Smashing Pumpkins - Zeitgeist (2007)

Label: Virgin

1. Doomsday Clock (3:41)
  2. 7 Shades of Black (3:15)
  3. Bleeding the Orchid (3:58)
  4. That's the Way (My Love Is) (3:44)
  5. Tarantula (3:47)
  6. Starz (3:41)
  7. United States (9:50)
  8. Neverlost (4:13)
  9. Bring the Light (3:35)
  10. (Come on) Let's Go! (3:15)
  11. For God and Country (4:51)
  12. Pomp and Circumstance (4:18)
  13. Death from Above * (4:06)
  14. Zeitgeist * (2:49)
  15. Stellar * (6:22)
  16. Ma Belle * (4:08)
Ja baal ervan dat het een b-side is. Neem aan dat er dus een studio versie van komt wel? Of is ie er al? Anyway, nummer is best goed, had wel op t album gemogen.

Stemmen verwijderd.

kan niet wachten om ze op pukkelpop te zien!!

avatar van Klumpie
Doomsday Clock is verkrijgbaar, ben er niet echt van onder de indruk.

Tarantula klinkt teveel als zero zeg ik. Toch kijk ik hier best wel naar uit.

avatar van ZERO
D-ark schreef:
Tarantula klinkt teveel als zero zeg ik. Toch kijk ik hier best wel naar uit.

Als ze een plaat zouden uitbrengen met 12 nummers die klinken als Zero, heb ik een nieuwe nummer 1!

avatar van Dielie
wat ben ik toch ongeduldig om deze plaat te horen,

ONGEDULDIG

avatar van Pellie
Ik vind Tarantula anders rampzalig goed klinken
Laat maar komen die schijf !!

Grr, waar blijft die leak dan toch he. Bij sommige platen is dat al 2 maanden vantevoren en hier is ie er nog steeds niet.

avatar van KampF
Deze is al geleakt.

Om even in nerd termen te spreken: het is een transcode, geen proper rip. Dwz, kopie van een kopie, geen rechtstreeks-van-de-cd-rip

avatar van FeZ
FeZ
Ik hoop echt dat ze nog op lowlands komen, kon met pinkpop helaas niet. En voordat ik zag dat ze op pukkelpop kwamen had ik al mijn lowlands kaartje
Maarja programma in deze vorm is wel erg mager in vergelijking met pukkelpop, dus ik blijf hopen....

ZERO schreef:

Ja dat wel, maar ik vondt hem teveel op zero lijken. Een beetje on-orgineel van de pumpkins maar als alle liedjes zo klinken, ben ik er best blij mee. Maar orgineel zijn vindt ik altijd een van de sterkste kanten van de pumpkins. Nu gaan ze zichzelf herhalen. Er is nog hoop denk ik altijd...

Dat is echt ziek. In hoeverre dit de schuld van de platenmaatschappij is weet je niet natuurlijk. Dit lijkt me niet iets dat een band even zo opzet. Zo van: Hee laten we es 4 versies uitbrengen. Beetje achterlijk. Maargoed ze zoeken het maar uit met die versies. Als de muziek maar ok is.
Pitchfork doet nu ook wel opeens of het overdreven schokkend is trouwens. Iedere band heeft wel meerdere versies van een cd. 4 is wel veel, maar 2 a 3 is zeker niet raar meer tegenwoordig. Dus ze overdrijven wel heel erg, aar dat doet Pitchfork dagelijks.

fastpulseboy
grote platanmaatschappijen proberen heeeeeel krampachtig alles wat nog een beetje publiek trekt, qua cd aankopen heeeeleeeeemaaaaal uit te melken...komt idd zeer pathetic over en mensen moeten er niet meer intrappen. Het is gewoon fanpesten. Laten we snel een bootleg persen met alle bonustracks en deze eruit laten zien als de officiele cd en deze puur voor de kostprijs verkopen hehehe.

Ik hoop dat het heel snel over is met de grote platenmaatschappijen...

fastpulseboy schreef:

Ik hoop dat het heel snel over is met de grote platenmaatschappijen...

Of gewoon donwloaden

Mja, dat doe ik ook wel. Maartoch, als een band met een goeie cd op de proppen komt, denk ik er wel sneller aan om te kopen. Los van die verneukte platenmaatschappij. Kwaliteit van downloads is tegenwoordig best wel slecht in vergelijking met het origineel. Gelukkig bestaat er zoiets als FLAC.

avatar van grovonion
Is het niet raar dat deze CD 6 juli officieel verschijnt en nog steeds niet uitgelekt is?

avatar van Exfrozen
Ja beetje raar. Ik kan me herinneren dat het bij Tool ook zo was.
1 week voor de release was die pas gelekt dacht ik.

avatar van grovonion
Blijkbaar zijn er maatschappijen of bands die de hele keten van inblikken tot produceren wel onder controle hebben.

avatar van Klumpie
Het zijn anders gewoon de artiesten zelf die opdracht geven om te lekken, is altijd extra reclame als zo iets bekend wordt.

Opener Doomsday Clock is na Tarantula de tweede die te vinden is op het net.
Ook deze doet me niet zo heel erg veel: aardig rockplaatje, maar nergens voel ik de sensatie van weleer (dit kan 2 dingen betekenen: a) het is gewoon een stuk matiger b) ik ben de Pumpkins ontgroeid).

avatar van Bart
aERodynamIC schreef:
Opener Doomsday Clock is na Tarantula de tweede die te vinden is op het net.

Hopelijk voor ons punt b !

Bart schreef:

Hopelijk voor ons punt b !

Ik help het je hopen: ik wil graag weer eens heel enthousiast worden over een nieuwe Pumpkins. Maar goed: ik ken nog maar 2 nummers in studio-versies en die zijn van dusdanige kwaliteit dat ze in elk geval al niet slechter zijn dan veel werk op Machina (ze doen me alleen nog niet echt opveren van mijn stoel), dus er is nog wel hoop
Maar ik denk toch wel een beetje dat het punt b zal worden. Ik was indertijd gewoon een heel erg grote fan die 3 waanzinnige albums achter elkaar voorgeschoteld kreeg. Daarbij was ik toen jonger en luister ik inmiddels weer zoveel andere dingen dat ik er gewoon anders tegenaan kijk. Misschien was ik in 1993 al helemaal uit mijn dak gegaan van deze 2 nummers......

Klumpie schreef:

Zoals de nieuwe queens ode aan homme.

avatar van Dielie
nog negen dagen

wooha

wooha

avatar van ZERO
De Pumpkins staan terug waar ze horen te staan: op nummer 1 in de afrekening! (= top 30 van Studio Brussel)

avatar van Facedown
ZERO schreef:

Hell Yeah

Volledige cd is dus geleakt.

avatar van thebestfreaks
Bij de overkill van Mellon Collie zijn ze me kwijtgeraakt, en na 1 luisterbeurt van deze plaat hoor ik dat ik ze wederom niet ga vinden, geen magie, voor mij. Hij klinkt wel weer als een echte pumpkinsplaat, en dat is goed, maar ik geloof niet meer helemaal mijn ding. Maarrr, toch nog maar een keertje luisteren