geloof dat ik zo rond de 11/12 was toen ik de clip van tonight tonight vaak zag op tv.

djeffibrelich schreef:
Ik was ongeveer 15 toen ik er echt naar ging luisteren aero.

Ja natuurlijk is het dat voor jou. Maar ik besef ook dat het bij jou in een ander perspectief staat. Vijf jaar terug was Gish al ruim 10 jaar oud
Ik vind het gewoon grappig te lezen dat de jongere generatie waartoe jij behoort nu heel bewust een nieuwe Pumpkins gaan meemaken en blijkbaar kijken jullie er meer naar uit dan ik. Ik beleef de opwinding daar rondom heen veel minder. Toch een beetje het 'been there, done that' gevoel wat overigens niet wegneemt het album zo snel als mogelijk te gaan beluisteren (en zonder enige twijfel kopen: het is al in bestelling gegaan).

aERodynamIC schreef:

Oh dat is begrijpelijk dat je niet zo opgewonden bent als de nieuwe generatie fans en dat je het gevoel hebt van: been there , done that.
Je kent ze natuurlijk al vanaf de beginjaren.
Maar mischien dat ze je met dit nieuwe album net zo fanatiek zullen krijgen als toen je 21 was.
Je weet het nooit natuurlijk.
Hoe dan ook een release om naar uit te kijken.

Dat zou mooi wezen

aERodynamIC schreef:

Hoogtepunten in de AB:

1) BWBW (live altijd denk ik)
2) Zero
3) Tarantula

Opvallend hoeveel respons Tarantula kreeg van het publiek. Na de solo moest Corgan het nummer al even stilleggen voor een oorverdovend applaus en ook na het nummer was het applaus en gejoel van het publiek enorm.

Ook de rest van 'Zeitgeist' klonk niet slecht. Verwacht geen SD of MCIS, maar ik denk dat het album van niveau van MACHINA wel haalt hoor. Persoonlijk ben ik daar blij mee, ik vond MACHINA namelijk nog een degelijk album! Het klonk alleszins al beter dan Zwan, daar ben ik blij mee.

avatar van Bert Wasbeer
Na Pinkpop ben ik tot mijn stomme verbazing gewoon weer erg benieuwd naar dit album. Een hoop van de nieuwe nummers klonken nu eens of ze werkelijk van gelijk niveau waren aan de eerste drie platen. Of het dat waar kan maken moet natuurlijk nog blijken maar goed, een man mag dromen toch? Wel jammer van die compleet zouteloze 20-minuten-jam op het eind. Zal United States wel zijn geweest Een versie van max tien minuten lijkt mij al meer dan voldoende

Bert Wasbeer schreef:

Nee, dat was "Gossamer", een B-kantje van Zeitgeist als ik het goed heb. United States is het nummer met "Revolution" in. Op Pinkpop hebben ze dat gespeeld na Bullet with butterfly wings.

De volledige setlist:

* 1979
* Disarm
* Untitled

* Gossamer

mwa vond dat nummer niet zoooooooo saai. het had inderdaad wel een stuk korter gemogen, maar ach.

*Laura*
Tarantula klinkt veelbelovend, al kan het (nog) niet tippen aan de Pumpkins-klassiekers.

*Laura* schreef:

Het kan inderdaad niet tippen aan hun allerbeste nummers (voor mij zijn dat Disarm, Tonight, tonight en Stand inside your love), maar het past voor mij toch mooi in het rijtje 'geweldige singles': Today, Bullet with butterfly wings, Zero, 1979, Ava adore, The everlasting gaze... en dus nu Tarantula! (Ik vergeet er trouwens enkele hoor)

Feeder
ZERO schreef:

En ik maar denken dat ZERO jouw favo nummer was

avatar van Klumpie
Is ie al gelekt, elias???

Feeder schreef:

En ik maar denken dat ZERO jouw favo nummer was

Nee hoor, maar "Disarm" is zo'n belachelijke nickname! Bovendien heb ik op msn lang het ZERO-logo als schermafbeelding gehad! Tijd dat ik dat hier ook eens als avatar zet...

Klumpie schreef:
Is ie al gelekt, elias???

Volgens mij alleen maar gebeaseerd op live-versies en in dat geval een ongeldige stem.
(Wat staat dat aERo trouwens leuk onder Zero )

avatar van wietstock

* 1979
* Disarm
* Untitled

* Gossamer

Voor diegene die erbij waren(en natuurlijk ook voor de andere), er circuleert op het net een bootleg van dit optreden! dus wil je het graag herbeleven

vind single ook wel goed, maar nog altijd niet wow, iets wat ik van pumpkins ten tijde SD en MCIS wel had, ben benieuwd!

Er is een video bootleg van Rock Am Ring die is nog beter.. Pak dan niet degene met de hoge kwaliteit want die mist een groot stuk van Gossamer. Dat nummer overtuigde op RAR een stukje meer, omdat ze als opvulling een of andere ex-gitarist van The Scorpions erbij hadden. Klonk erg lekker.

avatar van Dielie
nog efkes op de tanden bijten en hij is er

fantastisch

JellyBelly
Ik verwacht heel veel van 'Zeitgeist' na de optredens in de AB in Brussel en Pinkpop.
Tarantula, United States, Doomsday Clock, Starz, Bleeding The Orchid, 7 Shades Of Black, God and Country, Neverlost ....
...allemaal geweldige nummers.

En dan het afsluitend nummer, Gosammer, met een lengte van 25+ min. Dat is de nieuwe Silverfuck.

Dit nieuwe album zal Machina:The Machines Of God, Mary Star Of The Sea (Zwan) en The Future Embrace (Billy Corgan solo) ruimschoots overtreffen.

Ik geef hem alvast 5 sterren naar aanleiding van de live verises die ik gehoord heb.

JellyBelly schreef:

En die mag je wat mij betreft dan weer weghalen want zo stemmen we hier op deze site niet.
Gewoon netjes wachten op de studioversie.

avatar van Klumpie
JellyBelly schreef:

Helaas is Gosammer slechts een b-side.

avatar van Opschuiven
lijkt wel metal dit, joh.