Yann Tiersen - Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain (2001)

Frankrijk
Score
Label: Virgin

1. J'y Suis Jamais Allé (1:34)
  2. Les Jours Tristes [Instrumental] (3:03)
  3. La Valse d'Amélie (2:15)
  4. Comptine D'un Autre Été (L'Après-Midi) (2:20)
  5. La Noyée (2:03)
  6. L'Autre Valse d'Amélie (1:33)
  7. Al Bowlly - Guilty (3:13)
  8. À Quai (3:32)
  9. Le Moulin (4:27)
  10. Pas Si Simple (1:52)
  11. La Valse d'Amélie [Orchestra Version] (2:00)
  12. La Valse des Vieux Os (2:20)
  13. La Dispute (4:15)
  14. Fréhel - Si Tu N'Étais Pas Là (3:29)
  15. Soir de Fête (2:55)
  16. La Redécouverte (1:13)
  17. Sur le Fil (4:23)
  18. Le Banquet (1:31)
  19. La Valse d'Amélie [Piano Version] (2:38)
  20. La Valse des Monstres (3:39)
  21. L'Autre Valse d'Amélie [Piano Version] * (1:41)
  22. Les Deux Pianos * (1:58)
  23. Comptine D'un Autre Été: La Démarche * (2:01)
  24. La Maison * (2:03)
mathieudc
Schitterende soundtrack, toch wel één van de beste die ik ooit hoorde, al is mijn kennis van soundtracks redelijk beperkt. Hoe dan ook, deze springt er sowieso bovenuit na het zien van vele films. Knap!

Nummers drie en vier zijn meesterwerken. (3)

Joy
wel vreemd dat de andere platen van tierssen stukken minder zijn

wellicht omdat deze muziek perfect bij de film past en de andere platen niet geschreven zij als filmmuziek?

Hmm, ik vind de soundtrack van Goodbye, Lenin zelf nog wat mooier dan deze juist.

En Rue de Cascades is ook erg mooi. Een aantal nummers van dat album zijn nota bene hergebruikt hier.

avatar van GrafGantz
Correct, dat is nog altijd m'n favoriete Tiersen release. Deze vind ik persoonlijk wat overgewaardeerd, maar dat kan ook met m'n aangeboren afkeer voor accordeons te maken hebben.

Joy
herman schreef:

ik denk dat wanneer je de muziek hoort bij de film, dat een toegevoegde waarde heeft en je dus anders beoordeelt

ik ken de film goodbye lenin bijv niet, de muziek wel

De accordeons vind ik hier ook wat te overheersend.

De muziek bij de film is inderdaad prachtig, maar als losstaande muziek vind ik deze ook wat overgewaardeerd. Iets teveel van hetzelfde.

avatar van andnino
herman schreef:

Hier hetzelfde

avatar van Deck36
Wat een fantastisch album is dit toch (de film ook niet te vergeten).
Dit is het album wat ik opzet als ik even lekker wil wegdromen, ik krijg niet snel kippenvel van muziek maar bij een aantal nummers op deze cd kun je mijn veren plukken (ow wat een slechte zin)

Ik vind de accordeon stukken zo mooi gecombineerd met de piano en dan nog de grappige geluidseffectjes die het geheel helemaal mooi vormgeven.
Daarbij vind ik de jaren '30 nummers ook erg geslaagd op deze cd.

Naar mijn mening de beste filmmuziek ooit.

Ravenous
Joy schreef:
wel vreemd dat de andere platen van tierssen stukken minder zijn

Gelul natuurlijk, gezien de helft van de nummers hiervan hergebruikt materiaal is van vorige albums. Ik heb voor de grap en uit verveling eens even op een rijtje gezet van welke albums nummers van deze score komen. (eigenlijk is het dan maar voor de helft een score volgens mij majah)

La Valse des Monstres:

Le Phare:
5, 13, 17

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Stem verhoogd naar een 4,5*. Dit album blijft een pareltje. De muziek zorgt ervoor dat je je gelijk weer in Parijs waant en dat is voor mij persoonlijk één van de mooiste steden van Europa! Misschien wel de best filmsoundtrack ooit!

avatar van Sibren
Blijft idd een prachtige cd, maar toch kan hij op den duur gaan vervelen. Dit komt misschien ook omdat iedere reclame/film/documentaire maker, te pas en te onpas gebruik maakt van deze muziek. Je kunt de tv niet aanzetten, of er wordt wel weer een nummer van deze cd gebruikt om een bepaald beeld te kleuren. En doordat dit bijna dagelijks gebeurd, heb ik minder trek gekregen om deze cd zo eens op te zetten, jammer...

avatar van RebelINS
Hele goeie soundtrack van een hele goeie film.

Van alles wat ik van hem heb gehoord ( en dat is niet heel veel) vind ik dit Yann Tierssens beste werk. Al lees ik hier en daar wel dat hij (bijna) alle nummers van andere werken van hem heeft gebruikt op deze cd.

Hoe dan ook blijft het een geweldige combinatie van nummers en de unieke stijl van Yann Tierssen die het gewoon een genot maken om hier naar te luisteren.

avatar van woutorrmusic
ik wil zo graag op vakantie naar Frankrijk als ik dit luister...

avatar van Lexcoaster
Prachtige soundtrack, ik ben helemaal in Franse stemming als ik dit luister.

Vanmiddag voor zeer weinig (€5) bij Van Leest gevonden. Meteen eentje extra voor m'n vriendin meegenomen. Dit soort spul doet het altijd goed bij de vrouwen

avatar van AOVV
De film is geweldig, en deze score van Yann Tiersen past erg goed bij de film, maar is ook uitermate geschikt om los van de film te beluisteren. Erg fraai plaatje!

4 sterren

avatar van Silky & Smooth
Ik ken alleen dit nummer. Prachtige nummer, maar is de rest ook een beetje zo? Als het meer van dit soort muziek is, kan ik hier wel af en toe naar luisteren.

avatar van Arrie
Niet helemaal, er komt voor de rest veel accordeon voorbij op dit album.

avatar van Silky & Smooth
Als ik ergens een hekel aan heb... maarja, proberen kan natuurlijk geen kwaad!

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
En mocht je toch alleen voor dit nummer vallen, dan raad ik je aan om zeker eens in het oeuvre van Wim Mertens te grasduinen .

uilenei
Jammer van nr. 7 & 14, maar verder prachtige muziek.

La Noyee raakt me iedere keer weer diep. Ontroerend mooi!

Moow
Dit is echt heel goede filmmuziek.
De sfeer van Parijs komt tot leven!

avatar van Ste*
Geweldige muziek, wat een sfeer. En het is weer eens wat anders dan standaard pop/rock. Erg verfrissend om naar te luisteren.

kanjedateten
Muziek klinkt goed in combinatie met de film maar los daarvan word ik er niet vrolijk van. Wanneer ik het ga vergelijken met echte klassieke muziek (waar ik overigens geen verstand van heb, maar soms doe ik net alsof) klinkt dit ongelaagd, simpel. Het is eigenlijk een constante herhaling van hetzelde. Alleen de piano is wel mooi, 2 punten daarvoor.

avatar van Thomas91
Het is natuurlijk wel een soundtrack. Daar zit vaak herhaling in met soms een net iets andere benadering/thema.

avatar van Arrie
Waarom vergelijk je het dan ook met klassieke muziek?

Ach, sinds mensen het laatste werk van Kyteman en Peter Gabriel al voor klassiek aanzien, kijk ik nergens meer van op...

kanjedateten
instrumentaal bedoel ik, mijn nederige excuses.

avatar van Booyo
Amélie, een van mijn favoriete films. Deels door deze fantastische score van Tiersen. Werkt perfect in de Franse setting van de film. Maar we zitten hier op een muziek site, de film (het geheel, inclusief bijpassende muziek) heeft van mij al 5 sterren gekregen. Dit album krijgt daarentegen wat lager, de accordeons zijn wat te overheersend wanneer ik het los daarvan aan het luisteren ben. Die Franse setting zit nou eenmaal niet in mijn kamer, waardoor het iets minder perfect werkt.

Ted Kerkjes
Wow.